Annem mi haklı eşim mi ?

%100 eşin haklı
Ayrıca annenize söz geciremiyor musunuz ?
Uzgunum ama bu tarz aileler bana kızlarını baslik parasiyla satıyormuş hissi veriyor

Tabi ki eşiniz haklı karseşinize takılanşarı niye almıyor bunu annenize sorun bence. Ayrıca eşiniz çok iyi yapmış altınları kendisine taktırmakla

Haklı haksız davası olmaz burada.

12 altının peşine düşmez bir erkek. Kız almış o evden. Farzetsin ki 12 ceyreklik destek oldu borclara.

Sakın kendinizi ezdirmeyin. Kardesinize yapılana da eşiniz karışamaz. Baba ölmüş. Allah rahmet eylesin.

Damatligini göstersin, az kol kanat gersin.

Biz böyle gördük , böyle büyüdük. Ne erkek kardeşim ne abilerim evlendikleri kişilerin ailesini hiç darda bırakmadılar.

Hiç mi hiç lafını bile etmediler hanimlarina.

Ayıptır yahu. Düşmüş bir kaç parça ceyregin peşine. Aldilarsa aldılar, şimdide kardesinize yorum yapıyor.

Bu nasıl hayat arkadaşlığı , nasıl yoldaşlık. Mal derdinden geberiyor insanlar.

Esin annesi olsa coktan bosanmistiniz
Esin hakli annen midemi bulandirdi arabayi satsalardi o zmn bilezik bozdursalardi altinlari borc alsalardi
Birde kardesinden almayacakmis neden?
Bu duruma getiren de sizsiniz

Ne saçma ya. Kredi borcunu ödeyebilmek icin mi evlendirildiniz? Düğünde takılan takılar erkek tarafını ilgilendirir.Kocanızın tarafı dilerse size verir dilerse alır borçlarını öder.Ailenizin yaptığı terbiyesizlikten başka birşey değil kusura bakmayın. Siz daha sonra kendi imkânlarınızla ailenize eşinizde istediği müddetçe destek olurdunuz.

Annen hakli bence sonucda o dugunlere gitti o takti altinlari ve geri donusunu aliyor.bizim buralarda disardan altinlari aileler alir gelinle damadin hakki degilki sonucda onlarin onducu.aileler isterse verir gelinle damada.sizin hakkiniz olan altin sadece ailelerin size taktigi altinlardir.mosaforlerin taktigi altinlar onductur.bizim buralarda bole

Hahah eşin açıkgözlülüğüne bittim. Bileziği bile kendine taktırmış ha, helal olsun valla. Annenize mi yedireydi... Annenizin yaptığının yarısını kayınvalideniz yapsa buralarda gömersiniz onu. Anne yapınca "eee acaba annem mi haklııı eşim mi..." Anneniz haksız. Öyle kaynanaya böyle damat.

Hahah eşin açıkgözlülüğüne bittim. Bileziği bile kendine taktırmış ha, helal olsun valla. Annenize mi yedireydi... Annenizin yaptığının yarısını kayınvalideniz yapsa buralarda gömersiniz onu. Anne yapınca "eee acaba annem mi haklııı eşim mi..." Anneniz haksız. Öyle kaynanaya böyle damat.
Son cümleye bittim.:KK70:

Çok can sıkıcı bi konu... bence ne eşiniz ne de anneniz haklı.. ikisinin yaptığıda saçmalık.. düğün öncesi çözülmesi gereken bir sorun aslında bu.. Mebla 12 altın falan değil aslında yapılan çirkinlik.. unutulmayan şey para değil düşülen durum... yorumları okuyup üzülmüşsündür. Eşinle konuş ilk yanlışı ailenin yaptığını kabul et artık bunu ona açıkla ve olan oldu artık kapatın çünkü sende biliyorsun aslında meselenin ne olduğunu boşwer...

Merhaba ;
Kafama takılan 2,5 yıldır süren bir takı mevzusu var bir türlü hangi taraf haklı çözemedim.2,5 sene önce evlendim eşimin ailesi ile kendi ailem arasında sorunlar oldu.Birbirilerini sevmediler .Özellikle annem kv’min Olduğu ortamlara bile girmek istemedi.Bu sorunlar yetmezmiş gibi birde takı sorunu çıktı.Bu yüzden hala eşimle tartışıyoruz .
Eşim düğünden bir hafta önce davetiye vermeye geldi bizim tarafa dağıtılması gereken .Orda annem babam altınların yarısını biz alacağız dediler.Bende önceden uyardım bi şi demeyin ben düzgünce konuşacağım diye ama beni beklemediler kendileri demişler.Eşim baya sinir olmuş bi şi dememiş kalkmış gitmiş.Sonra bana kızdı annenler böyle dedi diye.
Babam hastaydı o yüzden çalışmıyordu.Araba kredisi borcu vardı .Ev kendimizindi birde annemin 4 tane bileziği vardı zor günler için biriktirdi.Takılan altınları ben güçlükle bozdurdum benim hakkım olanı alırım dedi annem ve sadece bana takılan 25 altından 12 tanesini annemler düğün günü aldılar.
Eşimde gitmiş herkese geline takılan altınları ailesi alacak bana takın demiş herkes bileziği bile eşime taktıkar orada çok sinir oldum.Öyle bişi yok diyorum eşim annenler altınları alacak dediler diye çoğunu kendine taktırdı.Yanlış anlamışın diyorum yok aynı diyor.Velhasıl eşim bu yüzden anneme cephe aldı çok gitmiyor .
Bu hafta kardeşim evleniyor eşimin teyze oğlu ile .Babam düğünden 10 ay sonra vefat etti .Annem kardeşimin altınlarını almayacağım diyor ona zaten senin kadar takılmaz az olur diyor.Eşimde neden bizden aldı ben düğünden sonra oturmaya dahi gitmem artık onlar yüzünden hayata 1-0 yenik başladık arabayı satabilirlerdi lüksten önem vermediler diye düşünüyor.Annem kardeşimin düğünü için o bilezikleri bozdurdu eşya aldılar .Birde annem kardeşin bize 6 bin kredi çekmişti ondan elimden geldiğince sana yaptığımız kadar ona da yapcam dedi .Sizce kim haklı ?
Esin haklı sonuçta düğünde takilanlar yeni evlenenlerw destek olsun diye takılır

