Annem derdi ki... (size verdigi nasihat neydi)

Benim annem ''bil de yapma'' derdi bana elişi vs. öğretmeye çalıştığı ben dantel elime yakışmıyor ki benim hem nerede kullanıcam bunları vs. dediğimde öğren istemiyosan yapmazsın manasında. Sonra ben hayatımın her alanına uyguladım bu sözünü ama hala dantel bilmiyorum :9::9::9:

Sonra '' Çorap giy yumurtalıklarını üşüteceksin'' vardır fix her gittiğimde duyarım. '' Evini başkları için değil kendin için temizlemelisin '' vardır bana her geldiğinde evimi dağınık bulup söyler. Sürekli ev kadınlığının iş sayılmadığını mutlaka okulu bitirip çalışmam gerektiğini söyler, bir de hayatımda tutuklanmışlığım yok ama nedense öyle bir kaygı taşıyor hanımefendi, ne zaman birlikte haber izlesek gözaltına alınan üniversite öğrencilerinden bahsedilse filan bana döner böyle bir göz korkutma çabasıyla '' Sen daha dikkat etme hareketlerine tutuklanırsan valla gelmicem seni almaya '' der. :9:

Son düzenleme:
ben biraz asabi olduğumdan hep keskin sirke küpüne zarar veriri kızım yapma derdiii

bide aşka cısı çektiğim zamanlarda sevilde sevme şarkısını söylerdi bana heppp

Annem hep "Sen benim kıymetimi ne zaman anlayacaksın biliyor musun?" derdi.
Ardından kısa bir sessizlik olurdu.
İstersen boz sen o sessizliği. O terliğin ayaktan çıkıp alnın çatında patlaması 2,53 saniye gibi bir zaman alıyordu hesaplarıma göre.
Ben mesajı aldığımdan sorunun devamını getirmezdi.

Bir gün annemi yine bir şeye sinirlendirmiş olacağım ki bir hışımla kapıyı açtı.
-Sen benim kıymetimi ne zaman anlayacaksın biliyor musun?
-Vefat edince?
(Cevap beklemiyor ya, şaşırdı haliyle.) -Bilemedin.
-Anne olunca?
-Bu sefer de gol değil.

Ben böyle böyle her şeyi saydım. Adeta bir yarışma programındayız. En sonunda pes ettim.
-E ne zaman anne?
-(Mağrur bir bakış eşliğinde) Hiçbir zaman!

Ve beklenen fakat zamanı tam olarak kestirilemeyen an... Terlik inanılmaz bir ivmeyle dönerek alnımın orta yerinde patladı!
Yahu annemin ayağında terlik bile yoktu. Ne ara buldu, ne ara fırlattı da ben ışığa yakalanmış hamamböceği misali kıpırdayamadım, hala daha gizemini koruyor...:1:

Ohooo annemin dedigi o kadar cok sey var ki... Saymakla bitmez, fakat bir cogu zaten burada paylasilmis....
Annelerin hepsi ayni, bizlerde onlar gibi olacagiz... :34:

valla saymakla bitmez bekarken sürekli el işi yapmaya zorlardı elin kızlarına bak nasılda harıl harıl çeyiz yapıyolar sen otur daha
seni alan adam 2günde kapıma geri koyar
çok sinirlendirince Allah seni bildiği gibi yapsın derdi bende bigün zaten senin bildiğin gibi yapmıyo deyince terliği yemiştim üstüne 2ton dayak :)
evlendim bu seferde evini temiz tut gelen giden olur
camlarını açık bırakma çocuk düşer
kocanın yemeğini yap ütüsünü yap laf söylettirme
kaynanana iyi davran sende gelin alacaksın oğlum 3yaşında daha :)
oooo daha sayamadığım birsürü şey var
bu anneler hep aynı programlanmış galiba:))

Benim annem ''bil de yapma'' derdi bana elişi vs. öğretmeye çalıştığı ben dantel elime yakışmıyor ki benim hem nerede kullanıcam bunları vs. dediğimde öğren istemiyosan yapmazsın manasında. Sonra ben hayatımın her alanına uyguladım bu sözünü ama hala dantel bilmiyorum :9::9::9:

