Annem mi hakli ? Ben mi ?

Asıl ihtiyacı olan isteyemiyor böyle tipler de üçün beşin hesabını yapıp senin yaptığın işin hayrını falan bırakmıyorlar. Çok var bunlardan. Ellerine para vermektense mutfak erzaklarini falan almak daha mantıklı aslında.

Asla abartmıyorsunuz. Ayrıca yardım etmicem de demiyorsunuz. Parayı kadın asla çocukların eğitimi için harcamıyordur. İyi yapmışsınız. Yardım etmek Harika bir şey insan paylaştıkça çoğalıyor. Ama gerçek ihtiyaç sahibini bulmak mesele.

Asla abartmıyorsunuz. Ayrıca yardım etmicem de demiyorsunuz. Parayı kadın asla çocukların eğitimi için harcamıyordur. İyi yapmışsınız. Yardım etmek Harika bir şey insan paylaştıkça çoğalıyor. Ama gerçek ihtiyaç sahibini bulmak mesele.

Para yardimi yerine gercekten ihtiyaci olan seyleri almak lazimmis ben onu anladim.
Haklisiniz gercek ihtiyac sahiplerini bu insanlar yuzunden goremiyoruz.

Kesinlikle annenizi dinleyipte gondermeyin,kadindaki patavatsizliga bak...bence para gonderseydiniz bile cocuklar icin harcanicagini sanmam,ne ihtiyaclari varsa dediginiz gibi alip gonderirdiniz, boylesi daha iyi olmus bence

Arkadaslar canim cok sıkkın. Annemle tartistik.
Annemle teyzemin bir tanidigi var,ben tanimiyorum. Neyse annemin dedigine gore durumlari cok kotu. Adamin sabit bir isi yok kadin da evlere temizlige gidiyomus iki de cocuklari varmis ogrenci. Cocuklarin okul egitim masraflarina yardim amacli 300 tl gondercektim. Cocuklarin okul masrafina az da olsa destek olur diye.
Bugun sabah parayi gondercektim,annemden numarayi aldim ki yollayayim. Kadinin hesabi olmadigi icin ekstra gonderim masrafi var 10 15 lira bisey.
Neyse cuzdanimda toplam 300 kusur var. Kartimda nakit para yok. Maasim suyunu cekti son paramdi zaten o da.

kadini aradim, adini soyadini tcsini ogrenmek icin. Parayi soyledim ama yanimda olmadigi icin burdan bir miktar 10 lira gibi bisey kesilcek dedim.
Abla bi iyilik yapcan he sen de dedi.

Sok oldum. SOK GECIRDIM. evet 300 dedim ama yanimda maalesef yok cekemiyorum ondan boyle oldu dedim.
Insan gibi soyleyince estagfurullah der diye bekliyorum. Biz de o kadar bekledik yani vs dedi. Mirin kirin etti resmen. Neyin hesabi bu ya ? Allah askina bu cirkinlik nedir ?
Sinir oldum baktim da 300 de yokmus size iyi gunler dedim kapadim.
Eve geldim anneme anlattim bi ton laf isittim. O kadin cahillik etmis ben nasil vermezmisim, onun icin degil o cocuklar icin verseymisim.
Yok dedim vermiyorum ,cocuklarin da neye ihtiyaci varsa soylesinler,defter kalem kitap giysi kiyafet vs. Ben alip yollayacagim. Para yollamiyorum dedim. 3 kurusun hesabini yapan cocuklarin egitimine mi harcayacak o parayi ?

Neyse sabahtan beri annem bana kiziyor. Gonder diyor.
Ben de sinir oldum o tavra. Abartiyor muyum ?
İyi yapmışsınız haklısınız

Annemle teyzemin bir tanidigi var,ben tanimiyorum. Neyse annemin dedigine gore durumlari cok kotu. Adamin sabit bir isi yok kadin da evlere temizlige gidiyomus iki de cocuklari varmis ogrenci. Cocuklarin okul egitim masraflarina yardim amacli 300 tl gondercektim. Cocuklarin okul masrafina az da olsa destek olur diye.
Bugun sabah parayi gondercektim,annemden numarayi aldim ki yollayayim. Kadinin hesabi olmadigi icin ekstra gonderim masrafi var 10 15 lira bisey.
Neyse cuzdanimda toplam 300 kusur var. Kartimda nakit para yok. Maasim suyunu cekti son paramdi zaten o da.

kadini aradim, adini soyadini tcsini ogrenmek icin. Parayi soyledim ama yanimda olmadigi icin burdan bir miktar 10 lira gibi bisey kesilcek dedim.

