• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem çok pis

Ayrıca 5 çocuk yapacağina 2 yapsaydı sa evi temizleseydi 🤦🏼‍♀️
Konu sahibi anneniz değişmez pis pistir psikoloji falan bunlar bana çok hikaye geliyor
Aslında çocuk sayısı da tek başına bir sebep değil, yorumu yapan kişinin tek çocuğu var ama pis olduğunu söylüyor, öyle ballandıra ballandıra anlatmış ki pis olmayı birde 😂 evini pislik içinde bırakmayıp, işleri yigmadan da keyif yapılır oysa. Neredeyse temizlik yapanlara acıyacak, değişik 😌

Son düzenleme:
Benim annem de böyle. (Hatta babam da) Eskiden misafir gelecek diye biraz temizlerdi şimdi o da yok. Yemek de yapasi yok. Bı şey diyince de hiç kendinde sorun görmüyor. Ama tarlada çalışmaya gidiyor.(hem bizim hem başkasının) evi benimsemiyor sevmiyor bence. Misafirliğe gidince anlatıyor milletin evini ama kendi evini umursamıyor. Utancımdan ayrıntıları yazamadım

E temizlemeyim evini? Haftada bir temizlikci alsinlar babanda olduguna gore illaki gelirleri vardir yemegede gitmeyin kendi eviniz bitti bide onun evinimi temizliyosunuz sizin sorumlulugunuz degil siz yaptikca zaten yapmaz bosverin

Benim annem de genel anlamda pasakli diyebileceginiz biriydi. Cunku 5 cocuk büyüttü. Hem de kimseden yardim almadan hem de cok guzel buyuttu. Dağınıklık zaten allahin emri o evde , eee haliyle vakit kalmkyo, koltuk silinmiyo , obur kadinlar gibi ayda 2 ayda bir hali silmiyo, sezonda 1 kere yikardi kaldirirdi haliyi mesela, eee pis oluyo tabi boyle seyler. Tuvaleti mutfagi gunluk isi yapardi, bize is verir yaptirirdi ama koltuga oerdeye duvara haliya bakippis derdi teyzemler falan anneme. Su an düşünüyorum ki , ev temizligi diye hayatımızdan bize olan vaktinden çalmamis. Çok takdir ediyorjm onu. Cunku cocuguna kocasina terör estirip her kosulda ev temiz olsun diye ugrasanlardan nefret ediyorum. Bizi de oyle rahat, onceligimizi kendimiz ve keyfimiz bilerek yetistirdigi icin de cok mutluyum. Mesela su an bebeğim var. O uyanikken onunla ilgileniyorum. Ilk uykusunda once uzuuun bi keyif yapiyorum, kahvemi dizimi izliyorum kitabimi okuyorum, ikinci uykusu olursa o zaman ev isine bakiyorum. Gerekirse yigilsin kalsin. Bunu dert etmiyorum stres yapmiyorum. Esimle kafamiza esinde evden gexmeye cikmamiz her an icin 10 dk. Her seyi oylece birakip keyfime bakabilirim cunku. Benim de evim pis. Napim. Önceliğim kendim ve ailem. Insanlari boyle yargılamaya da hakkiniz yok. O keygine bakmayi sizden cok seviyorsa kendinize uzulmelisiniz
Siz yalnız pislikle dağınıklığı karıştırıyorsunuz.Elbette ev dağınık olsun,çocuktan vakit çalınmasın ama anladığım kadarıyla bebeğiniz küçük.Hele büyüsün yürüsün.Her yere dokunacak hatta yalayacak.Yerden alıp yiyecek.Üzgünüm ama önceliğimiz çocuksa bazı şeylere evde ekstra dikkat etmek gerekiyor.

Evet inanın öyle boşboş oturuyor. Annem içn canımı veririm herşeyim o benim ama artık işin boyu değişti kimse annemlere gitmek istemiyor yemek gemek istemiyor ne kadar üzücü bir durum değilmi babam da anneme söylüyor ama annem asla temizlik yapmıyor

Bilemiyorum ama inanın hep böyle. Evlendiğinde de öyle oldugunu söyler babam hep pis ve dapınıkmkş

Tabiki yapıyor. Babam bulaşık yıkar cam siler balkon yıkar anlayacağınız babamın yaotıgı kadar annem yapsa ev tertemiz olur

O dediğiniz benim eşim için olabilir 😊 ben temizliyorum eşim eşyalarını etrafa bırakıyor sonra burası dağılmış hayatım diyor. Halbuki kendi dağıtıyor 😊

