Annenizi çok müdahil buldum.
Herşeyi anlatmaya gerek yok.
Özellikle ilk zaman kayınvalidenize iki gittiyseniz 1 diyeceksiniz. Haftada iki gitmek de garip değil ayrıca. Sadece rutin günlere bağlamayın. Yeri gelir üst üste her gün gidilir, yeri gelir on gün görmezsiniz.
Nisbet yapar gibi değil ama eşiniz de sizinle ailenize gelecek gidecek. Onu da sağlamanız gerekiyor.
Bu arada kayınvalidemle yürüme mesafesinde evlerimiz, yakın oturmamız hiç bir zaman sorun olmadı aksine faydasını çok gördüm.
Bir pazar günümü öldürmektense akşam çayına gittik gönülledik, evde yemek yoksa gittik. E şimdi çocuk var. Yoruldukça hem kızımı gezdirmiş oluyorum hem oraya gittiğimde çocuğa biraz bakıyorlar.
Şunu hep diyorum kız anneleri de erkek anneleri de kıskanır. Erkek anneleri geline sorun yapar kız anneleri kendi kızına.
Bu süreçte siz eşinizle ortak bir tavır içinde olacaksınız. İkinizin yeni bir aile kurduğunuzu anlatacaksınız, göstereceksiniz. İlk aylar genelde bunun mücadelesi olur.
Eğer eşiniz anlayışlı bir insan ise siz de dolup dolup saçma yerlerde taşan birisi değilseniz sıkıntı yaşadığınızda anlatırsınız, çözülür.
Aile içinde yaşadığınız en ufak sorunu bile asla annenize anlatmayın. Siz barışırsınız ama o en olmadık yerde sizi mahcup eder kızımı üzüyorsunuz ayağına.