Annem mi hakli ? Ben mi ?

Arkadaslar canim cok sıkkın. Annemle tartistik.
Annemle teyzemin bir tanidigi var,ben tanimiyorum. Neyse annemin dedigine gore durumlari cok kotu. Adamin sabit bir isi yok kadin da evlere temizlige gidiyomus iki de cocuklari varmis ogrenci. Cocuklarin okul egitim masraflarina yardim amacli 300 tl gondercektim. Cocuklarin okul masrafina az da olsa destek olur diye.
Bugun sabah parayi gondercektim,annemden numarayi aldim ki yollayayim. Kadinin hesabi olmadigi icin ekstra gonderim masrafi var 10 15 lira bisey.
Neyse cuzdanimda toplam 300 kusur var. Kartimda nakit para yok. Maasim suyunu cekti son paramdi zaten o da.

kadini aradim, adini soyadini tcsini ogrenmek icin. Parayi soyledim ama yanimda olmadigi icin burdan bir miktar 10 lira gibi bisey kesilcek dedim.
Abla bi iyilik yapcan he sen de dedi.

Sok oldum. SOK GECIRDIM. evet 300 dedim ama yanimda maalesef yok cekemiyorum ondan boyle oldu dedim.
Insan gibi soyleyince estagfurullah der diye bekliyorum. Biz de o kadar bekledik yani vs dedi. Mirin kirin etti resmen. Neyin hesabi bu ya ? Allah askina bu cirkinlik nedir ?
Sinir oldum baktim da 300 de yokmus size iyi gunler dedim kapadim.
Eve geldim anneme anlattim bi ton laf isittim. O kadin cahillik etmis ben nasil vermezmisim, onun icin degil o cocuklar icin verseymisim.
Yok dedim vermiyorum ,cocuklarin da neye ihtiyaci varsa soylesinler,defter kalem kitap giysi kiyafet vs. Ben alip yollayacagim. Para yollamiyorum dedim. 3 kurusun hesabini yapan cocuklarin egitimine mi harcayacak o parayi ?

Neyse sabahtan beri annem bana kiziyor. Gonder diyor.
Ben de sinir oldum o tavra. Abartiyor muyum ?

Gerçek ihtiyaç sahibi öyle davranmaz ama. Ben sosyal ekonomik destek biriminde çalışırken bir müracaatçı vardı, oğlunun yaşı gereği yardım alamıyordu. Kendisi de çok hasta, çok fazla ağrısı olduğu için de çalışamıyor. Param oldukça yolluyorum, ismimi de söylemiyorum. Keşke duyabilseniz söylediği o güzel sözleri duaları. O zaman bu çelişkiyi yaşamazsınız emin olun.

Ihtiyaci olan 10 lira yollasan sevinirdi... Hem adamin nedemek surekki isi yok gitsin amelelik yapsin cocuk yapmayi biliosa yollama para fln o parayi hayir icin ayirdiysan baskasina ver onlaara verme terbiseyiz ya...

Annemle teyzemin bir tanidigi var,ben tanimiyorum. Neyse annemin dedigine gore durumlari cok kotu. Adamin sabit bir isi yok kadin da evlere temizlige gidiyomus iki de cocuklari varmis ogrenci. Cocuklarin okul egitim masraflarina yardim amacli 300 tl gondercektim. Cocuklarin okul masrafina az da olsa destek olur diye.
Bugun sabah parayi gondercektim,annemden numarayi aldim ki yollayayim. Kadinin hesabi olmadigi icin ekstra gonderim masrafi var 10 15 lira bisey.
Neyse cuzdanimda toplam 300 kusur var. Kartimda nakit para yok. Maasim suyunu cekti son paramdi zaten o da.

kadini aradim, adini soyadini tcsini ogrenmek icin. Parayi soyledim ama yanimda olmadigi icin burdan bir miktar 10 lira gibi bisey kesilcek dedim.

