• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem çok pis

Bazi insanlar böyle. Icinde yasam hevesi olmayan insanlarda da sık görüyoruz. Disarisi içimizin yansimasi deriz ya. Annenizin icini pis demek istemiyorum yalnis anlasilmasin, ama bunun altinda tembellikten baska sebepler yatiyordur. Ve bunun icin asıl destek alinmali. O zamana kadar da temizligi yapacak birini tutarim maddi imkan el.veriyorsa

Annenize yardım etmeyin. Dediklerinizi göz ardı ediyorsa bir süre anlaması için evine gitmeseniz üzülüp düzelmez mi?
Yani illaki psikolojik bir sorun olduğunu düşünmüyorum ben. Tembel de olabilir bu kadın buda bir tercih sonuçta. Ama üzücü. Ciddi bir konuşma yapsanız tepkisi ne olur sizce

Biraz takılıp kk da kitap okuyacaktım
Konu sayesinde temizlik yapmaya gidiyorum😬

Haftalık yardımcı gelirse daha kolay olur sizin için

Benim annem cok temiz biriydi. Hayatını hep duzenli yaşamış, vaktinde yemegini hazir eden, evi her daim piril piril. Daha sonra ust uste acilar yasadik ve annemin evi temizleyip hayata devam edecek motivasyonu kalmadi. Bi ara kotuydu durum baya, gittigimde hersey gozume pis gorunuyordu. Ama su an annem daha iyi ve temizlige basladi yine piril piril, eskisi kadar olmasa da.
Anneniz hep boyleymis ama bu saatten sonra degismez. Bence siz de birakin temizlemeyi. Esinizle yemege gitmeyin. Haftada bir temizlik icin kadin tutun. Daha fazlasini yapamazsiniz.

Benim de eşimin annesi böyle.
Eve gelince direk kapıda çıkarıyoruz çorapları çünkü altı simsiyah oluyor haliyle eve öyle girmek istemiyoruz. Halılarım beyaz bir de...
Evleri bu kadar b*kta giderken tirnaklarimdan ve ojemden midelerinin bulandığını söylemişlerdi.
Dönüp diyemiyosun da tirnagim evinizden temiz diye . Ben de yemek yiyemiyorum eşinize hak verdim malesef. Durumunuz varsa yardımcı tutsanız?

Yani artık annenizin evini temizlememeniz gerekiyor, yemege gitmeyin annenize , eğer maddi durumunuz el verirse iki haftada bir temizliğe yardımcı alın annenize ama bu kadar pisliğin altında yatan bir sebep vardır mutlaka
Benim bi arkadaşımın annesi öyleydi, korkunçtu ve gittiğimde gerçekten tiksinirdim ki ben titiz bir insan değilim, sonradan anlasilmisti annesinin eşiyle ciddi problemleri varmis kadın depresyondaymis
Bizim de öyle bi tanıdığımız vardı. Kocası vefat ettikten sonra düzeldi kadın . Tövbe yarabbim. Alkolikti kocası . Kadın da evi temizlemeyerek yemek yapmayarak çıkarıyordu ruhsal sıkıntısını heralde

Babanız hayattaymış,ben de yok sanmıştım ilk mesajınızı okuyunca. Artık o evde babanız var siz yoksunuz,babanız yapıversin. Erkekler iş yapmayacak diye bir kural yok neticede. Bir de 15te bir temizlik için yardımcı çağırsanız tamamdır.

Ben de dağınık biriyimdir bana da mı böyle der ya ilerde çocuklarım diye düşünüyorum şu an
Bence bunun altında yatan psikolojik bir sebep olmali

Ben sizi tebrik ederim ya. İnsan genelde gördüğünü yapar. Anneniz öyle olmasına rağmen sizin temiz olmanız çok güzel. Ben çok değişeceğini sanmıyorum ama şöyle bir önerim var. Bizim bir akrabamız da pis denmez ama pek temiz de değildi. Sonra şu tv'deki temizlik programlarını izlemiş onları izleyince istaha geliyormuş. Temizlik alışkanlıkları değişmiş evine falan daha iyi bakıyordu.

Ya 2 kisinin yasadigi ev nasil bu kadar pis olabilir benim aklim almadi.
Bir de babaniz ve siz temizlik yapiyormussunuz. Hani hic yapilmiyor da degil. O yüzden biraz sanki abartiyorsunuz gibi geldi bana. Belki siz de küçüklükten kalma cok etkilenmissinizdir.

Herkesin evi bal dok yala olacak diye bir kaide yok, kendilerine kadar temizlesinler yeter.

Esinize hak verdim ama. Ici rahat etmeyip yemek yemek istemiyordur, sık gitmek istemiyordur olabilir. Siz de direk diyin annenize esim rahat edemiyor diye
Kırılırsa kırılır, yapacak bir sey yok, zaten daha oncesinde de bu konulari konusmussunuz.

Sizin kendinizi yipratip 2 evi de temizlemenize falan hic hic gerek yok. Gittiginizde biraz pislige tahammül edeceksiniz o kadar.

