Annem düğünde gelen altınlarımı almış

gurbaaprenses93

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
471
239
103
Kirikkale
Kızlar nasıl anlatılır bilmiyorum kimseye de anlatamadım eşim dahil .Annem bana düğünde takılan bazı altınları almış .Şöyle yapmış mesela 2 dayım bir halam var bir Amcam var .Hepsi bilezik almış sadece Amcam tam altın almış .Annem hepsini kendine alıp onların adına çeyrek taktı .Dayımlar düğünde gelip çeyrek taktı ,Amcam hasta gelmedi babama taktırdı ,halamda düğünde taktı .Yani akrabaların annemin ne yaptığından haberi var .Sebebiyse şu onların çocuğu evlenirse sen zaten bilezik takmazsın ,bileziği ben takıcam sen de çeyrek takarsın.Zaten erkek tarafının dayı teyzesinden de bilezik gelmedi nasılsa dedi .Bunu düğünden aylar sonra öğrendim .Normal mi yaptığı ya bazı yörelerde adet böyle dedi hatta .Bazen beynimi yakıyor artık annem sağlıklı düşünemiyorum olan oldu zaten de gerçekten her aile böyle mi yapıyor

Aileler ödünç mantığıyla takıyor ve kendi çocuklarına gelenleri de kendi taktiklarinin ödemesi olarak görüyorlar. Mantikli olan yeni evlenen çifte destek olarak görülmesi elbette ama olan olmuşsa sen de unut ve sakin erkek tarafina belli etme. Yoksa hakli olarak soğukluk olur sıkıntı olur

Ben takılan takının aynısının karşi tarafa takıldığını evlendikten sonra öğrendim. Samimi bir hediyeleşme saniyordum, herkes bütçesine gore aliyor takiyor diye. Gelenek boyle olabilir, hiç şaşırmam. Ama ben düğünde takılan takıya kimsenin dokunmamasindan yanayım.

Kızlar nasıl anlatılır bilmiyorum kimseye de anlatamadım eşim dahil .Annem bana düğünde takılan bazı altınları almış .Şöyle yapmış mesela 2 dayım bir halam var bir Amcam var .Hepsi bilezik almış sadece Amcam tam altın almış .Annem hepsini kendine alıp onların adına çeyrek taktı .Dayımlar düğünde gelip çeyrek taktı ,Amcam hasta gelmedi babama taktırdı ,halamda düğünde taktı .Yani akrabaların annemin ne yaptığından haberi var .Sebebiyse şu onların çocuğu evlenirse sen zaten bilezik takmazsın ,bileziği ben takıcam sen de çeyrek takarsın.Zaten erkek tarafının dayı teyzesinden de bilezik gelmedi nasılsa dedi .Bunu düğünden aylar sonra öğrendim .Normal mi yaptığı ya bazı yörelerde adet böyle dedi hatta .Bazen beynimi yakıyor artık annem sağlıklı düşünemiyorum olan oldu zaten de gerçekten her aile böyle mi yapıyor
altınlarınız neden annenizde duuyor ki?

en başından alsaydınız ya keşke evinize?

biraz karışık anlatmışsınız ya da ben anlayamadım ama,anladığım kadarıyla yorum yapayım.

annenizle durumu açık açık konuşun bence. ve altınlarınızı alın.

akrabaların haberdar olduğunu,çok kötü bir izlenim oluştuğunu falan söyleyin,ne bileyim o_O

altınlarınız neden annenizde duuyor ki?

en başından alsaydınız ya keşke evinize?

biraz karışık anlatmışsınız ya da ben anlayamadım ama,anladığım kadarıyla yorum yapayım.

annenizle durumu açık açık konuşun bence. ve altınlarınızı alın.

akrabaların haberdar olduğunu,çok kötü bir izlenim oluştuğunu falan söyleyin,ne bileyim o_O
Hayır annemde durmuyor daha takılmadan konuşmuş akrabalarla annem

Cok ihtiyaclari varmi? Size ne kdr destek oldular dugunde ne yaptilar?
Bazi yorelerde evet boyle ama annemde kayinvalidemde 6 ay sonra gelenleri nisan takilarini herseyi bize birakti.

Hayır böyle olmuyor. Ne takıldıysa gençlere verilir, hani hayata borçlu parasız başlamasınlar diye. Aileler akrabalara takı takar, gençler faydalansın diye. Annenizin yaptığı bir kaptan bir kaba su boşaltmak. Herkesin ailesi bilezik takıyor ve o para onlara değil evlenen çifte kalıyor. Anneniz altınların üstüne yatmış ve çok ayıp etmiş.

Cok ihtiyaclari varmi? Size ne kdr destek oldular dugunde ne yaptilar?
Bazi yorelerde evet boyle ama annemde kayinvalidemde 6 ay sonra gelenleri nisan takilarini herseyi bize birakti.
Ben her şeyi kendim ödedim .Nişan salonu ,çeyizler ,aldıkları bileziklere kadar benn karşıladm

Ben anlamadım şimdi. Akrabaların bilezik alıyor, annen sen karşılığını veremezsin diye onları kendine alıyor. Yerine çeyrek takıyor sana. E peki çeyrekleri annen aldıysa ve akrabalar bileziklerin karşılığını annenden zaten alacaksa sen çeyrekleri kime takacaksın? :confused:

Olay sen zaten geri takmazsin olayi degil, bunu yapan herkes anlasmali.
Siz cok masraf yaptiniz x e ceyrek takalim ustunu size verelim siz bilin ceyrek takmadigimizi.
Bizde de vardie bu adet.
Annem kalbul etmedi o ayri.
Ama gorumcemin dugununde boyle oldu.
Geline sembolik biseyler gerisi el altindan anne babaya.

Ben anlamadım şimdi. Akrabaların bilezik alıyor, annen sen karşılığını veremezsin diye onları kendine alıyor. Yerine çeyrek takıyor sana. E peki çeyrekleri annen aldıysa ve akrabalar bileziklerin karşılığını annenden zaten alacaksa sen çeyrekleri kime takacaksın? :confused:
Yani mesela dayımın kızı evlenirse annem bilezik ben çeyrek takacakmışım

Olay sen zaten geri takmazsin olayi degil, bunu yapan herkes anlasmali.
Siz cok masraf yaptiniz x e ceyrek takalim ustunu size verelim siz bilin ceyrek takmadigimizi.
Bizde de vardie bu adet.
Annem kalbul etmedi o ayri.
Ama gorumcemin dugununde boyle oldu.
Geline sembolik biseyler gerisi el altindan anne babaya.
Ama ailem hiç masraf yapmadı ki.ben onların aldığı bileziklere kadar aldım .

Vallahi bazi yoreleri bilmiyorum da, o yoreler altin maltin takmasin. Evlenenlerin isine yaramayacaksa neden altin takiliyor? Taktigini bekleyen hic takmasin daha iyi. Oldu takilan altinlar kasaya konulsun, ayni altinlar takanlara geri takilsin. Salt gosteris bu baska bir sey degil. Allahim ya ne kadar bos ve ise yaramaz seyler. Amac yeni evlenen cifte destek olmali. Gucu olan, gucu kadar icinden geleni taksa ve karsilik beklemese ne guzel olurdu.

Back
X