Aslında şöyle babam ne kadar temizlik yapsa da evi düşünün 7 yıldır 1kere bile boyatmadı
Anneniz temiz değil ama annenizin temizlik yapmadığından şikayet eden babanızın da evin o halinden çok rahatsız olduğunu düşünmüyorum, siz söyleyince şikayetleniyor gibi geldi bana çünkü 7 yıldır badana yüzü görmeyen bir ev var ortada, badanayı anneniz yapacak değil, babanız da tembel ve üşengeç ki bir boyacı çağırıp evi boyatmamış, eşim temizlik yapmıyor ama en azından ben birini bulayım haftada bir temizlik yapmaya gelsin dememiş.
Dert sizin derdiniz olmamalıydı bence, Allah ömür versin babanız da var o evde, çok niyetli olsalar el ele verip bir boyacı çağırır evi boyatır, sonrasında yardımcı bulur evi tepeden tırnağa temizletirler, temizliği korumak için de haftada bir yardımcı çağırmaya devam ederlerdi.

Sizin asıl meseleniz eşiniz olmalı, evde tüm gün bebeğiyle ev işlerine koşturan karısına acımayıp eşyalarını etrafa atan ve yüzü kızarmadan buralar dağılmış hayatım diyerek sizden toplamanızı bekleyen eşinize temizlik yapmayı öğretmek önceliğiniz olsun😌

Benim annem de genel anlamda pasakli diyebileceginiz biriydi. Cunku 5 cocuk büyüttü. Hem de kimseden yardim almadan hem de cok guzel buyuttu. Dağınıklık zaten allahin emri o evde , eee haliyle vakit kalmkyo, koltuk silinmiyo , obur kadinlar gibi ayda 2 ayda bir hali silmiyo, sezonda 1 kere yikardi kaldirirdi haliyi mesela, eee pis oluyo tabi boyle seyler. Tuvaleti mutfagi gunluk isi yapardi, bize is verir yaptirirdi ama koltuga oerdeye duvara haliya bakippis derdi teyzemler falan anneme. Su an düşünüyorum ki , ev temizligi diye hayatımızdan bize olan vaktinden çalmamis. Çok takdir ediyorjm onu. Cunku cocuguna kocasina terör estirip her kosulda ev temiz olsun diye ugrasanlardan nefret ediyorum. Bizi de oyle rahat, onceligimizi kendimiz ve keyfimiz bilerek yetistirdigi icin de cok mutluyum. Mesela su an bebeğim var. O uyanikken onunla ilgileniyorum. Ilk uykusunda once uzuuun bi keyif yapiyorum, kahvemi dizimi izliyorum kitabimi okuyorum, ikinci uykusu olursa o zaman ev isine bakiyorum. Gerekirse yigilsin kalsin. Bunu dert etmiyorum stres yapmiyorum. Esimle kafamiza esinde evden gexmeye cikmamiz her an icin 10 dk. Her seyi oylece birakip keyfime bakabilirim cunku. Benim de evim pis. Napim. Önceliğim kendim ve ailem. Insanlari boyle yargılamaya da hakkiniz yok. O keygine bakmayi sizden cok seviyorsa kendinize uzulmelisiniz
İyi güzel yazmışsınız da benim sinirlerim bozuluyor daginik ve pis evde Yani elimde degil keşke biraz rahat olabilsem

benim annem de aksine çok titiz, hatta evlenmeden önce bu durum beni boğuyordu artık
sabahın 8-9 unda kalkar, 10-11 gibi uyanmamış olursam başlardı "evi süpüreceğim kalkmıyorsun" diye. hele misafir gelsin istemezdim hiç, bir iki gün önceden başlardı derdi tasası, koltuklara bile oturmamızı istemezdi. şimdi iki kişi oldukları için çok kirlenmiyor, eskisi kadar da titiz değil ama misafir geleceğinde önceden kalma stresi nüksediyor:110: ben de çok titiz değilim fakat dağınıklık rahatsız ediyor. sabah uyanır her şeyi toplar öyle otururum. bence bunların bir ortası olması gerek. çok titizlikte çok pislikte insanı rahatsız ediyor. insan biraz duruma göre davranabilmeli.
babanızın imkanı varsa iki haftada bir en azından bir yardımcı tutsun. 7 yıldır ev boyanmadı diyorsunuz benim bildiğim bu işlerle baba daha çok ilgilidir. babanızda da eve karşı çok ilgi göremedim.

