• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem düğünde gelen altınlarımı almış

İnsanın annesi bile altınlarına göz diker mi yaa , yuh!
Bence annenin notunu ver, çok da annelik bekleme. Kadın resmen evladını evlendirip, üstüne kâr etmiş. Bir başlık istemediği kalmış .
Ben de görüyorum bazen, millet çocuğunu evlendiriyor, pesisira hemen araba modeli yeniliyorlar. Mantık olarak borç harç yapmaları, hatta model kucultmeleri lazimken çocuğun altınlarını hortumlayip kâra geçiyorlar.
Sizinkiler De bu familyadan herhalde... Çok üzücü.

En azından bilezik takıcam derdim yok kimseye ilerde ama canım sıkıldı annemin yaptığına.Yani istemeye gelecekler diye evin perdelerine kadar değiştirdi ben karşıladım .4ay sonra düğünüm oldu yine ben masrafa girdim .Düşünöedi hiç bu kız ne kadar borca girdi diye
Hala yanlış düşünüyorsun, zaten kimseye bilezik takıcam derdin yoktu ki. Bileziği amca takarsa karşılığını baban verir. Sen niye kuzenine bilezik takasın? Amcan senin dengin mi? Kuzenin sana bilezik taksaydı evet ona götürmeliydin.

Kızlar nasıl anlatılır bilmiyorum kimseye de anlatamadım eşim dahil .Annem bana düğünde takılan bazı altınları almış .Şöyle yapmış mesela 2 dayım bir halam var bir Amcam var .Hepsi bilezik almış sadece Amcam tam altın almış .Annem hepsini kendine alıp onların adına çeyrek taktı .Dayımlar düğünde gelip çeyrek taktı ,Amcam hasta gelmedi babama taktırdı ,halamda düğünde taktı .Yani akrabaların annemin ne yaptığından haberi var .Sebebiyse şu onların çocuğu evlenirse sen zaten bilezik takmazsın ,bileziği ben takıcam sen de çeyrek takarsın.Zaten erkek tarafının dayı teyzesinden de bilezik gelmedi nasılsa dedi .Bunu düğünden aylar sonra öğrendim .Normal mi yaptığı ya bazı yörelerde adet böyle dedi hatta .Bazen beynimi yakıyor artık annem sağlıklı düşünemiyorum olan oldu zaten de gerçekten her aile böyle mi yapıyor
Anneniz gaspçı..yaptığı şey çok çirkin.İnsan buna nasıl tenezzül eder

Benim ailem dugun sonrasi gelen altinlari bile saklayip bana vermislerdi. Ama evlendikten sonra Anladim ki cogu aile oyle yapmiyormus, canim ailem ❤️
Bizde de ablam ve kocası balayı dönüşü altınların yarısını annemlere getirdiler, "zaten borçsuz evlendik,bunlar sizde kalsın, ihtiyaclari karşılarsiniz" diye. Bizimkiler kabul etmezdi ama yarısını erkek tarafına bırakıp öyle gelmişler.
Sonuc olarak o altınları aldı bizimkiler, içinden borçları odeyip ellerini rahatlatsalar da geri koydular aldıklarını, ev alırken de verdiler. Hem bizimkiler hem erkek tarafı...
Bence gayet şık bir davranıştı, ne biz onların altınını iç ettik, ne onlar "bana ne ailemin düğün-mobilya borcundan, hepsi benim bunların" dedi...bir şekilde zaten Her şey onların pesinatina gitti

İlk defa duyuyorum böyle birşeyi.
Sizin ailenizde normalde olan bir adetse bilmez, daha önce duymuş olmaz mıydınız? Anneniz kendi kafasında düşünüp böyle birsey yaptıysa rahatsız edici, en azından sizinle öncesinde paylaşabilirdi.

Bizde de yeğenlere bilezik takılır genelde, benim ve abimin düğününde de öyle oldu.
Babamda yeğenlerine takıyor bilezik aynı şekilde. Son 2-3 yıldır olan düğünlerde altınin fiyatından dolayı yardımcı oluyoruz bizde zorla, babam onu da kabul etmek istemiyor çünkü.
Ben ailemden böyle gördüğüm için garip geldi.