Bir de anneniz hazir yapan var diye de saliyordur. Yani sizin ev islerini ustlenmenizin negatif etkisi de oluyordur.

Başlığım ne kadar kaba olsada gerçek bu. Hanımlar benim annem kendimi bildim bileli dağınık ve pasaklıdır. Daha çocukken bana kıyafet katlamayı değilde baza altına tepiştirmeyi öğretti ama ben herzaman toplu oldum annemi gördükçe daha çok asıldım temizliğe. Çevremidekiler hep anneme pis derlerdi evimizin pis oldugunu söylerlerdi ama annem hep aynı kaldı. Ben evlenmeden önce hep işe gitmeden evi temizledim okuldan gelince temizlik yaptım dua ederdim ben yokken kimse gelmesin pisliği görüp kınaması biizi diye. Ama ben evlendim çocukla yetişemiyorum. Tuvaletler çok pis mutfak lavabosu pislik içinde herher yağ.anneme defalarca anlattım temizliği gösterdim ama yok. Artık benşm de midem bulanıyor. Temliyorum 2gğne batıyor. Tualete gitmek istemiyorum. Eşim bile söyledi ben annenlerde yemk yemk istemiyorum diye siz ne önerirsiniz
walla anneniz bu kafayla rahat gamsiz yasar, ama sizi bilemem.

kimse annemlere gitmek istemiyor yemek gemek istemiyor ne kadar üzücü bir durum değilmi
Bence annen misafir sevmeyen biri. Belki de kimsenin gelmemesi onu mutlu ediyordur .
Boşver, artık kimse gitmiyormus zaten evine. Baban sayesinde mikrop kapmayacak kadar yasiyorlarmis. Baban emekli mi? Evetse ne ala kendi evini çekip çevirsin, hayırsa birkaç seneye emekli olur. O zaman rahatlarsiniz.
Siz de annenlerde yemek yemeyin. Benim ablamla ailemin arası çok iyi, ama yani bayram hariç yılda iki üç anca akşam yemeğine gelirler ailecek. Sen de biraz mesafe koy eşinle gitmelere. Gideceğiniz zaman da öncesinde yardım bahanesiyle git temizle.
Diğer önerim iki haftada bir detaylı temizlik için kadın tutmak,ama ona da bütçe gerekir. İmkanın varsa diğer kardeşlerinle birleşip tutun.

5 çocukla dağınık, ayrıntıya girilmemiş evle, tuvaleti, banyosu pis, mutfağı yağ kir içinde ev aynı sey mi?
Kendiniz de konudaki anneden esintiler var diye içinde yemek yenmek istemeyecek kadar pis evi, mutfağı olan anneyi bırakıp kızına laf etmek çok abes.
Ev işleri için kendini heba etmeye gerek yok ama pislik içinde yaşamayi keyif, kendine saygı olarak görmek çok zorlama bunun adı tembelliktir en kibar tabiriyle.
Ayrıca 5 çocuk yapacağina 2 yapsaydı sa evi temizleseydi 🤦🏼‍♀️
Konu sahibi anneniz değişmez pis pistir psikoloji falan bunlar bana çok hikaye geliyor

Başlığım ne kadar kaba olsada gerçek bu. Hanımlar benim annem kendimi bildim bileli dağınık ve pasaklıdır. Daha çocukken bana kıyafet katlamayı değilde baza altına tepiştirmeyi öğretti ama ben herzaman toplu oldum annemi gördükçe daha çok asıldım temizliğe. Çevremidekiler hep anneme pis derlerdi evimizin pis oldugunu söylerlerdi ama annem hep aynı kaldı. Ben evlenmeden önce hep işe gitmeden evi temizledim okuldan gelince temizlik yaptım dua ederdim ben yokken kimse gelmesin pisliği görüp kınaması biizi diye. Ama ben evlendim çocukla yetişemiyorum. Tuvaletler çok pis mutfak lavabosu pislik içinde herher yağ.anneme defalarca anlattım temizliği gösterdim ama yok. Artık benşm de midem bulanıyor. Temliyorum 2gğne batıyor. Tualete gitmek istemiyorum. Eşim bile söyledi ben annenlerde yemk yemk istemiyorum diye siz ne önerirsiniz
Hiçbir şey yapamazsın
Benim babam böyle. Evini temizliyorum 3 güne gene aynı. Çocuğum var işe gidiyorum uğraşamıyorum o evle artık. Temizlik için ablaya söyledim ben yapamam dedi o hali görünce :)
Babamın evde su bile içmiyorum ben. Malesef huyunu değiştiremezsin.

Anneanneniz nasıldı peki oda mı böyleydi belki ondan görmüştür diyeceğim ya da altında bir sebep olabilir. İmkanınız varsa bir yardımcı tutun o yapsın siz nereye kadar yetişeceksiniz kendi eviniz vs zor olur.

