ANNEM MİRAS

Araya başka bir alici sokup sonucda amacina ulaşabilir.
Bence doğru bir yol değil. Dedemde zamaninda 5 katli apartmani oğluna araya başka bir alica sokarak "satmış" mahkemem daha yeni sonuclandi... yasal yani
Yasal değil. Muvazaalı işlem deniyor işte buna ve işlem iptal ediliyor. Dava açılınca iptali isteniyor.

Yasal değil. Muvazaalı işlem deniyor işte buna ve işlem iptal ediliyor. Dava açılınca iptali isteniyor.
dava acip iptal ettirebilmesi icin annesinin vefat etmesi lazim. o zamana kadar da belki kardesi evi 3.bir kisiye satip parasini catir catir yiyebilir ve kimse hic bir hak iddia edemez maalesef

Annenizin zihniyetini kusura bakmayın ama kavrayamadım ben, kimin kimden önce öleceği belli olmazda, ne demek devlet abine bakar ya. Ayıptır, günahtır. Savunmasız bi insanın hakkına girmektir. Eğer ev abinizin üstüne olursa maaşı da varmış, bak kedi gibi nasıl bakıyorlar ona. Bu kadar kardeşi olan bi adam, maaşı ve evi olan bi insan bi köşede yaşayamaz mı. El insaf ya. Nereleri düşünür olduk arkadaş. Ne planlar yapsr olduk. Şimdiden abiniz gözden çıkarılmış bence. Annenize bişey olduğu taktirde abinize bakmayacakları besbelli ortada. mal derdine düşmüşler. Hiç Allah korkusu kalmamış insanlar da ne günlere kaldık, Allah sonumuzu hayır etsin. Gidişat hiç iyi gözükmüyor.

İmza atmasan bile evi yaşadığı sürece istediği çocuğun üstüne yapabilir. Tam anlamadim ama evin kredisi engelli kardeşinizin emeklisiyle odendiyse ortada büyük haksizlik var
Yapabilir ama anne vefat edince diğer çocuklar mirastan mal kaçırma,pay yenmesi davası açabilirler,böyle bir hakları var.
Konu sahibi imza atma o engelli kardeşine yazık sokakta kalmasın,annen hiç düşünemiyor mu? Yazık günah.

Annenizin zihniyetini kusura bakmayın ama kavrayamadım ben, kimin kimden öleceği belli olmazda, ne demek devlet abine bakar ya. Ayıptır, günahtır. Savunmasız bi insanın hakkına girmektir. Eğer ev abinizin üstüne olursa maaşı da varmış, bak kedi gibi nasıl bakıyorlar ona. Bu kadar kardeşi olan bi adam, maaşı ve evi olan bi insan bi köşede yaşayamaz mı. El insaf ya. Nereleri düşünür olduk arkadaş. Ne planlar yapsr olduk. Şimdiden abiniz gözden çıkarılmış bence. Annenize bişey olduğu taktirde abinize bakmayacakları besbelli ortada. mal derdine düşmüşler. Hiç Allah korkusu kalmamış insanlar da ne günlere kaldık, Allah sonumuzu hayır etsin. Gidişat hiç iyi gözükmüyor.
Annemin planları bunlar ,annem yapmasa kardeşlerim bu konuda talep edemez annem biraz hırçın kimse başedemez yaşlı değil çok genç evlenmiş abimle arasında 17 yaş var annemin ,benimle 18 yaş ..benim son kararım imza felan atmiycam ileride abimin tüm haklarini koruyacam zaten ileride köyde yaşama hayalim var eşimde iyi bir insan kimse bakmazsa alır gül gibi bakarım abime inşallah

Annemin planları bunlar ,annem yapmasa kardeşlerim bu konuda talep edemez annem biraz hırçın kimse başedemez yaşlı değil çok genç evlenmiş abimle arasında 17 yaş var annemin ,benimle 18 yaş ..benim son kararım imza felan atmiycam ileride abimin tüm haklarini koruyacam zaten ileride köyde yaşama hayalim var eşimde iyi bir insan kimse bakmazsa alır gül gibi bakarım abime inşallah
Talep edemezler mi? Kredi kartı borcuna, kira borcuna anneye koşan kardeşlerinizmi hiç sanmam. Annenizin tek başına bu kararı almadığına çok eminim. Diğer kardeşler duruma engel koyup, böyle bişey gerek yok biz abimize bakabiliriz diyebilirlerdi. Sıcak para tatlıdır der büyüklerimiz.

