- 26 Temmuz 2015
- 2.306
- 5.822
- 73
Allah annenize akıl fikir versin sizinde yardımcınız olsunDemiştim bunu sana çok fena ödeticem demiştim bir keresinde. Ben evladım bana çok koymaz, sen annesin aklın çıkar istiyorsan benimle restleşme demiştim. hayat bu ya bi kere sessizde kalmış telefonum bi açtım 30-40 tane arama. Sen benden intikam mı alıyorsun aklım çıktı diye iki saat azar çekmişti. Şimdi bu sefer bilinçli yapacağım bunu. Uygun bir an kollayacağım.
Ah bu ebeveynler.. Bizde de babam hemen hemen aynısı bu örneğin bizim evde akıl sağlığı bozulmayan kimse kalmadı arkadaşım seni çok iyi anlıyorum. Bunları bize yaşattığı için bir yandan acayip kızgınım ona bir yandan da baba işte. Detaya girersem sayfalarca sürecek diye yazmıyorum ama ne çektiğimizi bir biz bir Allah çok iyi biliyor felaket yıprandık. Benim destekçim de annem ve kardeşim siz de bu konuda yalnız değilsiniz en azından kardeşiniz var. Babamda yapamadığımız ama belki annenizde uygulayabileceğiniz psikolojik tedavi var ama ? Bir de bol bol dua tabi başka birşey gelmiyor elden Allah yardımcınız olsun. Ben annenizin geleceğine inanıyorum bu arada babamda aynısını belki 200 kere yaptı bize çoğunda biz yalvardık geldi, sesimizi çıkartmadığımız zamanlarda da kendi geldi..
yapacagım dedıgı seyı yapmıycak dıkkat cekmeye alısıyor bırılerının ona deger verdıgını görmeye calısıyor sevgı ıhtıyacı karsılanmamıs ama bu ıhtıyacı sadece karsı cınsten karsıulamaya yoınelmıs oysa evlat sevgısını tatmamıs kı bence sıze bu acıları yasatabılıyor 5 yıl ugrastım karnımdakı meleğim ıcın gözunun yasına dayanamam kı bu acıdan bakmıyor hayata
erkek ılgıası beklıyor acık bı sekılde ama bu yanlşıs bısey degıl ve en dogal hakkı bır kadının keske çok mutlu olacagı bır adam adam gıbı adam çıkasa karsısınaya aslında çok iyi bir annedir bu huyları haricinde. birbirimizi çok da severiz. birbirimize tutunarak bu zamana kadar geldik. ama bu huyu psikolojimizi bozuyor ve artık gerçekten nolacaksa olsun dedim bu akşam o dereceye getirdi bizi...
Amin İnşallah.. Ben de yalnız değilmişim demek ki, kötü niyetli algılamayın ama bu konuda yalnız olmadığımı duymak teselli edici oldu nedense. Biz babamı ne doktora götürebiliyoruz ne de ilaç içirtebiliyoruz (bir kere gitti daha da götüremiyoruz ilaçları olduğu gibi duruyor) umarım anneniz en azından ilaçlarla kendini toparlayabilir.Allah yardımcınız olsun sizin de. Yalnız değilmişim demek ki. Geldi demin, içeri geçti odasına kapıyı da sert şekilde kapattı. Psikoloji için ilaçlar kullanıyor zaten de bunu tamamen ilgi çekme amaçlı yapıyor. Bu akşam buna inandım. Allah babanıza da insaf versin, anneme de...
cok farkli bi durum dha once hic duymamistim ama size yasattigi duygu fazlasiyla kotu allah yardimcin olsun bir an once tedavi olmasi gerekiyorAnnemin psikolojisi pek iyi değil. Büyük sorunlar yaşadı, yaşadıkları kolay değil, önce sevdiğinden ayrıldı sonra istemediği bir evlilik yaptı iki çocuğu babasız büyüttü. Bize hep sahip çıktı ama eziyet de etmeyi ihmal etmedi. Minicik bir çocukken evi terketme numarası yapmıştı bana, 3-4 yaşlarımdaydım belki hatırlıyorum eve geldiğini camdan görmüştüm o gelene kadar koltuktan kıpırdamamıştım ama bir daha gelmeyecek sanmıştım.
Yıllarca başka başka sorunlar da yaşadık. Bunun geneli kendi sorunlarıyla ilgili. Bir kere intihar edip bizi de asıcaktı çocukken. ipi bile hazırlamış, bi tanıdığımız aramış o an. Vazgeçirmiş. Bir kere babam terk ettiğinde bizi aldı deniz kenarına indi. Atlayacaktık. Ben korktum diye kurtulduk. Kardeşim benden daha küçük olduğu için aklı kesmiyordu. Birgün tesadüfen eve çıkarken annemle yolda karşılaştım ağlıyordu. Yine sahile intihar etmeye gidiyordu. Sokak ortasında ağlaya ağlaya saatlerce yalvardım eve getirdim.
