Annem mi haklı ben mi ?

şu an için öyle araya sokacak bir durumum yok malum daha söz yapmadık sadece konuşuluyor söz yapılacak ama baba öğrensin tarih olsun falan sonrası Allah yardım etsin

daha babamın hiç bir şeyden haberi yok ben sadece annemi hazırlıyorum duruma çünkü senelerdir aynı düşünce yapısında ondan kurtulsun babam belki daha ılımlı olur çünkü annem gibi hesap yapmaz.

Annen şimdi böyle diyor ama alır heralde ya kızı öyle karşı tarafa mahcup bırakmaz. Bak benimde yatak odasını mutfak eşyalarını ıvır zıvıri yani birde evin halılarıni ailem aldı ki iki tarafta yapcak güçte değillerdi çok kp çok hevesliydi ilk çocuğu ve altı senenin üstüne olmuş ondan herşeyimizi onlar yaptılar e bende ilk çocuğum annem öyle bi çeyiz verdi ki aklın hayalin durur kv senin herşeyin çok ben kızlarıma bu kadar yapamam dedi çok benim annemde yetim büyümüş anne görmemiş ondan kendine yapılmayan herşeyi yaptı ama biraz abarttı şimdi ev taşıcam napcam bilmiyorum annende iş ciddiye binince yapar diye düşünüyorum annen baban o tarafa mahcup etmez seni bence çokta inatlaşma annecinle varsa maddi durumu alırlar baban yapar canım yaa

Baban kıyamaz yardımcı olur..Ama genelde var işte böyle şeyler kız tarafı şunu alır erkek bunu alır gibi ztn yarı yarıya geliyor nerdeyse. Ama ben koltuk takımıını kız tarafı alır diye hiç duymadım. Benim bildiğim yatak odası (tül-perde-halısı-yatağı dahil) , fırın, mtfak eşyaları, elekt. süprgesi, ütü, ufak tefek elektronik eşyaların tümü, banyo halısı vs. Zaten bunları alınca geriye bi salon takımı ve koltuk takımı kalıyor ve işte ortak yapılmış oluyor herşey. Bakma kız tarafı az şey yapmıyor bir sürü ıncık cıncık daha çok masraf oluyor.
Annende kızını evlnediriyor yani bir yatak odası ve öteki çeyizleri alsın bi zahmet ..baban bence alır altta kalmak istemez. Yok o da almadı mı;
o zman beğenir alırsınız eşinle beraber ödersiniz sonra, işte sana ortak yoksa ztn emin ol 0 borçla evlenmek zor ne kadar aileler yardım etse bile. Bu kadr durma üstünde iş ciddiye binince değişir annenin tavrıda.

bende öyle düşünüyorum ama başka kızların ailesi alınca o kadar şeyi aldıktan sonra niye kız vereyim diyor aklım hayalim almıyor bunu sonra diyorum kesin yapmaz.Umarım dediğin gibi olur zamanı gelince yapar yoksa ben mahcup olcam zaten çoğu şeyi kendim yapacağım inşallah ama yetişemediklerimde olacak ben her iki taraf da biraz rahat olsun istiyorum ama bir taraf oh ne ala olurken öteki taraf sıkıntı çekmesin çünkü bu sefer aileler arası sorun olacak umarım her şey de uzlaşılır.

ben kız erkek ayırmıyorum elimde olsa da kimseye alınacak bir şey bırakmasam aile fertlerine falan.Ama illa yardım almak zorunda kalıyoruz.Dimi kız evlendiriyor ayrı ev açacağım kaynana yanına da gitmicem beni kimseye vermicek sonuçta alsın istiyorum karşı taraf yapıyor sende yap.Babam zaten almam diyeceğini düşünmüyorum da inşallah da öyle olmaz tek umudum babam :)
Tabiki borçsuz zor ama bütün borçları üstlenmek de yeni çifti yıpratır okuyoruz bir sürü konu yada duyuyoruz borç yüzünden ne sıkıntılar oluyor.

Her yerin adeti farklı mesela bizde kız tarafı yatak odası takımı almaz ama oturma odasına oturma grubunu alır hatta daha önce bir bölüme yazmış ne alındıgını şimdi onu ekliyorum belki yardımcı olur.

Ben Akdeniz de yaşıyorum bizim burda kız tarafı şunları alır

Mutfak için gerekli tüm malzemeler tabak,kaşık,tencere,mutfak robotu aklınıza gelecek bir sürü ıvır zıvır daha sonra mutfak perdesi,mutfak halısı danteli vs beyaz eşya olarakda şunları alır kız tarafı

Buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,fırınlı ocak alınır oturma odasında kız tarafına aittir oturma odasına oturma grubu alınır, oturma odasına halı, oturma odasının perdesi danteli televizyonu fikos masası zigon sehpası kız tarafı tarafından alınır nevresim takımları çarşaflar danteller yazmalar patikler daha sayamadıgım bir sürü şeyler var bizde oturma odası ve mutfak tamamem kız tarafına aittir ayrıca tüm beyaz eşyalar kız tarafına aittir.