Sok oldum. SOK GECIRDIM. evet 300 dedim ama yanimda maalesef yok cekemiyorum ondan boyle oldu dedim.
Insan gibi soyleyince estagfurullah der diye bekliyorum. Biz de o kadar bekledik yani vs dedi. Mirin kirin etti resmen. Neyin hesabi bu ya ? Allah askina bu cirkinlik nedir ?
Eve geldim anneme anlattim bi ton laf isittim. O kadin cahillik etmis ben nasil vermezmisim, onun icin degil o cocuklar icin verseymisim.
Yok dedim vermiyorum ,cocuklarin da neye ihtiyaci varsa soylesinler,defter kalem kitap giysi kiyafet vs. Ben alip yollayacagim. Para yollamiyorum dedim. 3 kurusun hesabini yapan cocuklarin egitimine mi harcayacak o parayi ?

Kadın yüzsüz annen de bi acayip
Bi sen normalsin bu konuda
Hiçte abartmıyosun
Bende olsam yollamam

Her ilçede ASDEP var. Gerçekten durumları yoksa hem çocukları için hem kendi için para alabilir. Arkadaşım sosyolog Asdep'te, tek yaptığı ev ev dolaşıp yardıma ihtiyaç sahibi insanları bulup yönlendirmek. Bence başvuru yapsalar bir sonuç çıkar.
Ayrıca hiç de haksız değilsin. Anneni boşver, o kadar kefilse iyi insan olduğuna kendisi versin

Sen haklısın ihtiyaç sahibi böyle konuşmaz
Ben kefili saglam olmayana ya da elektrik alamadığım birisine para yardımı yapmam ihtiyaçi neyse alriim fazla fazla .
Hasta okuyan yasli ya dayamam gida kırtasiye bez mama vs alırım
Yine çocuu hasta birisine denk gekdim ozel mama ile besleniyor ve pahali mamalar
Anne ile görüştüm aldim bilgileri oğlum da da aynu rahatsızlık var neyse bez mama derken 400 yakın bisey tuttu ... kargo gidene kadar hep kizinin resmi vardı. Kargo adres karismasin ve faturayi anne gormesin diye kurye ile iletime gectim kargoyu teslim ettim diye bilgi verdi kurye ...
Tabi sonra ne kadin aradi ne bisey bir teşekkür bile yok ..kul kole olmasin ama bir kucuk teşekkür etmek zor mu ? Tabi bu ilk kez karşılaştığım bir durum degil ama insan yine garip oluyor
Kızına kat kat sifa olsun helali hos olsun
Ama kadn resmini koydu sonra saclar yapılı makyajli :)
Elim aciktir sukurler olsun gerekeni yaparim ama pek kendimi belli etmem hani bazıları sanal ortamda etiket istiyor izin vermem sevmiyorum

Insanlar gariplesti sömürü almis basini gidiyor annen de ayıp etmis

"Yaptığınız iyilikler kısa süre sonra göreviniz haline gelir!..." sözünün ne kadar doğru söylendiği burda belli oluyor.
Sanki yapmak zorunda olduğunuz bir görevi eksik yapmışsınız gibi size ayar vermeye kalkmış. Nakit gönderseydiniz ikinci aya kendi arayıp "bu ay niye yardım göndermedin?" Diye hesap soracak bir tavrı var nerdeyse!!!

Başlığı okuyunca içimden anneler her zaman haklıdır dedim hani.. Ama şimdi söz verdi diye kendini mahçup hissediyordur ondan yapıyordur böyle Sizin içinizden nasıl geçiyorsa öyle yapın Sonuçta para sizin Sevap sizin

Yağmurlu günde su bile vermem nankörlük etmiş.çocuklara Allah rızası için birşey al göder istersen ama bu tavırda insana para göndermem.

Ben olsam bende vermezdim. Net yani bosver annenide hic takma! Ben kendi yardimimi kendm yaparm de gec

Back
X