• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ile filim koptu beni sildi..

Şaka gibi ya gerçekten bi anne evladının çocuğuna bakmak için nasıl para ister biz mi ailemize çok bağlıyız yoksa bu mu normal valla bilmiyorum ama biri bizim ailede böyle bişeyi anca şaka sırasında söyler.
Neden? Başka bir kadınin en az bir milyar alacağı işi yapsın, üstüne yorulsun, üstüne kendi evini - kendi işlerini ihmal etsin ama bir kuruş para alamasin.
Neden?
Torun baktı :))
Bence çok mantıksız bir düşünce. Resmen emek sömürüsü. Başkasının çocuğuna bakmak kolay mı?
Hem de bir iki ay da değil, neredeyse bir ömürlük bir iş.

Bizim Türklerde bu var bı de
Amcam doktor, sırtımda bir ağrı var-aciim dinlesin.
Dayım dişçi, sadece malzeme parası alıp tel taktırsin
Eniştem elektrikçi, bizim spot lambaları taksin
Halamin çeyiz dükkanı var. İyi iyi dantellerimi o verir
Annem rölyef kursuna gidiyor. Benim de evime şöyle bir tablo yapsın
Teyzem avukat, boşanma davami o ustlensin-her saniye arayayım
Kuzenim grafik tasarımcı. Benim düğün davetiyemi-kina süslerimi o tasarlasin...
Bunun adı bence emek sömürüsüdür. İndirim falan yapar ya da yol gösterir, o ayrı bir dava. Ama başkasına para ile yapacağı işi para vermeden sırf hatır gönül için bedava istemek beleşciliktir.
Benim annem de el emeği ile çok güzel tablolar yapardı, ablası istedi,annesi istedi,yeğeni istedi, o istedi , bu istedi... Hepsi toplanınca kadının satsa belki birkaç bin lira kazanacağı tablolar kuru bir 'teşekkür'e akrabaların evini süsledi. Yaptığı onca masraf ve emek de çöp.
İnsanlar dile getiremezler belki ama bence bu ayiptir

Gülüm bu bilgileri veremiyoruz üyelilerin gizliliğini korumak adına, 2. üyelik olduğundan şüphelendikleri üyeler için açıpta 2. üyelik kurallarını bir okusunlar zahmet olmayacaksa, yönetim onayı alınan 2. üyeliklere dokunulmaz.
İşin garibi herkes bu kişiyi tanıyor kaç üyelik alırsa alsın isterse ikinci üyelikten konu açsın gene değişen bir şey olmuyor :)

Sizin konularınızı biliyorum ben olsam artık işten ayrılır çocugumu kendim büyütürdüm mafya patronunuz vardı onunla ücret toplamak için dükkanları geziyodunuz falan işten de şikayetçiydiniz annenizle de sorunlarınızda size hak veriyorum o yüzden işten ayrılıp kendim bakardım
İşten eşi şikayetçi,kendisi memnun.

Biz genelde öyle gördüğümüz için konu ilk önce garip gelmişti

Fakat düşününce ben anneyi ve sizi haklı buluyorum

Örneğin yemek yediğim lokantada bulaşıkçı teyze işten ayrılmış ne oldu dedim torun bakacak dediler

Yani kadın ihtiyacı var ki bulaşıkçılık yapıyordu şimdi torun bakınca ne yiyip ne içecek

Evde boş olan anneler ile geçim işin çalışan anneleri ayırmak lazım bu genellemelerde

Konu sahibi ben sana bir konunda o zaman adın neydi bilmiyorum ama söyle annene hemşirenin çocuğuna baksın hem evi yakın ben 900 demiştim

Sen de biliyorsun annen onu istiyordu ama o çıkışı yapmadın şimdi git gide sarpa sardı ortalık
Dediğiniz örnektekine benzer bir durum olduğu için garipsemiyorum ben de bu durumu.
Eğer annesi öncesinde çalışmıyor olsaydı para karşılığı olmadan bakması bir nebze hoş karşılanabilirdi ama hem kadını işinden edip hem de sonra yerine başkasını bulmak hoş bir davranış değil. Sonuçta annesinin huyunu az çok biliyordur. Annesinin nasıl davranacağını da tahmin edebiliyordur. En baştan durumun bu hale gelmesine engel olmalıydı bu yüzden haksız buluyorum konu sahibini.

Neden? Başka bir kadınin en az bir milyar alacağı işi yapsın, üstüne yorulsun, üstüne kendi evini - kendi işlerini ihmal etsin ama bir kuruş para alamasin.
Neden?
Torun baktı :))
Bence çok mantıksız bir düşünce. Resmen emek sömürüsü. Başkasının çocuğuna bakmak kolay mı?
Hem de bir iki ay da değil, neredeyse bir ömürlük bir iş.

