Annem istemedigi icin sevdigimden ayrildim, acaba hata mi ettim

Cok guzel yazmissiniz normal sartlar altinda kabul edilir onaylanir her yazdiginiz ve ancak cumlelerinizden sunun altini cizmek isterim : konu sahibi, kendiniz donanımlısınız ve en az kendiniz gibi donanımlı birini istemek hakkınız.

Eee konu sahibi zaten kendi istegiyle bu kisiyle berabermis 5 aydir, ve ailesi sesini cikarmasa gayet anlasiyor vede evlenme plani yapiyormus. Simdi ailesi bu adayin orasini burasini elestirdi didikledi diye konu sahibi de birde supheye dusmeye baslamis, Demiski" heee annem dogru diyor ben az daha fazla okumus birini bulayim bencede bu simdiki sevgilim benim icin yeterince okumus degil , evet evet annem hakli bencede..."

Hal boyle olunca bende, asiri donanimli, dereceyle mezun olmsu master diplomasi kapida halihazirda atamasi yaklasmis konu sahibine sormadan edemiycem : Bacim madem anne babanin dedigi gibi kendinin de itinayla yazdigin gibi super basarili, kulturlu vs vs vs birisin de kendin bu adayin sana uygun olmadigini nasil bilemedin ? Anne babanin mi seni yakistirip yakistirmamasi onemli ?

Ben acikcasi burda basaridan diplomadan cok snobluk, sisirilmis ici bos egolar ve insani kriterlerden yoksun tamamen maddiyata ve etikete dayali insan secme goruyorum.

Konu sahibi deseydiki ya birine asik oldum amma velakin durum boyle boyle , duygularim mantigimi engelliyor emin degilim ileride anlasirmiyiz bu farkliliklar iliskimize yansirmi ? O zaman derdim ki cidden okumus akli basinda kisi, bak kendi durumun farkinda bilincinde ve gelecegi icin olayi sorguluyor...
Ama burdaki durum cok cok farkli....

İnsan sevdiği zaman iş ciddiye binmeden bence bunları çok fazla uzun uzadıya düşünmüyor.Ya da uzun süre bu durum gözüne büyük bir problemmiş gibi gözükmemiş olabilir.Bazen hepimiz hayatımızda yönlendirmelere ihtiyaç duyabiliyoruz ya da başkasının tavsiyeleriyle içinde bulunduğumuz durumlara farklı açılardan bakıp aslında kendi kendimize düşündüğümüzde fark edemediğimiz şeyleri fark ediyoruz veya neyin ne kadar önemli olduğunu anlayabiliyoruz.

Kısmen haklı olsanız da evlilik çok hassas bişi bence.İş ciddiye binince ailelerin de gönül rızası en rahat geniş insan için bile önemli oluyor ve düşünmediği şeylere çok kafa yoruyor.Evli misiniz bilemiyorum ama gerçekten bu böyle, her şey ailenizin içine sinsin istiyosunuz.Bu yüzden kızmıyorum konu sahibine.

Evet oğlana yazık olmuş ama evlilik çok bıçak sırtı bi konu.En ufak bi mutsuz olma ihtimali bile öngörülebiliyorsa vazgeçilmeli evlilik kararından.

İnsanları diplomalarına göre değerlendirmek çok çirkin bi şey. Mesela üniversitede kız öğrencilere asılan PROFESÖRLER geldi aklıma. Tahsil bir insanın İNSANLIĞINA hiçbir şey katmıyor. Eğer sevgiliniz ve ailesi güzel ahlaklı iyi insanlarsa, siz sevgilinizle birbirinizi sevip anlaşabiliyorsanız çok yazık etmişsiniz ilişkinize, sevgilinizi de böyle bi nedenden bıraktığınız için çok ayıp etmiş ve eminim çok üzmüşsünüzdür.
Evet bazen ilkokul mezunu biriyle uni mezununun hayata bakışı ve sosyal hayatı çok farklı olabilir. Ama unutmayın uni mezunları da birbiriyle anlaşamıyor uyuşamıyorlar. Ki sizin sevgiliniz de uni mezunuymuş. Yok 2 yıllık da dışarıdan tamamladı da geçin bunları. Sen adamla anlaşabiliyor musun? Muhabbeti sarıyor mu? Sana değer veriyor mu? Birlikte keyifli vakit geçirebiliyor musun? Bu sorulara cevap verin önce.