Yapabilir ama anne vefat edince diğer çocuklar mirastan mal kaçırma,pay yenmesi davası açabilirler,böyle bir hakları var.
Konu sahibi imza atma o engelli kardeşine yazık sokakta kalmasın,annen hiç düşünemiyor mu? Yazık günah.
Nasılsa maaşı var kimse bakmazsa devlet bakar diyor ama muhtemelen bakırköy ruh ve sinirde yatırırlar çünkü ömür boyu sürecek ilaç tedavisi var orada yatırırlar yazık oraya yatacak kadar ileri derecede bir rahatsızlık yok benim gönlüm razı değil,biz tedavi için gittiğimizde abim oradaki hastalardan çok korkuyor onu orada asla bırakmak istemem

Talep edemezler mi? Kredi kartı borcuna, kira borcuna anneye koşan kardeşlerinizmi hiç sanmam. Annenizin tek başına bu kararı almadığına çok eminim. Diğer kardeşler duruma engel koyup, böyle bişey gerek yok biz abimize bakabiliriz diyebilirlerdi. Sıcak para tatlıdır der büyüklerimiz.
Yok annem o konularda çok fena evet maddi destek oluyor ama isteyerek TE yapıyor ,annem istemediği hiçbir şeyi yapmaz kıyamet koparır ,biraz evlat ayırımı yapıyor ,biz 2 sene işsiz kaldık kirada açmisin tokmusun diye sormadı çok üzgünüm ve yapılanın farkındayım ama anne işte

Nasılsa maaşı var kimse bakmazsa devlet bakar diyor ama muhtemelen bakırköy ruh ve sinirde yatırırlar çünkü ömür boyu sürecek ilaç tedavisi var orada yatırırlar yazık oraya yatacak kadar ileri derecede bir rahatsızlık yok benim gönlüm razı değil,biz tedavi için gittiğimizde abim oradaki hastalardan çok korkuyor onu orada asla bırakmak istemem
Annen öyle birşey yapsa bile sen dava açıp saklı pay hakkını alabiliyorsun. Ama abini bırakma,hastaneye yatacak kadar büyük bir engeli yok belli ki

Araya başka bir alici sokup sonucda amacina ulaşabilir.
Bence doğru bir yol değil. Dedemde zamaninda 5 katli apartmani oğluna araya başka bir alica sokarak "satmış" mahkemem daha yeni sonuclandi... yasal yani

Evet. Direkt evlada verince kardeşler dava açabiliyor. Ancak dediğiniz gibi araya başkasını koyup ondan ona satış yapılınca yasal oluyor hak iddia edilemiyor. :(

Yok annem o konularda çok fena evet maddi destek oluyor ama isteyerek TE yapıyor ,annem istemediği hiçbir şeyi yapmaz kıyamet koparır ,biraz evlat ayırımı yapıyor ,biz 2 sene işsiz kaldık kirada açmisin tokmusun diye sormadı çok üzgünüm ve yapılanın farkındayım ama anne işte
Umarım anneniz bakıma muhtaç hale gelmez. Herşey insanlar için

Annen öyle birşey yapsa bile sen dava açıp saklı pay hakkını alabiliyorsun. Ama abini bırakma,hastaneye yatacak kadar büyük bir engeli yok belli ki
Ayakta tedavi ile bir rutini var o şekil de hayata tutunuyor ,ilaç kontrolü ile normale yakın bir yaşami var ,ilaçların yan etkileri de biraz saflik

dava acip iptal ettirebilmesi icin annesinin vefat etmesi lazim. o zamana kadar da belki kardesi evi 3.bir kisiye satip parasini catir catir yiyebilir ve kimse hic bir hak iddia edemez maalesef
Hayır. Annesi hayattayken 3.kişiye satar gibi yapıp aslında amacı o evi bir evladına devretmekse diğer çocuklar bunun iptali için dava açabilirler. Diğerleri de gayet hak iddia ederler.

Hukukçuyum, ondan biliyorum. :)

Hayır. Annesi hayattayken 3.kişiye satar gibi yapıp aslında amacı o evi bir evladına devretmekse diğer çocuklar bunun iptali için dava açabilirler. Diğerleri de gayet hak iddia ederler.

Hukukçuyum, ondan biliyorum. :)
Bunun bir suresi varmı acaba kaç yıl içinde çünkü ben bu konuda takip edemem belki de yapmistır haberim bile yoktur bana maksus o şekilde soyluyor olabilir ,iyi niyetli düşünmeye çalışıyordum ama buradaki yorumlar haklı olduğumu en azından abim için bu konuda istikrarlı olmami anlattı.. ve tek kişi sayılırım yinede ileride dava acabilirler miyim ,

O zaman hastaneye yatmaya gerek yoktur umarım annen vicdanıyla karar verebilir. Babanın hakkından mahrum etmez sizi.
Yıllardır ilaç tedavisi ile yaklasik 20 yıl ayakta tedavi..ama bakımi olmazsa rutin ilaç ve düzeni biraz denge sorunu oluyor o sebeple ona düzenli bakılması lazım,bakilmazsa kimse bakmazsa muhtemelen yatırırlar ..babamın hakkı 10 yıl önce satıldı oradan 5000 TL bana düştü vermedi bende çok dile getirmedim çünkü ev aldı.. şimdide diyor ki 5000 TL'yi sana vereyim evden hak almayacaksin ,ev iki kardeşin diyor bana , muhtemelen kağıt imzalatacak

Yıllardır ilaç tedavisi ile yaklasik 20 yıl ayakta tedavi..ama bakımi olmazsa rutin ilaç ve düzeni biraz denge sorunu oluyor o sebeple ona düzenli bakılması lazım,bakilmazsa kimse bakmazsa muhtemelen yatırırlar ..
Allah şifa versin diyelim,anneni biraz vicdansız buldum kusura bakma.

Back
X