Annem çok pis

Evet pislik çok rahatsız edici ama neden bir ev pis olunca annem çok pis,kayınvalidem çok pis ya da evin kadını her kimse işte çok pis vs denir de babam çok pis,evin adamı çok pis ya da o evde erkek kim varsa işte çok pis denmezki...neden hep o evin pisliginden temizliğinden kadınlar sorumlu tutulurki...daha hiç görmedim bir ev pis olunca bu pislikten adamın sorumlu tutulduğunu.ben eskiden evi tertemiz edecegim diye didinir dururdum aman ev daginikken biri gelirse ne kadar pis demesin diye.vallahi artık saldım banane ya pisse pis ,benim problemim mi allahaskina,evimde eşim de yaşıyor ,evi pis bulan onu sorumlu tutsun beni değil,sanki ben miyim bir tek o evde yaşayan,artık üstüme alinmiyorum hic

Annem yaşasaydı da temizlik yapmasaydı sizi kırmak üzmek için yazmadim
İnanın bende annemi üzmek istemiyorum ama gerçektende bu durum yüzünden saygı görmüyorlar. Kapı komşusu dahi evin pis oldugunu ben gelince temiz oldugunu söylüyor. Bu yüzden tüm sitemim

Annenize annelik yapmaktan vazgecin. Bir ev daginik olabilir 10 cocuk yetistirilmis olabilir ama mutfak tezgahi ve banyo tuvalet temiz olmali. Anne salinca evde baba cocuklar da temizlikten beyhaber oluyor maalesef. Benim kriterim budur. Siz de ancak temizlikci tutabilirsiniz, yapacak bisey yok. Anneniz siz yapiyorsunuz diye iyicene salmis((

Diğer yazımı okuyabildiyseniz babam sayesinde ev az da olsa temiz

Çok üzülüyorum ama istemeyerek çok kez kırdım annemi. Senin yüzünden misafir gelmiyor kimse yemek yiyip etmek istemiyor. Damadın bile sana pis diyor vs ama hiçbiri fayda etmedi.
siz böyle konusunca ne cevap veriyor tepkisi bakışları ses tonu nasıl peki? duygusallaşıyor mu yoksa dümdüz normal mi karşılıyor tepkisiz mi

Tabiki yapıyor. Babam bulaşık yıkar cam siler balkon yıkar anlayacağınız babamın yaotıgı kadar annem yapsa ev tertemiz olur
Mutfak lavobası pislik içinde heryer yağ içinde demişsiniz ama... Camı balkonu bıraksın ozaman.. Hergün temizlenmesi gereken yerleri temiz tutsa sizin de temizliğe gitmenize gerek kalmaz

siz böyle konusunca ne cevap veriyor tepkisi bakışları ses tonu nasıl peki? duygusallaşıyor mu yoksa dümdüz normal mi karşılıyor tepkisiz mi
Tamam diyor sadece geçici olarak topluyor ama annemin temizlik anlayışı bulaşıkları makineye koyup yıkamak ama asla mutfak tezgahını silmek cam silmek değil. Hayatında bir kere bile banyoyu yıkadıgını görmedinim

Esiniz hakli. Benim de kayinvalidemin evinde yemek yemek midemi bulandirirdi, o da pek temiz sayilmazdi, tuvaletlerin durumu, mutfagin yagi pisligi. Sizin anneniz ama esiniz bir yerde elin adami, midesi bulanmasi normal.

Diğer yazımı okuyabildiyseniz babam sayesinde ev az da olsa temiz
Biri temizleyip biri dağıtıyorsa haklisiniz tabii, genel anlamda söyledim ben zaten size değil sadece.ama gerçekten bu genel yargıdan bıktım usandım,ev pisse birazda adamlar kinansin allahasen,sanki kadınin görevi gibi atmışlar üstümüze temizlik işini

O dediğiniz benim eşim için olabilir ben temizliyorum eşim eşyalarını etrafa bırakıyor sonra burası dağılmış hayatım diyor. Halbuki kendi dağıtıyor

İnanın bende annemi üzmek istemiyorum ama gerçektende bu durum yüzünden saygı görmüyorlar. Kapı komşusu dahi evin pis oldugunu ben gelince temiz oldugunu söylüyor. Bu yüzden tüm sitemim