ahh burcu ahh
ben bir taşra üniversitesinde çalışıyorum
ve geçen bir sınavda öğrenciler sorudaki bir kelimeyi bilmediklerini söylediler

nüktedan
kelimesini ne demek bilmiyorlarmış.
bunlar lisans mezunu 23+ yaşında insanlardı

nükte kelimesinden türetin dedim
nükte ne demek dediler

senin dediğin olması gereken üniversite mezunları sayılı okullarda okumuş bir avuç insan malesef :KK43:
Aynen bende onu diyecektim. Allah aşkına üniversite mezunları ne kadar donanımlı. Ben İstanbulda devlet üniversitesinde mühendislik okudum. Sınıfta toplasan 10 kişi anca vardır birşeylerden konuşabileceğin.Ben kesinlikle ama kesinlikle gelişmişlikle üniversite mezunu olmayı bir görmüyorum. Ki bu insanlar sınavlarda derslerde de başarılı olabilir. Ama iş hayata kültüre bilgi birikimine gelince fısss...

Benim anneannem hiç okula gitmemiş babası kız kısmı okumaz demiş göndermemiş okumayı 30lu yaşlarında öğrenmiş ama otur seninle dünya siyasetinden dinler tarihine ülke kültürlerinden insan psikolojisine şairlerden yazarlara toplum sosyolojisinden tıp gelişimlerine kadar her konuda tartışır emin ol üstüne altederdi. Adabı muaşeret kurallarını en iyi İstanbul hanımefendilerine beyefendilerine öğretirdi. Bu kadının hiç diploması yok!!!! Rahmetli olay yaratacak kadar EĞİTİMLİYDİ. Bide anayasayı hakimler kadar olmasa da neredeyse ezbere bilirdi. Kp ilkokul mezunu müteahhit ama inşaat mühendisleri x abi şuranın ölçüm hesaplarını çıkaramadık diye ona gelip sorar Ada'm inşaat planı çizip çıkarır tekbaşına onunda diploması yok onunda. Yanı sizin teziniz yanlış eğitim diplomayla değil kişiyle ilgilidir

Değildir.Bunlar beylik laflar.Annaneniz istisna olabilir ama kaideyi bozamaz.Dedeniz de müteahhitmiş e bilsin o kadar hesabı da zaten.Türkiye'de kitap okuma oranı %4,5, TV izleme oranı %94.Bilmem anlatabildim mi.
Ülkede 30 yaşında olup çarpım tablosu bile bilmeyenlerin sayısı hiç de azımsanacak kadar değil.Kim bu eğitimsizler o zaman?Eğitimsizliği savunmayın.

ahh burcu ahh
ben bir taşra üniversitesinde çalışıyorum
ve geçen bir sınavda öğrenciler sorudaki bir kelimeyi bilmediklerini söylediler

nüktedan
kelimesini ne demek bilmiyorlarmış.
bunlar lisans mezunu 23+ yaşında insanlardı

nükte kelimesinden türetin dedim
nükte ne demek dediler

senin dediğin olması gereken üniversite mezunları sayılı okullarda okumuş bir avuç insan malesef :KK43:

Canım biliyorum ben dikkat edersen kendini geliştirmişse dedim zaten.Ünv okuyup da ot gibi gidip gelen de çok insan var.Ama şu an bu konuda eğitimsizliği övme havası oluşmuş genel olarak o yüzden yazma gereği duydum.

Değildir.Bunlar beylik laflar.Annaneniz istisna olabilir ama kaideyi bozamaz.Dedeniz de müteahhitmiş e bilsin o kadar hesabı da zaten.Türkiye'de kitap okuma oranı %4,5, TV izleme oranı %94.Bilmem anlatabildim mi.
Ülkede 30 yaşında olup çarpım tablosu bile bilmeyenlerin sayısı hiç de azımsanacak kadar değil.Kim bu eğitimsizler o zaman?Eğitimsizliği savunmayın.
Ben şimdi eğitimsizliği mi savundum o_O savunduğum şey diplomanın eğitimle ilgili olmamasıydı.

