- 20 Ağustos 2015
- 6.548
- 15.774
- 248
Cok guzel yazmissiniz normal sartlar altinda kabul edilir onaylanir her yazdiginiz ve ancak cumlelerinizden sunun altini cizmek isterim : konu sahibi, kendiniz donanımlısınız ve en az kendiniz gibi donanımlı birini istemek hakkınız.
Eee konu sahibi zaten kendi istegiyle bu kisiyle berabermis 5 aydir, ve ailesi sesini cikarmasa gayet anlasiyor vede evlenme plani yapiyormus. Simdi ailesi bu adayin orasini burasini elestirdi didikledi diye konu sahibi de birde supheye dusmeye baslamis, Demiski" heee annem dogru diyor ben az daha fazla okumus birini bulayim bencede bu simdiki sevgilim benim icin yeterince okumus degil , evet evet annem hakli bencede..."
Hal boyle olunca bende, asiri donanimli, dereceyle mezun olmsu master diplomasi kapida halihazirda atamasi yaklasmis konu sahibine sormadan edemiycem : Bacim madem anne babanin dedigi gibi kendinin de itinayla yazdigin gibi super basarili, kulturlu vs vs vs birisin de kendin bu adayin sana uygun olmadigini nasil bilemedin ? Anne babanin mi seni yakistirip yakistirmamasi onemli ?
Ben acikcasi burda basaridan diplomadan cok snobluk, sisirilmis ici bos egolar ve insani kriterlerden yoksun tamamen maddiyata ve etikete dayali insan secme goruyorum.
Konu sahibi deseydiki ya birine asik oldum amma velakin durum boyle boyle , duygularim mantigimi engelliyor emin degilim ileride anlasirmiyiz bu farkliliklar iliskimize yansirmi ? O zaman derdim ki cidden okumus akli basinda kisi, bak kendi durumun farkinda bilincinde ve gelecegi icin olayi sorguluyor...
Ama burdaki durum cok cok farkli....
İnsan sevdiği zaman iş ciddiye binmeden bence bunları çok fazla uzun uzadıya düşünmüyor.Ya da uzun süre bu durum gözüne büyük bir problemmiş gibi gözükmemiş olabilir.Bazen hepimiz hayatımızda yönlendirmelere ihtiyaç duyabiliyoruz ya da başkasının tavsiyeleriyle içinde bulunduğumuz durumlara farklı açılardan bakıp aslında kendi kendimize düşündüğümüzde fark edemediğimiz şeyleri fark ediyoruz veya neyin ne kadar önemli olduğunu anlayabiliyoruz.
Kısmen haklı olsanız da evlilik çok hassas bişi bence.İş ciddiye binince ailelerin de gönül rızası en rahat geniş insan için bile önemli oluyor ve düşünmediği şeylere çok kafa yoruyor.Evli misiniz bilemiyorum ama gerçekten bu böyle, her şey ailenizin içine sinsin istiyosunuz.Bu yüzden kızmıyorum konu sahibine.
Evet oğlana yazık olmuş ama evlilik çok bıçak sırtı bi konu.En ufak bi mutsuz olma ihtimali bile öngörülebiliyorsa vazgeçilmeli evlilik kararından.