Annem kardeşimle beraber bizimle yaşamak istiyor

Neyi tartışıyoruz ki, bu ülkede damadin annesi kayinvalideler her zaman öncelikli olmuştur...Onlar kız alır,damat vermez...Onlarla ayni mahallede,ayni binada,hatta aynı dairede oturulması normal karşılanır...Yeni çiftin evine,düzenine sürekli müdahil olunur (bakınız kk.konularinin %99 u ).Bayramlarda erkek ailesi önce ziyaret edilir vs.vs. Ha istisnalar vardır elbet ama devede kulak kalir geneli değiştirmez.

Yani damadın ailesi yeterince öncelikli zaten,bırakalım da kadın sabahtan akşama yüz yüze duracağı kişiye dair kendi lehine bir fikir beyan edebilsin değil mi ?

Evlilik bütünlüğünden ve ailelere eşitlikten bahsedeceksek,önce yukarıda saydıklarımı ve daha fazlasını esitlememiz gerekir :KK66:
Yanlış yanlışla düzeltilmez. Ayrıca burada erkeklerden şikayet eden konuların yoğunlukta olmasının sebebi kadınlar kulübü olduğu için olabilir mi? Bu, kadınların ve kadınların ailelerinin sütten çıkma ak kaşık olduğunu göstermez.

O zaman erkek de benim eve getirdiğim ekmeği senin annen yiyemez desin. Gücü yeten yettiği yerden vursun.

Evet dünyada ataerkil düzen hakim. Ama eşitlikçi bir düzen savunulmalı. Bunu savunurken de aman noolcak şuradan kendimize kırpalım, buradan kendimize yontalım dersek kadını aşağılamak için “feminazi” gibi lakaplar takan erkeklere çanak tutmuş oluruz.

Yanlış yanlışla düzeltilmez. Ayrıca burada erkeklerden şikayet eden konuların yoğunlukta olmasının sebebi kadınlar kulübü olduğu için olabilir mi? Bu, kadınların ve kadınların ailelerinin sütten çıkma ak kaşık olduğunu göstermez.

O zaman erkek de benim eve getirdiğim ekmeği senin annen yiyemez desin. Gücü yeten yettiği yerden vursun.

Evet dünyada ataerkil düzen hakim. Ama eşitlikçi bir düzen savunulmalı. Bunu savunurken de aman noolcak şuradan kendimize kırpalım, buradan kendimize yontalım dersek kadını aşağılamak için “feminazi” gibi lakaplar takan erkeklere çanak tutmuş oluruz.
Buraya kayinvalideler de konu açabilir,onlar da kadın nihayetinde.
Yada bir Erkekler Klübü olmamasi,böyle bir ihtiyacın da hasıl olmadigini düşündürebilir :)

Valla yüzyillardir herşeyin tek tarafa yontuldugu bir düzende,eşitlikten önce kaybedilen değerlerin bir yerine konması lazim...Sonra ancak eşitlikten bahsedebiliriz...Sindirilmiş ve kocasının ailesiyle aynı evde yaşamak zorunda olan bir kadına "herşey eşit,yaşasın esitlik laylaylom " falan derseniz komik kaçar.Genel durum aynen bu.

Neyse konudan çok uzaklastik.Yukarida başka bir üyeye de yazdığım gibi ben zaruri bir durum haricinde böyle birşeye gerek olmadığını düşünüyorum...Zaruri durumlarda her iki tarafa da kapim açik olur.Ama keyfe keder eve biri gelecekse de kendi annem olmasini tercih ederim elbette...Kocam da kendi annesini tercih edebilir,sürekli yaninda olup her ihtiyacını birebir karsilayacaksa neden olmasın.

Back