Ben şimdi eğitimsizliği mi savundum o_O savunduğum şey diplomanın eğitimle ilgili olmamasıydı.

Evet ilgili değil ama annaneniz bi istisna ve diploması olmadığı halde annaneniz gibi olanlar da ülkede yüzde bir bile değiller belki.Bu yüzden konu sahibine diplomasız insanlar da eğitimli olabilir şeklinde bi genellemeyle karşı görüş sunmanız doğru değil bence.

Peki siz konu sahibinin ve ailesinin bu saydığınız gerçek eğitimli insanlardan olduğunu nereden biliyorsunuz ? Bakın ben derim ki bu iş iki kişinin kültürlerinin uyup uymamasına bakar. Eşi olacak kişiyle sıkılmadan her şeyden konuşabiliyorsa ki şuan ki üniversitelilerin çoğu bunu yapamaz çevremden biliyorum bu kültür seviyesinde olması onun için yeterli olur. Bence konu sahibinin ailesinin endişeleri gayet yersiz.

Siz öğretimle eğitimi karıştırdınız sanırım!!!!

Cok guzel yazmissiniz normal sartlar altinda kabul edilir onaylanir her yazdiginiz ve ancak cumlelerinizden sunun altini cizmek isterim : konu sahibi, kendiniz donanımlısınız ve en az kendiniz gibi donanımlı birini istemek hakkınız.

Eee konu sahibi zaten kendi istegiyle bu kisiyle berabermis 5 aydir, ve ailesi sesini cikarmasa gayet anlasiyor vede evlenme plani yapiyormus. Simdi ailesi bu adayin orasini burasini elestirdi didikledi diye konu sahibi de birde supheye dusmeye baslamis, Demiski" heee annem dogru diyor ben az daha fazla okumus birini bulayim bencede bu simdiki sevgilim benim icin yeterince okumus degil , evet evet annem hakli bencede..."

Hal boyle olunca bende, asiri donanimli, dereceyle mezun olmsu master diplomasi kapida halihazirda atamasi yaklasmis konu sahibine sormadan edemiycem : Bacim madem anne babanin dedigi gibi kendinin de itinayla yazdigin gibi super basarili, kulturlu vs vs vs birisin de kendin bu adayin sana uygun olmadigini nasil bilemedin ? Anne babanin mi seni yakistirip yakistirmamasi onemli ?

Ben acikcasi burda basaridan diplomadan cok snobluk, sisirilmis ici bos egolar ve insani kriterlerden yoksun tamamen maddiyata ve etikete dayali insan secme goruyorum.

Konu sahibi deseydiki ya birine asik oldum amma velakin durum boyle boyle , duygularim mantigimi engelliyor emin degilim ileride anlasirmiyiz bu farkliliklar iliskimize yansirmi ? O zaman derdim ki cidden okumus akli basinda kisi, bak kendi durumun farkinda bilincinde ve gelecegi icin olayi sorguluyor...
Ama burdaki durum cok cok farkli....
Bakin ben sevdigim adamin okulunu vs duyunca ailemin bakis acisini bildigim icin tereddutluydum ama kendisi bana o kadar yumusak ve sevecen bi sekilde yaklasti ki ben onyargili davrandigim icin kendimden utandim. Tanidikca kendimi ona daha yakin hissettim daha cok sevdim. Evet ailemin bu kriterlerinin basindan beri farkindaydim ama ben onu tanidikca huyunu merhametini insan sevgisini kendisini bana bakisini beni koruyup kollayisini sevdim. Eksik ya da tamamlanmasi gereken bikac sey var akademik olarak bunun farkindaydim en bastan ,kendisi de soyler zaten ama benle olduktan sonra kazanmak icin o kadar cabaladi ki ben dedim bu adam olmazsa tekrar dener calisir asilir yapar. Zamaninda benim aileme gordugum egitim sekliyle secmemis okulunu vs, ama bi yil calisip kazanip ise baslayabilecek kapasitede bu adam, ee o zaman aofmus orgunmus ne fark eder? Huyu iyi mi, oturup konusabiliyor muyum evet o zaman ben daha ne isterim dedim devam ettim. Bu anlattiklarimi aileme kabul ettiremedim, beni buyuten onlar bu hale getiren onlar. Seviyorum evet ama bi kalemde silip atamadim