Kızlar nasıl anlatılır bilmiyorum kimseye de anlatamadım eşim dahil .Annem bana düğünde takılan bazı altınları almış .Şöyle yapmış mesela 2 dayım bir halam var bir Amcam var .Hepsi bilezik almış sadece Amcam tam altın almış .Annem hepsini kendine alıp onların adına çeyrek taktı .Dayımlar düğünde gelip çeyrek taktı ,Amcam hasta gelmedi babama taktırdı ,halamda düğünde taktı .Yani akrabaların annemin ne yaptığından haberi var .Sebebiyse şu onların çocuğu evlenirse sen zaten bilezik takmazsın ,bileziği ben takıcam sen de çeyrek takarsın.Zaten erkek tarafının dayı teyzesinden de bilezik gelmedi nasılsa dedi .Bunu düğünden aylar sonra öğrendim .Normal mi yaptığı ya bazı yörelerde adet böyle dedi hatta .Bazen beynimi yakıyor artık annem sağlıklı düşünemiyorum olan oldu zaten de gerçekten her aile böyle mi yapıyor
Çoooook çok özür dileyerek söylüyorum anneniz kızını aptal yerine koyan kızının altınına göz ve el koyan bir dolandırıcı

Ben böyle birşeyi ilk kez duydum 😳

Ne münasebet benim altınlarıma annem dokunacak, bana sormadan alacak.
2 kere evlendim. İkisinde de takılarım bende kaldı.
Biz mesela 3 kız kardeşiz. Bize takın takan akrabamızın 1 ya da 2 çocuğu varsa aynısını taksa zaten ödeşmek gibi bir şey olamaz.
Nasıl yamyam bir anne bu?
Yine halime şükür ettiğim bir başlık daha oldu 🙏🏻

Kesinlikle normal değil. Akrabaların da yaptıkları normal değil çok saçma. Ben hiç böyle bir şey de duymadım. Aksine bizde gelin ve damadın hakkıdır alana da haramdır denir. Bence siz onların düğününde çeyrek bile takmayın gitsin anneniz taksın.

Valla ne takarsınız bilmemde bundan sonraki yaşantınızı arkanızda ailenizin olmadığını bilerek yaşamanızı ve kendinizi güvenceye almak için başınızın çaresine bakmanızı tavsiye ederim. Zira evlenmeden son bir voleyi vurayım kafası ile tüm düğün borcunu size takacaklaro hediyelere kadar size bıraktıkları halde birde evinin perdelerini yenileten size takacağı hediye altını bile size aldıran , bu da yetmezmiş gibi akrabalarınız size fazla altın takmasın diye arkanızdan akrablarınız ile bir olup altın toplayan aile, gerçek bir aile değildir. Bence anneniz size bir daha o akrabalara çeyrek takacaksın derse, anne aile olarak siz bana tek lira takmadınız, yetmedi arkamdan akrabaların bana takacağı altınları topladınız, ben akrabalar adına takılan çeyrekleri ailem olarak sizin bana takmadığınız altınlara sayıyorum ki onların hepsi anca bir bilezik ediyor, madem bilezikleri sen topladın, borçları da sen öde der geçerim.

Boyle sacma sey duymadim annen cokmu paragoz sana gelen altina goz dikmis gibi olmus bence. Ayrica bizde evlenen cift degil yine aileler takar karsi tarafin yarin bir gun dugunu oldugunda. Biz sadece arkadaslarimiz evlenirse onlara takiyoruz akrabalara anne babalarimiz takar aslada lafi edilmez yani

Bu düğünlerde takı takma işi de, ev hediyesi olarak götürülen borcama dönmüş. Ortada bir bilezik var kimse koluna takmadan elden ele geziyor.

