Eşiniz haklı anneniz haksız neden annenizi tanıdığınız halde dahil ediyorsunuz ki bence aile içi planlarınızı çok gerekmedikçe annenizi dahil etmeyin eşiniz tarafınca hoş olmamışMerhaba kızlar. Sizden bir konuda fikir alacağım. Şimdi öyle ki benim annem gerçekten despot bir karakterdir. İnanılmaz fedakar ve cömert olmasının yanı sıra, hiç hoşuma gitmeyen huyları da var açıkçası.
Konuları çok detaylı yazmayacağım ama bazen eşim ve benimle ilgili karışmamasi gereken şeylere karıştığı oluyor. Mesela biz arabamızı satacaktik ve babam bize müşteri bulmuştu. Annem ise bunun gereksiz olduğunu, eşimin bunu beni bastırarak yaptığını düşünüp babamın bulduğu musteriyi engellemiş. Halbuki biz arabamızın modelini yükseltmek istediğimiz için bunu yapmıştık. Eşim bunu duyunca sinirlendi, yüzüne ifade etmedi ama bana söyledi. Haksız da değil.
Ticari bir konuda bir atılım yapmak istedik eşimle, gızli tutabilecegimiz bir şey değildi ve ilk düşündüğüm annemin ne tepki vereceği, ne laf sokacağı vs oldu. Çünkü ciddi anlamda kendi dogrusunun üzerine doğru tanımıyor. Takmayın ona ne dediğinizi duyar gibiyim ama inanın öyle olmuyor, kafasına yatmayan her konuda sürekli beni de dolduruyoreşime de bana da sürekli laf sokuyor. Bir de bunu gerçekten böyle şaka yaparcasına, sohbet muhabbet tarzında söylüyor ama biz bunu anlıyoruz. Eşimin annemden sogumasindan korkuyorum açıkçası.
Boyle saçma sapan konularda eşim ve annem adasında kaldığım oluyor. Eşim sürekli ona ne diyor ve verecek bir cevabım da yok. Bir tarafta annem, bir tarafta eşim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Ben de size katılıyorum. Ama bu konuyu sana ne deyip kapatmam pek mümkün değil. Çünkü bunca olumsuz şeyi anlattığım annem aynı zamanda birkaç ay öncesinde maddi durumumuz kötüyken bize her türlü desteği de sağlamıştı.Esiniz hakli ona ne?
Evet konuyu bu yöne evriltmek istiyorum ben de. Eşimin hesap soracağı kişi ben olmak istemiyorum.Allah yardımcın olsun canım zor bir durum. Bi benzerini yaşamıştım ve en son patlamıştım. Eşime bana ne diyosun beni ilgilendirmez ona söyle demiştim sanırım. Babama da çıkışmıştım. Bir süre küstü ama geçti. Üzücü oldu tabi. Allah bir daha yaşatmasın
Yalnız ben annemi savunmuyorum. Haklısınız ve çözüm arıyorumBu konuyu yazan bir erkek olaydı da linci göreydin...
Esim bana şu an için pek yansıtmıyor evet. Durumun hoş olduğunu düşünsem çözüm yolu aramam ben de hoş karşılamıyorumeşinizle bir gün aranız bozulacak konu da anneniz olacak. belki de adamın sabrı taşıp ayrılma kararı bile verebilir. aile içine bu kadar müdahil etmek hiç hoş değil aynı şeyi kayınvalide yapsa o kim oluyor karışıyor dersiniz dimi?
Annenize engel olun uyarın yada aldığınız kararları ailenize sormayın söylemeyin ,böyle devam ederse anneniz eşiniz birsure sonra patlar kavga çıkar daha kötü olur aile iliskinizMerhaba kızlar. Sizden bir konuda fikir alacağım. Şimdi öyle ki benim annem gerçekten despot bir karakterdir. İnanılmaz fedakar ve cömert olmasının yanı sıra, hiç hoşuma gitmeyen huyları da var açıkçası.
Konuları çok detaylı yazmayacağım ama bazen eşim ve benimle ilgili karışmamasi gereken şeylere karıştığı oluyor. Mesela biz arabamızı satacaktik ve babam bize müşteri bulmuştu. Annem ise bunun gereksiz olduğunu, eşimin bunu beni bastırarak yaptığını düşünüp babamın bulduğu musteriyi engellemiş. Halbuki biz arabamızın modelini yükseltmek istediğimiz için bunu yapmıştık. Eşim bunu duyunca sinirlendi, yüzüne ifade etmedi ama bana söyledi. Haksız da değil.