Bakin ben sevdigim adamin okulunu vs duyunca ailemin bakis acisini bildigim icin tereddutluydum ama kendisi bana o kadar yumusak ve sevecen bi sekilde yaklasti ki ben onyargili davrandigim icin kendimden utandim. Tanidikca kendimi ona daha yakin hissettim daha cok sevdim. Evet ailemin bu kriterlerinin basindan beri farkindaydim ama ben onu tanidikca huyunu merhametini insan sevgisini kendisini bana bakisini beni koruyup kollayisini sevdim. Eksik ya da tamamlanmasi gereken bikac sey var akademik olarak bunun farkindaydim en bastan ,kendisi de soyler zaten ama benle olduktan sonra kazanmak icin o kadar cabaladi ki ben dedim bu adam olmazsa tekrar dener calisir asilir yapar. Zamaninda benim aileme gordugum egitim sekliyle secmemis okulunu vs, ama bi yil calisip kazanip ise baslayabilecek kapasitede bu adam, ee o zaman aofmus orgunmus ne fark eder? Huyu iyi mi, oturup konusabiliyor muyum evet o zaman ben daha ne isterim dedim devam ettim. Bu anlattiklarimi aileme kabul ettiremedim, beni buyuten onlar bu hale getiren onlar. Seviyorum evet ama bi kalemde silip atamadim
Cnm bak ne güzel mükemmel bi Ada'm çıkmış karşına inan bu kolay değildir. Bu Ada'mdan kopma ailenden de Zaman iste hemen evlilik olmayacak zaten bende 3 4 sene düşünmüyorum de. Azimli bi Ada'mmış herşeyi yapar merak etme sen

İnsan sevdiği zaman iş ciddiye binmeden bence bunları çok fazla uzun uzadıya düşünmüyor.Ya da uzun süre bu durum gözüne büyük bir problemmiş gibi gözükmemiş olabilir.Bazen hepimiz hayatımızda yönlendirmelere ihtiyaç duyabiliyoruz ya da başkasının tavsiyeleriyle içinde bulunduğumuz durumlara farklı açılardan bakıp aslında kendi kendimize düşündüğümüzde fark edemediğimiz şeyleri fark ediyoruz veya neyin ne kadar önemli olduğunu anlayabiliyoruz.

Kısmen haklı olsanız da evlilik çok hassas bişi bence.İş ciddiye binince ailelerin de gönül rızası en rahat geniş insan için bile önemli oluyor ve düşünmediği şeylere çok kafa yoruyor.Evli misiniz bilemiyorum ama gerçekten bu böyle, her şey ailenizin içine sinsin istiyosunuz.Bu yüzden kızmıyorum konu sahibine.

Evet oğlana yazık olmuş ama evlilik çok bıçak sırtı bi konu.En ufak bi mutsuz olma ihtimali bile öngörülebiliyorsa vazgeçilmeli evlilik kararından.

Evet ben evliyim ve sizin dediklerinize katiliyorum ve fakat konu sahibinin kendini savunmasi ve ailesinin one surdugu seylere katilmiyorum. Egitim duzeyi, kulturel farkliliklar, maddiyat farki, dil, din ve irk bunlar sevgi ne kadar buyuk olursa olsun bir insanin temelinde hissettiklerine alistigi seylere ters dusuyorsa uyusmuyorsa ve o insanda akli basindaysa kendi fark eder bunu yani fark etmesi lazim. Bana bunun bir iliskide fark edilmiyor olmasi imkansiz geliyor.

Burda cikip kendini basarili akilli super ileri duzey kulturlu gibi lanse edipte 1 senedir flort ettigi adamin kendine uygun olup olmadigina karar verememesi kendi icinde celiskiye dusuruyor, bende derim ki canim demekki hersey diplomayla olmuyormus, oyle olsaydi super zekanla daha 3. bulusmadan adamin sana uygun olmadigi sonucuna varmaliydin coktan...