Sonra '' Çorap giy yumurtalıklarını üşüteceksin'' vardır fix her gittiğimde duyarım. '' Evini başkları için değil kendin için temizlemelisin '' vardır bana her geldiğinde evimi dağınık bulup söyler. Sürekli ev kadınlığının iş sayılmadığını mutlaka okulu bitirip çalışmam gerektiğini söyler, bir de hayatımda tutuklanmışlığım yok ama nedense öyle bir kaygı taşıyor hanımefendi, ne zaman birlikte haber izlesek gözaltına alınan üniversite öğrencilerinden bahsedilse filan bana döner böyle bir göz korkutma çabasıyla '' Sen daha dikkat etme hareketlerine tutuklanırsan valla gelmicem seni almaya '' der. :9:

hahah bu dantel elısı ıslerın de benım annem de aynı seyı soyler ;"bılde yapma ,yarın evlendıgın de kayınvalıden demesın anası hıc bırsey ogretmemıs dıye bana laf getırceksın "der:1:

yemın ederım bıktım bu kadının dantel dıretmesınden yahu .yapamıyorum ıste zorla mı offf.tam lıse bır de bır basladı hala basım da ogrenceksın der baska bırsey demez.

hersey bıttı de tek derdım dantel sankı yaa alla alla .kucukken yıne annemın oryla havlu kenarları fılan yapıyordum ama ,tıgıyı gozume soka soka yapıyordum kazık gıbı oluyr

elıme hıc yakısmıyor ,ılmıklerı sokarken gozlerım sası oluyor o derece yanı .ama annem vazgecmedı bu ıskencesınden yazıktır gunahtır yaa bu kadar olmazkı:19:

Son düzenleme:
BENİM ANNEM ATASÖZLÜĞÜ ZATENNN:)ŞÖYLE DER;
kızı kızken görme gelin olunca gör,gelini de gelinken görme çocuğu olunca gör der..ben seni cocuğun oluncaa görcem der...:)
ha bide en çok lafıda şu buaralar;elin iyisi olmaz itinde dayısı olmaz der anacığım...el derken evleneceğim aileden bahsedioo

sevgılımle canımlı cıcımlı oldugum zaman hep der ;gelin ata binmiş ya nasip demiş

ılla ıc karartacak yaa soylemez ıse olmaz:1:

ben zaten biliyordum böyle olcağını içime doğmuştu da sana bir şey dememiştim.....
ben ne yapacağımı biliyorum da zamanı gelsin diye bekliyorum....
tek elinle iş yapma diğer elini de kullan =)) ( ama daha hiç tek elimle iş yaparken bşr şey kırıp dökmedim annem sağolsun benim yerime kırıyor iki eliyle yaptığı halde)

Küçükken kardeşlerimle kavga ettiğimizde; "böyle birbirinizi yiyin siz, büyüyünce biriniz Hanya' ya biriniz Konya' ya düşerseniz ararsınız birbirinizi, kıymetinizi bilin." derdi. Şimdi öyle iyi anlıyorum ki onu, senede bir kere bile doğru düzgün görüşemiyoruz, yeğenlerimize hasret yaşıyoruz..

aman kızım kocanla kötü olma, biz bugün varız yarın yokuz, diye diye ..........................
onaylamıyorum senin bu sözünü anacığım. bir evlat tamamıyla el oğluna bırakılmaz. keşke böyle diyeceğine. "kızım kocana sahip çık , yuvanla mutlu ol, canın ne zaman sıkılırsada annenin ve babanın arkanda olduğunu bil. derdini dinlemeye hazırırz yavrum" deseydin.
çok mu şey istemiş olurduk:50::50::50:

sevgılımle canımlı cıcımlı oldugum zaman hep der ;gelin ata binmiş ya nasip demiş

ılla ıc karartacak yaa soylemez ıse olmaz:1:

Yaaa... Bunu benim annem de diyor...
Hatta bir gün nişanlım bizdeyken dedi, ve nişanlımda "demek öyle anne, gelin ata binmiş ya nasip demiş" dedi...
Sonra ara ara, aklına geldikçe bir konu olduğunda, araya şaka maksatlı bu lafı sıkıştırır oldu, ama ne zaman söylese hepimiz kopuyoruz...
Nişanlım diyor mesela "hayatım niye öyle diyorsun, gelin ata binmiş ya nasip demiş, dur bakalım nolacak..." annem bi duraksıyor, sonra kopuyoruz hepimiz... :52:

Son düzenleme:
Bir kizin yedi köye yararı olacak

Aileden biriyle kavga etsem, Bizim kötümüz, elin iyisinden iyidir

Teyzemle kendini örnek gösterip, kardeslerimle daima birbirimizi
kirmamamizi ve destek olmamizi söylerdi ve halen söyler.

Kalkin Namaz kilin, bu dünya fani bu gün var yarin yokuz

Altin kapi gümüş Kapiya muhtac olur

Ve daha bunlar gibi bir sürü....

Canim Annem benimmm

"kızım ben konuşurum korkacağım çekineceğim geçmişim yok siz de öyle olun

utanacağınız bişeyiniz olmasın dürüst olun...dürüst insana zarar gelmez"

Konu içeriği nedeniyle "İlişkiler,Duygular ve Hayatın İçinden" başlığına taşınmıştır.

Back
X