• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem düğünde gelen altınlarımı almış

Ben her şeyi kendim ödedim .Nişan salonu ,çeyizler ,aldıkları bileziklere kadar benn karşıladm
Ailenin sana takacağı bilezikleri sen mi ödedin? E deseydin ya annene sen karşılayamazsın boşuna bilezik takma. :KK12:

Bence normal değil ama ben eski konularınızdan hatırlıyorum açıkçası kızmayın ama sizin anneniz ise normal bu yaptığı. Takılıp bir de buna canınızı sıkmayın
Başlarda annemin dolduruşuna gelip eşimle çok kavga ettim ama sonradan pişman oldum .Şimdi yine doldursa bile takmıyorum kafama he deyip geçiyorum

Ama ailem hiç masraf yapmadı ki.ben onların aldığı bileziklere kadar aldım .
Bu hareketin sana onlarca sebebini sayabilirim, damat yiyecek sizde kalsin vs.
Bir tanidigimizin nikahi dugunde oldu nikah kiyildiktan sonra damadin annesi, kizin annesine hadi bakalim kiz artik bizim dugun biz nasi istersek oyle ilerleyecek dedi.
Kizin anneside hadi bakalim diyip kendi tarafinin hepsini tembihledi takilari bana verin kiza takilmayacak dedi oylede oldu.
Boyle seylerde var yani.
Size bunu soyleyenler de ilerde annenize babaniza bir sey olursa borcunuzu bilin ona gore takin diye soylemisler.

Ailenin sana takacağı bilezikleri sen mi ödedin? E deseydin ya annene sen karşılayamazsın boşuna bilezik takma. :KK12:
Kız kardeşime de bu şekilde yapmazlarsa gerçekten çok mesafe koyucam.Altın bilezik her şey değil tabiki ama 1 çöpü kendi ceplerinden ödemediler daha da borçta olduğumu biliyorlar yaptığı hoş değildi

Annem almış daha düğün olmadan akrabalardan .Kendi gidip bana çeyrek almış akrabalar takmış gibi gösterilmiş
O bilezikleride akrabalarının düğünü olunca geri mi takacakmış? Saçma yani annenin sana sorması gerekiyordu böyle bi durum var napalm diye.

bazı yörelerde adet böyle dedi hatta .
Öyle olsa haberiniz olurdu? Sizin yöreden sülaleden ilk evlenen siz değilsinizya? Baya iş çevirmiş ortaya çıkınca da yöre adetleri bahanesi arkasına saklanmış. Çok ayıp. Baştan söyleseymiş ya? Ama anneniz de yaptığının aslında ayıp olduğunu biliyor. Anne sen adetleri karıştırdın heralde. Sen kaynanam değilsin annemsin. Kendine gel. Kızının değil gelinin altınlarını alacaktın diyin :)

Yani mesela dayımın kızı evlenirse annem bilezik ben çeyrek takacakmışım
Tamam onu anladım da, dayının kızı çeyrek getirmemiş sana dayın getirmiş gibi bu durumda. Onu da annen ödemiş zaten. Bence çeyreği annene tak :D hayatımda bu kadar saçma çok az şey duydum. Bizde de teyzeler amcalar vs bilezik takar da çifte kalır onlar. Sana gelen bileziğe sen karşılık vermeyeceksin ki zaten aynı şekilde annen kuzenine takacak bileziği. Sana kuzenin takmamış ki sen ona bilezik götüresin. Resmen uyanıklık yapmış.

Kız kardeşime de bu şekilde yapmazlarsa gerçekten çok mesafe koyucam.Altın bilezik her şey değil tabiki ama 1 çöpü kendi ceplerinden ödemediler daha da borçta olduğumu biliyorlar yaptığı hoş değildi

Düğünde takılan takılar gerçekten büyük dert ya. Bitse artık bu adetler. Gelen yeniden gidiyor.
Gelinde kalan altınlar hemen yatırıma gitmezse yıllarca konu olup duruyor.
Kurtulmuşsunuz diyorum ne diyeyim.

Annem almış daha düğün olmadan akrabalardan .Kendi gidip bana çeyrek almış akrabalar takmış gibi gösterilmiş
Ama bu çok çirkin ya. Ben akraban olsam asla kabul etmem. Yeğenime bilezik alacağım, düğünde çeyrek taktı gösterecekler. Hoş bilezik de sana verilmemiş annen el koymuş. 😶 sizin ailede büyükler geline değil birbirlerine bilezik takıyorlar anlaşılan.

