• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem mi haklı ben mi ?

bencede haklısın artık kaldımı böyle şeyler yaa nekadar sinir bozucu :ssz: bizde herşeyi ortak aldık belli bi param vardı alabildiğim şeyleri aldım gerisini nişanlım aldı perdeleri bile :1: bu tarz şeyler olmamalı bencede sanki mal paylaşımı gibi sen onu alıcaksın sen bunu alıcaksın hiç hoş şeyler değil :19:

bence de hiç hoş değil zaten biz de erkek arkadaşımla alacağız üç beş bir şey ama yetmeyecek belli tabi evlendikten sonra da istediklerimiz hedeflerimiz var onlarında olması için yardım almalıyız ailelerden ufak da olsa onlarda kız tarafı erkek tarafı yapıyor ne huzur kalıyor ne mutluluk

bence de hiç hoş değil zaten biz de erkek arkadaşımla alacağız üç beş bir şey ama yetmeyecek belli tabi evlendikten sonra da istediklerimiz hedeflerimiz var onlarında olması için yardım almalıyız ailelerden ufak da olsa onlarda kız tarafı erkek tarafı yapıyor ne huzur kalıyor ne mutluluk

biz bu yüzden kimseyi karıştırmadık gittik herşeyi kendimiz seçtik herkes sonradan gördü. nişanlım kredi çekti kafamıza göre alışveriş yaptık kafamız rahat oldu doğal olarak, çünkü senin veya onun ailesi birşeyler alırsa alınan şeylerde seçme hakkı görüyorlar kendilerinde şu olsun bu olsun gibi hiç bana göre şeyler değil :27:

kimin ne yaptığı tartışmaları saçma elbette ama bunlarında kararlaştırılması lazım kolay değil durumu olmaya bilir ya da bi taraf uyanıklık yaptığını sanar tek tarafa yükenir öyle omasın diye yapılıyor çoğunlukla.. elinden geldiği kadarını yapsın niye yükleniyorsun böyle bir şey için kırıcı olmuşsun bence sonuçta mecburda değil seni yetiştirmiş bu yaşa getirmiş bende tam tersine karşı taraf yapsın hamama giren terler diye annemi durdurmaya çalışıyorum annemi:)(: bence deymez böyle meseleler için anayı kırmaya..

Şu adetlerin gözü çıksın. Nefret ediyorum kural gibi uygulanmasından. Yakın zamanda ablam evlendi. Yatak odası,Çamaşır Mak. Bulaşık Mak. Ütü, Süpürge,Televizyon, Tabak Çanak Çeyiz mutfak masası halı anlayacağınız her şeyi biz aldık. Öyle dandikte değil hepsi son model. Çünkü bir dayatma var bunları kız tarafı alırmış. Hele bir yapma culsuz geldi diye orda burda konusurlar. Bebek oldumu onun besigini herseyinide kız tarafı alır. Kim uydurmuş bunu yahu kiiiim. Ortak alınsa yaa neden bir tarafa ağırlık veriliyor. Sizin içinde aynı şey geçerli. Bir tarafa yüklenilmesin ortak yapın. Siz haklısınız,anneniz bencillik etmiş. Sonuçta herşeyi eşiniz alacaktır. Evlenince onun sıkıntısını stresini çekmeyin. Ortaklaşa yapın.

siz haklısınız ama ne yazık ki hala bazı ailelerde kız evlenince elin evine gidiyor artık bizle işi yok diye düşünüyorlar..

bizde kim ne yapar diye konuşulmadı o yüzden eşim herşeyi kendi alacak gibi düşündü bakarken filan hep öyle baktı

ama yatak odası ve beyaz esyaları babam aldı..sanırım buzdolabı dışında

ama dediğim gibi kimse oturup konuşmadı kim ne alır ne almaz diye..

kimin ne yaptığı tartışmaları saçma elbette ama bunlarında kararlaştırılması lazım kolay değil durumu olmaya bilir ya da bi taraf uyanıklık yaptığını sanar tek tarafa yükenir öyle omasın diye yapılıyor çoğunlukla.. elinden geldiği kadarını yapsın niye yükleniyorsun böyle bir şey için kırıcı olmuşsun bence sonuçta mecburda değil seni yetiştirmiş bu yaşa getirmiş bende tam tersine karşı taraf yapsın hamama giren terler diye annemi durdurmaya çalışıyorum annemi:)(: bence deymez böyle meseleler için anayı kırmaya..

zaten yapacağı bir şey yok ki eşya konusunda taş çatlasa 3.000 harcar karşı taraf her şeyi karşılıyor.Ki ben çeyizimi kendim yapmayı düşünüyorum bazı şeyleri de yetiştiremezsem annem yapacak ama karşı tarafın masrafının yanında hiç kalır. Seni annen o yaşa getirmiş de karşıdakini getirmemiş mi oda anne evladı onun da annesi var niye onlar sıkıntı çeksin oda sevgilimin ailesi.Annemi kırmadım zaten ama kızdım.

