Annem neden böyle davranıyor?

llllpocahontasllll

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2011
413
0
0
Diğer
kızlar annemin tuhaf bir huyu var..
başkalarının yanında beni hep küçük düşürüyor.
başkalarının anneleri çocuklarını överken o tam tersini yapıyor.
beni övsün istemiyorum sürekli o anneler gibi ama yersin de istemiyorum.

mesela bayramda uzun zamandır görüşmediğimiz biri benim için çok güzelleşmiş, genç kız olmuş falan dedi.
sonra bir süre sonra kızına nazar boncuğu tak nazar değer dedi, annem de yok değmez dedi..

sonra yine bayram günü başka bir tanıdğımız yine uzun zamandır görmemişti beni, aynı şeyi söyledi,
çok değişmiş çok güzelleşmiş kızın dedi birkaç defa.
annem yine, sen uzun zamandır görmedin ondan öyle geliyor dedi.

söylenecek şey mi yani bu.. ne demek, aslında güzel değil ama sen uzun zamandır görmedin ondan öyle geliyor.
o an içinde bulunduğum utancı siz düşünün artık.

ben küçükken gerçekten çirkindim onu kabul ediyorum, gözlüklüydüm, baya esmerdim, zayıftım, kaş-bıyık malum :)
neyse yine işte 11-12 yaşlarımda falan bi yere misafirliğe gittik, benim yaşıtım kızlar vardı ve anneleri oturuyorduk.
konu evlilikten açıldı, bizim kızlar kimle evlenecek acaba falan gibi bir muhabbet oldu, annemin lafı:
sizin kızlar güzel, evlenir. benimki değil.
o an herkes dönüp bana baktı, yediğim lokma boğazımda kaldı yemin ederim. üzüldüğüm belli olmasın diye gülümsedim ben de, herkes yok canım o da güzel falan dedi.

kızlar sizin anneniz de böyle mi ya..
bazen beni çirkinleştirmek için uğraştığını düşünüyorum.
mesela gözlüğü ilk bıraktığım ve lens kullanmaya başladığım zamanlar, diretiyordu gözlük daha iyi diye
ki gözlüğün hiç yakışmadığı da aşikardı yani herkes söylüyordu, ama o ısrarla gözlükle daha iyi diyordu..

laftan da anlamaz, böyle böyle yapma diye anlatsam..
nice anneler güzel olmayan kızlarını prensesmiş gibi anlatırken annem beni yerden yere vuruyor.

Son düzenleme:
canım benim inan ne diyeceğimi bilemedim ama yanlış anlama acaba annenin herhangi bir psikolojik rahatsızlığı olabilir mi veya çocukken yaşadığı kötü bi olay veya travma vb. mesel bi çocuğa küçükken sürekli salaksın gerizekalısın dersen o çocukta büyüyünce kendi çoucuğuna veya çevresindekilere aynı yaklaşımda bulunuyormuş genelde .. yani annenin böyle bi sorunu olabilir mi

bilmiyorum ki canım..
ama çocukluğumdan beri beni beğenmeme durumu var onu hissediyorum.
çocukluğumda ondan hiç güzel söz duyduğumu hatırlamıyorum. beni seviyor biliyorum ama, şu anda mesela teyzemin kızı var 6 yaşında, ona çok farklı davranıyor.
elinde bi imkan olsa, ben teyzemin kızı olayım, o onun kızı olsun diye sorsalar kabul eder gibi.

Annem anlamaz diye kestirip atma,neden böyle davrandığını ona sormadan bilemezsin.

Bize verdiğin örnekleri ona da vererek neler hissettiğini anlat ona.Böyle böyle yaptığında üzülüyorum,senden uzaklaşmak istemiyorum de.

öyle kolay konuşulacak bir konu da değil, en azından ben çekiniyorum.
ki anlatırsam eminim gibi bunu başkalarına anlatır, bundan %100 eminim.

