Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Esın haklı. Kv yapsaydı nasıl yazardın .Merhaba ;
Kafama takılan 2,5 yıldır süren bir takı mevzusu var bir türlü hangi taraf haklı çözemedim.2,5 sene önce evlendim eşimin ailesi ile kendi ailem arasında sorunlar oldu.Birbirilerini sevmediler .Özellikle annem kv’min Olduğu ortamlara bile girmek istemedi.Bu sorunlar yetmezmiş gibi birde takı sorunu çıktı.Bu yüzden hala eşimle tartışıyoruz .
Eşim düğünden bir hafta önce davetiye vermeye geldi bizim tarafa dağıtılması gereken .Orda annem babam altınların yarısını biz alacağız dediler.Bende önceden uyardım bi şi demeyin ben düzgünce konuşacağım diye ama beni beklemediler kendileri demişler.Eşim baya sinir olmuş bi şi dememiş kalkmış gitmiş.Sonra bana kızdı annenler böyle dedi diye.
Babam hastaydı o yüzden çalışmıyordu.Araba kredisi borcu vardı .Ev kendimizindi birde annemin 4 tane bileziği vardı zor günler için biriktirdi.Takılan altınları ben güçlükle bozdurdum benim hakkım olanı alırım dedi annem ve sadece bana takılan 25 altından 12 tanesini annemler düğün günü aldılar.
Eşimde gitmiş herkese geline takılan altınları ailesi alacak bana takın demiş herkes bileziği bile eşime taktıkar orada çok sinir oldum.Öyle bişi yok diyorum eşim annenler altınları alacak dediler diye çoğunu kendine taktırdı.Yanlış anlamışın diyorum yok aynı diyor.Velhasıl eşim bu yüzden anneme cephe aldı çok gitmiyor .
Bu hafta kardeşim evleniyor eşimin teyze oğlu ile .Babam düğünden 10 ay sonra vefat etti .Annem kardeşimin altınlarını almayacağım diyor ona zaten senin kadar takılmaz az olur diyor.Eşimde neden bizden aldı ben düğünden sonra oturmaya dahi gitmem artık onlar yüzünden hayata 1-0 yenik başladık arabayı satabilirlerdi lüksten önem vermediler diye düşünüyor.Annem kardeşimin düğünü için o bilezikleri bozdurdu eşya aldılar .Birde annem kardeşin bize 6 bin kredi çekmişti ondan elimden geldiğince sana yaptığımız kadar ona da yapcam dedi .Sizce kim haklı ?
Haklı haksız davası olmaz burada.
12 altının peşine düşmez bir erkek. Kız almış o evden. Farzetsin ki 12 ceyreklik destek oldu borclara.
Sakın kendinizi ezdirmeyin. Kardesinize yapılana da eşiniz karışamaz. Baba ölmüş. Allah rahmet eylesin.
Damatligini göstersin, az kol kanat gersin.
Biz böyle gördük , böyle büyüdük. Ne erkek kardeşim ne abilerim evlendikleri kişilerin ailesini hiç darda bırakmadılar.
Hiç mi hiç lafını bile etmediler hanimlarina.
Ayıptır yahu. Düşmüş bir kaç parça ceyregin peşine. Aldilarsa aldılar, şimdide kardesinize yorum yapıyor.
Bu nasıl hayat arkadaşlığı , nasıl yoldaşlık. Mal derdinden geberiyor insanlar.
Yorumsuz kaldım. Her iki tarfta takıları isteyebiliyor çnkü onlarda zamanında taktıklarının karşılığı. Kendi tarafının altınlarını alması annelik cihetyle tabikide saçma ama kendini düşünen insan cihetyle bana norml geliyor. Eşinizinde bu kadr süre uzatması saçma. Para altın için ailelern böyle olması üzücü. Ama tabikide bozulur insan orası da ayrı bi mesele. Şmdi annem bana dese takmasaydın o zaman derim ve araya gerçkn bi kırdınlık girer.Merhaba ;
Kafama takılan 2,5 yıldır süren bir takı mevzusu var bir türlü hangi taraf haklı çözemedim.2,5 sene önce evlendim eşimin ailesi ile kendi ailem arasında sorunlar oldu.Birbirilerini sevmediler .Özellikle annem kv’min Olduğu ortamlara bile girmek istemedi.Bu sorunlar yetmezmiş gibi birde takı sorunu çıktı.Bu yüzden hala eşimle tartışıyoruz .