Şu adetlerin gözü çıksın. Nefret ediyorum kural gibi uygulanmasından. Yakın zamanda ablam evlendi. Yatak odası,Çamaşır Mak. Bulaşık Mak. Ütü, Süpürge,Televizyon, Tabak Çanak Çeyiz mutfak masası halı anlayacağınız her şeyi biz aldık. Öyle dandikte değil hepsi son model. Çünkü bir dayatma var bunları kız tarafı alırmış. Hele bir yapma culsuz geldi diye orda burda konusurlar. Bebek oldumu onun besigini herseyinide kız tarafı alır. Kim uydurmuş bunu yahu kiiiim. Ortak alınsa yaa neden bir tarafa ağırlık veriliyor. Sizin içinde aynı şey geçerli. Bir tarafa yüklenilmesin ortak yapın. Siz haklısınız,anneniz bencillik etmiş. Sonuçta herşeyi eşiniz alacaktır. Evlenince onun sıkıntısını stresini çekmeyin. Ortaklaşa yapın.

Bizde bu kadar şeyi kız tarafı almaz mobilyaya kız dokunmaz karşı tarafta ama ben diyorum biz alalım rahatlasınlar biraz. Aynı şekilde tv çamaşır mak.falanda kızın değildir.ufak elektronik aletleri alır ütü süpürge blender çay mak.tarzı.Bende sürekli onlar borçta ezilip tartışma olacağına dedim bir işten de tutarız.Onun ailesi yapacak bize borç kalmayacak onlar tarafından alınan şeylerde.Uyuz oluyorum kız verdim aldım meselesine

siz haklısınız ama ne yazık ki hala bazı ailelerde kız evlenince elin evine gidiyor artık bizle işi yok diye düşünüyorlar..

bizde kim ne yapar diye konuşulmadı o yüzden eşim herşeyi kendi alacak gibi düşündü bakarken filan hep öyle baktı

ama yatak odası ve beyaz esyaları babam aldı..sanırım buzdolabı dışında

ama dediğim gibi kimse oturup konuşmadı kim ne alır ne almaz diye..

ben babam alır diye düşünüyorum sonuçta oda bu yoldan geçti zorluğunu bilir her masrafı erkeğin üstlenmesini falan durumda var yani yapabiliriz bir koltuk takımı alabiliriz yani ama annem 'erkek alır kız vercem eşya da yollucam niye evlendiriyorum' yuh nasıl mantık !

Anne kız arasına girmiyim ama benim annem bana bunu söylese çok çok üzülürdüm heralde.
El evi değil sonuçta kızının evi.
Düzecek, yardım da edecek ama severek yapacak bunu, isteyecek.
Kızım mutlu olsun diye.
Zor.

ama anneme anlatamıyorum neymiş babam evlenirken her şeyi o yapmış annemlere hiç bir şey aldırmamış ev alma düşüncem olmasa o yönde para biriktirmesem zaten onlara yüklemem bazı şeyleri.

senide çok paragöz gördüm bu arada
ailen yapmıyorsa sen alıcan kardeşim ne demek o kenarda paran var ailene yüklüyorsun sonuçta senin evin alınan her şeyi sen kullanacaksın
sen al neye ihtiyacın varsa sonra eşinle birikime devam eder alırsın evini
belki annenin de imkanı yoktur yada kızım çalışıyor var parası kocasına ev alacak diye düşünüp sana kızıyordur evlilikten sonra edinilen mal ortaktır nitekim varsa paran ailenin karşılayamadığı şeyleri sen al sonra birikiminize birlikte devam eder alırsınız evinizi
ailene evlilik yükünü yüklerken kocanın ve ailesinin üstündeki yükü alıyorsun kendi üzerine bence annen haklı

Son düzenleme:
ailen yapmıyorsa sen alıcan kardeşim ne demek o kenarda paran var ailene yüklüyorsun sonuçta senin evin alınan her şeyi sen kullanacaksın
sen al neye ihtiyacın varsa sonra eşinle birikime devam eder alırsın evini belki annenin de imkanı yoktur

Anlamıyorsunuz beni heralde mesele annemin alması değil 'kız tarafı olarak' bizim almamız ben ya da ailem(mobilya ve beyaz eşya için).Zaten herşeyi sen al demedim elbet kendim yapacağım çeyiz eşyalarımı elektroniklerimi örtümü tabağımı çanağımı.