Sok oldum. SOK GECIRDIM. evet 300 dedim ama yanimda maalesef yok cekemiyorum ondan boyle oldu dedim.
Insan gibi soyleyince estagfurullah der diye bekliyorum. Biz de o kadar bekledik yani vs dedi. Mirin kirin etti resmen. Neyin hesabi bu ya ? Allah askina bu cirkinlik nedir ?
Eve geldim anneme anlattim bi ton laf isittim. O kadin cahillik etmis ben nasil vermezmisim, onun icin degil o cocuklar icin verseymisim.
Yok dedim vermiyorum ,cocuklarin da neye ihtiyaci varsa soylesinler,defter kalem kitap giysi kiyafet vs. Ben alip yollayacagim. Para yollamiyorum dedim. 3 kurusun hesabini yapan cocuklarin egitimine mi harcayacak o parayi ?

Ya benim de kafama bu durum çok takılıyor, yani dışardan bakıyorsunuz (örneğin bana gelen abla), temizliğe geliyor, eşi çalışmıyor gibi bir şey, çocuklar okuyor falan diye bende yardım ediyordum, kıyafetler şunlar bunlar. Bir anlatıyor ki kadın benden lüks yaşıyor, yok eşi 500 tl ye ayakkabı almış yok 100 tl ye parfüm almış bilmem ne. Kızı şehirdışında okuyor her hafta git gel, lüks kıyafetler, kendime elbise diktiriyorum 200 tl ye falan diyor, ben şok...
Belki milyarlık kıyafet ayakkabı çanta takı verdim kızına, ama artık ihtiyaç sahipleri kutusuna mı atsam diyorum inanın insan bir garip oluyor.

Çok haklisiniz. Çok da iyi yapmışsınız. Aynen size eksik ihtiyaç listesini göndersin siz o şekilde alın. Erzak da eklersiniz biraz. Böylesi daha makbul bence de.
Şu hale bak ama insanlar yardım etmeye de tereddüt ediyor böyle tavırlardan dolayı.

Sen haklısın.O para zaten çocuklara gitmicekti büyük ihtimal.İnsanda biraz çekinme olur.Bencede neye ihtiyaçları varsa onları alın gönderin.

Böylesi pişkinse o parayı çocuklar için kullanmazdı zaten
Yardım yapacaksanız çocuklara ayakkabı kıyafet kırtasiye malzemesi gibi birşeyler gönderin bir dahakine

La havle. İhtiyacı olan insan yüzsüz olmaz. Utanır çekinir . Dilsiz olurlar. Zaten söylenmemlide ayıp yani. Zaten ihtiyaxın olup olmadığını insanlar görür. Habire dile getirilmez yok böyle parasızız yok şöyle ihtiyacımız var diye. Hadsizce geldü bana

Ya benim de kafama bu durum çok takılıyor, yani dışardan bakıyorsunuz (örneğin bana gelen abla), temizliğe geliyor, eşi çalışmıyor gibi bir şey, çocuklar okuyor falan diye bende yardım ediyordum, kıyafetler şunlar bunlar. Bir anlatıyor ki kadın benden lüks yaşıyor, yok eşi 500 tl ye ayakkabı almış yok 100 tl ye parfüm almış bilmem ne. Kızı şehirdışında okuyor her hafta git gel, lüks kıyafetler, kendime elbise diktiriyorum 200 tl ye falan diyor, ben şok...
Belki milyarlık kıyafet ayakkabı çanta takı verdim kızına, ama artık ihtiyaç sahipleri kutusuna mı atsam diyorum inanın insan bir garip oluyor.
Devletin korumasında olan genç kızlarımıza verin
Yurtlara gidip bırakabilirsiniz

Ge ellikle yardimi para olarak degil de, eaya olarak erzak olarak yapiyorum.

Bahsettiğiniz kişinin eminim nakit ihtiyacı da vardır ama meğer çocuklar için yapıyorsunuz, yaşlarını öğrenin 1 er takım kıyafet alın, kalanını da kırtasiye malzemesi hatta 1 er tane de oyuncak alın. Eminim çok sevinir çocuklar.

Kadın densizlik etmiş, siz meğer niyetlenmisiniz çocuklara böyle yardım yapın bence
Meğer değil madem kullanmalıydınız

Kızlaaar lütfen ya evlere temizliğe giden kadının bir kaç yıl içinde jeepi olur evi de olur.Gittikleri yere 150 tl den aşağı gitmiyorlar zaten.Haftada kim okadar para kazanır yapmayın ya.O temizliğe gidenin geliri ile beyaz yakalı bir müdürün aylık geliri aynı.Uzgunum sizde acıyıp elbise eşya yardımı yapıyorsunuz.
Heleki sen konu sahibi cebindeki son paranı vermeye niyetlendiğin kadıın para konusunda senden bin kat fazladır emin ol

Back
X