- Konu Sahibi gurbaaprenses93
Bizde geline ve damada takilanin karşılığını anne babalar götürür. Şimdiye kadar kimse bizden birşey talep etmedi. Takilanlarin son kuruşuna kadar da bize teslim ettiler.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Annem zaten çok şaşırtmadı beni .İlk çalıştığım sene her ay maaşımın çoğunu yollardım .5 yıldır memurum kalan senelerde ara ara yine yolladım .Çok şükür dediğini hiç duymadım .Ağzında bir laf var elin insanı okutup çalışıyor diye maaaşonı alıyor çocuklarının biz öyle yapmıyoruzBizdede öyle ne takılırsa karşı tarafada o takılır. Ama annem bana takılan her seyi bana verdi ve karşı tarafada kendi takıyor benden bir sey istemiyor annenizin öyle yapması çok tuhaf geldi bana
Bize düğünde takılan altınlari ailelerimize verdik onlarda bize geri verdi düğünden sonra bizde borçlarımızı ödedik. Şimdi kimin düğünü oluyorsa altinlari biz kullandığımız için eşimle biz götürüyoruz geriye. Eğer bende amcamlarin çocuklarına bileziklerini geri takardım diyorsan iste annenden ama geri takamayacaksan annen doğru olanı yapmış anladığım kadarıyla borç gözüyle bakılıyor.Kızlar nasıl anlatılır bilmiyorum kimseye de anlatamadım eşim dahil .Annem bana düğünde takılan bazı altınları almış .Şöyle yapmış mesela 2 dayım bir halam var bir Amcam var .Hepsi bilezik almış sadece Amcam tam altın almış .Annem hepsini kendine alıp onların adına çeyrek taktı .Dayımlar düğünde gelip çeyrek taktı ,Amcam hasta gelmedi babama taktırdı ,halamda düğünde taktı .Yani akrabaların annemin ne yaptığından haberi var .Sebebiyse şu onların çocuğu evlenirse sen zaten bilezik takmazsın ,bileziği ben takıcam sen de çeyrek takarsın.Zaten erkek tarafının dayı teyzesinden de bilezik gelmedi nasılsa dedi .Bunu düğünden aylar sonra öğrendim .Normal mi yaptığı ya bazı yörelerde adet böyle dedi hatta .Bazen beynimi yakıyor artık annem sağlıklı düşünemiyorum olan oldu zaten de gerçekten her aile böyle mi yapıyor
Asla kimseye çeyrek takmayın. Hatta annenizi rezil edin bu yolla. Niye size bir şey takmayan kuzene çeyrek takıyorsunuz? Ağzınızı açın az. UyumayınHayır anne tarafından ilk evlenen benim .diğerleri yaşları bana yakın ama evlenmediler .yani kuzenlerim hiç bişey takmadığı halde ben onlara borca girdim ,aynı şekilde annem de bilezik borcuna girdi
Yok canım ya kullanmışlar bile .Kardeşime yeni avukatlık ofisi açmışlarBize düğünde takılan altınlari ailelerimize verdik onlarda bize geri verdi düğünden sonra bizde borçlarımızı ödedik. Şimdi kimin düğünü oluyorsa altinlari biz kullandığımız için eşimle biz götürüyoruz geriye. Eğer bende amcamlarin çocuklarına bileziklerini geri takardım diyorsan iste annenden ama geri takamayacaksan annen doğru olanı yapmış anladığım kadarıyla borç gözüyle bakılıyor.
