• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem düğünde gelen altınlarımı almış

Bizdede öyle ne takılırsa karşı tarafada o takılır. Ama annem bana takılan her seyi bana verdi ve karşı tarafada kendi takıyor benden bir sey istemiyor annenizin öyle yapması çok tuhaf geldi bana
Annem zaten çok şaşırtmadı beni .İlk çalıştığım sene her ay maaşımın çoğunu yollardım .5 yıldır memurum kalan senelerde ara ara yine yolladım .Çok şükür dediğini hiç duymadım .Ağzında bir laf var elin insanı okutup çalışıyor diye maaaşonı alıyor çocuklarının biz öyle yapmıyoruz 😀 yani büyük çoğunu istiyor ama çaktırmıyor .üniversiteye başlayan kardeşim var bu sene hep uzaktan eğitimdeydi telefonda hep söylüyor ona hesap açtık dayınlar da para yolladı .Yani sen de yolla diyor ama takmıuorum artık

• Beğen
Reactions: The
Kızlar nasıl anlatılır bilmiyorum kimseye de anlatamadım eşim dahil .Annem bana düğünde takılan bazı altınları almış .Şöyle yapmış mesela 2 dayım bir halam var bir Amcam var .Hepsi bilezik almış sadece Amcam tam altın almış .Annem hepsini kendine alıp onların adına çeyrek taktı .Dayımlar düğünde gelip çeyrek taktı ,Amcam hasta gelmedi babama taktırdı ,halamda düğünde taktı .Yani akrabaların annemin ne yaptığından haberi var .Sebebiyse şu onların çocuğu evlenirse sen zaten bilezik takmazsın ,bileziği ben takıcam sen de çeyrek takarsın.Zaten erkek tarafının dayı teyzesinden de bilezik gelmedi nasılsa dedi .Bunu düğünden aylar sonra öğrendim .Normal mi yaptığı ya bazı yörelerde adet böyle dedi hatta .Bazen beynimi yakıyor artık annem sağlıklı düşünemiyorum olan oldu zaten de gerçekten her aile böyle mi yapıyor
Bize düğünde takılan altınlari ailelerimize verdik onlarda bize geri verdi düğünden sonra bizde borçlarımızı ödedik. Şimdi kimin düğünü oluyorsa altinlari biz kullandığımız için eşimle biz götürüyoruz geriye. Eğer bende amcamlarin çocuklarına bileziklerini geri takardım diyorsan iste annenden ama geri takamayacaksan annen doğru olanı yapmış anladığım kadarıyla borç gözüyle bakılıyor.

Hayır anne tarafından ilk evlenen benim .diğerleri yaşları bana yakın ama evlenmediler .yani kuzenlerim hiç bişey takmadığı halde ben onlara borca girdim ,aynı şekilde annem de bilezik borcuna girdi
Asla kimseye çeyrek takmayın. Hatta annenizi rezil edin bu yolla. Niye size bir şey takmayan kuzene çeyrek takıyorsunuz? Ağzınızı açın az. Uyumayın

Bize düğünde takılan altınlari ailelerimize verdik onlarda bize geri verdi düğünden sonra bizde borçlarımızı ödedik. Şimdi kimin düğünü oluyorsa altinlari biz kullandığımız için eşimle biz götürüyoruz geriye. Eğer bende amcamlarin çocuklarına bileziklerini geri takardım diyorsan iste annenden ama geri takamayacaksan annen doğru olanı yapmış anladığım kadarıyla borç gözüyle bakılıyor.
Yok canım ya kullanmışlar bile .Kardeşime yeni avukatlık ofisi açmışlar

Hayır anne tarafından ilk evlenen benim .diğerleri yaşları bana yakın ama evlenmediler .yani kuzenlerim hiç bişey takmadığı halde ben onlara borca girdim ,aynı şekilde annem de bilezik borcuna girdi
O zaman bu durumda sizin için önemli olan size ne takıldığı
Siz takilan çeyrek kadar takicaksiniz
Bilezik borcu annenizin sorunu baştan böyle yapmasaymis keşke.

Boşver alsın. Keşke benim annem de alsaydı. Kadın sonradan gelen çeyreklerin üstüne bile para ekleyip bilezik aldı, bana verdi. İkinci düğünden bir çeyrek bile almadım hepsini kaynanam aldı. Ben de götürdüm bendekileri anneme al bunlar da senin o zaman diye, almadı. Bırak kalsın valla.

