- 21 Temmuz 2013
- 4.691
- 2.426
- 173
- Konu Sahibi narantikibi
-
Düğün yapılırken en nefret ettiğim konudur bu yok efendim o bunu yapmış bu bunu yapmış onu kız tarafı alır bunu kız tarafı offff!!!Bunlar daha evlenmeden evliliği yıpratan ilişkileri zayıflatan şeylerdir....Bırakın kardeşim kimin durumu neye yetiyorsa o onu alsın diğeride eksik olan diğer şeyi....Aslında en güzeli çiftlerin herşeyi kendi yapıp ödemeleri böylece ailelerede hiçbir konuda hesap verilmiyor...
Ben bu şunu şu taraf alır bunu bu taraf alır olayını saçma buluyorum açıkçası kendi memleketimde nasıldır hiç bilmem onunkini de bilmem
Ama ortak bir yuvaya giriliyorsa ortak olmalı bazı şeyler maddi gücün yetmediği tarafta da diğeri yardımcı olmalı
Kim nerden çıkartmış yani bu kuralı beyaz eşyayı kız alır yatak odasını erkek alır falan çok eften püften problemler
Bence haklısınız yani
Bizde de kız tarafı yatak odasını, mutfak eşyasını ve bulaşık makinesini alır. Gerisi erkek tarafına. Bana karşı tarafa yüklenmek çok saçma geliyor, sonuçta bir yuva kuruluyor ve kimde imkan varsa yapabildiğini yapmalı. Zaten evliliklerdeki büyük problemler aileler yüzünden çıkıyori biraz dillerini tutmayı bilseler keşke
ortak kararla belirlenmeli aslında böyle şeyler kalp kırmamak adına. oturup konuşsanız karşı tarafla daha iyi olur gibi
aynen bende böyle düşünüyorum bir de diyor ki hem kızı vercem hem yatak odası oh yok öyle diyor
O adet eskidenmiş. Kaynana ile birlikte oturulurmuş ve erkek evlat evden çıkmazmış doğal olarak "kız verme" olurmuş. Artık herkes ayrı eve çıkıyor ve aileler de buna destek olacaklarına "o taraf-bu taraf" derdine düşüyorlar :)
Maddi durumun neye elveriyorsa yapmalısın. Sen yasayacaksın o evde. Çalışıyormusun bilmiyorum ama çalışıyorsan dogru olduguna inandıgını yap canım. Huzurun on planda olmalı..
Kız evi naz evi derler yalan iki kadın dünürün boy gösterisinden başka bişey değil bu ev kurma çeyiz işi . Kimse demez çocukların gönlüne göre olsun diye. Kızın annesi hazırladıkları sandık çeyizini gösterme peşindedir . Oğlanın anası da herşeyde karışma derdindedir . Sırf bu yüzden daha başlamadan bir evi sarsıyorlar . Türk ailelerinin genelinde yatak odasının mobilyası tülü perdesi halısını ve bulaşık makinesi şimdilerde kurutma makinesi bir de kızın yapacağı şeydir . Mutfaktada ayrıca kap kacak da kızın yapacağı bişey . Ee çocuğun herşeyi almaya durumu yoksa ailesi de alamıyor ya da almıyorsa ne olacak . Geriye kaç oda kalıyor yazık değil mi
En güzeli kimseden bişey beklemeyeceksiniz herşeyi kendiniz alacaksınız ödersiniz yavaş yavaş .
Ben evlendiğimde annem bana herşeyi aldı gerisini biz eşimle aldık bakiyemiz -40000 di ama ödeniyor .
Dont panic şimdiden kucak dolusu mutluluklar
olur mu öyle yahu buiş ortak iştir ki çoğu yörede erkek tarafı daha çok alır..ben çamaşır makinemi bulaşık makinemi set üstü fırınımı mikrodalga vs. küçük ev aletleri elektrik süpürgesi falan hep aldım sizinde bi gururunuz var canım..durumunuz kötü değilse sizinde bişiler almanız medenice olur..mutluluklar..böyle şeylere çok takılmayın evlilik sürecinde sorunlar çoğalıyor olur olmaz şeylere takılıyor hele anne babalarArkadaşlar çeyizdi eşyaydı gibi konular açıldı burada okuyorum ki mutfak kıza ait olduğundan mutfak beyaz eşyaları da kız alıyormuş(ayrıca yatak odası) çoğu yerde,bizde erkek arkadaşımın tarafı sadece bulaşık mak.almam onu kız tarafı alır demiş onun dışında herşeyi yapacaklar bende diyorum ki oturma odasının koltuk takımını da biz yapalım ama annem yok yani hem kız vericem hem evini düzecem yok öyle diyor.
Kız vermek de nedir ya ? Sanki kaynana evine gidecem beni ona verecek iki kişiye ev açılıyor ben yuvadan ayrılıyorsam erkek de ayrılıyor o zaman onlarda oğlan mı veriyorlar çok saçma ! Bende sinirlendim çok saçma düşünüyorsun anne dedim millet neler alıyor kızının yuvasına sen bir şey yapmıcaksın anlaşılan istemez dedim.
Çok mu sert oldu haksız mıyım ama erkek veya kız anneleri bir akıl verin.Erkek tarafı olsaydı ailem bu sefer de kız yapmıyor her şey bize kaldı derdi eminim.
olur mu öyle yahu buiş ortak iştir ki çoğu yörede erkek tarafı daha çok alır..ben çamaşır makinemi bulaşık makinemi set üstü fırınımı mikrodalga vs. küçük ev aletleri elektrik süpürgesi falan hep aldım sizinde bi gururunuz var canım..durumunuz kötü değilse sizinde bişiler almanız medenice olur..mutluluklar..böyle şeylere çok takılmayın evlilik sürecinde sorunlar çoğalıyor olur olmaz şeylere takılıyor hele anne babalar..hayırlııııı geceler
sen şimdilik sessiz kal bu konuları acıpta annenide kendinide üzme o zmnki şartlar nası gelişir bilmiosunki.. illa da birikim yapmak istiosan ufak ufak at kenara zamana bırak işe girersen hersey daha rahat olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?