Babanızla birlik olup en azından haftada iki gün yarım gün bile olsa bir yardımcı tutun derim
Mutlak psikolojik bir alt yapısı vardır bu durumun ama bu yaşa kadar bunu kabullenip değiştirmeye uğraşmamış insan bu saatten sonra da yapmaz. Babanızın da orta yaşlarda olduğunu düşünüyorum tüm eski jenerasyon erkekler gibi detaylı iş yapmayı bilmiyordur o yüzden bir yardımcı şart, sizin de düzeniniz ayrı artık ne kadar koşabilirsiniz ki en azından biraz maddi destek verip bir yardımcı tutmak durumu kurtarır gibi

Bir insan nasıl mutfak dolaplarını, camlarını, banyo unu ömründe hiç silmez bunu inanın anlayamıyorum ya

Aslında şöyle babam ne kadar temizlik yapsa da evi düşünün 7 yıldır 1kere bile boyatmadı

Ben de titiz değilim illa her şey o an toplanacak, her gun baştan aşagi ev temizlenecek kafasinda degilim rahatim ama "yiğilsin kalsin" da fazla yani. O yiginti içinde rahat ferah ferah kitap okuyup, resim cizemem ben mesela.
Benim cocugum yok zaten ev yigilmiyor o ayri ama keyfime düşkünsem bir yardimci alirim en kotu haftada bir, düzensiz kirlilik icinde cocuk buyutulmez. Temizlik yapacagim diye ortaligi birbirine katmak ne kadar yanlişsa yiginti icinde yaşamakta abarti.

Son düzenleme:
benim yengemde aynı. kendisini aşırı severim insani oalrak vicdan olarak favorimdir ama evi gerçekten çok kötü. benim gibi kedi delisi. sokaktaki tüm kediler eve giriyor. ev kedisi olsa tamam ama hayvan çöpren çıkıp eve geliyo yataga giriyo. mutfak halısı kedi kılından rengi soluk ev temizliği hak getire oda bilmiyor yemek konusunda da iyi değil. bir çok akrabam bu yüzden gitmez evine saymaz onu. ama kadın böyle yani ben bildim bileli bu şekilde. hiç kızı olmadıgı için gösterecek destek olacak kimseside yok. bu yaşına kadar böyle yaşamış bizlerde öyle kabul ettik. ben huy olarak, çok sevdigim için pisliği gözüme batmıyo ama insanlar tabiki de bunu umursamaz.. yengemi hiç bi zaman değiştirmeye çalişmadik değişmeyeceğini biliyoduk zaten öylede kabul ettik görüşenler olarak.. bu tarz şeyler cocukluktan gelen rahatlıktan alışmamaktan ve ya travmalardan kaynaklı diye biliyorum. tam tersi temizlikten yemek yiyemeyen insanlarda çok fazla var. en basta bu kişi değişmeyi kabul etmiyosa çevresinin yapacagı hiçbir durum yok maalesef. belkide anneniz dağınık içinde yaşamaktan mutlu düzen kelimesi temizlik kelimesi onu strese sokuyor olabilir. nasıl mutluysa neleri göze aldıysa bırakın onu yaşasın aksi zaten zorlamak olur bu kezde anneniz depresyona girebilir bilmiyoruz durumunu :/

Sizi anlıyorum benim annemde öyle titiz biri değil hep öyle idi, sağ olsun babamın elinden her iş gelirde o yardımcı olur ama o da bir yere kadar,zaten artık yaşlandılar ikiside, yardımcı almaya para gidecek diye sıcak bakmaz bizimkiler, bende de onlar için ayıracak bütçe yok ve çözüm çok basit evlerine gidince ilk iş tuvaleti lavaboyu elden geçiririm, evi bir sil süpür yaparım ve toz alınacaksa alırım. Uzun kalacak isem mutfağa da dalarım annem der geldi bizim temizlikçi
Ama onun dışında evlerine düzenlerine asla karışmam. Bana göre dağınıktır pistir ama başkasına da laf söyletmem onlar benim ailem.
Yemek yenir, dağınıklık toplanır, bulaşık ve çamaşır yıkanır o kadar, arada da bir süpürge açar arkasından vileda geçmez,vileda yere dökülen şeyleri silmek için çıkarılır sadece.
Ama onlar mutlu bu kadar dert etmeye gerek yok.

E temizlemeyin kendi evinizin temiz olması yeter, daha az gidersiniz.

Allahım evlerden ırak. Anneniz ne yapıyor tüm gün ya da babanız?ya da babanız bu duruma ne diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…