Annenizin yaptığı çok ayıp, insan evladına gelen hediyeye el koyar mı? Bazı aileler düğünü sırf maddiyat için yapıyorlar. Birkaç düğünde denk geldim. Gelin damat takı merasimi için dikilmiş bekliyorlar, erkek tarafı bir yandan oğlanın annesine, kız tarafı bir yandan kızın annesinin çantasına koyuyor takıyı. Garibim gelin damatta öylece ortada bekliyor. Birkaç arkadaşı kalkıp takı takıyor kurdele bomboş. Madem kimse gelin damada takmayacak o zaman iki dünür çıksınlar ortaya taksinlar boyunlarına kurdeleyi evlatlarını boşuna ugrastirmasinlar.

Ben evlendikten hemen sonra annem gelen altını parayı kuruşu kuruşuna bana verdi sayısını bile bilmez. Kv dem tek kuruş vermedi illaki ona da gelemeyenler yada orada bulunanlardan çantasına koyanlar olmuştur çünkü ben ailede evlenen son eşim ise ilk çocuktu buna rağmen benim takım eşimin 3 katı idi ve kv dem düğünden sonra 2 bilezik alıp taktı koluna. Şayet benim takıma el koydu ise hakkımı helal etmiyorum sonuçta takı Gelin'in hakkıdır eşi bile rızası olmadan karısının tek bir kuruşuna dokunamaz.

Benim annem de aynını yaptı bana . Borç dedi , sen mi ödeyeceksin sanki , yarın bir gün bana kalacak bu borçlar dedi . Zaten eşimle evlenmeme izin vermiyorlardı tüm düğün masraflarını da bana yıkmışlardı , kendimi alıp , okurken ettikleri masrafları da ödeyip çıktım o evden .
2 yıl sonra erkek kardeşim evlendi , annem kesesiyle verdi gelinin eline .
Ben o gün bu gündür Allah korusun bir şey olduğunda geri dönemeyeceğim bir baba evine sahibim .
Sana tavsiyem eşine duyurma , sakince arana mesafe koy ailenle . Usule göre takılar gelinin ama bazen gelin kısmetsiz oluyor 😂 eli kuru yere geliyor .

Ihtiyaci olabilir mi

Öncelikle şuna açıklık getirelim.
Önceden anneniz onlara takı taktı mı acaba ?
Eğer önceden anneniz takmış ise akrabalarin borcu olur ve size takarlar.ama anneniz borcu bana verin kızıma çeyrek takın demiş olabilir.
O zaman sizin düğün borcunuz çeyrek olur zaten çeyrek takılmış.sizde düğün olunca çeyrek takacaksiniz.

Ama anneniz önceden düğünde bilezik takmamissa.anneniz bu durumda bilezik borcuna girdi.size de ceyrak takıldığı için sizde çeyrek borcuna girdiniz.

Bizim adetinizde de kim ne taktiysa o takılır.ayni durum doğum yapınca,sünnet,askerlik,evlilik ve nikah da geçerli.
Hayır anne tarafından ilk evlenen benim .diğerleri yaşları bana yakın ama evlenmediler .yani kuzenlerim hiç bişey takmadığı halde ben onlara borca girdim ,aynı şekilde annem de bilezik borcuna girdi

Evet haklısınız ancak geçen geçti, geride kaldı. Şimdi yuvanizda mutlu olmaya bakın.
Annenizin de annelik hakkı var. Her anne aynı olmuyor maalesef. Bu da sizin ödemeniz gereken pay olarak düşünün, ferahlayin.
Hiç doldurmayın kendinizi.
Aynen haklısınız .En azından içim rahat düğünüm oldu ailem borca girdi gibi bi düşüncem olmadı .Doldurmamaya çalışıyorum rahatlamaya çalışıyorum bu düşünceyle

Bizdede öyle ne takılırsa karşı tarafada o takılır. Ama annem bana takılan her seyi bana verdi ve karşı tarafada kendi takıyor benden bir sey istemiyor annenizin öyle yapması çok tuhaf geldi bana

Back
X