Son düzenleme:
Hiç annenin penceresinden bakmayı denedin mi? Onların bizim gibi düşünmesi zor eski geleneklerine göre düşünüyorlar. Ama kendisine

göre annen de haklı. Kız vermek daha büyük birşeydir büyüklerin gözünde kolay da değildir yani.:)

Hiç annenin penceresinden bakmayı denedin mi? Onların bizim gibi düşünmesi zor eski geleneklerine göre düşünüyorlar. Ama kendisine

göre annen de haklı. Kız vermek daha büyük birşeydir büyüklerin gözünde kolay da değildir yani.:)

Annem yönünden çok şeye bakıyorum acaba erkek evladı olsaydı da her şeyi ben yapıyorum kız alıyorum der miydi ? Hiç sanmıyorum.Eminim her şeyi erkekten bekleyen bir gelin istemezdi (gelin almazdı demiyorum) çünkü kız verme gibi bir şey yok artık kimse kimseye bir şey vermiyor iki kişi ev kuruyor kimi kime veriyorsun çok saçma.

Annem yönünden çok şeye bakıyorum acaba erkek evladı olsaydı da her şeyi ben yapıyorum kız alıyorum der miydi ? Hiç sanmıyorum.Eminim her şeyi erkekten bekleyen bir gelin istemezdi (gelin almazdı demiyorum) çünkü kız verme gibi bir şey yok artık kimse kimseye bir şey vermiyor iki kişi ev kuruyor kimi kime veriyorsun çok saçma.

Sen De haklısın ama işte onların kalıplaşmış düşüncelerini değiştirmek çok zor onlar kendi zamanlarında kendi ailelerinden de böyle

görmüşler. Tabiki sen inandığın şekilde davran düşüncelerini belirt. benim anlatmak istediğim uzlaşma sağlanması için anlayışlı

olmak. Ailen herkesten önemlidir yani onlarada saygı duymak gerekir.

Arkadaşlar çeyizdi eşyaydı gibi konular açıldı burada okuyorum ki mutfak kıza ait olduğundan mutfak beyaz eşyaları da kız alıyormuş(ayrıca yatak odası) çoğu yerde,bizde erkek arkadaşımın tarafı sadece bulaşık mak.almam onu kız tarafı alır demiş onun dışında herşeyi yapacaklar bende diyorum ki oturma odasının koltuk takımını da biz yapalım ama annem yok yani hem kız vericem hem evini düzecem yok öyle diyor.

Kız vermek de nedir ya ? Sanki kaynana evine gidecem beni ona verecek iki kişiye ev açılıyor ben yuvadan ayrılıyorsam erkek de ayrılıyor o zaman onlarda oğlan mı veriyorlar çok saçma ! Bende sinirlendim çok saçma düşünüyorsun anne dedim millet neler alıyor kızının yuvasına sen bir şey yapmıcaksın anlaşılan istemez dedim.

Çok mu sert oldu haksız mıyım ama erkek veya kız anneleri bir akıl verin.Erkek tarafı olsaydı ailem bu sefer de kız yapmıyor her şey bize kaldı derdi eminim.

canım adetlere gore annen haklı mesala bız bulasık makinasini mutfak esyalarini yatak odasini aldik bisurude ceyizlik seyler iste geri kalaninida onlar aldilar sonra bebegim oldu onunda herseyini ailem aldi yani adetler boyle

bende evlenirken mutfak eşyalarını,beyaz eşyaları(bul mak çamaşır mak ve fırın )avizeler ve yatak odasını yaptım.bunlar bizde adettir.Bide halıları alacaktık ama onları biz alırız dediler.Burda önemli olan oturup konuşmak.Aileler konuşursa hallolur problemler

Ya da senin düşüncene göre şimdiden aileni hazırlamalısın karışmayın gibilerinden. Sevgilin de aynı şekilde ikiniz ortak hareket edin

aileleri karıştırmayın. O ne alabilirse sen ne alabilirsen şeklinde.

valla biz de nişanlımla ikimiz alıyoruz her şeyimizi
ufak tefek şeyler dışında
düğün parası bilmem ne hepsini ikimiz ödeyeceğiz.
sorun da değil ödenir gider nolcak

kusura bakmayında annenizinde eşinizin annesininde bi mecburiyeti yok
evlenecek çağa geldiyseniz kendi işinizi kendiniz halletmeye çalışın
yapamıyosanızda onların aldıkları kadarına minnet duyun

canım adetlere gore annen haklı mesala bız bulasık makinasini mutfak esyalarini yatak odasini aldik bisurude ceyizlik seyler iste geri kalaninida onlar aldilar sonra bebegim oldu onunda herseyini ailem aldi yani adetler boyle

sen beni yanlış anlamışsın bak ne güzel bulaşık mak.yatak odanı çeyizlikleri sen almışsın ama annem çayizlikten başka bir şey yapmazmış beyaz eşya veya yatak oda şeklinde.Ama sen annen haklı diyorsun

Back
X