Annem hamile ve aldırmak istiyor

Durumunuz çok mu kötü ? Bez alacak mama alacak kadar mı kötü değilse şayet 4 yıl sonra siz mezun olacaksınız ve iş sahibi olursanız kardeşinizin eğitimi için ailenize destek olabilirsiniz

Bebege cay icirecek yok giydiremeyecek kadar da kotu degiliz yani abartmayin cok sukur calisiyor babam gerekirse bende calisirim

e niye demagoji yaptırıyosunuz insana.

ayrıca kararı annenize bırakın. koskoca kadın. kararını kendi versin. en büyük sıkıntıyı o çekecek iki türlü. gidip onun başının etini yemeyin.

siz çok bölüşümüne inanıyorsunuz tabi. dünyada farkirlik yok, hep zenginlerin paylaşmama merakı yuzunden bu durum. madem bu kadar savunuyorsunuz. bebeğin bi yıllık masrafını siz karşılayın. nasıl fikir?
çayı da siz karşılarsınız artık. malum her doğan çocuk çayla besleniyor, muhakkak ölüyor. binde bir olan bir olay yüzünden öldürme hakkını savunuyorsunuz ya ona istinaden diyorum.

çayı da siz karşılarsınız artık. malum her doğan çocuk çayla besleniyor, muhakkak ölüyor. binde bir olan bir olay yüzünden öldürme hakkını savunuyorsunuz ya ona istinaden diyorum.

öldürme diyerek olayı saptırmayın.

ben doğan her çocuk ölüyor uhuhuu demedim. konu sahibi maddi durumumuz hiç iyi dğeil, ben de üniversiteye başlıycam ama inancım gereği bebek bereket getirecek bence diyor. şu iki üç cümledeki çelişkilere bakarak dedim. madem bebek rızkıyla geliyor, diğer bebekler neden ölüyor dedim. illa sizinki de ölecek demedim. allah allah. bölüşüm diye tutturan sizsiniz.

bebekler bereketiyle gelse dünya üzerinde milyonlarca çocuk açlıktan ölmezdi, şu an ben bunları yazarken bile dünya üzerinde 5 çocuk yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti.
kardeşin olursa açlıktan ölür diye demiyorum, sadece bebekler bereketiyle gelmiyor gerçekçi olalım, annen bakamayacağı çocuğu dünyaya getirmek istemiyor, ona saygı duymalısın.
Bebekler açlıktan ölüyor evet ama dünyaya rızıksız geldikleri için değil açgözlü paradan başka Gayeleri olmayan insanların sömürüsü yüzünden ölüyorlar
Allah zaten o bebeği size gönderdiyse 7 sene evvelinden onun rızkını hazırlıyor şunun şurasında 16 18 yaşında iki evlat bir iki seneye onlar da çalışmaya başlarlar ikinciye bakamam diyip aldıran yengem şimdi bin pişman çünkü artık olmuyor Allah sana onca güzellik sunarken sen elinin tersiyle itip ben buna bakamam dersen o da istediğinde vermez
Gerçekçi olalım bu devirde herkes çalışınca kazanıyor yeter ki azmedilsin bir cana kıymanın sebebi maddi durum olmamalı olamaz !!! Ha dersin ki ülkenin gidişatı karışık o Zaman'da korunup önlem alırsın olduktan sonra öldürmk bu kadar kolay olmamalı

Umarım anneni ikna edebilirsin, zira bereket olayını bizzat yaşamış biriyim

İnanmayana da anlatma asla ikna olmaz

Çok bollukta yaşayamayacak diye onu öldürmek ne derece mantıklı ?

Ruhlar binlerce yıl önce yaratıldı Allah onun yiyeceği lokmayı da topraktan bitirir.insanin gafleti ise, baktığı çocuğa rizki kendi veriyor sanması...

Tabi ki çalışacaksın ama rizki veren Allahtir. Senin bu yaşında büyüklerinden daha itikatli olman ve doğru dusunmen de bence tadiri hakediyor.

Maşallah ablacim hayatın hep bereketli geçsin
Tebrik ediyorum sizi cahille münakaşaya girilmez çünkü o hep haklıdır !!!

Benim annemde 35 inde isteyerek hamile kaldi.korundugu icin cok ciddi bir rahatszlik atlatti..tedavi olurkende hamile kaldi hic istemiyordu benim zorumla dogurdu simdi ise keske bi cocuk daha yapsaydim diyr hayiflaniyor

normalde dünyadaki yiyecek miktarı herkese yeter de niye obezite artıyor, neden afrika'dakiler beyaz ırkın zenginliğine rağmen açlık çekiyor, gram gram gıda yardımı ile hayatta tutuluyor?
bu soruların cevabı dürüstçe verilir ve önlemler alınırsa aç insan kalacağını sanmıyorum.
velev ki bu durumun suçlusu yeni doğacak olan can değildir, hala yaşayan aç gözlü yetişkinlerdir.

tamam da tüm bunlar sonucu değiştiriyor mu? hayır değil mi? dünyanın bir yerlerinde hatta bizim yanıbaşımızda minicik çocuklar açlıktan ölüyor, sebebi ne olursa olsun, ölüyorlar, bu durumda gidip açlıkla mücadele eden somalili bir kadına sen doğur rızkını allah verir diyebilir misiniz? neden diğerlerine vermesin de ona versin?
evet dünyada herkese yetecek kaynak var ama adil dağılım yok, dünya nufusunun büyük bölümü de bu adaletsiz dağılımın zayıf tarafında maalesef, bu durumda herkesin rızkı var, her bebek bereketiyle gelir diyemeyiz, bazı bebekler bereketiyle gelir dersiniz amenna, ama her bebek derseniz e bu garibanların bereketi nerde diye sorarlar.
günümüz dünyasında adalet kavramı sadece soyut bir kelimeden ibaret sadece, keşke olmasaydı, keşke her bebek bereketiyle gelse, dünyada açlık diye bir şey olmasa, eğitimde fırsat eşitliği olsa vs vs olsa olsa ama değil. bu durumda bizim gibi orta sınıfın kalkıp mevcut çocuklarına zor bakan bir aileye doğur doğur Allah verir demesi işkembeden sallamaktan başka bişey değil.

Siz bakmayacaksınız,anneniz bakacak dolayısıyla karar onun,saygı duymalısınız ama keşke sizinle paylaşmadan sessiz sedasız uygulasaydı kararını.
Annenizin psikolojisini bilemiyoruz,buradan aldırma demek kolay,madden,manen kaldıramayacaksa ki sizde söylüyorsunuz maddi durumumuz kötü diye,o riski almak istemiyordur.

Ben zaten baskı

falan yapmıyorum yanlış anlaşılıyor. Kendi içimde düşünüyorum hep ona bisey söylemiyorum
Cocugu bakacak olan benim, bir omur sorumlulugunu tasiyacak olan benim birileri istemiyor,cinayet goruyor, korunmaliydin diyor diye dogurmam mesela ben. Annende benim kadar eminse aldirir yok kafasinda soru isaretleri varsa dogurur merak etme.

Back
X