Tamam onu anladım da, dayının kızı çeyrek getirmemiş sana dayın getirmiş gibi bu durumda. Onu da annen ödemiş zaten. Bence çeyreği annene tak :KK70: hayatımda bu kadar saçma çok az şey duydum. Bizde de teyzeler amcalar vs bilezik takar da çifte kalır onlar. Sana gelen bileziğe sen karşılık vermeyeceksin ki zaten aynı şekilde annen kuzenine takacak bileziği. Sana kuzenin takmamış ki sen ona bilezik götüresin. Resmen uyanıklık yapmış.
Kesinlikle ya yardım felan etmemiş oldu akrabalarım bana

Tamam onu anladım da, dayının kızı çeyrek getirmemiş sana dayın getirmiş gibi bu durumda. Onu da annen ödemiş zaten. Bence çeyreği annene tak :KK70: hayatımda bu kadar saçma çok az şey duydum. Bizde de teyzeler amcalar vs bilezik takar da çifte kalır onlar. Sana gelen bileziğe sen karşılık vermeyeceksin ki zaten aynı şekilde annen kuzenine takacak bileziği. Sana kuzenin takmamış ki sen ona bilezik götüresin. Resmen uyanıklık yapmış.
İşte ceplerinden paraları çıksın istemiyorlar.

Düğünde takılan takılar gerçekten büyük dert ya. Bitse artık bu adetler. Gelen yeniden gidiyor.
Gelinde kalan altınlar hemen yatırıma gitmezse yıllarca konu olup duruyor.
Kurtulmuşsunuz diyorum ne diyeyim.
En azından bilezik takıcam derdim yok kimseye ilerde ama canım sıkıldı annemin yaptığına.Yani istemeye gelecekler diye evin perdelerine kadar değiştirdi ben karşıladım .4ay sonra düğünüm oldu yine ben masrafa girdim .Düşünöedi hiç bu kız ne kadar borca girdi diye

Kızlar nasıl anlatılır bilmiyorum kimseye de anlatamadım eşim dahil .Annem bana düğünde takılan bazı altınları almış .Şöyle yapmış mesela 2 dayım bir halam var bir Amcam var .Hepsi bilezik almış sadece Amcam tam altın almış .Annem hepsini kendine alıp onların adına çeyrek taktı .Dayımlar düğünde gelip çeyrek taktı ,Amcam hasta gelmedi babama taktırdı ,halamda düğünde taktı .Yani akrabaların annemin ne yaptığından haberi var .Sebebiyse şu onların çocuğu evlenirse sen zaten bilezik takmazsın ,bileziği ben takıcam sen de çeyrek takarsın.Zaten erkek tarafının dayı teyzesinden de bilezik gelmedi nasılsa dedi .Bunu düğünden aylar sonra öğrendim .Normal mi yaptığı ya bazı yörelerde adet böyle dedi hatta .Bazen beynimi yakıyor artık annem sağlıklı düşünemiyorum olan oldu zaten de gerçekten her aile böyle mi yapıyor
Benim ailem dugun sonrasi gelen altinlari bile saklayip bana vermislerdi. Ama evlendikten sonra Anladim ki cogu aile oyle yapmiyormus, canim ailem ❤️

En azından bilezik takıcam derdim yok kimseye ilerde ama canım sıkıldı annemin yaptığına.Yani istemeye gelecekler diye evin perdelerine kadar değiştirdi ben karşıladım .4ay sonra düğünüm oldu yine ben masrafa girdim .Düşünöedi hiç bu kız ne kadar borca girdi diye
Aynı benm annem kadın benim düğünümden kazaçlı çıktı win-win. Aklıma geldi bak sinir tepeme çıktı yazık..

Evet haklısınız ancak geçen geçti, geride kaldı. Şimdi yuvanizda mutlu olmaya bakın.
Annenizin de annelik hakkı var. Her anne aynı olmuyor maalesef. Bu da sizin ödemeniz gereken pay olarak düşünün, ferahlayin.
Hiç doldurmayın kendinizi.

Öncelikle şuna açıklık getirelim.
Önceden anneniz onlara takı taktı mı acaba ?
Eğer önceden anneniz takmış ise akrabalarin borcu olur ve size takarlar.ama anneniz borcu bana verin kızıma çeyrek takın demiş olabilir.
O zaman sizin düğün borcunuz çeyrek olur zaten çeyrek takılmış.sizde düğün olunca çeyrek takacaksiniz.

Ama anneniz önceden düğünde bilezik takmamissa.anneniz bu durumda bilezik borcuna girdi.size de ceyrak takıldığı için sizde çeyrek borcuna girdiniz.

Bizim adetinizde de kim ne taktiysa o takılır.ayni durum doğum yapınca,sünnet,askerlik,evlilik ve nikah da geçerli.

Back
X