- Konu Sahibi llllpocahontasllll
-
canım benim inan ne diyeceğimi bilemedim ama yanlış anlama acaba annenin herhangi bir psikolojik rahatsızlığı olabilir mi veya çocukken yaşadığı kötü bi olay veya travma vb. mesel bi çocuğa küçükken sürekli salaksın gerizekalısın dersen o çocukta büyüyünce kendi çoucuğuna veya çevresindekilere aynı yaklaşımda bulunuyormuş genelde .. yani annenin böyle bi sorunu olabilir mikızlar annemin tuhaf bir huyu var..
başkalarının yanında beni hep küçük düşürüyor.
başkalarının anneleri çocuklarını överken o tam tersini yapıyor.
beni övsün istemiyorum sürekli o anneler gibi ama yersin de istemiyorum.
mesela bayramda uzun zamandır görüşmediğimiz biri benim için çok güzelleşmiş, genç kız olmuş falan dedi.
sonra bir süre sonra kızına nazar boncuğu tak nazar değer dedi, annem de yok değmez dedi..
sonra yine bayram günü başka bir tanıdğımız yine uzun zamandır görmemişti beni, aynı şeyi söyledi,
çok değişmiş çok güzelleşmiş kızın dedi birkaç defa.
annem yine, sen uzun zamandır görmedin ondan öyle geliyor dedi.
söylenecek şey mi yani bu.. ne demek, aslında güzel değil ama sen uzun zamandır görmedin ondan öyle geliyor.
o an içinde bulunduğum utancı siz düşünün artık.
ben küçükken gerçekten çirkindim onu kabul ediyorum, gözlüklüydüm, baya esmerdim, zayıftım, kaş-bıyık malum :)
neyse yine işte 11-12 yaşlarımda falan bi yere misafirliğe gittik, benim yaşıtım kızlar vardı ve anneleri oturuyorduk.
konu evlilikten açıldı, bizim kızlar kimle evlenecek acaba falan gibi bir muhabbet oldu, annemin lafı:
sizin kızlar güzel, evlenir. benimki değil.
o an herkes dönüp bana baktı, yediğim lokma boğazımda kaldı yemin ederim. üzüldüğüm belli olmasın diye gülümsedim ben de, herkes yok canım o da güzel falan dedi.
kızlar sizin anneniz de böyle mi ya..
bazen beni çirkinleştirmek için uğraştığını düşünüyorum.
mesela gözlüğü ilk bıraktığım ve lens kullanmaya başladığım zamanlar, diretiyordu gözlük daha iyi diye
ki gözlüğün hiç yakışmadığı da aşikardı yani herkes söylüyordu, ama o ısrarla gözlükle daha iyi diyordu..
laftan da anlamaz, böyle böyle yapma diye anlatsam..
nice anneler güzel olmayan kızlarını prensesmiş gibi anlatırken annem beni yerden yere vuruyor.
canım benim inan ne diyeceğimi bilemedim ama yanlış anlama acaba annenin herhangi bir psikolojik rahatsızlığı olabilir mi veya çocukken yaşadığı kötü bi olay veya travma vb. mesel bi çocuğa küçükken sürekli salaksın gerizekalısın dersen o çocukta büyüyünce kendi çoucuğuna veya çevresindekilere aynı yaklaşımda bulunuyormuş genelde .. yani annenin böyle bi sorunu olabilir mi
Annem anlamaz diye kestirip atma,neden böyle davrandığını ona sormadan bilemezsin.
Bize verdiğin örnekleri ona da vererek neler hissettiğini anlat ona.Böyle böyle yaptığında üzülüyorum,senden uzaklaşmak istemiyorum de.
Başkalarına anlatır derken ne şekilde anlatır,dalga geçmek için mi ya da böyle böyle diyor oysa yok öyle bişey gibi kendini savunarak mı?
bazı anneler boyle canım maalesef okurken benim annemi mi tarif ediyo diye düşündüm ama yapacak bi sey yok kki huylu huyundan vazgecmez bende anneme diyorum anne herkes kızını övüyo sende birazcık beni öv die ama tamam diyo yine aynı
Ne kadar ilginç... Bu durum sizi çok etkiliyor olmalı. Yani sürekli sizi beğenmeyen, başkası tarafından bile beğenilmenizi kabullenmeyen bir anne :/
Anlayamadım gerçekten ama özgüveniniz sarsılmasın yani sonuçta sizi uzun süre sonra ilk kez gören insanlar ne kadar güzelleştiğinizi dile getiriyorlar ne diye yalan söylesinler ki ?
Siz nasıl buluyorsunuz kendinizi ? Yani annenizin bu davranışının altında bir sebep yatıyor ama haklısınız ben olsam ben de gidip bu konuyu konuşamazdım.
Canim kac yasindasin? Benim annem de çocukluğumuzda ve genc kızligimizda öyleydi.. Biz iki kiz kardesiz, ikimize de öyleydi. Övmeyi birak yererdi.
Kuzenlerim falan gelirdi , onlar hep bizden daha kiymetliydi. Hep bizi aşağılar onları yuceltirdi.sırf o yüzden kuzenlerinde cok kavga etmisligim vardır.
Hatta bı seferinde çok yakın aile dostumuzun kızları ve biz oturuyoruz o teyze dediki ne guzel pırıl pırıl kızlar. Annem de , bir tek bizim gül şişman demişti :) ne alaka:) simdi gülüyorum ama o zamanlar cok moralim bozuluyordu.
Simdi 30 yaşındayım elimde guzel bir mesleğim, iyi bir hayatım var. Eskiye gore cok cok değişti annem. Neden öyleydi bilmiyorum ama yapacak bı sey yoktu. Normalde bize asırı duskundu çünkü. Sdc milletin icinde öyleydi. Belki de insanlar aa bak çocuğunu cok kayiriyor galan demesin diye. Töresel seyler , bilmiyorum.
Uzme kendini sabret
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?