Tamam işte sizde düğün zamanı gelince annenize sen almıştın bilezikleri sen geri tak dersin o kısımla hiç ilgilenme kendi hediyenide içinden geliyorsa onu goturursunYok canım ya kullanmışlar bile .Kardeşime yeni avukatlık ofisi açmışlar
O zaman bu durumda sizin için önemli olan size ne takıldığıHayır anne tarafından ilk evlenen benim .diğerleri yaşları bana yakın ama evlenmediler .yani kuzenlerim hiç bişey takmadığı halde ben onlara borca girdim ,aynı şekilde annem de bilezik borcuna girdi
O zaman bu durumda sizin için önemli olan size ne takıldığıHayır anne tarafından ilk evlenen benim .diğerleri yaşları bana yakın ama evlenmediler .yani kuzenlerim hiç bişey takmadığı halde ben onlara borca girdim ,aynı şekilde annem de bilezik borcuna girdi
İlkez böyle birşey duydumKızlar nasıl anlatılır bilmiyorum kimseye de anlatamadım eşim dahil .Annem bana düğünde takılan bazı altınları almış .Şöyle yapmış mesela 2 dayım bir halam var bir Amcam var .Hepsi bilezik almış sadece Amcam tam altın almış .Annem hepsini kendine alıp onların adına çeyrek taktı .Dayımlar düğünde gelip çeyrek taktı ,Amcam hasta gelmedi babama taktırdı ,halamda düğünde taktı .Yani akrabaların annemin ne yaptığından haberi var .Sebebiyse şu onların çocuğu evlenirse sen zaten bilezik takmazsın ,bileziği ben takıcam sen de çeyrek takarsın.Zaten erkek tarafının dayı teyzesinden de bilezik gelmedi nasılsa dedi .Bunu düğünden aylar sonra öğrendim .Normal mi yaptığı ya bazı yörelerde adet böyle dedi hatta .Bazen beynimi yakıyor artık annem sağlıklı düşünemiyorum olan oldu zaten de gerçekten her aile böyle mi yapıyor
Ben anneme borc vermezdim annem de bana borc vermez.İhtiyacı varsa da borç isteyecek izin isteyecek
Ilk kez duydum. Etrafimda boyle birsey yasanmadi..Kızlar nasıl anlatılır bilmiyorum kimseye de anlatamadım eşim dahil .Annem bana düğünde takılan bazı altınları almış .Şöyle yapmış mesela 2 dayım bir halam var bir Amcam var .Hepsi bilezik almış sadece Amcam tam altın almış .Annem hepsini kendine alıp onların adına çeyrek taktı .Dayımlar düğünde gelip çeyrek taktı ,Amcam hasta gelmedi babama taktırdı ,halamda düğünde taktı .Yani akrabaların annemin ne yaptığından haberi var .Sebebiyse şu onların çocuğu evlenirse sen zaten bilezik takmazsın ,bileziği ben takıcam sen de çeyrek takarsın.Zaten erkek tarafının dayı teyzesinden de bilezik gelmedi nasılsa dedi .Bunu düğünden aylar sonra öğrendim .Normal mi yaptığı ya bazı yörelerde adet böyle dedi hatta .Bazen beynimi yakıyor artık annem sağlıklı düşünemiyorum olan oldu zaten de gerçekten her aile böyle mi yapıyor
Peki siz takip destek oldunuz ileride dugununuz oldugunda gelmesini istemez misinizVallahi bazi yoreleri bilmiyorum da, o yoreler altin maltin takmasin. Evlenenlerin isine yaramayacaksa neden altin takiliyor? Taktigini bekleyen hic takmasin daha iyi. Oldu takilan altinlar kasaya konulsun, ayni altinlar takanlara geri takilsin. Salt gosteris bu baska bir sey degil. Allahim ya ne kadar bos ve ise yaramaz seyler. Amac yeni evlenen cifte destek olmali. Gucu olan, gucu kadar icinden geleni taksa ve karsilik beklemese ne guzel olurdu.
Kardeş Allah sana sabır versin, sırf anne olduğu için çekiliyor, yoksa..Annem zaten çok şaşırtmadı beni .İlk çalıştığım sene her ay maaşımın çoğunu yollardım .5 yıldır memurum kalan senelerde ara ara yine yolladım .Çok şükür dediğini hiç duymadım .Ağzında bir laf var elin insanı okutup çalışıyor diye maaaşonı alıyor çocuklarının biz öyle yapmıyoruzyani büyük çoğunu istiyor ama çaktırmıyor .üniversiteye başlayan kardeşim var bu sene hep uzaktan eğitimdeydi telefonda hep söylüyor ona hesap açtık dayınlar da para yolladı .Yani sen de yolla diyor ama takmıuorum artık
Ben anlamadım şimdi. Akrabaların bilezik alıyor, annen sen karşılığını veremezsin diye onları kendine alıyor. Yerine çeyrek takıyor sana. E peki çeyrekleri annen aldıysa ve akrabalar bileziklerin karşılığını annenden zaten alacaksa sen çeyrekleri kime takacaksın?![]()
Ama çok mantıksız değil mi? Takının amacı evlenenlere yardım etmektir. Takıları anneler alacaksa kime ne faydası olur, hiç takmasınlar daha iyiBizim yörelerde de böyle. Anne tarafından takılan altınlar annede. O da getirenlerin çocuğuna götürecek ve dolayısıyla aileler paslaşmış olacak. Ben de doğru bulmuyorum çoğu gelenek gibi.