Annem neden böyle?

Sanki annenin psikolojik sorunlari var gibi geldi. Yazdiklarina bakilirsa sagi solu birbirini tutmuyor ama anne iste. Yas ilerledikce onlar cocuklasiyor biraz, sira bize geliyor, idare edecegiz, canim diyecegiz, elinden tutacagiz, az mi cekiyorlar derdimizi....
Bosver, esinle dertles, annenin de derdini dinle...
Benim annem cok sukur senin annen gibi degil ama bizi de menapoz vurdu. Cok sinirli bir insan oldu. Bir gorsen oglumu yikiyoruz bagris cagris, esimin agzi acik kaliyor, birbirimize giriyoruz cunku.
Sonra amaan diyorum, annemin cani sagolsun, varsin o bagirsin cagirsin, onca emegi var, o kadar da nazi gecsin yani. Gidiyorum kocaman opuyorum, sirnasiyorum, cok yetenekliyim bu hususta sırnaşık şey O da bir kiziyor, iki kiziyor, hatta bazen kovuyor, sonra bakiyorum gulmeye baslamis. Ya da sakinlesiyor ama hakli haksiz farketmez kendimi affettiriyorum. Ne olacak, iki gunluk dunya, kim daha kiymetli ki annemden, hepsi basimizin taci degil mi...

doğru diyosun canım bizide menopaz vurdu birazda hepsi karıştı şu anda napıcan allah başımızdan eksik etmesin idare ediyoruz işte zamanunda o benim kahrımı az cekmemiş sap olsunda bağırsın cağırırsın

canım cok doğrusun haklısın söylediklerinden etkilenmemeye calışıyorum ve başardımda bunu zaten tamam tamam diyorum ama kendi bildiği yapıyorum herkezin yasadıkları bil değil her insanda bir değil o yüzden boşveriyorum dediklerin sağolsun eşim cok iyidir dinler dertleşirim dediğin doğru gece olunca kapısını kitleyip yatağına giriyor cok doğru canım

ayy..cnm benim ya..
annelik duygusu kişiden kişiye değişiyo işte..kimisi destek değilde köstek olmayı,hep olumsuz örnekler vermeyi annelik sayıyo öalesef...sende artık tanıyosun anneni ona göre davranırsın artık..

dediğin cok doğru canım hep olumsuz örnek ama hiç olumlu yok yani ona göre destek yaptığı hemde nasıl destek ama bana göre kösteğin en büyüğü kırmak istemiyorum o yüzden susuyorum haklısın diyorum napabilirim ki elimden başka bişey gelmiyor sessizce ağlıyorum sonra senağlama

annesınle sorun yaşayan bırı olarak sana tek tavsıyem, annene herşeyı dört dörtluk göster. konuşurken sızden bahsetmesını engelle konuyu hemen degıştır yemek tarıfı falan ıste. annenı bol bol öv. kayınvalıdenı ne ıyı ne kötu anlatma. zamanla oturur sıstem bak göreceksın.

kızım galba tum anneler boyle ya bılmıyorum,
demın helva yaptı aksam koktu mıs gıbı, sonra seslendı bana ben odamdayım helva ıstermısın dedı ısterım olur dedım, ıstemesen şaşardım zaten bı kere de kalk kendın al kendın bısey yap dedı, ya ben her seyı yapıyorum yaranamıyorum bıde temızlık bulasık cogu zaman yemek falan... ama ılla laf sokuyor,
aksamustu de aynısı oldu sonra vurdum kafayı yattım mecbur cok uzuluyorum.

demıssın ya kocamla kesın ayırırdı onu dınlesem, evet ben hep ayrılıyorum sımdıde tırmalanıyor gıne. :teselli:

bu bahsettınız guzel gıbı gorunuyor ama ımkanlı degıl, ıllaha kı konuyu acıyorlar acmasalar laf atıp agzınızdan alıyorlar baslıgı acanınn annesı de boyle gıbı gorunuyor :çok üzgünüm:

