annem her şeyi esirgiyor

Eşiniz şehir dışında çalıştığı için bir süreliğine annenizde kalacakmışsınız. Bu süreçte kendi evinizin elektriği, suyu, doğalgazı olmayacak. Bence anneniz böyle düşünüp, kendi yaşadığı standartların üstüne çıkılmasını istemiyor. Mesela peteği 30 da çalıştırıyorsa 40 a çıkmasını istemiyor.

Benim annem tek başına yaşıyor, ablam bazen oğluyla gidip 1-2 ay annemde kalıyor. İstiyor ki doğalgaz yüksekte yansın, her gün kendi sevdikleri gibi yemek yapılsın, kahvaltıda her gün yumurta ve patates kızartması olsun. Akşama kadar TV açık

Anneme doğalgaz 200 geliyorsa 300-400 oluyor, elektrik 70-80 Ken 150 lere çıkıyor. Mutfak masrafı 250 yse 500 oluyor. Ama ablam bir gün elini cebine atıp bunu da ben vereyim demiyor. Zavallı annem sesini çıkarmıyor ama bütçe olarak zorlanıyor zaten maaşı sadece 1500 TL 😓

Sizin anneniz ise davranışlarıyla net şekilde gösteriyor. Herkes aynı değil maalesef. Sanırım şu durumda sizin birşeylere ortak olmanız gerekiyor
Keske siz uyarsaniz ablanizi😔anneniz icin cok uzuldum. Bir hafta yeter bu sartlarda o maas. Kadin ayin geri kalaninda ne yiyip ne iciyor ki?
 
Keske siz uyarsaniz ablanizi😔anneniz icin cok uzuldum. Bir hafta yeter bu sartlarda o maas. Kadin ayin geri kalaninda ne yiyip ne iciyor ki?
Ablam kanser olduğu için hiçbirimiz karışmıyoruz. Nasıl istiyorsa öyle yapıyor, müdahale etmiyoruz.
Kirası yok, geri kalan kısmını da ben elimden geldiğince halletmeye çalışıyorum.
 
annem çok zor bi kadındır. çok paragözdür bunu söylerken inanılmaz utanıyorum... Her şeyde para muhabbeti yapar, bir şey alsam hayırlı olsun demeden fiyatını sorar. bir şey yesem fiyatını sorar. evde yediğim yemeğin, uyuduğum uykunun, oturduğum sürenin hesabı yapılır çok yoruldum. geçen gün markete gittik, annem aldığımız her şeyi saklamış... o kadar utandım ki anlatamam, kendimi çok fazla obur ve israfçı hissettim. elektrik faturası bu ay fazla gelmiş, ben de uzun süredir evde değildim bu ay geldim anneme, faturayı benden biliyor. oysa hiç farklı bir şey çalışmıyor, ekstradan bir şeyi ben kullanmıyorum. gelip ters ters bakıp inanılmaz ters konuştu. peteği çok açtığım söyleyip günde on kez kendi kendine açıp kapatır.çok hastaydım ve çok az peteği açtım zaten annemin bu paragözlüğü beni yoruyor biliyorum huyunu diye dikkat ederken bu muamele beni çok yordu sığıntıyım evde resmen. bir dolap dolusu erzak getirdim lafını yapmadım, yenecek her şey saklanmış, kendisi de çeşit çeşit çikolata yiyor hayret ettim, eskiden bu kadar esirgemezdi. ben evlenince bütün giderlerini karşılamamı bekledi. evlenince masraf mı azalıyor, aksine artıyor bunu nasıl akıl etmez bu kadar para hesabıyla kendini yiyen biri anlamıyorum. üstelik görünüşüm hakkında da çok olumsuz şeyler söylüyor... depresyona girmeme ramak kaldı... lütfen olumlu şeyler söyleyin, çünkü yorumları okurken depresyona girmek istemiyorum. Her kıyafetimi giymek istiyor. kendime aldığım her şeyi ona da almamı istiyor, evin giderlerini karşılamamı istiyor tabii ki kaldığım süre içinde bazı şeyler alıyorum sonuçta kalıyorum ama benim de bi ailem var... çok mecbur kaldığım için ailemleyim çok üzgünüm gerçekten annen bile olsa insan eti ağırmış. ama annem bu arada abilerime çok iyi davranır. çok kız erkek ayrımı yapar... çok yetersiz hissettir bana kendimi. başarısız bi işe yaramaz gibi bakar.. çok bunaldım..
Sana iyi gelmeyen ailense, onlarla da arana mesafe koyacaksın biraz.. Saygısızlık yada vefasızlık değil kastettiğim sadece biraz mesafe.. Madem evlisiniz, kendi çekirdek ailenizle meşgul olun ve bir süre uzak durun.. Bize çok garip geliyor ama hiç ihtiyacı olmasa da evlatlarından sürekli beklenti halinde olan ebeveynler var.
 