Bilmiyorum ya benim hayata bakis acim cok mantik cercevesinde yada cogu insan mantigini aksesuar olarak kullaniyor gunluk hayatinda. O yasta biriyle 4-5 ay gorusurken herhalde evlilik amacli gorusursun dimi, bu flort doneminde de egitim duzeyine, kulturel uyusmaya falan bakmiyorsa bir insan (yani simdi ailesinin sorun ettigi tum kriterlere) peki o 4-5 ayi adamin kasinin gozunun guzelligine bakarak mi geciriyor ? Bu kadar saf ve bilincsiz bu kizlar ? Is ciddiye binip aileleri adayi gorene kadar hic mi fark etmiyorlar ? hic mi akil etmiyorlar ? Bir insanin mantigini rafa kaldiracak kadar sik olma durumunu hic anlamadigim icin benim cidden ilgincime gidiyor bu tarz konular.

Konu sahibi diyor ki ailesini bu adayla egitim duzeylerini uygun bulmamis , anlasamayacaklarini dusunmus, Eee ablacim senin yakistiramadigin kizin adamla 1 senedir beraber hic mi dusunmedi bu kismini ? Yada 1 senedir ailesi diyene kadar gayet iyiydide simdi ailesi soyleyince mi birden karsisindaki kendine denk olmadi.

Ortada benim mantigimin almadigi bir durum var umarim demek istedigimi bakis acimi anlatabilmisimdir.

Cnm bak ne güzel mükemmel bi Ada'm çıkmış karşına inan bu kolay değildir. Bu Ada'mdan kopma ailenden de Zaman iste hemen evlilik olmayacak zaten bende 3 4 sene düşünmüyorum de. Azimli bi Ada'mmış herşeyi yapar merak etme sen
Yanlis anlamazsaniz yasinizi sorabilir miyim? Yazdiklariniz cok olgun geldi

Canım biliyorum ben dikkat edersen kendini geliştirmişse dedim zaten.Ünv okuyup da ot gibi gidip gelen de çok insan var.Ama şu an bu konuda eğitimsizliği övme havası oluşmuş genel olarak o yüzden yazma gereği duydum.
öğretimden çok eğitim önemli kesinlikle, ama birbirine çok bağlılar.
eğitimin alınabileceği en uygun ortam okullar tabiki

benim de eşim lise mezunu ben yüksek lisans
ama eşime üniversite okutuyorum şimdi
antropoloji sosyoloji gibi bi sürü alanda çok güzel şeyler öğrendi ve günlük yaşamında karşılaştığı olaylara bakış açısının, perspektifinin değiştiğini fark ediyorum.
mesela o kadar çok okur ki. geceleri yatmadan önce ben burayı okurum o wikipedia okur
rio 2016 yı izlerken brezilyaca nasıl bir dil acaba dedim, bana dehşet içinde baktı ve Portekizce konuşuluyor orada dedi :D gerçekten çok utandım ayıp bana.
ben de daha çok okumaya ve çalışmaya karar verdim.

canım annemi okutmamışlar ortaokuldan terk
ama annem küçükken dedem bir çiftlikte bey in şoförüymüş. annemi çiftliğe götürdüğünde bey in ölmüş hanımının bir kütüphanesi varmış, annem oradan romanlar okurmuş ve resmen kadın bütün klasikleri, aklına gelmeyecek şairleri okumuş oradan. :) baksan 6. sınıftan sonra okumamış bir kadın ama neler bildiğine inanamazsın :)

ben senin demek istediğin şeyi çok iyi anladım
herkes okumamış ama kendini geliştirmiş ise neden ülkenin azımsanamayacak bir kısmı kara cahil (:

Eee o zaman sen nasıl sonradan gördüysen onlarda görecek bu kadar basit ikna et bence bildiğin seviyosun adamı ya. Onlarda bi tanışsın ya da tanımaya çalışsın böyle kestirip atılmaz tanımıyorlar :(

Hah konunu ilk yazdiginda soyle yazsaydin ya o zaman bu kadar yorumu yapmazdik bizde , sen ben kendim begendim anlastim sorun yok diyorsun ve sadece aileni ikna edememissin o zaman olay bu....

memlekette diploma çok ama meslek beceri uzmanlık az ondandır .çoğu asgari ücretli halen fakiriz ulus olarak , kredikartlı çok kredisini ödeyemeyen

memlekette diploma çok ama meslek beceri uzmanlık az ondandır .çoğu asgari ücretli halen fakiriz ulus olarak , kredikartlı çok kredisini ödeyemeyen

Back
X