Annem mi hakli ? Ben mi ?

Mutlutiramisu

Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2018
115
151
18
Arkadaslar canim cok sıkkın. Annemle tartistik.
Annemle teyzemin bir tanidigi var,ben tanimiyorum. Neyse annemin dedigine gore durumlari cok kotu. Adamin sabit bir isi yok kadin da evlere temizlige gidiyomus iki de cocuklari varmis ogrenci. Cocuklarin okul egitim masraflarina yardim amacli 300 tl gondercektim. Cocuklarin okul masrafina az da olsa destek olur diye.
Bugun sabah parayi gondercektim,annemden numarayi aldim ki yollayayim. Kadinin hesabi olmadigi icin ekstra gonderim masrafi var 10 15 lira bisey.
Neyse cuzdanimda toplam 300 kusur var. Kartimda nakit para yok. Maasim suyunu cekti son paramdi zaten o da.

kadini aradim, adini soyadini tcsini ogrenmek icin. Parayi soyledim ama yanimda olmadigi icin burdan bir miktar 10 lira gibi bisey kesilcek dedim.
Abla bi iyilik yapcan he sen de dedi.

Sok oldum. SOK GECIRDIM. evet 300 dedim ama yanimda maalesef yok cekemiyorum ondan boyle oldu dedim.
Insan gibi soyleyince estagfurullah der diye bekliyorum. Biz de o kadar bekledik yani vs dedi. Mirin kirin etti resmen. Neyin hesabi bu ya ? Allah askina bu cirkinlik nedir ?
Sinir oldum baktim da 300 de yokmus size iyi gunler dedim kapadim.
Eve geldim anneme anlattim bi ton laf isittim. O kadin cahillik etmis ben nasil vermezmisim, onun icin degil o cocuklar icin verseymisim.
Yok dedim vermiyorum ,cocuklarin da neye ihtiyaci varsa soylesinler,defter kalem kitap giysi kiyafet vs. Ben alip yollayacagim. Para yollamiyorum dedim. 3 kurusun hesabini yapan cocuklarin egitimine mi harcayacak o parayi ?

Neyse sabahtan beri annem bana kiziyor. Gonder diyor.
Ben de sinir oldum o tavra. Abartiyor muyum ?

Son düzenleme:
Hiç abartmıyosun, eğitim için gereken şeylerin listesini aylık iste ve alabildiğin kadarını al gönder kutulayıp.. Böyle pişkin insanlar oldukça insan yardım etmekten de soğuyo valla anlayamıyorum.. Zaten o kafada bi kadın o paranın kuruşunu eğitime falan harcamaz.

Ge ellikle yardimi para olarak degil de, eaya olarak erzak olarak yapiyorum.

Bahsettiğiniz kişinin eminim nakit ihtiyacı da vardır ama meğer çocuklar için yapıyorsunuz, yaşlarını öğrenin 1 er takım kıyafet alın, kalanını da kırtasiye malzemesi hatta 1 er tane de oyuncak alın. Eminim çok sevinir çocuklar.

Kadın densizlik etmiş, siz meğer niyetlenmisiniz çocuklara böyle yardım yapın bence

Kadının ihtiyacı yokmuş gerçek ihtiyaç sahibi emin olun böyle konuşmaz. Size bir örnek vereyim ben okulda ücretli öğretmenliğe başlamıştım kış günü kızlarımdan biri hirkayla geliyor eli yüzü kıpkırmızı 3.günün sonunda yalnizken sordumm montun yok mu diye var ogretmenjm kendim giymiyorum dedi neyse okulda mont yardımı dağıtıldı baktım bu kizim montla geldi okula giydjm bakın öğretmenim dedi neyse ben ona gerekeni yaptım çok şükür annesini aradım çocuk kış gunu yürümesin servise vereyim ben karşılayacağım dedim 60 lira felan tutuyordu kısa mesafe olduğu için kadın hayır hocam Allah razı olsun zaten yaz geldi yürüsün herkes yürüyor yaptıklarınız yeter dedi ya ve benden nakit para asla istemediler eksiğini söyledi eğer yardım etmek isterseniz eksiğini alın diye demek istediğim gerçek ihtiyaç sahibi alçak gönüllü olur vermeyin gerek yok

Bence de harcamaz. Soylediklerinize katiliyorum. Ben de oyle dedim neye ihtiyaclari varsa ben alayim. Bu kadinin o parayi cocuklara harcayacagina inanmiyorum.

Siz haklısınız. Ben de olsam bu tutuma göndermezdim. Çocukların ne ihtiyacı varsa onları alın bence defter kitap.Nakit para vermeyin. Sanki borcunu ödüyormuşsunuz gibi bir de tavır takınmış kadın ,mecburmuşsunuz gibi.

sen haklısın
ben de göndermekten vazgeçerdim

o para çocuklara harcanmazdı. iyi yapmışsınız..

Zaten tanıdıkmış bankayla değilde annenize verseydiniz elden verseydi bir de ben nakdi yardım yapmam neye ihtiyacı varsa onu alır götürürüm çocuğa harcayacakları ne malum yani

Ihtiyac sahibi olan biri böyle konusmaz emin olun. Türkiyede annemin kapusina da öyle biri geldi. Yok zordayim suydu buydu. Annemin yardim etmek istedigi rakami begenmedi hanimefendi. Ve rakam türkiye sartlarina göre kücük degildi. Yani ben böylelerinin ihtiyaci olduguna inanmiyorum. O zaman bir kac yer fazla temizleyip kendi karsilasin kolaysa. Insanin icinde iyilik yapma hissini de öldürüyorlar ya

Zaten tanıdıkmış bankayla değilde annenize verseydiniz elden verseydi bir de ben nakdi yardım yapmam neye ihtiyacı varsa onu alır götürürüm çocuğa harcayacakları ne malum yani

Tanidik ama baska sehirde yasiyolar.
Ben de nakdi yardim yapmayacagim.
Cocuga harcamayacaklar sanki ya oyle bi konustu ki kadin sanirsiniz ki benim ona borcum var da ondan boyle yapiyor.

Bunlar yuzunden gercek ihtiyac sahiplerini goremiyoruz resmen.
Yok nakit parayla yardim etmemek lazimmis onu ogrendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…