yok hayır elhamdülillah evliliğimde sorun yok eşim bi süre şehir dışında çalışacak o yüzden buradayım. orası da çok uzak ve tek kalmak büyük sorun olur benim için mecbur kalıcam ama nasıl idare edip görmezden gelinir onu bilmiyorum :KK43:
Neden tek kalmak büyük sorun olur çok özel bir konu değilse?
 
Çok özel bir konuymuş, söylemiyor
Kocam beş kuruş vermeden bıraktı gitti, annem de beni aç bırakıyor dan daha özel ne olabilir acaba? Gerçi böyle söyleyince de kızıyor ama :-) aha buldum kocası FBI ajanı, gizli operasyonda yurtdışına çıkarken adresi ortaya çıkar da rehin mehin alırlar diye kadını annesine yolladı ama giderken para bırakmayı unuttu. Kv de karşı tarafın ajanı olduğu için kadına yemek vermemek ve kombiyi kısmak suretiylsdffggfds :rolleyes: anca bu olur yani
 
Çok zor bir durum. Orada ne kadar süre vakit gecireceksiniz. Para katkisı yapmazsanız annenin sizin ustunüze çok gelecek gibi duruyor.

Çalışma imkaninız varsa calişin, esiniz maddi yardımda bulunabilir. Hatta eşiniz maddi yardım ederse 1 +1 esyalı daireye cıkın eviniz kırsalda falansa. Pek ayrinti cermemişiniz cok yorum yapamadim o nedenle. Çok zor ama boyle bur anneyle cocukluk ve gençliginiz zor gecmiştir..bu kadar cimri insanla egitim hayatini dahi ilerletemez insan
 
Hayır benim cidden anlamadığım ne yapalım yani biz? Evine gitmiyor sebebini söylemiyor, bence evine gitmemesinin sebebi eşinin para vermemesi ya da ikisinde de para olmaması, kadına para ver giderlere katkı sağla, e benim param yok, çalışmak gibi bi planı da yok, olumlu şeyler yazın depresyona giricem demiş, şey dememizi istiyordu bence, canım annen o, sana bakmak zorunda, istediğin gibi takıl orda en doğal hakkın, anneni de görmezden gel boşveeeeeer ye iç yat :halay:
 
Cimrilik ve paragözden çok ,narsist gibi geldi bana.cimri şu bu olsa ne eve alır ne de aldığını yemeyenkıyamaz.Ama annen aldığını bi güzel yiyor.
 
Git evinde kal o zaman öğretmenler başka meslekten insanlar vs vs ne köylerde ne evlerde kalıyorlar sen neden yapamayasın ki??
 
Kocam beş kuruş vermeden bıraktı gitti, annem de beni aç bırakıyor dan daha özel ne olabilir acaba? Gerçi böyle söyleyince de kızıyor ama :-) aha buldum kocası FBI ajanı, gizli operasyonda yurtdışına çıkarken adresi ortaya çıkar da rehin mehin alırlar diye kadını annesine yolladı ama giderken para bırakmayı unuttu. Kv de karşı tarafın ajanı olduğu için kadına yemek vermemek ve kombiyi kısmak suretiylsdffggfds :rolleyes: anca bu olur yani
ahhaaa komplo teorileri ders 1 e hoşgeldinizzzzz :KK53:
 
X