Ateş düştüğü yeri yakar; ancak okuyunca yazını sanki sen benmişsin gibi üzüldüm. Anne konusunda hassasımdır biraz.
Bu soruna nasıl bir çözüm bulunur bilmiyorum.
Annen boşanmayı düşünür mü? Dünyaya bir kere geliyoruz ve şu zamana kadar değerini anlamamış bir insanı çekmeyi bırak onunla aynı evde yaşamak korkunç birşey olsa gerek. Anneni hem dıştan hem içten yaşlandırır bu süreç.
Keşke ayrılsa. Daha mutlu olurdu; ama babanın hastalığı dolayısıyla da ayrılmak istemez sanırım hasta adamı bıraktı gitti demesinler diye. Bilmiyorum. Umarım bu soruna en kısa zamanda bir çözüm bulursunuz; çünkü böyle yaşanmaz. Yazık.
Annene sorsana, anne eğer sen felç geçirseydin, babam senin ona yaptıklarının kaçta kaçını yapardı? Yoksa seni boşar başka kadın alır mıydı diye. Belki o zaman anlar nasıl bir durumda olduğunu. Baban kullanıyor anneni evlilik adı altında. Sanırım yaşın daha 20 bile değil ve bu sorunu bu kadar güzel olgunlukla anlatabildiğin için de ayrıca tebrik ederim.
Babanız annenize gerçekten de zulmediyormuş. Bu dünyada felç gibi durumlarla imtihan olmuş ama sanırım hala ders almamış, açıkçası hesabı diğer dünyada verirse -tövbe etmezse- ağır bir hesap verir...
ailenizle ilgili bu durumda, anne babanız arasındak ilişkiye zor da olsa fazla karışmamanızı öneririm. maalesef yetişkinlerin belli bir yaştan sonra değişmesi çok zordur ve biz ne desek de aynı kalırlar, bu yüzden siz kendi hayatınızı kurun. üzülmeyin, annenizi koruyan Rab var, O annenize yapılan zulmü görüyor ve hesap da er geç görülecektir. İnşallah babanız da hatasını analayıp af dilerde bunların bedelini ağır birşekilde ödemez...
aynı benim ailem babam hergün içerdi evde kavga kıyamet.
bende annemi bırakıp gitmek istemedim sınavı 2 yıl erteledim.
şimdi istanbuldan başka şehirde okuyorum.
çok zor alıştım ilk başta hep merak ettim annemi.
ama babamı aradım hergün yalvardım içki alma annemle otur yanlız kalmasın diye.
böyle böyle alıştırdım şimdi çok iyiler allahıma bin şükür.
sen eğiitimine bak güzelim babanla da otur konuş. inş herşey düzelir..
sevgiler..
Ne güzel canım,sen yola getirebilmişsin.Benim durumum o kadar zor ki zaten algılama problemi var,işine gelen herşeyi anlıo ağız okumayı öğrendi kendi kendine,ama ben yapma bukadar anneme yeter dediğimde ne? anlamıorum ben seni diyip geçio.çıldırmak işten değil
Baban disari cikip gezebiliyor istediklerini anlatabiliyorsa
bedeninin yapabilecegi isler var demektir
Onun yapabilecegi isleri annen sirf o istiyor diye üstlenmesin
cünkü bu babanin kolayina gelicek annene yüklendikce yüklenecek
(yazdiklarindan babanin egosu kuvvetli gibi gözüküyor )
bu asamada baban anneni düsünmez o saglikli cünkü
istediklerini yaptirmaya kalkar annende yetismeye calisir
ve takatida kalmayinca yorgunluktan tansiyonuda artar baska hastaliklarda cikar
ikisinide kirma babani takibe al birkac gün yürüyebiliyorsa kendi isini kendi görsün
elleriyle ilaclarini alabiliyorsa icebiliyorsa annene sormasin kendi alsin
yapamadiklarimi daha fazla yaptiklarimi ayirt edebilirseniz bu sekilde belki annenin yükü hafiflenir
Allah kolaylik versin yardimciniz olsun...
çok sinirleniyorum çok üzülüyorum anne babasının mutsuz bir evliliği olanlara..ben de öyleydim ve ne kadar çaresiz olduğunu inan o kadar iyi anlıyorum ki..
benim babam da çekilecek gibi biri değil ,annem için o kadar üzülüyordum ki..hadi biz bir gün yuva kurup gidicez ama ya annem? başka şehirde okudum ,aynen, aklım hep annemdeydi..ama sabretmekten başka çarem yoktu..dayandım sabrettim okulu bitirip iş buldum ev tutup annemi kardeşimi yanıma aldım..şimdi çok şükür huzurluyuz 3 kız..
benim annemin hiçbir geliri yoktu , boşanamadı , çekmek zorunda kaldı o adamı senelerce..ama senin annen çekmek zorunda değil ..kendine de size de eziyet ettirmesin, anneler iyi olsun ki çocuklar iyi olabilsin..bıraksın el alem ne derse desin,sizin ve kendi hayatından, ruhsal ve fiziksel sağlığınızdan değerli mi..millet ne derse desin, onlar çekmiyolar ağızlarına geleni söylemeleri kolay..ben annemin kardeşleriyle bile konuştum yeni eve geçtiğimizde: " biz artık yeni bi hayata başlıyoruz, bu saatten sonra annemin canını sıkacak tek laf eden olursa -kim olursa olsun -canını fena sıkarım" dedim..
canım annen boşansın derim ben..Sabırlar diliyorumm
Evet babam yürüyebilio,gezmeye gidebilio kendi kendine,istese herşeyini kendi yapabilir aslında.ama yapmıo.anneme kaçç kere söyledim yapabilceği şeyleri yapma yapma diye ama yapmazsam beni yer bitirir dio. o da haklı gerçekten baskı yapıo istekleri olmayınca.hatta ilacı bugün yarım mı çeyrek mi içicem demişti bigün,annem dalıp yarım dediğinde hayır bugün çeyrek neden yalan söylüosun dedi.aslında herşeyin farkında.amacı sadece işkence diye düşünüorum bazen.
çok zor canım.allahım kolaylık versin sana.annemle babam tartıştığında bile anneme kıyamıyorum ben.yıpranmasını hiç istemiyorum.babamı da çok seviyorum ama anne gibi kimse olmuyorr kimsee.onların yerleri bambaşka.allah başımızdan eksik etmesin
Allah kolaylık güç kuvvet versin.. diyecek bişey bulamıyorum ama dualarım seninle inşallah çıkış yolu bulur biraz rahatlarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?