O zaman bu durumda sizin için önemli olan size ne takıldığı
Siz takilan çeyrek kadar takicaksiniz
Bilezik borcu annenizin sorunu baştan böyle yapmasaymis

Birde şöyle bir durum var
İleride anneniz odeyemezse ne olacak.
Allah gecinden versin ama ölüm olur,hastalık olur.
Bilezik veren akrabalarınız sizin için takip borç vermişse size de borç kalır mı diye düşündüm açıkçası.

Kızlar nasıl anlatılır bilmiyorum kimseye de anlatamadım eşim dahil .Annem bana düğünde takılan bazı altınları almış .Şöyle yapmış mesela 2 dayım bir halam var bir Amcam var .Hepsi bilezik almış sadece Amcam tam altın almış .Annem hepsini kendine alıp onların adına çeyrek taktı .Dayımlar düğünde gelip çeyrek taktı ,Amcam hasta gelmedi babama taktırdı ,halamda düğünde taktı .Yani akrabaların annemin ne yaptığından haberi var .Sebebiyse şu onların çocuğu evlenirse sen zaten bilezik takmazsın ,bileziği ben takıcam sen de çeyrek takarsın.Zaten erkek tarafının dayı teyzesinden de bilezik gelmedi nasılsa dedi .Bunu düğünden aylar sonra öğrendim .Normal mi yaptığı ya bazı yörelerde adet böyle dedi hatta .Bazen beynimi yakıyor artık annem sağlıklı düşünemiyorum olan oldu zaten de gerçekten her aile böyle mi yapıyor
İlkez böyle birşey duydum

Ilk kez duydum. Etrafimda boyle birsey yasanmadi..

Sizin anneniz yine size çeyrek vermiş yerine benim annem takılacak takıların çoğunu kendine aldığı gibi sonrasında düğüne katılmamız gerektiğinde de sana şunu takmışlardı yardım edin almaya dedi. Yüz göz olmamak için hepsine sustum yardım da ettim.

Vallahi bazi yoreleri bilmiyorum da, o yoreler altin maltin takmasin. Evlenenlerin isine yaramayacaksa neden altin takiliyor? Taktigini bekleyen hic takmasin daha iyi. Oldu takilan altinlar kasaya konulsun, ayni altinlar takanlara geri takilsin. Salt gosteris bu baska bir sey degil. Allahim ya ne kadar bos ve ise yaramaz seyler. Amac yeni evlenen cifte destek olmali. Gucu olan, gucu kadar icinden geleni taksa ve karsilik beklemese ne guzel olurdu.
Peki siz takip destek oldunuz ileride dugununuz oldugunda gelmesini istemez misiniz

Annem zaten çok şaşırtmadı beni .İlk çalıştığım sene her ay maaşımın çoğunu yollardım .5 yıldır memurum kalan senelerde ara ara yine yolladım .Çok şükür dediğini hiç duymadım .Ağzında bir laf var elin insanı okutup çalışıyor diye maaaşonı alıyor çocuklarının biz öyle yapmıyoruz 😀 yani büyük çoğunu istiyor ama çaktırmıyor .üniversiteye başlayan kardeşim var bu sene hep uzaktan eğitimdeydi telefonda hep söylüyor ona hesap açtık dayınlar da para yolladı .Yani sen de yolla diyor ama takmıuorum artık
Kardeş Allah sana sabır versin, sırf anne olduğu için çekiliyor, yoksa..

Ben anlamadım şimdi. Akrabaların bilezik alıyor, annen sen karşılığını veremezsin diye onları kendine alıyor. Yerine çeyrek takıyor sana. E peki çeyrekleri annen aldıysa ve akrabalar bileziklerin karşılığını annenden zaten alacaksa sen çeyrekleri kime takacaksın? :confused:

hahaha sesli güldüm gece gece

Bizim yörelerde de böyle. Anne tarafından takılan altınlar annede. O da getirenlerin çocuğuna götürecek ve dolayısıyla aileler paslaşmış olacak. Ben de doğru bulmuyorum çoğu gelenek gibi.
Ama çok mantıksız değil mi? Takının amacı evlenenlere yardım etmektir. Takıları anneler alacaksa kime ne faydası olur, hiç takmasınlar daha iyi

Back
X