özgüvenimi sarsıyor kadın, o öyle cevaplar verince, acaba kadınlar yalan mı söylüyor, gerçekte beni beğenmiyorlar mı diye geçiyor içimden.

Son düzenleme:
Başkalarına anlatır derken ne şekilde anlatır,dalga geçmek için mi ya da böyle böyle diyor oysa yok öyle bişey gibi kendini savunarak mı?

Annen ciddiye almıyorsa sen de ciddiye alma.Kendinin güzel olduğunu biliyorsan,başkalarının ne dediği çok da önemli değil.O kadınlar güzel bulsa ne olur bulmasa ne olur.Önemli olan senin kendini beğenmen.

bazı anneler boyle canım maalesef okurken benim annemi mi tarif ediyo diye düşündüm ama yapacak bi sey yok kki huylu huyundan vazgecmez bende anneme diyorum anne herkes kızını övüyo sende birazcık beni öv die ama tamam diyo yine aynı

Ne kadar ilginç... Bu durum sizi çok etkiliyor olmalı. Yani sürekli sizi beğenmeyen, başkası tarafından bile beğenilmenizi kabullenmeyen bir anne :/
Anlayamadım gerçekten ama özgüveniniz sarsılmasın yani sonuçta sizi uzun süre sonra ilk kez gören insanlar ne kadar güzelleştiğinizi dile getiriyorlar ne diye yalan söylesinler ki ?
Siz nasıl buluyorsunuz kendinizi ? Yani annenizin bu davranışının altında bir sebep yatıyor ama haklısınız ben olsam ben de gidip bu konuyu konuşamazdım.

ben kendimi normal buluyorum, çok güzel de diyemem, çok çirkin de diyemem.
herkes gibi eksiklerim var, ama şunu söyleyebilirim ki o insanların beni en son gördükleri halden daha güzelim.

Canim kac yasindasin? Benim annem de çocukluğumuzda ve genc kızligimizda öyleydi.. Biz iki kiz kardesiz, ikimize de öyleydi. Övmeyi birak yererdi.
Kuzenlerim falan gelirdi , onlar hep bizden daha kiymetliydi. Hep bizi aşağılar onları yuceltirdi.sırf o yüzden kuzenlerinde cok kavga etmisligim vardır.
Hatta bı seferinde çok yakın aile dostumuzun kızları ve biz oturuyoruz o teyze dediki ne guzel pırıl pırıl kızlar. Annem de , bir tek bizim gül şişman demişti :) ne alaka:) simdi gülüyorum ama o zamanlar cok moralim bozuluyordu.
Simdi 30 yaşındayım elimde guzel bir mesleğim, iyi bir hayatım var. Eskiye gore cok cok değişti annem. Neden öyleydi bilmiyorum ama yapacak bı sey yoktu. Normalde bize asırı duskundu çünkü. Sdc milletin icinde öyleydi. Belki de insanlar aa bak çocuğunu cok kayiriyor galan demesin diye. Töresel seyler , bilmiyorum.
Uzme kendini sabret

hehe o şişmanlık konusuna birden atlayış komikmiş. :)
belki de dediğiniz gibi dışarıya karşı öyledir.. ya da dışarı çıkarken bakımlıyız falan, evde ev halimizle görüyor ya bizi hep ondan da olabilir
yoksa bana çok düşkündür yani.

her annenin daha doğrusu her insanın huyu farklıdır kimisi sever ama hic belli etmez, kimisi nedendir bilinmez kendi sorunları yüzünden cocuğunu sevmez kimisi çok fazla över kimisi aşağılar, ezer .. eğer onları değiştiremiyorsanız oldukları gibi kabul etmeyi deneyin .. sizin yerinizde olmak isteyen yüzlerce insan olduğuna eminim

Annem Aklıma Geldi..

Eşimin Annesi İstemeye Gelmeden 1 Hafta Önce Annemle Tanışmaya Yani Çaya Gelmişti..
Hemde Eşimle Birlikte..