Benim annem sinir hastası evet bildiğin ilaçla tedavi gören sinir hastası hem de ağır ama söylediklerinin çoğu takır takır çııkıyooor abi çıkıyoor annen çok aksi olabilir fena olabilir senin görevin yine alttan almak .Kaçımız annemizin tecrübesine sahibiz yerinde olsam annemi hiç üzmem o benim canım ..Hamile kalınca anneme daha bir başka bakar oldum..Maalesef annenle dertleşmeyeceksin canım annen seninle dertleşecek sen sıkıntını malesef başkasıyla palaşacaksın mesela bizlerle biz neciyiz ...:teselli:

cok saol canım bende öyle yapıyorum zaten iyiki varsınız :enbuyukkk:

zaten alttan alıyorrum ama bende insanım alamadağım zamanlarda oluyor ne yazııki canım ciğerim o beni yinede allah başımızdan eksik etmesin annelerimizi:Saruboceq:

evet doğru diyon canım ben acmasan bşle acıyor konuyu bende sinirlenince döküyorum eteğmdeki taşları ama öğrendim gelmiyor artık oyunlarına

benim annemde aynı canım kendini dünyanın merkezi sanıyor.son iki yıldır takmıyorum artık anne sonuçta atamassın.ama ben geçen yaz ziyaretine gitmedim beni hiç istemedğim bir olayın içine soktu.bitti dedim yeter ben evlatlığımı biliyorum sende anneliğini bil.çok uzun hikaye tavsiyem hatasını anlaması için ona farkettirecek kadar bir süre az görüşmeniz.zaten anlar ve çeki düzen verir kendine.benim annemde işe yarıyor ama kısa süreliğine sona gene aynı oluyor gene mesafe koyuyorum kaybetmekten korkup düzeliyor.kısır döngü canım.dediğim gibi anne atamazsın.sen kendi yuvana bak herkez yerinde sağolsun.evliliğine kimseyi karıştırma.annen bile olsa ailevi proplemlerini paylaşma.eşinle aran iyiyse benim öyle eşine sığın kendini yuvana ada.ben öyle yaptım çok mutluyum.eşim bana annemden daha yakındır.allah kolaylık versin.

evet doğru diyon canım ben acmasan bşle acıyor konuyu bende sinirlenince döküyorum eteğmdeki taşları ama öğrendim gelmiyor artık oyunlarına

arkadaşşş senin yapyığın hataların aynısını ben de yapyım! ama büyük bir farklaa ben kendi ailemi kayınvalidemlere anlattım... babamla çok sorun yaşıyorduk artık zoraki kalıyor gibi birşeydim evde odamdan pek çıkmıyorduum evde olduğumdada babam varsa eğer.annemle pek bi sorunumyoktu ama oda babamla arası bozulmasın diye bizim arkamızda durmuyordu.kız kardeşimde nişanlıyıdı benimle aynı zamanda.oda aynıydı.yani annemede gönül kırgınlığım vardı.babamın durumuçok iyi maddi olarak hiç bi yardımda bulunmadı herşeyimi kendim aldım karşı tarafta bütün bu olanlardan haberdar tabi benim sayemde herkes söylüyordu anlatma diye o kadar daralıyordum ki... neyse işte bi sürü olaylar oldu ve şu anda eşim ailemle görüşmemi istemiyo.onlar soğudu bi kere ama benim ailem görüşmesem bile bu kendi insiyatifimle olsun isterdim böyle çok zor! 7 aylık evliyim henüz evime gelemediler eşim istemiyo diye. aramız 18 saat.her yönden uzağız.neden bazı aileler bu kadar bencil anlamıyorum evlatlarına neden değer vermiyorlar?çocuklarını yalnız bırakıyorlar!!!! eşimi ve ailesini de suçlayamıyorum onlarda haklılar çünkü.banada çok iyi davranıyorlar el üstünde tutuyorlar ama bi yanım eksik tabi...

çok ilginç arkadaşlar ya.bir anne evladının iyi mutlu olmasından mı rahatsız olacak.yani sen kayınvalidene gidince surat yapsan,geldiklerinde surat yapsan,eltini evinden kovsan huzurunmu kalır??eee ozaman kavgalar,sürtüşmeler,tartışmalar....nolcak peki.kavga edince hakkını aramak için annen mutlumu olacak yani hiç anlamadım...

benim annem de tam tersi.artık iyicene bunaldığımda yada suratımdan anladığında eşimle olanları anlatıyorum,aman kızım alttan al o kocan senin olsun kızma,aman kayınvalidenlere saygısızlık etme her laflarına alınma die die hep tembihler.hatta haksız olduğu zamanlarda bile eşimin yanında olur o veya ailesi bana cephe almasınlar,ailemi kötü bilmesinler die..canım annem benim yaa..çok çekmiş zamanında çookkkk..babannem içini kurutmuş anneciğimin ailesi yüzünden..

sen bişicik anlatmıcaksın arkadaşım.eskiden anlattığın konularıda yavaş yavaş düzelttiğini belirtircesine konular aç.işte hataları şuydu ama artık şöle telafi ediyor die mesela..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…