- 1 Temmuz 2012
- 1.394
- 2.093
- 333
İnanın bende annemi üzmek istemiyorum ama gerçektende bu durum yüzünden saygı görmüyorlar. Kapı komşusu dahi evin pis oldugunu ben gelince temiz oldugunu söylüyor. Bu yüzden tüm sitemimAnnem yaşasaydı da temizlik yapmasaydı sizi kırmak üzmek için yazmadim
Diğer yazımı okuyabildiyseniz babam sayesinde ev az da olsa temizEvet pislik çok rahatsız edici ama neden bir ev pis olunca annem çok pis,kayınvalidem çok pis ya da evin kadını her kimse işte çok pis vs denir de babam çok pis,evin adamı çok pis ya da o evde erkek kim varsa işte çok pis denmezki...neden hep o evin pisliginden temizliğinden kadınlar sorumlu tutulurki...daha hiç görmedim bir ev pis olunca bu pislikten adamın sorumlu tutulduğunu.ben eskiden evi tertemiz edecegim diye didinir dururdum aman ev daginikken biri gelirse ne kadar pis demesin diye.vallahi artık saldım banane ya pisse pis ,benim problemim mi allahaskina,evimde eşim de yaşıyor ,evi pis bulan onu sorumlu tutsun beni değil,sanki ben miyim bir tek o evde yaşayan,artık üstüme alinmiyorum hic
siz böyle konusunca ne cevap veriyor tepkisi bakışları ses tonu nasıl peki? duygusallaşıyor mu yoksa dümdüz normal mi karşılıyor tepkisiz miÇok üzülüyorum ama istemeyerek çok kez kırdım annemi. Senin yüzünden misafir gelmiyor kimse yemek yiyip etmek istemiyor. Damadın bile sana pis diyor vs ama hiçbiri fayda etmedi.
Mutfak lavobası pislik içinde heryer yağ içinde demişsiniz ama... Camı balkonu bıraksın ozaman.. Hergün temizlenmesi gereken yerleri temiz tutsa sizin de temizliğe gitmenize gerek kalmazTabiki yapıyor. Babam bulaşık yıkar cam siler balkon yıkar anlayacağınız babamın yaotıgı kadar annem yapsa ev tertemiz olur
Tamam diyor sadece geçici olarak topluyor ama annemin temizlik anlayışı bulaşıkları makineye koyup yıkamak ama asla mutfak tezgahını silmek cam silmek değil. Hayatında bir kere bile banyoyu yıkadıgını görmedinimsiz böyle konusunca ne cevap veriyor tepkisi bakışları ses tonu nasıl peki? duygusallaşıyor mu yoksa dümdüz normal mi karşılıyor tepkisiz mi
Biri temizleyip biri dağıtıyorsa haklisiniz tabii, genel anlamda söyledim ben zaten size değil sadece.ama gerçekten bu genel yargıdan bıktım usandım,ev pisse birazda adamlar kinansin allahasen,sanki kadınin görevi gibi atmışlar üstümüze temizlik işiniDiğer yazımı okuyabildiyseniz babam sayesinde ev az da olsa temiz
O dediğiniz benim eşim için olabilirBiri temizleyip biri dağıtıyorsa haklisiniz tabii, genel anlamda söyledim ben zaten size değil sadece.ama gerçekten bu genel yargıdan bıktım usandım,ev pisse birazda adamlar kinansin allahasen,sanki kadınin görevi gibi atmışlar üstümüze temizlik işini
İnanın bende annemi üzmek istemiyorum ama gerçektende bu durum yüzünden saygı görmüyorlar. Kapı komşusu dahi evin pis oldugunu ben gelince temiz oldugunu söylüyor. Bu yüzden tüm sitemim
Aslında şöyle babam ne kadar temizlik yapsa da evi düşünün 7 yıldır 1kere bile boyatmadıBabanızla birlik olup en azından haftada iki gün yarım gün bile olsa bir yardımcı tutun derim
Mutlak psikolojik bir alt yapısı vardır bu durumun ama bu yaşa kadar bunu kabullenip değiştirmeye uğraşmamış insan bu saatten sonra da yapmaz. Babanızın da orta yaşlarda olduğunu düşünüyorum tüm eski jenerasyon erkekler gibi detaylı iş yapmayı bilmiyordur o yüzden bir yardımcı şart, sizin de düzeniniz ayrı artık ne kadar koşabilirsiniz ki en azından biraz maddi destek verip bir yardımcı tutmak durumu kurtarır gibi