Bizim Türklerde bu var bı de
Amcam doktor, sırtımda bir ağrı var-aciim dinlesin.
Dayım dişçi, sadece malzeme parası alıp tel taktırsin
Eniştem elektrikçi, bizim spot lambaları taksin
Halamin çeyiz dükkanı var. İyi iyi dantellerimi o verir
Annem rölyef kursuna gidiyor. Benim de evime şöyle bir tablo yapsın
Teyzem avukat, boşanma davami o ustlensin-her saniye arayayım
Kuzenim grafik tasarımcı. Benim düğün davetiyemi-kina süslerimi o tasarlasin...
Bunun adı bence emek sömürüsüdür. İndirim falan yapar ya da yol gösterir, o ayrı bir dava. Ama başkasına para ile yapacağı işi para vermeden sırf hatır gönül için bedava istemek beleşciliktir.
Benim annem de el emeği ile çok güzel tablolar yapardı, ablası istedi,annesi istedi,yeğeni istedi, o istedi , bu istedi... Hepsi toplanınca kadının satsa belki birkaç bin lira kazanacağı tablolar kuru bir 'teşekkür'e akrabaların evini süsledi. Yaptığı onca masraf ve emek de çöp.
İnsanlar dile getiremezler belki ama bence bu ayiptir
Herkesin hayatı farklı, bizde baskasının cocugu olmaz kendi cocugunun cocugu. Ama herkesin yaşayış tarzı farklı kimisi ailesinden cok uzak yasıyodur bagları kopmustur vs beni ilgilendirmez ama bizim ailede asla boyle birsey olmaz yük olma, emek sömürüsü gibi. Ablamın cocugu olsun o calısıyo zaten ben bakarım yada annem bakar ben calısmama ragmen isten ayrılırım yegenim icin cunku o benim canım.

Anlamsiz suan tek uyeligi olsada kim oldugunu biliyoruz.Ben nerden bileyim majesteyi kapatip kapatmadigini dogal olarak ikinci uyelik diyorum.

tamamda kib ledik ya. banlanırdı zaten ters bir durum olsaydı. ben banlanmayınca baktım majesteyi kapatmış diğerinden haberim yoktu zaten. o yüzden bana normal geldi. sizler yazınca muneye sorayım bari dedim:)

bu üye o üye değil mi ?
Majeste mi neydi.
Bakıcı ile uğraşmaya başlayınca anlayacaksınız.
Parayı başkasına verirken iyi, annenize vermek zoruna gitmiş.
Majeste, Gubalak bide Lady miydi neydi eskiden beri böyle
annesi daha az paraya çalışsın istedi belki de haklıydı bilemem

bu arada -Bortubocek- -Bortubocek- kk nu kandırabileceğini mi sandın
yeni üyelikler açmalar falan :D

tamamda kib ledik ya. banlanırdı zaten ters bir durum olsaydı. ben banlanmayınca baktım majesteyi kapatmış diğerinden haberim yoktu zaten. o yüzden bana normal geldi. sizler yazınca muneye sorayım bari dedim:)
Eskiden kiblere cevap verilirdi bu konudan banlandi yada ikinci uyelik degil diye eskidendi tabi :)
Suan dogal olarak konu sahibide ortada olmayinca insan sorguluyor sakincasi varmidir hocam sorgulamamizin :D

Esim ve ben calisiyoruz annem 1 yildir bebegime bakiyordu. Emeginin karsiligini veriyorduk. Ama o bizi el kapisi ile bir tutmustu evladim icin sineye cektim. ( baskasinin cocuguna bakiyordu gel bizim cocugumuza bak emegini verelm dedim. Ama annem orda ne aliyorsam sizdende aynisini alirim dedi ) neyse.. Yabanci bakmasin annemdir dedim. Oysa ben onun emegini zaten karsiliksiz birakmayacaktim .
Benim babam vefat etti annemden baska kimsem yok kendisi 2. Evliligini yapti. Esi s... Sizin teki. Neyse

Annem cok gecimsiz bir insandir ben merkezlidir, dedigi dediktir, lafinin ustune laf soylenmez asla anlasmaaz birseyleri konusamassin bagirir cagirir beddualar yagdirir.
Bebegimle ilgile hic bir konuda anlasamadik
Gerek esi ile yasadiklari olsun gerek cikarlari olsun, gerek isine geldigi gibi davranmis olmasi , gecmiste yasananlar anneme karsi tahammulumu bitirdi
Ve bi karar aldik . en son kavga ettigimde bana turlu beddualar etti sitemler etti ben artik annem ile devam edemeyecegimi anladim. Ben birsey soyledigim zaman Zoruna gitti ama o bizi el gibi gordu .. El kapisi ile bir tuttu.. Birsey soyledik mi bakici deglm ben kuklaniz degilim ben demeleri bitmedi