Bir kere yine bir şeylere sinirlenip ortadan kayboldu. Telefonlara bakmıyor. Kız başıma sahile iniyordum annemi aramaya akşamın bi vakti... akrabamızı aradım o geldi birlikte aradık sonra eve geldik annem evde ağlıyor. eve dönmüş ben onu harıl harıl ararken, ölüsüyle karşılaşacağım diye gözlerim denizi tararken...
Ne zaman kafası bir şeye kızsa eziyeti bize velhasılı. Bunu bana bir daha yaşatmayacağına söz vermişti en son.
Biz burda kız başımızayız. Başımızda baba yok bizi sokaklara dökme diyordum. Ne zamandır yapmamıştı böyle bir şey.
Ama artık annemin bunu bize bilinçli yaptığını düşünmeye başladım. Kardeşimle bana bile bile eziyet ediyor. Kaybetme korkusunu bilerek yaşatıyor. Sivilce çıksa koşa koşa ilaç alır. Geçenlerde ağır bir tedavi olması gerekiyordu yoksa kaybedecektik. Şey ben doktora gitmek istemiyorum iyi hissediyorum dedi. Sokak ortasında bir bağırmışım hıçkıra hıçkıra ağladım yeter artık verdiğin ölüm korkusu diye. Bağırmamdan korktu hastaneye gitti. İyi ki de gitmiş. Doktor bu halde nasıl yaşıyosun demiş tedavi oldu atlattık şükür.
Gelelim bu akşama. Bir hata yapıyor şu an ve hatasının farkında ama kendini kandırıyor. Anlattık kardeşimle güzelce. Konuyu kapatın dedi. Yüzü kıpkırmızı oldu. "ben zaten hep kötü bi anneyim" bilmem ne. yine her zamanki alınganlıkları. tartışma bile yoktu. hatasının farkında. bir anda sofradan kalktı. gitti her zamanki gibi odasına kapandı. sonra bir baktık kapı sesi. çıktı gitti evden her zamanki gibi.
biraz sonra mesaj atmış artık hayatınızda yokum rahat edin diye. küçücük bi meseleden yapıyo bunu. alışmış benim çıldıracağımı biliyor. biraz sonra yine mesaj kimseyi aramayın boşuna. sonra baktım çevrimiçi oldu face'ye bakınıyor.
ben ilk defa annemi aramadım. kumar gibi.. kardeşimle karar verdik aramayacağız. gelmezse de gelmesin dedik. aklıma kötü senaryolar da geliyor. kendini atabilir bir yerden. atmaya da bilir. bunu bana bir kere daha yaşatmaması için bu sefer tepkisiz kalıyorum.
bize böyle eziyet etmeye ne hakkı var bilmiyorum. ya geri gelecek yarın gülecek bi de üstüne trip atıcak ki konuşmayı düşünmüyorum, ya da kötü bir haber gelecek.
birilerine anlatırsam belki rahatlarım diye düşündüm. saolun şimdiden...
Saft herkes seni hakli bulmus ben seni suclamayacagim ancak annen icin cok uzuldum dikkat cekmeye calismasinin sebebi sevgisiz kalmasi kendini ezik hissetmesi ayrica bir ugrasinin yada hayatinda birisinin olmamasida bu durumu tetikler evlenmeyi yada calismayi dusunmez mi acaba? Ayrica sana hak veriyorum cok skilmissin bunalmissin ama nolur yinede destek ol annene...
Amin İnşallah.. Ben de yalnız değilmişim demek ki, kötü niyetli algılamayın ama bu konuda yalnız olmadığımı duymak teselli edici oldu nedense. Biz babamı ne doktora götürebiliyoruz ne de ilaç içirtebiliyoruz (bir kere gitti daha da götüremiyoruz ilaçları olduğu gibi duruyor) umarım anneniz en azından ilaçlarla kendini toparlayabilir.
Ne desem bilemedimki.
Allah yardimciniz olsun siz 2 kardese.
Bagira cagira hastaneye ytirman gerek anneni, tedavi sart.
aminnn de laf dinleme huyu yok ki. abidik kubidik bisürü ilaç alıyor hiç düşünmeden. her şeye ilaç alma diyorum dinlemiyor. sonra ciddi bir durum olduğunda o önemli ilaçları almıyor, kullanmıyor. çocuk gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?