Eşim düğünden bir hafta önce davetiye vermeye geldi bizim tarafa dağıtılması gereken .Orda annem babam altınların yarısını biz alacağız dediler.Bende önceden uyardım bi şi demeyin ben düzgünce konuşacağım diye ama beni beklemediler kendileri demişler.Eşim baya sinir olmuş bi şi dememiş kalkmış gitmiş.Sonra bana kızdı annenler böyle dedi diye.
Babam hastaydı o yüzden çalışmıyordu.Araba kredisi borcu vardı .Ev kendimizindi birde annemin 4 tane bileziği vardı zor günler için biriktirdi.Takılan altınları ben güçlükle bozdurdum benim hakkım olanı alırım dedi annem ve sadece bana takılan 25 altından 12 tanesini annemler düğün günü aldılar.
Eşimde gitmiş herkese geline takılan altınları ailesi alacak bana takın demiş herkes bileziği bile eşime taktıkar orada çok sinir oldum.Öyle bişi yok diyorum eşim annenler altınları alacak dediler diye çoğunu kendine taktırdı.Yanlış anlamışın diyorum yok aynı diyor.Velhasıl eşim bu yüzden anneme cephe aldı çok gitmiyor .
Bu hafta kardeşim evleniyor eşimin teyze oğlu ile .Babam düğünden 10 ay sonra vefat etti .Annem kardeşimin altınlarını almayacağım diyor ona zaten senin kadar takılmaz az olur diyor.Eşimde neden bizden aldı ben düğünden sonra oturmaya dahi gitmem artık onlar yüzünden hayata 1-0 yenik başladık arabayı satabilirlerdi lüksten önem vermediler diye düşünüyor.Annem kardeşimin düğünü için o bilezikleri bozdurdu eşya aldılar .Birde annem kardeşin bize 6 bin kredi çekmişti ondan elimden geldiğince sana yaptığımız kadar ona da yapcam dedi .Sizce kim haklı ?
Ben de boyle dusunuyorum
12 altin icin insan kendi ailesinin huzurunu bitirir mi.
Dugunde karsiligini vermis zaten, daha ne kiniymis bu. Ne yaparsa odesmis olacaklarmis acaba, uzerinden kac yil gecmis.
Bana da konu sahibinin ailesi bir hata yapmis ama konu sahibinin esi bu hatayi firsat bilmis gibi geldi acikcasi.
Kesinlikle öyle. Zaten altınlar kadına ait deniliyor mu ( her ne kadar da bunu suistimal eden kadınlar varsa da ) ee kadın ailesinin borcunu karşılamış kendine ait altinlarla.
Bir erkek olarak 12 altının peşine niye düşer , bunun için eşinin onurunu niye incitir ki ?
Bizim altınların bir kısmı düğün borcuna gitti , diğer kısmını da kv.ye ellerimle verdim. O isteyecekti biliyorum , istemeden borçlarını karşılasın diye verdim.
Zaten takılan altınlar ailelerin yıllardır taktiklarinin karşılığı mantıken.
Kısacası mal için dünya için ne bu kin ne bu öfke ?
Annen haksız , annenle görüşme diyenler bile var.
Yahu kadın borç içindeymiş . Hata yapmış , olmaması gerekeni yapmışsa bile insan olan erkek bunun lafını yapmaz.
Şimdide babası yok konu sahibinin. Bu defa da kardeşin düğününe karışıyor. Babalık yapacağına , yaptığına bak.
Kötü eltiler gibi aynı.
Ya evet dugunden sonra baba vefat etmis. Alintilamayi unutmysum, bir uye yazmis, evi arabayi satsalardi o donem simdi nasil gecineceklerdi diye. Bence de oyle.