Ticari bir konuda bir atılım yapmak istedik eşimle, gızli tutabilecegimiz bir şey değildi ve ilk düşündüğüm annemin ne tepki vereceği, ne laf sokacağı vs oldu. Çünkü ciddi anlamda kendi dogrusunun üzerine doğru tanımıyor. Takmayın ona ne dediğinizi duyar gibiyim ama inanın öyle olmuyor, kafasına yatmayan her konuda sürekli beni de dolduruyor. eşime de bana da sürekli laf sokuyor. Bir de bunu gerçekten böyle şaka yaparcasına, sohbet muhabbet tarzında söylüyor ama biz bunu anlıyoruz. Eşimin annemden sogumasindan korkuyorum açıkçası.
Boyle saçma sapan konularda eşim ve annem adasında kaldığım oluyor. Eşim sürekli ona ne diyor ve verecek bir cevabım da yok. Bir tarafta annem, bir tarafta eşim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Hayır babam bizim ailede çok daha pasif olan taraftir. Yani ciddi anlamda baskın olan annemdir. Ben de eşimle annemin yuzgoz olmasından çok korkuyorum. En son dediğiniz gibi yapıp konuşurum sanırım, umarım yanlış anlamazgerçekten zor durum ailelerin her şeye karışması, babanı araya koysan oluyor mu? baban laf anlatabiliyor mu annene?
ya da annene bunun eşinle aranda sorun olduğunu söylesen anlayabilir mi?
eşinin zor durumda kaldığını zaten sen de biliyorsun, bunun birkaç adım ilerisi eşinin annenle yuz goz olması, annene bunu gerçekten çok uzulerek konuşsan anlayabilir mi?
Konu biraz öyle algılandı, hayır ben de elimden geleni yapıyorum. Annemin böyle düşünme sebebi erkeklere olan ciddi güvensizliği. Benim eşime olan güvenimi de yersiz buluyor. Ona göre erkeklerin mantıklı hareket etme ve bir kadını mutlu etme ihtimali yok gibi. Sanırım babamdan dolayı böyle düşünüyor.Annenizi savunmuyorsunuz ama problemin cozumu icin aksiyon da almıyorsunuz.
Esiniz var, anneniz var, sizin fikriniz yok mu? Annenize direkt olarak yetiskin olduğunuzu ve boyle dusundugunuzu soyleyin.
Anneniz neden esinizin size baski altinda bir seyler yaptırdığını dusunuyor?
Ben de boyle düşünüyorum diyemediginiz icin olabilir mi?
Su an beni gerçekten çok iyi anlamıssiniz, teşekkür ederim. Aslında ben de anlatmıyorum inanın pek çok şey içimdedir. Ama annem çok uyanık bir kadın, gerçekten benden önce anlıyor çoğu şeyi. Erkeklere ciddi bir güvensizliği var, bence yapmaya çalıştığı şey beni korumak. Ama doğru yolla yapmıyor bunuBenim annem de tam söylediğiniz şekilde bizim en büyük sorunumuz yıllarca annem, kardeşim ve benim evde tek yaşamamız ve birbirimize karşı çok korumacı olmamız. Annem de dediğiniz gibi yardım etti hatta kol kanat gerdi bize ama bazı sözleri sınırı aşar oldu ara sıra. Hatta annem öyle yorumlar yaptı ki iki arada bir derede kaldığım oldu. Anneme sen karışma desem üzülüyor, derdimi anlatsam üzülüyor, elinden bir şey gelmediğinde üzülüyor. Eşimi çok geç kabullendi mesela, paylaşamadı beni. Biz üçümüz her şeye yeteriz dedi. Yavaş yavaş kırmadan üzmeden anne o da bizim ailemizin bir parçası ona da güvenmen gerek diye diye eşime karşı bakış açısını kırdım az da olsa. Açıkçası ben elzem bir durum olmadıkça evde olanın evde kalmasından yanayım. Mümkün olduğunca gönlünüz el verdiğince anlatmayın bir şeyleri, biz ev aldığımızda hemen söylemiştik ve bir sürü laf duyduk iyi ve kötü. İnsan etkileniyor, köprü kurmak isterken daha çok yoruluyor. Size sabırlar diliyorum. Gölgeleri hep üzerinizde olsun ama çok müdahil olmalarına izin vermeyin. Yoksa siz daha çok üzülür maazallah daha kötü şeyler yaşarsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?