Benim annem de genel anlamda pasakli diyebileceginiz biriydi. Cunku 5 cocuk büyüttü. Hem de kimseden yardim almadan hem de cok guzel buyuttu. Dağınıklık zaten allahin emri o evde , eee haliyle vakit kalmkyo, koltuk silinmiyo , obur kadinlar gibi ayda 2 ayda bir hali silmiyo, sezonda 1 kere yikardi kaldirirdi haliyi mesela, eee pis oluyo tabi boyle seyler. Tuvaleti mutfagi gunluk isi yapardi, bize is verir yaptirirdi ama koltuga oerdeye duvara haliya bakippis derdi teyzemler falan anneme. Su an düşünüyorum ki , ev temizligi diye hayatımızdan bize olan vaktinden çalmamis. Çok takdir ediyorjm onu. Cunku cocuguna kocasina terör estirip her kosulda ev temiz olsun diye ugrasanlardan nefret ediyorum. Bizi de oyle rahat, onceligimizi kendimiz ve keyfimiz bilerek yetistirdigi icin de cok mutluyum. Mesela su an bebeğim var. O uyanikken onunla ilgileniyorum. Ilk uykusunda once uzuuun bi keyif yapiyorum, kahvemi dizimi izliyorum kitabimi okuyorum, ikinci uykusu olursa o zaman ev isine bakiyorum. Gerekirse yigilsin kalsin. Bunu dert etmiyorum stres yapmiyorum. Esimle kafamiza esinde evden gexmeye cikmamiz her an icin 10 dk. Her seyi oylece birakip keyfime bakabilirim cunku. Benim de evim pis. Napim. Önceliğim kendim ve ailem. Insanlari boyle yargılamaya da hakkiniz yok. O keygine bakmayi sizden cok seviyorsa kendinize uzulmelisiniz
Hastalık kalmadığınıza sevinin bari tuvaleti yeri duvarı kısaca evi pis olan insan hiçççç bahane bulmasın valla annenizin yolunda gidiyorsunuz zira işinize geliyor

Evimi temizlerken bile ferahlıyorum ayol özellikle tuvalet her akşam temizlenmeli

Kadınlar temizliğe 1 saat ayırsa gene dünya kadar zaman aileye kalıyor

Tembelim deyip geçin bence

Başlığım ne kadar kaba olsada gerçek bu. Hanımlar benim annem kendimi bildim bileli dağınık ve pasaklıdır. Daha çocukken bana kıyafet katlamayı değilde baza altına tepiştirmeyi öğretti ama ben herzaman toplu oldum annemi gördükçe daha çok asıldım temizliğe. Çevremidekiler hep anneme pis derlerdi evimizin pis oldugunu söylerlerdi ama annem hep aynı kaldı. Ben evlenmeden önce hep işe gitmeden evi temizledim okuldan gelince temizlik yaptım dua ederdim ben yokken kimse gelmesin pisliği görüp kınaması biizi diye. Ama ben evlendim çocukla yetişemiyorum. Tuvaletler çok pis mutfak lavabosu pislik içinde herher yağ.anneme defalarca anlattım temizliği gösterdim ama yok. Artık benşm de midem bulanıyor. Temliyorum 2gğne batıyor. Tualete gitmek istemiyorum. Eşim bile söyledi ben annenlerde yemk yemk istemiyorum diye siz ne önerirsinizs
Bazı insanlar vardır temizlik hastasıdır.Hepimiz biliriz onları.Hastadır onlar.Bence onun tersi de anneniz.Anneniz de pislik hastalığına yakalanmış.Anlattıklarınızdan bu yorumu yaptım.Bir evin bankosunu ocağını silmek temizlik işine girmez o zaten rutindir, çünkü orada yemek yapılacaktır, mikrop oluşmaması için en temiz bırakılması gereken yeridir mutfağın.
Temizliği geçtim bunu yapmayan bir insan pislik hastası.Bu temizlik hastası gibi tersi pislik hastası insanların tedavisi belli yaşlardan sonra o kadar kolay değil.Çok ciddi dr emek para isteyen iş.Kaldı ki kişi önce bunu kabul edecek de tedavi olacak.Anneniz de bu yok.O evde yaşayan babanıza yazık.Anneniz size sırtını dayamış diyenlere de katılmıyorum.Kadın o pisliği görmüyor ondan sizin yapmanız da çok derdi değil sanmam.
Ama bence babanız ile elele verin.O eve her hafta mı olur 15 de mi olu temizlik için birisini alın.Bunun başka çözümü olacağını sanmam.
Bu arada işte ben de böyleyim önce çocuklarım gelir vb yazanlara da şunu diyeceğim .Dağınıklıkla pisliği karıştırdınız galiba.İkisi çok farklı.Çocuklarını seven onları herşeyin üzerinde tutan insan önce o çocukların hijyeni için evini temiz tutar.
Bunu yazanlar gerçek anlamda pis ev görmedi belli. Çevremde azda olsa vardı böyle evler.Asla hastalık değil ama temizlik benim için önemlidir.

Benim yengem böyleydi. Evlerine girilmezdi pislikten. En azından millet gelince temizle dimi? Yok. Onun adı geçtiği zaman ilk akla gelen pisliğidir. Kötü bi durum ama değişmez

Back
X