Annem derdi ki... (size verdigi nasihat neydi)

ölüyü mezara koyar ayağınıda dışarı koyar derdi(yarım yapılan işler için) birde ağzın dolu kansada kimsenin yanında kusma derdi

Allah aşkına ya, dert mi bu, küçücük bir parça dert taşıyormu ?
Gidip başka yere açsaydınız keşke. bende sabahtan beri konuya girip çıkıyorum ne var ne var diye. taşınsın şu başlık. En azından hiçbir başlığa uymayanalr bölümüne!
:47::50::ssz::19::20:

illa dertmi olmasi lazim?? rahatsiz oldunsa girme okuma bizde teklif var israr yok öyle bir yazmissinki duyanda sana ben dünyanin lafini etmisim sanir yanlis yere acmis olabilirim ama burnun bi karis havada söylemene gerek yok! git dert oku kendine tartisacak konu arama :47:

illa dertmi olmasi lazim?? Rahatsiz oldunsa girme okuma bizde teklif var israr yok öyle bir yazmissinki duyanda sana ben dünyanin lafini etmisim sanir yanlis yere acmis olabilirim ama burnun bi karis havada söylemene gerek yok! Git dert oku kendine tartisacak konu arama :47:

hem dertlerimize bu güzel günde kısa bi ara vermiş olduk .. Teşekürler konu sahibi arkadaşım...

annem hep der ki ;

yaptıgın bana ıse ogrendıgın kendıne.

senın sevdıgın degıl ,senı seven adamla evlen .

betona oturma üşütür kısır olursun :1:

yaramazlık yaparsan seni çingenelere veririm(cocukken derdı :1:)

allah sana senın gıbı evlat versın ınsalllah ( kızdırdıgım da :1:)

Seni alan üç gün sonra geri getirir

babana cekecegıne bırazcık bana cekseydın ahh ahhh ...

kimin çocuğunu kınadıysam başıma geldi.

anası hiç bir şey öğretmemiş, hiç terbiye vermemiş diyecekler.

anneye off denmez !

allahım yarabbim ya resulallah sen sabır ver!(sınırlendıgın de )

kız kısmısının her canı ıstedıgı olmaz !

anne olunca gorecegım ben senı .

kızlar kahve ıcmez ,bıyıkların cıkar (cocukken derdı )

büyüdüğünde annem demişti diyeceksin.

elin iste gözun oynasta!

cocuguma lafımı sozumu gecıremem ,elın adamı bır gun de muma cevırır!

erkek getirir kadın yetirir (külliyen yalan bır soz )

Aynen fazlasi var eksigi yok :1:

Dost edin dusmani ananda dogurur der bide...

:16:

hem dertlerimize bu güzel günde kısa bi ara vermiş olduk .. Teşekürler konu sahibi arkadaşım...

rica ederim omrumu_yedi arkadasim

ama bazi insanlara ne yapsan yaranilmiyor bakarmisin bayana ne demis der yok neresi dert sanirim kendisiyle sorunu var dertlerle bir bütünmüdür nedir kendisi yanlis yere acmis olabilirim konuyu cok pardon ama bu sekilde kendini begenmiscesine yazmis beni sinirlendirdi :47: son söz söyleyimde belki gercekleri azda olsa anlar bak bayan cekdigim dertler boyumuzu asmis zaten surda az keyif yapalim diyoruz mutlaka bi cakil tasi giriyo araya senin dert konusu aramana sanirim gerek yok sen kendin ayri bi dertsin!

rica ederim omrumu_yedi arkadasim

ama bazi insanlara ne yapsan yaranilmiyor bakarmisin bayana ne demis der yok neresi dert sanirim kendisiyle sorunu var dertlerle bir bütünmüdür nedir kendisi yanlis yere acmis olabilirim konuyu cok pardon ama bu sekilde kendini begenmiscesine yazmis beni sinirlendirdi :47: son söz söyleyimde belki gercekleri azda olsa anlar bak bayan cekdigim dertler boyumuzu asmis zaten surda az keyif yapalim diyoruz mutlaka bi cakil tasi giriyo araya senin dert konusu aramana sanirim gerek yok sen kendin ayri bi dertsin!

aslında o arkadaş şunu anlamamış annelerimizden aldığımız öğütler sözlere bunlara uyulmadığı zaman yada zamanında anlamadığımzı belkide yaşın verdiği fevriliklerle duymak istemediğimiz sözler nasılda gelip eninde sonunda bizi buluyor...

Ders çalışmadığım zamanlarda : ''Senin sonun belli evde oturup koca bekleyeceksin.Neyse artık bana yardım edersin.'':66:
Ben evlenmicem dediğimde '' Eğer okuyup bir meslek sahibi olursan kimse evlenip evlenmeyeceğine bakmaz ama okumaz koca beklersen herkes sorar kısmet varmı diyee''

benim kızım yok ama oğullarım beni kızdırdığında,siz de evlat sahibi olunda aynısını yaşayın diyorum:1:

yaptigin bana ise ögrendigin kendine

allah sanada senin gibi kiz versin.

babana cekmissin cekmez olasica :1:

yarin el evinde is görmessen derler : seni doguran ananinda, sana ögreten ananinda ........ :X

abinle sen sidik yaristirma sen kizsin

elden gelen ögün olmaz oda vaktinle bulunmaz

anne olunca gorecegım ben senı .

büyüdüğünde annem demişti diyeceksin.

elin iste gözun oynasta!

ayni halan gibi cok inatsin.onu cok kinardim allah basima verdi :1:

Son düzenleme:
yaptığın banaysa öğrendiğin sana (ozaman hiç anlamazdım anacımı haklıymış)

elin kızları bak neler yapıyolar.

kimseye sırrını açma elaleme sakız ederler.

filancı gibi öğlene kadar yatıp işini geçe bırakma.

başımızı yere eğme.

"Ben 4 çocuk doğurdum koca boyunduruğu altına girmedim, sen de asla kimsenin boyunduruğu altına girme, kocana bile kendini ezdirme..."

Kardeslerim ve bana
" birbirinizin kiymetini bilin yedi kat elde de olsaniz birbirinizden kopmayin sakin,,,"

düşündüm de annem nasihat vermez ki,
o başlı başına örnek:16:

Benim anacım ben birşey yaptığımda çok beğenir ve : eeeee anasının kızı,sen kimin kızısın ya da seni ben yetiştirdim,anasına bak kızını al ,kenarına bak bezini al ,der.Yani hem beni hem de kendini över ama kendi aramızda olur bu konuşmalar.Daha ne lafları vardır aynen ayaklı kütüphane , atasözü ve deyimler sözlüğü gibidir ,canım benim onu çok ama çok seviyorum.İyi ki varsın canım benim.

annemın dedıklerı klasık annelerın kı gıbıydı ama, nur ıcınde yatsın ananem, bı alemdı; cok gulmemızı ıstemez dısarda( gulenceyı verence sanarlar) derdı hala aklımda

Back
X