Annem ve Eşim 🤯

Cok itici hareketler annenizin yaptiklari.Kendine vazife olmayan seylere gereksiz sekilde karisan kv tipi sergilemis.Konusun yani annenizle! Esiniz cok hakli.Ergen cocuklar bile karistirmiyor böyle kendine

Annenizle açık açık konuşsanız olmaz mı?? "Anne özellikle maddi konularda sıkıntı yaşamamamız adına kaygı duyduğunu, bu sebeple müdahale ettiğini biliyorum ama eşim de ben de yetişkiniz artık.Bazen farkında olmadan laf sokuosun .Olur da eşim bozulur ve senden soğursa die korkuyorum açıkçası" gibilerinden bişiler söyleyebilirsiniz.Başta bozulacaktır ama ister istemez bilinçaltına işleyeceğinden sizin için dikkat edecektir die düşünüyorum.

Eşiniz görmezden gelip idare edecek o halde. Bir tek size yardım etmedi ya bu kadın,eşinize de destek olmuş oluyor aynı zamanda.
Tabi ki karışmasa, bu kadar müdahil olmasa iyi olur ama maddi durumunuz yeniden kötü olur zorlanırsınız diye düşünüp ,hak görüyor olabilir kendisine.
Maddi konularda ne destek ne de fikir alın o zaman annenizden,kendi içinizde halledin ki müdahil olmasın.

Maddi durumunuz neden kötüydü?kusura bakmayın soruyorum çünkü anneniz eşinizemi güvenmiyor acaba?aslında ne yaşanırsa yaşansın eşler arasında, ailelere son raddeye kadar haber vermemek lazım.Çünkü eşler unutuyor ama aileler malesef unutmuyor.Anneniz muhtemelen birşeylere takılmıştır,ondan kendince önlem almaya çalışıyordur.Kendi kararlarınız alın ve uygulayın, ailelere sormayın madem sürekli eleştiriyorlar.Yaptıktan sonra siz söylersiniz önce,eşiniz yokken anneniz birşey dersede konuşursunuz, eşinize yansıtmazsınız.

Zaten annenizin bunu yapma sebebi "minmet duyup" lafından cikmamanizi istemesi. Bir insan hem despot hem cömert olamaz. Bağlama taktigidir ancak

Maddi durumumuz Cok kötü değildi, eşimle bir işe giristik ve ufak çaplı battık diyebilirim. Ama eşimin fikriydi. Eşim normalde mantıklı hareket eden bir insandir ama bu konuda gerçekten on göremediğimiz şeyler oldu. Belki de eşime de güvenmiyordur evet

Benim annem sizinkinin bir üst modeli, düşünür, karar verir, görev-sorumluluğu kafasında uygun bulduğu şekilde paylaştırır
ve sonra herkesin buna uymasını bekler.
Uymayana sitem eder, laf sokar,
duygu sömürüsü yapar olayın önemine göre değişip, çeşitlenir bu tepkiler.
Gençken ben de sizin gibi sık sık
manipüle ediliyordum annem tarafından.
Eşimle olan anlaşmazlık ve kavgalarımızın büyük çoğunluğu annem yüzünden çıkmıştır.

Artık daha net ve kesin konuşuyorum.
Geçen hafta biz de bir kriz yaşadık ben kesin konuşunca kendisi frene basıp geri adım attı.
Tabii ben bir gece hiç uyuyamadım o ayrı...

Forumda benimkine benzeyen pek çok anne varmış şaşırdım doğrusu :) ben de bundan sonra böyle olacağım. Daha net. Umarım iki taraf da yipranmadan çözebilirim bu konuyu artık

Eşim küçük savunmasız bir oğlan çocuğuymuş gibi annesi ve ablası karı koca arası her halta burun soktuklarından adamı defalarca boşamaya kalktım. En sonunda çıldırıp ailesine patlayınca aramız düzeldi.

Üzgünüm ama annenizi durdurmazsanız adam sizden bıkıp bu evlilikten vazgeçebilir.

Ama insanların bize yardımcı olması hayatlarımıza müdahale etme hakkını vermez.