Benim icin kabul edilemez acikcasi, ben bu kadar lafini ettirmezdim, paradir neticede.
Cogu kisi de erkek tarafi yapsa gorusmezdin yazmis, bdv nin yuzde doksani erkek taradinin takilarin tamamina el koydugu konular, gelinler gayet de gorusuyorlar yani. Aileyi silmek o kadar kolay mi.
Konu sahibinin ailesinin en buyuk hatasi bence damatla birebir ve tam dugun oncesi konusmak. Aileler kkonusacaksa kendi denkleri olan dunurleri ile konusur veya evlenecek cift konusur. Bir de tam dugun oncesi hesap bozulmus. Aile hatali kisaca. Ama olan olmus yani. Diyeti neyse konu sahibi odesin madem de konu kapansin yani. Bir seyin lafi yillarca edilmez ki.
Ben de ailelerin altinlari almasi konusuna cok ters bakmiyorum buradaki uyeler kadar.
Sizin oralar Konya tarafları mı?Kusura bakmayın öğrenmek için soruyorum.Annen hakli bence sonucda o dugunlere gitti o takti altinlari ve geri donusunu aliyor.bizim buralarda disardan altinlari aileler alir gelinle damadin hakki degilki sonucda onlarin onducu.aileler isterse verir gelinle damada.sizin hakkiniz olan altin sadece ailelerin size taktigi altinlardir.mosaforlerin taktigi altinlar onductur.bizim buralarda bole
Durum olmaz amenna gohacım, ama genel kural olabilir mi,bazıları elbette normal,bizde böyle demiş...Ya evet dugunden sonra baba vefat etmis. Alintilamayi unutmysum, bir uye yazmis, evi arabayi satsalardi o donem simdi nasil gecineceklerdi diye. Bence de oyle.
Benim icin kabul edilemez acikcasi, ben bu kadar lafini ettirmezdim, paradir neticede.
Cogu kisi de erkek tarafi yapsa gorusmezdin yazmis, bdv nin yuzde doksani erkek taradinin takilarin tamamina el koydugu konular, gelinler gayet de gorusuyorlar yani. Aileyi silmek o kadar kolay mi.
Konu sahibinin ailesinin en buyuk hatasi bence damatla birebir ve tam dugun oncesi konusmak. Aileler kkonusacaksa kendi denkleri olan dunurleri ile konusur veya evlenecek cift konusur. Bir de tam dugun oncesi hesap bozulmus. Aile hatali kisaca. Ama olan olmus yani. Diyeti neyse konu sahibi odesin madem de konu kapansin yani. Bir seyin lafi yillarca edilmez ki.
Ben de ailelerin altinlari almasi konusuna cok ters bakmiyorum buradaki uyeler kadar.
Evet büyük sorun haline getirilmemeli,yanlışsa da orada kalsın, incinen kim,eşler sadece..Kesinlikle öyle. Zaten altınlar kadına ait deniliyor mu ( her ne kadar da bunu suistimal eden kadınlar varsa da ) ee kadın ailesinin borcunu karşılamış kendine ait altinlarla.
Bir erkek olarak 12 altının peşine niye düşer , bunun için eşinin onurunu niye incitir ki ?
Bizim altınların bir kısmı düğün borcuna gitti , diğer kısmını da kv.ye ellerimle verdim. O isteyecekti biliyorum , istemeden borçlarını karşılasın diye verdim.
Zaten takılan altınlar ailelerin yıllardır taktiklarinin karşılığı mantıken.
Kısacası mal için dünya için ne bu kin ne bu öfke ?
Annen haksız , annenle görüşme diyenler bile var.
Yahu kadın borç içindeymiş . Hata yapmış , olmaması gerekeni yapmışsa bile insan olan erkek bunun lafını yapmaz.
Şimdide babası yok konu sahibinin. Bu defa da kardeşin düğününe karışıyor. Babalık yapacağına , yaptığına bak.
Kötü eltiler gibi aynı.