Ayrıca tekrar ekliyim bizim ne aldıgımızı elektrik süpürgesi,müzik seti,televizyon gibi elektronik eşyalarıda alırınız mutfak masası ıvır zıvır evin yarı odası kız tarafına yarı odası erkek tarafına aittir.Yatak odası ve salon erkek tarafına aittir erkek tarafıda kız tarafında oldugu gibi çeşitli çeyizlik eşyaları verirler aklına ne gelirse.Hatta bizim sulalede kız evlenmeden kıza ev alınır çeyiz olarak evde verilir.

Son düzenleme:

bunun bırak yarısı çeyreğini bizde kız tarafı anca yapıyor :)
Bizde şöyle mutfakta kullanılacak eşyaları her türlüsü robotu blenderi çay makinesi tenceresi tavası vs..beyaz eşya sadece bir tanesi. yatak odası için örtüler pikeler yastık yorgan vs. onun dışında bir şey yok işte kullanacaksa oturma odası ya da salon için örtü mutfak için örtü vs sizinkinin yanında hiç.Diğerleri erkek tarafımım-mış- ben kabul edemiyorum o ayrı konu.Çok adaletsiz bu yüzden sitem ediyorum.Yatak oda genelde alıyorlar ya da oturma odası ama zorunlu değil annem alanlara da laf ediyor çeyizini ben yapacam yok eşyasını alacam bir de kız vercem diye.Bende kızıyorum.İki tarafta evlat evlendiriyor ne bu erkek tarafına yüklemek

Ailenin durumu nasıl? Alabilecek durumdalarsa böyle yüzgöz olunmasa çok güzel olurdu. Elinoğluna almıyor ki kızına alıyor. Ha durumları çok yoksa da ailelerin illa yarım etmesi gerekli diye düşünmüyorum ben. Çalışan iki kişi altından kalkabildiği kadarıyla bir şeyler yapabilir.

canım kim ne yapabilirse onu yapsın benim ailem yatak odasını mutfak eşyalarını ve buzdolabımı fırınımı (küçük ev eşyası ütü süpürge vs) aldı ayrıca perdelerimi diktirdi bitane de halı aldılar
ama eşimin ailesi bulaşık makinesi çamaşır makinesi ve tv aldı sadece
yani diğerlerini de eşim yaptı
ailesinin durumu yoktu yada almak istemediler o konuya girmek istemiyorum ama imkanı olan elinden geleni yapmalı bence
konu kız alıp vermekse bizimkiler kız almış kadar oldu

Alabilecek durumumuz var çok şükür mesele kız tarafı eşyayı alıp kızı da vermez-miş-.Çalışan iki kişi altından kalkamıyor işte en hesaplısından fiyat çıkardık illa yardım gerekiyor.Dediğim gibi durum var yoksa zaten anneme söylemezdim

Durum olmamak ayrı mantığın 'eşyaları da kızı da ben mi vereceğim' olması ayrı :) ah ahh.. seninki kadar bile bir şey istemedim ki belki zamanı gelince olur der.Ya da zamanın ne getireceği belli olmaz hiç yapamayacak da olabiliriz hayırlısı

cimrilikten değil de ne bileyim hep çevrede öyle görmüş ama saçma.

Guzelim bak bn neler aldim sayiyim sana.yeni evli sayilirim fikir olur sana
Bulasik mak.camasir mak.firin ocak davlumbaz mutfak perde ve halisi.yatak odasi takimi.halisi.perdesi.elktrik supurgesi mutfak esyalari.
Esim 2 tane oturma takimi aldi evimizin dublex oldugu icin.tv 2 tane .buzdolabi.mutfaga masa.avizeler.odalara halilari aldi.masa falan.bakiyorumda yazdiklarima sanki bn daha cok almisim.ama ev alindi bu yuzden cok masraf yaptirmak istemedim.bide bn beyaz esyalarimi calistigim donemde almistim borclarini hep odemistim.her maasimla bir beyaz esyami almistim.onemli olan ev.esyalar zamanla olur canim
Ha annm bnmde oyle diyodu.onudami sen alican bunudami sen alican falan.diyolar takma cnm kafana

ben elimden geldiğince yüklerini bölüşmek istiyorum çünkü onlara da fazla alacakları inan senin aldığının hiçbirini bizimki yapmak istemiyor ki söylediklerim seninkilerden az yani bir oturma bir beyaz eşya dedim erkek arkadaşım ev için peşinat parası biriktirecek bende dahil. Onun dışında yine eşyalarımı alacağım alabildiğim kadar.Erkek arkadaşımda ev için birikim yapacağından ailesine yardımı çok olacağını düşünmüyorum yükün çoğuda onlara kalıyor bende bari bir odayı yapalım istedim hala daha istiyorum.

Son düzenleme:
siz anlaşında gerisini takmayın o kadar.. büyükler illa,illa çıkarıyor böyle sorunlar..
elbet tatlı bir dille bu iş ortak olur sanıyorum.. hangi devirde yaşıyoruz ki .. sen bunu,bunu alacaksın.. sanada bu kaldı fln çok saçma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…