Bebegim cok duskun anneme ona kiymak istemedm, ama boylede dirhem huzurumuz kalmadi
Bakici buldugumuzu, artik olmayacagini alistirmaya bile gelmemesini soyledim bunu soylememin nedeni ise bakiciya alistirmayacak kaciracak herseyi yapacak olmasiydi basimin caresine bakarm dedim
Birsuru saydi , bagirdi cagirdi herneyse beni evlatlikdan sildigini birdaha asla kapima gelmeyin, cocugumda umrumda dgil sende yarin birgun bakici baktiginda ananin kiymetini anlarsn beni isimden ettin simdide ortada biraktin
İnsallah sende isinden olur benim kapima muhtac olursun dedi bana verdigin para zoruna gitti ayni parati bakiciya verirken icin yanmayacak mi dedi tukurdu ve gitti bundan sonra oluyorum deseniz asla dedi.. oysa bizim verdigimiz para degil annemin para konusunda ki cirkin tutumu zorumuza gittmisti .
bebegim bakiciya alisana kadar kv kp duracak basinda bakici aksamlarida ben varken gelecek.. Ama nasil alisacak bilmiyorum hemen icine kapndi :KK43:
Anneme yakin oturuyoruz ve tasinmadigimz surece rahat vermeyecek biliyorm tasinacagiz artik. Ama ben cok uzgunum bu hayatta bir annem vardi keske boyle olmasa idi.. Cok zorlu bir surec beni bekliyor icimi dokmek istedim iyi degilim benim hatalarm yok mu var ama mevzular cook derin :KK43: haa birde bana ne yapcaacaktim babanin hayrina mi bkaacaktim cocuguna dedi oysa ona gel hayrina bak bes kurus vermeyiz ddiyen bile olmadi. Gecmiste evliligimede cok zararlar verdi..
Ekleme : bizim anneme verdigimiz para degilde annemn elle bir tutmasi ona ragmen cocugum ile dogru duzgun ilgilenmemesi huzurumuzu kacirmasi zorumuzs gitti inanin cok derin mevzular var buraya yazdigim tek kismi sadece.
Hata bastan annene baktırmak
Ayrıca anneannemle nineler çocuk baktırınca yıpranıyorlar
Şahsen ben ne olaylar yasadım ama Kv ye baktıröadım. Çünkü aramız zaten iyi değil bi de bebeğe baksa artık kan çıkardı kendimi biliyorum

Şaka gibi ya gerçekten bi anne evladının çocuğuna bakmak için nasıl para ister biz mi ailemize çok bağlıyız yoksa bu mu normal valla bilmiyorum ama biri bizim ailede böyle bişeyi anca şaka sırasında söyler.
İyi de anne zaten çocuk bakıyormuş torun için iş bırakmış belki geçimliği buydu

Eskiden kiblere cevap verilirdi bu konudan banlandi yada ikinci uyelik degil diye eskidendi tabi :)
Suan dogal olarak konu sahibide ortada olmayinca insan sorguluyor sakincasi varmidir hocam sorgulamamizin :KK70:
Kib raporlarına cevap verme zorunluluğu yoktur, işlem yapılması lazımsa yapar geçersiniz, çoğunlukla cevap veren benim bu da tümüyle kendi insiyatifim :)))) tabii vaktim olursa, bir sürü kib raporu yoksa:KK70:

Kib raporlarına cevap verme zorunluluğu yoktur, işlem yapılması lazımsa yapar geçersiniz, çoğunlukla cevap veren benim bu da tümüyle kendi insiyatifim :)))) tabii vaktim olursa, bir sürü kib raporu yoksa:KK70:
Biliyorum zorunluluk yok ama bilgileniyoduk ama dedimya eskidendi diye ;)

Biliyorum zorunluluk yok ama bilgileniyoduk ama dedimya eskidendi diye :KK66:
Yok yine vakit bulursam yazıyorum, sizlere son birkaç aydır olan kib panosunu göstereyim, rapora cevap yazmaya vakit bulabilirseniz tebrik ederim, ayrıca bir kib raporunda bu üye x üye mi diye sorulursa cevaplamam, siz kim olduğunu tahmin edebilirsiniz, kendi aranızda konuşursunuz ama yönetimden birinin izinli bir üyelik için evet x üye diye onaylaması yasak, diyebileceklerimiz sınırlı, o sınırlar çerçevesinde cevap verebiliriz, cevap verebileceklerimiz dışındakiler için sessiz kalmak zorundayız, bu anlaşılmayacak bir durum olmasa gerek, nasıl ki sizlerin uyması gerekenler varsa editörlerinde site kuralları dışında uyması gereken bir de editörlük kuralları var.
Mesela sizin 2. üyeliğiniz olsa veya üyeliğinizi kapatıp onay alarak farklı üyelik açsanız ve üyeler kim olduğunuzu anlasa ve gelip bize sorsa söyleyemeyiz, bu konu da anlaştığımızı umut ediyorum.

Back
X