Annem de herkesi yönlendirmeyi sever. Öyle ki odaya her girene oraya oturma buraya otur, yemekte bundan da ye şeklinde aşırı derecede ısrara varan davranışları var. Isrardan da çok dayatma aslında. Çok fedakar ama ben gerçekten bazen aşırı derecede kızıyorum sonra da üzülüyorum ama biraz da kendisini frenlemesi lazım. Kızdığım ölçüde bir değişiklik göremiyorum

Esin ve annen arasında kalmıyorsun, annenın arasında kalıyorsun sadece.
Bunu kaynanan yapsa, sen gorusme esın gıtsın veya sık gorusme derdım.
Aynısını esın ıcın diyecegım simdı, ikisini sık sık bır araya getirme.
Annene her yapacagin seyde onden haber verme, ısı yaptıktan sonra anlat.

Erkekler bu konuda daha mı anlayışlı oluyor acaba. Eşim bunlara rağmen annemi çok sayar yine de. Çoğu zaman o der, bayadir gitmedik gidelim vs diye. Belki de onun ailesine karşı benim de hoşgörülu olmamı istediği içindir bilemiyorum ama durum bu

O desın, sen hayır falan de.
Bırak aralarında mesafe seviye olsun.
Sonra en cok sen uzulceksin, elbet sabrı tasar kocanın da.
Tasmadan sen onunu al. Kendı ıyılıgın ıcın.
Annenın sınırı yok cunku. Kotuluk ıcın yapmiyor evet ama kaynanalık yapıyor bariz.
Bılıyosun kaynanaları sevmeyiz

Ama bu sekilde damatlara daha çok bilenmiyor mu?
Bizimkinde oyle olmuyor ters psikoloji yapiyorsun onun elestirdigi seye karsi gelince daha cok bileniyor ama onun yerine biz elestirdigimizde bazen fazla bulup o savunmaya geciyor damadini.

Aynı şekilde kvn sana fazlaca karışsa hatta planladığın bi işi bozsa ne tepki verirdin bi düşün ona göre yöntem belirle. Çünkü bu şekilde devam ederse eşin saygısını kaybedebilir üstelik haklı da olur. Gerekirse çok bir araya gelmesinler çünkü yüzgöz olmaktansa az görüşmek daha iyidir

Yani kendim yazsam anca bu kadar olur eksiği yok fazlası vardır. Benim annem de aynı. İstese canımı veririm ama evliliğime karışmasın yorum yapmasın. Babamla olan kötü yaşanmışlıklarından dolayı erkeklere güvenmiyor. Senin bizden başka kimsen yok diyor. Sanki ben elinden kayıp gidiyormuşum da o beni kaybetmemek için çabalıyomuş gibi. Halbuki ben sadece sevdigim adamla evlendim ailemi kurdum bu kadar. Kabullenmekte zorluk yaşadı çünkü bana ve kardeşlerime aşırı düşkün. Psikolojim bozuldu, laf anlatmaya çok çalıştım konuşmadım, baktım ki yine söylemeye devam ediyor ve olan benim ilişkime oluyor. Kendi kendime karar verdim, bu saatten sonra onu değiştiremem ama kendimi değistirebilirim. Eşimle mutlu olmaya bakıp kimseyi kırmadan herşeyi akışına bırakabilirim dedim ve biraz daha iyiye gittiğimi gördüm. Arada kalmak berbat birşey ama eşiniz size destek olduğu sürece annenizi sadece dinleyin, zamanla herşey düzelir

Yani bir seferlik bir durumda bu kadar tedirgin olması biraz fazla.Hani ne bilim eşinin işle ilgili sürekli kötü tecrübeleri olduysa, kadının bu kadar tepki göstermesi seni korumak için olabilir.Ama sen kim olursa olsun inanmadığın bir fikrin içine girme derim.Battığınız işin fikrini sende kabullenmiş olsaydın eminim durum biraz farklı olurdu.Benim anladığım eşinde, annende baskın karakterler ve sen daha çekiniksin ikisinin arasında kalıyorsun.Zamanla herşey yoluna girer, ama büyüklerimiz bazen bizim göremediğimiz şeyleri görebilir.Annenle başbaşayken konuşmanı tavsiye ederim.Endişelerini öğren.Bazen cidden gözümüz kör olabiliyor ve dışardan başkası daha mantıklı şeyler söyleyebiliyor.Annen aşırı korumacı içgüdüyle yapıyorsa zaten konuştukça hatasını anlayacaktır, yok endişelerini mantıklı bir şekilde açıklarsa belki sen başka şeyleri farkedersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…