Hastalık kalmadığınıza sevinin bari tuvaleti yeri duvarı kısaca evi pis olan insan hiçççç bahane bulmasın valla annenizin yolunda gidiyorsunuz zira işinize geliyor

Evimi temizlerken bile ferahlıyorum ayol özellikle tuvalet her akşam temizlenmeli

Kadınlar temizliğe 1 saat ayırsa gene dünya kadar zaman aileye kalıyor

Tembelim deyip geçin bence
Tuvaleti her gün çamaşır suyuyla mi temizliyorsunuz peki ?

Başlığım ne kadar kaba olsada gerçek bu. Hanımlar benim annem kendimi bildim bileli dağınık ve pasaklıdır. Daha çocukken bana kıyafet katlamayı değilde baza altına tepiştirmeyi öğretti ama ben herzaman toplu oldum annemi gördükçe daha çok asıldım temizliğe. Çevremidekiler hep anneme pis derlerdi evimizin pis oldugunu söylerlerdi ama annem hep aynı kaldı. Ben evlenmeden önce hep işe gitmeden evi temizledim okuldan gelince temizlik yaptım dua ederdim ben yokken kimse gelmesin pisliği görüp kınaması biizi diye. Ama ben evlendim çocukla yetişemiyorum. Tuvaletler çok pis mutfak lavabosu pislik içinde herher yağ.anneme defalarca anlattım temizliği gösterdim ama yok. Artık benşm de midem bulanıyor. Temliyorum 2gğne batıyor. Tualete gitmek istemiyorum. Eşim bile söyledi ben annenlerde yemk yemk istemiyorum diye siz ne önerirsiniz
Aynı annemin komşusunu anlatmişsınız. Koyde müstakil evleri var. Kadın aşırı pis tum koyün dilinde. Kızları da pis hatta evlenmekte zorlandılar bu nedenle. Inanın cocukluktan beri orada yemek yemem çoğu insan da yemez. Bayramlasmaya gideriz goriste balkona otururuz buna ragmen koku vardır evde burna gelir hemen . Malesef çocugu ölmüş küçükken ondan mı bilemiyorum eskiden de pisti derler gerçi ama bilemiyorum. Düz3lmedi velhasıl

tipki benim annem. Gecen ay 1 hafta annemlerde kaldim minik bebegimle. Mutfagi kullanamadim evde heryer heryerde. Bebege yemek yapicam annem yapip verdi baktim olmicak boyle temizlik sirketi aradim bi kadin geldi. Annemin sinirini bi goruceksiniz evi temizlenicek diye inanilmaz gergin oysa ben tanidigi birileri olmasin diye sirketle anlastim.
Kadin geldi yalnizca balkon camini silip bir odaya gecti. Basladi aglamaya ben yapamicam diye annem de basladi ben demedim mi is yapmaz bunlar falanlar filanlar. Once annemi sakinlestirdim sonra kiza durumu sordum. Aslinda is cok oldugu icin ve karisikligin icinden cikamadigi icin o haldeydi. Sirketi aradim kizin rahatsiz oldugunu soyledim kiz gitti. Annem olaydan sonra 5 gun boyunca evimi berbat ettiler diye soylendi bana. Odasi toplanan kiz kardesim de kizgindi. Daginikliga aliskinmis. Annem de odani kilitleseydin bisey olmazdi dedi. Hayatimda boyle sacma bisey yasamadim.
Bebegimin artik yemek yemedigini gorunce dondum evime geldim.
Bekarken her gittigim de temizlerdim calisan kiz kardesim de temizdir ama vakti yok bi basina cok hirpalaniyor yetisemiyor kiz. Esimle gittigimiz de de hep kiz kardesim hallediyordu. Benim evimde leke olsa deliririm bebekten yetisemeyince hergun calisan yardimci hanim buldum. Annem neden boyle bilmiyorum. Babam da sikayetci ama biktim ben karismiyorum artik diyor. Karakterle ilgili oldugunu dusunuyorum.

Evet inanın öyle boşboş oturuyor. Annem içn canımı veririm herşeyim o benim ama artık işin boyu değişti kimse annemlere gitmek istemiyor yemek gemek istemiyor ne kadar üzücü bir durum değilmi babam da anneme söylüyor ama annem asla temizlik yapmıyor
önemli olan başkalarınin ne dedigi kinayip kinamaması değil.
bende ultra temiz bir insan degilim ama insan en azindan kendi sagligi acisindan gücüde yetiyorsa yaşam alanini temiz tutmalı.

