Annem ve Bakıcı Sorunu

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
Herkese merhaba. Benim derdim de annem. Annem 74 yaşında yalnız yaşıyor. Aynı şehirde yaşayan tek evladı benim diğer kardeşlerim başka şehirlerde. Evin içinde hareket edebiliyor ama ev işi yapması mümkün değil. Uzun süreli arayış ve 2 kötü yardımcı deneyiminden sonra şimdiki yardımcı ablayı bulduk. Genel olarak memnunuz. Güvenilir birisi en başta. Ama olumsuz durumlar da var. Yarım gün çocuğuyla birlikte geliyor ve ister istemez gürültü patırtı oluyormuş annemin anlattığına göre. İlk başta anlaştığımızdan 1 saat az kalıyor. İlk başta 700 tl olarak anlaşmıştık 2. Ay 800 istedi kabul ettik. 5 aydır annemin yanında. Hadi bunları kabul ettik ama annemin az önce bahsettiğine göre çabuk sinirleniyormuş ve birkaç kez annemi terslemiş. Duyunca çok canım sıkıldı. Annem biraz zor insandır ama azarlanmasını kabul edemiyorum. Şimdi benim bu ablayla konuşmam gerek ama bana akıl verin ne olur ne söylemeli nasıl konuşmalıyım? İşi bırakacağım derse başka alternatifimiz de yok şu anda annemin yanına bir yardımcı şart.
Bu arada ücreti az bulanlar olabilir. Aynı mahallede oturuyor annemle yol parası yok. Günde 5 saat kalıyor ve saatleri esnek. Ağır iş yok. Sadece kahvaltı, soba yakma ve günlük ortalık silip süpürme.

benim annemde yasli bi teyzeye bakmisti simdi vefat etti teyze. birakin azarlamayi ona karsi daha hassasti alinirsa diye. ve basta para almadan gitti arkadasinin annesi diye. basta sadece yaninda arkadas olacakti. daha sonra temizlikte istedikleri icin ucret verdiler. Allah kalbine merhamet versin. bence laf arasinda ufaktan soyleyin direk konuya girmeden. siz konu acarsaniz kulagniza gttigini anlar ve birakir

Kendinizi ona muhtac hissettirmeyin.Siz konusun annenizin iyi olmasi icin onu tuttuğunuzu basta evine gelen bir yabancidan firca yemek zorunda olmadığını ayni davranisi tekrarlarsa boyle devam edemeyeceğinizi söyleyin. Siz muhtaciz aman baskasini bulamayiz derseniz tepenize cikar kadincagizin da burnundan getirir.

Yeni birisini arayın alttan alta. Cidden çok tatlı insanlar var. Yaşlı insanların azarlanmasına tahammülüm yok

Siz yanınıza neden almıyorsunuz?altlı üstlü veya karşılıklı oturabilirsinizde.sizde kaynayan tencereden 1 tasda annen icse

Keşke anneniz gibi birisine rastlasaydık. Bu abla çok kötü diyemem ama birçok kez uyarmama rağmen inatlaşıyor annemle.

Sanırım sorun tam da bu. Ona muhtacız ve o da bunun farkında. Konuşacağım ama bir yandan atarlanır da işi bırakırım derse diye korkuyorum.

Ne demiş

Yani anneniz tam ne anlattı

Zira yaşlı ve hasta olunca az ötede dur deyince sorun oluyor

Tabii ki azarlaması vs olmaz da ikisini de siz tanıyorsunuz anneniz alınmış olabilir mi

Alındığı konular da oluyor. Ama genel olarak abla kendi bildiklerinde inat ediyor. O kendi düzenini kurmak istiyor annem kendi düzenini korumak. Arada ben kalıyorum. Son konu biraz saçma ama çamaşırların yıkanma programı. Annem uzun yıkansın istiyor. O hep kısa program seçiyormuş. Annem temiz çıkmıyor diyince bağırarak ikidir bana bunu söylüyorsun diyerek bayağı kızmış. Annem de bana olmadı o öyle yıkasın ben beyazları elimde çitilerim diyor. Çok canım sıkıldı.

Olmaz oyle evde parali calisan o evin kurallarina uyar siz herseyin kuralini belirtin birazda gozu korksun.

Kadına net olun

Annem böyle istiyor

Para onun cebinden çıkıyor üzme annemi deyin

Kadın da kendince haklıdır belki israf görüyordur uzun programı yaşlıların çok sıcak su uzun program gibi takıntıları var

Kv dem sabah 5 te kalkıp makina çalıştırıyormuş görümcem kızmış sabahın körü komşular rahatsız olur diye

Ama o tüm çamaşırları bir günde yıkayıp kurutacakmış takıntı işte

Yerinizde olsam annemi yakin bi yere alirdim yemegini siz gotururdunuz haftalik temizlin falan icinde yardimci alirsiniz.belki bakiciyi bahane ediyor asil derdi yalniz kalmaktan korkmasi hic yaniniza almayi teklif ettiniz mi

Yerinizde olsam annemi yakin bi yere alirdim yemegini siz gotururdunuz haftalik temizlin falan icinde yardimci alirsiniz.belki bakiciyi bahane ediyor asil derdi yalniz kalmaktan korkmasi hic yaniniza almayi teklif ettiniz mi

Evlendiğimden beri ben de eşim de teklif ediyoruz ama evinden ayrılmak istemiyor.

Evin ve çamaşırın sahibi anneniz olduğuna göre, onun istediği gibi yıkanması gerekir. Elde yıkatmıyor ki alt tarafı makinada farklı program istiyor, nesine inat ediyormuş ? Bana tuhaf geldi, bu kadarcık şeyde istediği olmayacaksa gelmesin daha iyi. Bir süre siz sık gidip kuralları belirleyin, gözlemleyin mümkünse. Belki anneyi yanınıza alıp yardımcı tutmak daha iyi olur, kafanız rahat eder.

Anneniz elimde citilerim dedigine gore kalkip makinaya programi kendisi kursun bakicida assin olmaz mi ?

Sobali ev olmasada dogalgazli bi eve gecse sadece temizlikci tutsaniz olmaz mi ? Yemek islerini siz yapabilirsiniz diye dusunuyorum yada gelen kisiye ucret karsiligi yaptirabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…