Evet annemin yaptığını çok sindiremiyorum ama eşimin iki yıldır sürekli bu konuyu önüne getirmesi çok sinir bozucu oluyor.Çok yıprattı beni.Annem teyze oğlu ile evlenmesini hiç istemedi .2 nişandan dönmüştü pazarlamacılık yapıyor okumadı diye istemedi kardeşim okul öncesi öğretmeni o yüzden orası zaten başka bi dertti ama kabullendi artık çünkü onlar annem ne isterlerse yaptılar.Şimdi eşim annemi sevmiyo ama sonuçta annem değiştiremiyorum o yüzden üzülüyorum.Hele teyze oğlu gidip orda yemeğe kalıyo filan geceye kadar oturur ama eşim yemeğe davet etse bile gitmiyo çaya gider sadece.
Valla Kusura bakma da 10 yıl da geçse unutmaz.. Ben 3 senedir hala arada vururum eşimin yüzüne... Cunku bazen sikisinca ailesinden isteyince bi ton laflar azcık nakit zar zor veriyorlar

Tabii ki bu konuda eşin haklı,düğünde damada takılan bilezikler ne kadar da utandırıcı. En güzel gününüzde,herkesin içinde mahçup olup,arkanızdan konuşulmasına neden olmuş anneniz.

sadece o kadarla kalsa,eşinizle annenizin arası açılmış,arada siz kalmışsınız.bu dengenin bozulmasına mani olmalıydınız.

Kardeşinizin eşi annenize gider elbet,aynı muameleyi görmemiş ki eşiniz gibi.o yüzden ikisini hiç mukayese etmeyin.anneniz madem bu hatayı etti sonucunu da doğal olarak kabul etmesi gerekiyor.aynı şekilde siz de ilişkinizin bu olay hiç yaşanmamış gibi pürüpak olmasını beklemeyin.

Merhaba ;
Kafama takılan 2,5 yıldır süren bir takı mevzusu var bir türlü hangi taraf haklı çözemedim.2,5 sene önce evlendim eşimin ailesi ile kendi ailem arasında sorunlar oldu.Birbirilerini sevmediler .Özellikle annem kv’min Olduğu ortamlara bile girmek istemedi.Bu sorunlar yetmezmiş gibi birde takı sorunu çıktı.Bu yüzden hala eşimle tartışıyoruz .
Eşim düğünden bir hafta önce davetiye vermeye geldi bizim tarafa dağıtılması gereken .Orda annem babam altınların yarısını biz alacağız dediler.Bende önceden uyardım bi şi demeyin ben düzgünce konuşacağım diye ama beni beklemediler kendileri demişler.Eşim baya sinir olmuş bi şi dememiş kalkmış gitmiş.Sonra bana kızdı annenler böyle dedi diye.
Babam hastaydı o yüzden çalışmıyordu.Araba kredisi borcu vardı .Ev kendimizindi birde annemin 4 tane bileziği vardı zor günler için biriktirdi.Takılan altınları ben güçlükle bozdurdum benim hakkım olanı alırım dedi annem ve sadece bana takılan 25 altından 12 tanesini annemler düğün günü aldılar.
Eşimde gitmiş herkese geline takılan altınları ailesi alacak bana takın demiş herkes bileziği bile eşime taktıkar orada çok sinir oldum.Öyle bişi yok diyorum eşim annenler altınları alacak dediler diye çoğunu kendine taktırdı.Yanlış anlamışın diyorum yok aynı diyor.Velhasıl eşim bu yüzden anneme cephe aldı çok gitmiyor .
Bu hafta kardeşim evleniyor eşimin teyze oğlu ile .Babam düğünden 10 ay sonra vefat etti .Annem kardeşimin altınlarını almayacağım diyor ona zaten senin kadar takılmaz az olur diyor.Eşimde neden bizden aldı ben düğünden sonra oturmaya dahi gitmem artık onlar yüzünden hayata 1-0 yenik başladık arabayı satabilirlerdi lüksten önem vermediler diye düşünüyor.Annem kardeşimin düğünü için o bilezikleri bozdurdu eşya aldılar .Birde annem kardeşin bize 6 bin kredi çekmişti ondan elimden geldiğince sana yaptığımız kadar ona da yapcam dedi .Sizce kim haklı ?
Eşiniz yerden göğe haklı. Hayır aileniz ihtiyaç halinde altınları isteyebilir bu sorun değil ama sorun üslup ve davranış. O altınlar ikinizin ve eşinizin onaylamış olması lazımdı. Yangından mal kaçırır gibi düğün günü uzerindeki yari altını alması çabası. Iyi ki bileziği şuyu buyu eşinize takmışlar valla

Eşin haklı... düğünde takilanlarin mantığı gelin ve damada destek olmak değil mi? Her yere hava olsun diye takmak, elalem nedl der diye takmak vs diye....
altın tak sonra çocuğunu evlendirirken toptan al bu mantık kötü... babam ablama aynısını yaptı haberi olmadan ceyreklerin yarısını toplamıştı ama bana yapamadi. .tabi sonradan hatasını kabul etti iş işten geçmişti tabi.

Back
X