Annem de O Gün Sarma Falan Yapmıştı..
Eşim Çok Sever Ama O Gün Annemden Çekindiği İçin Yiyemedi..
Kayınvalidem de Dedi ki; Oğlum Çok Sever Sarmayı Ama Utandı ....... Hanım Yiyemiyor Dedi..
Güldük Falan..

Annem O Sırada Ne Dese Beğenirsiniz ?
Üfff Makara'da Bir Sarma Sarar İnce İnce, Döktürür Valla..

Not : Yemek Yapmasını Bilmiyorum..

Olmaması Lazım Ama Oluyor..
Boşver Aldırma Bu Yaştan Sonra Kimseyi Düzeltemezsin..

Acaba direkt sizinle ilgili olmayabilir mi?

Bazı insanlar övgüden hoşlanmaz.İçten içe mahcubiyet duyarlar.Kimisi bunu dışa saldırganca yansıtır.
İnanın böyle insanlar tanıyorum.Özünde çok çok iyidirler.

Yaşınız kaç bilmiyorum ama (profilinizde öğrenci yazdığına göre çok olmasa gerek )bence siz hala onun küçük kızısınız.Sizin büyüyüp de genç bir hanım olduğunuzun henüz farkında olmayabilir.

Sizi incitmek için yaptığına ihtimal vermiyorum.
Yakın çevreniz onun mizacının farkındadır zaten.Kime söyleyecek olursa olsun.Bu konudaki rahatsızlığınızı uygun bir dille anlatmalısınız.
Ayrıca;herhangi ortamda sizin üzerinize bir konu geçtiğinde sessiz kalmasını rica edebilirsiniz.
İllaki karşılık vermek zorunda olmadığını da söyleyebilirsiniz.

Naçizane önerim. =)

konuya bir yorum da ben katayım. uzmanlar der ki" sizin çocuklarınıza uyguladığınız davranış, annelerinizden size miras kalanlardır" yani konu sahibinin annesi kendisine küçükken o şekilde davrandığı için davranış kodlandı beyne. bunlar da bize kalan DNA lar gibi değişmiyor maalesef. aslında amacı yermek değil çocuğunu orada kendince mütavazilik yapacak ama karşısında olan çocuğa etkilerini hesaplayamıyor.

annem de öyledir
küçükken ve ergenlik dönemi ben de kafama takardım
başkaları çirkin, başarısız, kafası çalışmayan çocuklarını allar pullarken
bizim ki güzel, başarılı, zeki çocuklarının nerede olumsuz özelliği var sadece onlardan bahsederdi

hala da değişmiş değil
evlendik barklandık
eşimlerimiz karşı potlar kırar

hiçbri zaman olumlu özelliklerimizi anlatmaz, olumsuzu göze sokar
yapma desen, yapma dediğini anlatır
"asude diyo ki anne niye beni başkalarına....." ile başlar
son derece boş boğazdır, ketumluğu yoktur
bir olayı sıkı sıkıya tembih etmezsen, kesin birilerine anlatır
hem de hiç olmayacak tiplere
çocuk gibi tembihleyeceksin ki anlatmasın

ama tüm bunların hiçbirisi kötü niyetli değil
fıtratı öyle
bütün çocuklarına karşı aynı
üzerime alınmıyorum
rahatsız da olmuyorum artık alıştım
beni tanıyan tanıyor

belki çok saçma gelecek ama kendinizi güzel bulup havalara girmenizimi istemiyor..bilemedimki..

bir anne neden böyle yapar..kıskanıyormu dicem..demeye dilim varmıyor..neticede bir anne..

çok tuhaf..belkide sinirsel ruhsal sorunları vardır kendi içinde..geçmişten gelen..

o yüzden böyle davranıyordur..sorsan kendide bilmiyordur belki cevabı..

nebilem..tuhafladım yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…