Annem ve Eşim 🤯

Kayınvalideniz yapsaydı bunları, eşinizin nasıl tepki vermesini isterdiniz annesine? Ona göre karar verin annenize nasıl davranıp, ne söyleyeceğinize.

Biz esimle annemi dinleyip dinleyip he sensin diyoruz ve geciyoruz. Annem gelmis 65yasina,degismez. Kirmamak da lazim. En guzeli he deyip bildigini yapmak
Aslında he deyip geçilecek bir karakter değil annem. Çok baskın bir karakter, bakin bu araba mevzusunda da mesela direk babami devre dışı bırakıvermis. Evet dediğiniz gibi değişmez, değişmeyecek. Ben sadece annem ve Eşim yuzgoz olsun istemiyorum

Ama.siz anne ve babanizin iliskisinin golgesinde iliski yasamamalisiniz.
Evlilik baska bir sey. Bu sekilde 3. Kisiler dajil olursa isin icinden cikilmaz. Annenizle de acik acik konusmalisiniz.

Esinize tatli dille rica edin. Annem,onu degistiremem sen de biliyorsun ve taniyorsun lutfen kirilma ve darilma anlayis goster deseniz? Mesela benim esimin annesi boyle olsa da esim bana boyle guzel sekilde aciklama yapsa eyvallah basim ustunde yeri var derim. Ama oylece susar bakarsa evet kavga cikar

Bence annenize karışmaması gerektiğini, artık eşinle sorun olduğunu söyleyin

Biz boyle karar verdik kilit cumle. Simdiye kadar ki en buyuk sorunlar dugun donemi annemin diretmeleriydi biz boyle karar verdik ile son buldu. Top ne esinize kaliyor ne konu uzuyor.

Bir önceki mesajınızda okudum siz üstüne yazmışsınız güvensizliği olduğunu. Güvensizlik olayı bizde de var zaten yazdıklarımdan da anlamışsınızdır. Benim annem de dediğiniz gibi çok uyanık, hemen her şeyi anlar ve müdahale etmeyi ister hatta müdahale etmek için baskı bile yapar. Annenizle kırmadan konuşma şansınız var mı peki? Biliyorum konuşma düşüncesi bile bazen ağır gelebiliyor insana ama kırmadan dökmeden konuşmanız da gerekiyor. Eşinize de güzel bir dille anlatın durumu, değiştiremeyeceğinizi söyleyin. Umarım çözüm bulursunuz. Ben en azından konuşarak, tatlı dille ikisine de anlatarak birazcık kırabildim bir şeyleri.

Bir çözüm bulabildiniz mi :)
[/QUOTE]

Annemden mümkün mertebe uzak duruyorum ve her şeyi anlatmıyorum :)

Anneniz sizi doldururken bir kulağınızdan girecek, öbür kulağınızdan çıkacak..
Eşinizle aldığınız kararlarda ailenizin haberi olsa bile, kararda son noktayı siz koyacaksınız.
Kısaca anneyi takmayacaksınız.

Babam da müdahalecidir ve bir miktar eleştirmeyi sever.

Ben bu durumu eşimle konuşarak ve yapacağımız, alacağımız herhangi birşeyi son aşamada söyleyerek çözdüm.
Babama karışacak fırsat bırakmamıs oluyoruz böylelikle.

Biz boyle karar verdik kilit cumle. Simdiye kadar ki en buyuk sorunlar dugun donemi annemin diretmeleriydi biz boyle karar verdik ile son buldu. Top ne esinize kaliyor ne konu uzuyor.
Ben de düğün evresinde çok sıkıntı yaşadım. Evet bundan sonra daha net olmam lazim

Aslında biz de böyleyiz. Onun karışacagi bir alan bırakmiyoruz genelde ama yine de bir şekilde sonradan da olsa müdahil oluyor.yani en kötü laf sokuyor :)

Biraz da erkek kv derdi ceksin
Siz esinize takmamasini hayatinin her alaninda herkese karsi bu tavirda oldugunu soyleyin.Vee sizde her seyi annenizle paylasmayin.Yapisi malum huzursuz ediyor madem en guzeli caktirmadan azicik cekilmek.Esinizde kisiligine sahit olmaz sizd3 arada kalmazsiniz

Dengeyi bir şekilde siz kuracaksınız. Aynı şeyi kv yapsa mesela??? Ona göre karar verin.
Tabiki haklısınız. Ben zaten direk eşime hak veriyorum bu konuda. Hak vermek yetmiyor haliyle dengeyi kurmam gerekiyor. Bunu da becerebiliyor muyum bilmiyorum, net bir taraf tutmak istemiyorum. Bir yandan eşim bir yandan annem.

Ailevi hiçbir konunuzu annenizin yanında konuşmayacaksınız. Duyacağı kişilerde olmasın. Böyle böyle yerini bilir herhalde.

Ben de annemi tarif etsem heralde boyle ederdim asiri fedakar, fazlasiyla eli acik ve maalesef ki cok despot. Onu asla elestiremezsin her seyin en dogrusunu bilir. Sizinkinden farki benim annem damatlarina karsi gayet tatli dilli ama gel gor ki kizlarinin ezildigini gordugu minicik seyde bile burnundan getirdigi kisi kizlari oluyor. Arada kalan kendi cocugu oluyor halbuki. Karisma demek falan hak getire mumkun degil daha da cildiriyor.

Ben cozumu soyle goruyorum ki ise yariyor da arkadan evet anne kesinlikle haklisin anne farkindayim anne hata yapti anne diyerek telkin etmek onu frenliyor. Kocayi savundugun an ters tepiyor. Bi nevi ikili oynayip nabza gore serbet vermek gerekiyor bence.

Ama bu sekilde damatlara daha çok bilenmiyor mu?

Ama bu sekilde damatlara daha çok bilenmiyor mu?
Benim annemi tarif etmıs siniz tamamen.. Ben eşime asla laf ettırmıyorhm Bı cok konuda dahil olmaya calıstı beceremez sandı bizi ama cok sukur Allahım utandırmadı bızı ara sıra yine laf sokar Esıme bana sonra aman senin kocan Bı tanedir laf da soyltmez bu der. Yani Esıme karısma sını onu savunarak laf soyletmeyerek cozdum onun dısında laf sokmadıgı an yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…