Başlığım ne kadar kaba olsada gerçek bu. Hanımlar benim annem kendimi bildim bileli dağınık ve pasaklıdır. Daha çocukken bana kıyafet katlamayı değilde baza altına tepiştirmeyi öğretti ama ben herzaman toplu oldum annemi gördükçe daha çok asıldım temizliğe. Çevremidekiler hep anneme pis derlerdi evimizin pis oldugunu söylerlerdi ama annem hep aynı kaldı. Ben evlenmeden önce hep işe gitmeden evi temizledim okuldan gelince temizlik yaptım dua ederdim ben yokken kimse gelmesin pisliği görüp kınaması biizi diye. Ama ben evlendim çocukla yetişemiyorum. Tuvaletler çok pis mutfak lavabosu pislik içinde herher yağ.anneme defalarca anlattım temizliği gösterdim ama yok. Artık benşm de midem bulanıyor. Temliyorum 2gğne batıyor. Tualete gitmek istemiyorum. Eşim bile söyledi ben annenlerde yemk yemk istemiyorum diye siz ne önerirsiniz
Bence psikolojik bir sorun gibi. Peşine düşülmeli

Her şeyi psikolojik bir rahatsızlığa bağlamaya da gerek yok.
Pis insan pistir .

Benim babaannem de böyleydi.
Evine gittiğimizde bir kaşık yemek yiyemezdim, midem bulanırdı.
Annem ne kadar silse süpürse de evdeki o pis koku hiç çıkmazdı.
Evden kraker , bisküvi falan götürüp onları yerdim .
Suan yazarken bile konu burnuma geldi 🤢

Aynı benim annem de böyle oldum olası hep pistir evi ama manevi temizliği dört dörtlük elinden yenir içilir yaptığını temiz yapar

Bence temizlik goruyor cocuklar biraz temizlik anlayislari olusuyor.

Yani ilk evde basliyor o dusunce ama hep ayni evdeysen cok iyi yorum yapamiyor olabilirsin.

Yani daginiklik olur ok ama her yeri mok goturmesi gerekmez.. asiri temizler gibi asiri pislerin rahatsiZliklari var..mesela her gun ya da her hafta koltuk hali silmek
Sacma bana gore.. ama cocuk birsey dokse hemen silinmeli bana gore..yani kaldikca yer eder birde pis gozukur hemen temizlenmezse.. bazi seyler rutin olarak trmizlenir ama bazisi ihtiyac olursa.. fazla kasmaya gerek yok ama evde aigara icilmesi mesela.. bir evi pis gosteren seylerden birisi bence.. icenler farketmez ama ufak bir yerde bile bir koku filan olur illa..her yerde kulluk vs oldugunu dusun her yer kokuyor birde daginik pis..

Su yemek pisirdigin ocagin uzerine birsey dokulmese hic yemek yapmasan bile tozdan pisleniyor yani..

kendi evladı dahi annesini sorumlu tutuyor. ben de kadın evde tek yaşıyor zannettim. babanız napıyor? Anneniz temizlik konusunda sorunluysa babanız da evi ona göre kullanabilir. yani ne bilim en azından tuvaleti temiz kullanabilir, günde bir kere tuvaletten sonra bi çamaşır suyu döküp lavaboyla klozeti temizleyebilir. çok zor bişi değil. böylelikle 2 günde kirlenmez ev en azından süresi uzar. üstelik babanız var madem neden eve bir yardımcı tutmuyor? enteresan bir durum vallahi. benim eşimin de yengesi pistir ben de gitmek istemem ama mecbur gidiyoruz arada. kadının evde 2 de kızı var yani üstelik bir de dayı var ki adam temizlik yapan birisi. ben artık yargılamıyorum açıkçası. insanların da işi gücü yok millete pissin, pasaklısın demekle uğraşıyorlar. aman biri de demesin neyin var iyi misin diye..

Eğer imkan varsa 2-3 haftada bir temizlikçi bulun , genel işleri o yapsın.

Annenizin huyu bu ise değişeceğini sanmam bu saatten sonra

benim annem de aşırı titiz hep bundan şikayet ettim bize yaptıklarını evlenince ben kocama çocuğuma yapmicam dedim.

ama :( valla aynısı olacağım galiba sürekli toz parmak izi görünce kafayı yiyorum aynı şeyleri nişanlıma yapmaya başladım çok muzdaribim bu konuda ben de.

Back
X