Benim annem de genel anlamda pasakli diyebileceginiz biriydi. Cunku 5 cocuk büyüttü. Hem de kimseden yardim almadan hem de cok guzel buyuttu. Dağınıklık zaten allahin emri o evde , eee haliyle vakit kalmkyo, koltuk silinmiyo , obur kadinlar gibi ayda 2 ayda bir hali silmiyo, sezonda 1 kere yikardi kaldirirdi haliyi mesela, eee pis oluyo tabi boyle seyler. Tuvaleti mutfagi gunluk isi yapardi, bize is verir yaptirirdi ama koltuga oerdeye duvara haliya bakippis derdi teyzemler falan anneme. Su an düşünüyorum ki , ev temizligi diye hayatımızdan bize olan vaktinden çalmamis. Çok takdir ediyorjm onu. Cunku cocuguna kocasina terör estirip her kosulda ev temiz olsun diye ugrasanlardan nefret ediyorum. Bizi de oyle rahat, onceligimizi kendimiz ve keyfimiz bilerek yetistirdigi icin de cok mutluyum. Mesela su an bebeğim var. O uyanikken onunla ilgileniyorum. Ilk uykusunda once uzuuun bi keyif yapiyorum, kahvemi dizimi izliyorum kitabimi okuyorum, ikinci uykusu olursa o zaman ev isine bakiyorum. Gerekirse yigilsin kalsin. Bunu dert etmiyorum stres yapmiyorum. Esimle kafamiza esinde evden gexmeye cikmamiz her an icin 10 dk. Her seyi oylece birakip keyfime bakabilirim cunku. Benim de evim pis. Napim. Önceliğim kendim ve ailem. Insanlari boyle yargılamaya da hakkiniz yok. O keygine bakmayi sizden cok seviyorsa kendinize uzulmelisiniz
benim yengemde aynı. kendisini aşırı severim insani oalrak vicdan olarak favorimdir ama evi gerçekten çok kötü. benim gibi kedi delisi. sokaktaki tüm kediler eve giriyor. ev kedisi olsa tamam ama hayvan çöpren çıkıp eve geliyo yataga giriyo. mutfak halısı kedi kılından rengi soluk ev temizliği hak getire oda bilmiyor yemek konusunda da iyi değil. bir çok akrabam bu yüzden gitmez evine saymaz onu. ama kadın böyle yani ben bildim bileli bu şekilde. hiç kızı olmadıgı için gösterecek destek olacak kimseside yok. bu yaşına kadar böyle yaşamış bizlerde öyle kabul ettik. ben huy olarak, çok sevdigim için pisliği gözüme batmıyo ama insanlar tabiki de bunu umursamaz.. yengemi hiç bi zaman değiştirmeye çalişmadik değişmeyeceğini biliyoduk zaten öylede kabul ettik görüşenler olarak.. bu tarz şeyler cocukluktan gelen rahatlıktan alışmamaktan ve ya travmalardan kaynaklı diye biliyorum. tam tersi temizlikten yemek yiyemeyen insanlarda çok fazla var. en basta bu kişi değişmeyi kabul etmiyosa çevresinin yapacagı hiçbir durum yok maalesef. belkide anneniz dağınık içinde yaşamaktan mutlu düzen kelimesi temizlik kelimesi onu strese sokuyor olabilir. nasıl mutluysa neleri göze aldıysa bırakın onu yaşasın aksi zaten zorlamak olur bu kezde anneniz depresyona girebilir bilmiyoruz durumunu :/Tamam diyor sadece geçici olarak topluyor ama annemin temizlik anlayışı bulaşıkları makineye koyup yıkamak ama asla mutfak tezgahını silmek cam silmek değil. Hayatında bir kere bile banyoyu yıkadıgını görmedinim
E temizlemeyin kendi evinizin temiz olması yeter, daha az gidersiniz.Başlığım ne kadar kaba olsada gerçek bu. Hanımlar benim annem kendimi bildim bileli dağınık ve pasaklıdır. Daha çocukken bana kıyafet katlamayı değilde baza altına tepiştirmeyi öğretti ama ben herzaman toplu oldum annemi gördükçe daha çok asıldım temizliğe. Çevremidekiler hep anneme pis derlerdi evimizin pis oldugunu söylerlerdi ama annem hep aynı kaldı. Ben evlenmeden önce hep işe gitmeden evi temizledim okuldan gelince temizlik yaptım dua ederdim ben yokken kimse gelmesin pisliği görüp kınaması biizi diye. Ama ben evlendim çocukla yetişemiyorum. Tuvaletler çok pis mutfak lavabosu pislik içinde herher yağ.anneme defalarca anlattım temizliği gösterdim ama yok. Artık benşm de midem bulanıyor. Temliyorum 2gğne batıyor. Tualete gitmek istemiyorum. Eşim bile söyledi ben annenlerde yemk yemk istemiyorum diye siz ne önerirsiniz
Aslında şöyle babam ne kadar temizlik yapsa da evi düşünün 7 yıldır 1kere bile boyatmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?