- 25 Temmuz 2016
- 187
- 98
- 18
- Konu Sahibi LeydiStark
-
Sey aldirsin diye demiyorum. Bende aldirmasini istemem hatta ama. Gunah degil. Tipta 10 haftaliga kadar di galiba alinabilme suresi dinde daha uzun. Sebebide ruh uflenene kadar et parcasi sayiliyomus ve gunahi yokmus1) Zaten korunuyordu ama olmuş işte.
2) Tabiki buna ben karar vermicem ama çocuk aldırmanında günahı var Allahın verdiği canı insan ne hakla öldürebilir ki ben böyle düşünüyorum
O zaman Afrikalılara söyleyin zaten ölecek doğurmayın sizde ölüyorsunuz zaten açlıktan bir beceremediniz yaşamayı deyin üremeyin artık deyin belki bu sayede soyları kurur da onları sömürenler köle olarak kullananlar başka insanlara yönelir
Siz zaten bu kadar öldürme yanlısıysanız ben ne desem boş sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum
Dinende tibbende bi engeli yok belirli bi sureyi gecmedikten sonra. Gerisi vicdan isi. Dollendigi gibi ruh uflenmez ruh uflenene kadar aldirilmasinada musaade edilir ki bu sure ulkemizde aldirmaninin sinirindan daha genistir. Yinede bence aldirilmasi dogru degil cunku o an can olmasa bile ileride can olucak buda kisiden kisiye degisir tabiDöllenmemiş ile döllenmiş ve oluşmuş nasıl aynı şey olabilir? Döllenmemiş demek ortada bir bebek, bir canlı yok demek. Dolayısıyla bunun bir vebali de olamaz. Ama döllenmiş demek oluşmuş, ruh üflenmiş, hatta kısa bir zaman sonra nefes almaya başlayacak bir canlı demek. Bunlar bir tutulamaz
Annem karismami istemiyor diye bibdurum yok , ayrica gizliden halletse sanki anlamayack miyim 18 yasindayim yani , ayrica ben annemle arkadas gibiyim her seyini ilk bana anlatiranneniz madem karışmanızı istemiyordu size söylemeyecekti. gizliden halledebilirdi
Tıbbeni bilemem, dinen aldırmak haram. Ruh üflenenene kadar aldırılabilir diye bir şey yok.Dinende tibbende bi engeli yok belirli bi sureyi gecmedikten sonra. Gerisi vicdan isi. Dollendigi gibi ruh uflenmez ruh uflenene kadar aldirilmasinada musaade edilir ki bu sure ulkemizde aldirmaninin sinirindan daha genistir. Yinede bence aldirilmasi dogru degil cunku o an can olmasa bile ileride can olucak buda kisiden kisiye degisir tabi
Hayir var daha detayli arastirin lutfen. Cevremdede oldu benzeri. Hani gercekten bilene danismak lazim. Cok arastirmislardi ordan biliyorum. Hatta dinen et parcasi sayiliyo ruh uflenene kadarTıbbeni bilemem, dinen aldırmak haram. Ruh üflenenene kadar aldırılabilir diye bir şey yok.
Annem karismami istemiyor diye bibdurum yok , ayrica gizliden halletse sanki anlamayack miyim 18 yasindayim yani , ayrica ben annemle arkadas gibiyim her seyini ilk bana anlatir
Bebek geçerli bir sebep dışında aldırılamaz. Bu da anne sağlığını tehlikeye atacaksa vb gibi. Başka sebepler caiz görülmemiştir.Hayir var daha detayli arastirin lutfen. Cevremdede oldu benzeri. Hani gercekten bilene danismak lazim. Cok arastirmislardi ordan biliyorum. Hatta dinen et parcasi sayiliyo ruh uflenene kadar
Ben cok kesin konusmak istemiyorum. Benim bilgim bu yonde. Konu sahibine tavsiyem annesi aldirmayi dusunuyosa oncesinde mutlaka alimlere yada dini bilgisine guvendigi insanlara danissinBebek geçerli bir sebep dışında aldırılamaz. Bu da anne sağlığını tehlikeye atacaksa vb gibi. Başka sebepler caiz görülmemiştir.
İnançlı bir insanmış. İnşallah kıymaz bebeğine.Ben cok kesin konusmak istemiyorum. Benim bilgim bu yonde. Konu sahibine tavsiyem annesi aldirmayi dusunuyosa oncesinde mutlaka alimlere yada dini bilgisine guvendigi insanlara danissin
sence bu kapital dünyada ...dünyanın bir yerinde bebeklerin aç olmasının nedeni, hep bana diyen aç gözlü insanların varlığı.
bir ekmekle doyabilecek, bir evi olsa yaşayabilecek insanlar, paylaşmaktan uzak ve hırslı olunca, şuyum da olsun buyum da olsun diye gözünü karartınca, diğerleri unutuluyor.
ne hikmetse, henüz doğup doğmayacağı belli olmayan bir canlı üzerinden hümanizm yapmak geliyor akla.
cana kıymak yerine, paylaşımı nasıl artırırız derdine düşülse daha iyi olur.
neye istinaden?
maddi durumumuz HİÇ iyi değil diyosun, hem sen üniversiteye başlayacaksın. bebek rızkıyla gelir filan bırakın bu ayakları. rızkıyla gelecek olsa anneler bebeklerine süt yerine çay içirmek zorunda kalmaz, o bebekler de vefat etmezdi.
38 yaşında bir kadın çocuğu doğurup doğurmayacağına kendisi karar vermeli bence.
Ben bebeklerin bereket getirdiğine falan inanmıyorum.
Belki kardeşiniz olmasını istediğini falan söyleyebilirsiniz, ah ne güzel falan.
Keşke korunsaymış.
Konun kapanmaz dilerim ki.
senin inançların mı doyuracak bebeğin karnını?
bebekler bereketiyle gelse dünya üzerinde milyonlarca çocuk açlıktan ölmezdi, şu an ben bunları yazarken bile dünya üzerinde 5 çocuk yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti.
kardeşin olursa açlıktan ölür diye demiyorum, sadece bebekler bereketiyle gelmiyor gerçekçi olalım, annen bakamayacağı çocuğu dünyaya getirmek istemiyor, ona saygı duymalısın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?