annem ve esim ...

Ayni seyi kayinvalideniz yapsa eve bile almazdiniz. Anneniz fazla mudahale ediyor gibi iliskinize. Ayrica kac aylik oldu bebek? Hadi ilk 2 ay anlarim buyuklerden yardim almayi ama olayi abartip cocuk yaşına girene kadar da sürekli birilerinden yardim beklemek abeslik yani oldu olacak çocuğu yaparken de tutsalardi bi ucundan.

Ben şurayı anlamadım sen zaten kendi evine gelmişsin eşinle,eşin aşağıda bira içmek için kalmış kardeşin gitmiş yanına sonra yemek hazır olunca niye direkt eşini arayıp yemek hazır demedin de anneni arayıp yemeğe gelsinler dedin bu saçma geldi. anneni arayıp arattırana kadar kendin araman mantıklı değil mi?annenin eşinin teliyle ne işi var eline alıp ondan fotoğraf yolluyor kendine ve bir de tüm arkadaş listesine göz atıyor seni de dolduruyor. niye ailenin yanında tartışıyorsun. çok yanlış annen herşeye çok dahil oluyor

selam kk uzun zamandır foruma giremiyordum tatsız bir konuyla yine bdv deyim
bebegımle birlikte annemlerdeydim esimde beni almaya gelmişti 2 günde kalacaktı esimle ben sacma sapan bişeyden tartıstık konu uzadıda uzadı
anneme herzaman biz birbirimizide öldürsek karısma arada kalma derim (birkackez yapmıslıgı var ) bzdede suc var nezaman bir araya gelsek ailelerle bir tartısma cıkıyor

neyse biraz yumusadık markete ettik esimle eve geldik ben eve gectim esim arabada 1 bira içip gelecegim dedi (evin yakınında) oara kızkardesim okuldan gelirken esimin yanına arabaya binmiş napıyosun diye esimde beni aradı sakasına arabaya bir kız bindi vs diye güldü anladım tabi kardesim oldugunu

yemek yiyecektik anneme dedim x i ara (kardesimi) gelsinler yemek hazır diye tam teli kaparken esim kardeşime benden yana dert yanıyormus işte akıl olsa biraz alttan alır vs diye annem bunu duymus bana işte daha kendinii haklı görüyor seni cekiştiriyor ailesinin herseyine he dese sendne iyisi olmaz vs bende zaten patlamaya hazır volkan gibiiyim arabaya gittim bir hısımla tartısmaya basladık

ben elimdeki kalemi esime fırlattım oara biraz uzagımızda amcamın esi vs var ama tam net görünmüyor esimde sinirlendi arabadan in katil etme beni diye beni cekiştirmeye basladı annem hısımla geldi agır bir küfür etti

üstüne birsürü oaly oldu cocugum hasta oldu annem bize geldi ama aralaırı soguktu ama esim bişey demedi
sonrasında annem bir olayı yanlıs anlayıp bana söyledi esimin telinde erkek ismiyle kayıtlı olan birinin kadın resmi oldugunu (annem watsaptan kendine resim yollarken görmüş)
ben tabi anlayıp dinelemedn suclamaya basladım esime esimde yanımda numarayı aradı erkek yanında calısanı cıktı
esim annen bidaha bueve gelmeyecek bende gitmem yeter artık diyo annemde ikide bir arayp buraya gelin cocugu özledim diyip aglıyor bizim otobusle gitmemiz cok zor cocugum emmiyor sütydü sunuydu bunydu 2 valız bir süt koydugum kova cocuk rezil olurum annemede esimn dediklerini diyemedim tabi napacamı sasırdım

buzmaan a kadr maddi manevi annemin bize cok destegi oldu evimin temizliğine kadar gelir yapar önceden esimle arkadas gibiydiler simdi birbirinden nefret ediyolar cococgumun agır besin alerjisi var hic ekgıda alamıyr ben sutumu sagıyorum ve cok azladı sureklı pomapa basımdayım cok yorgunum her anlamda annemin destegıne ihtiyacım var ama budutum yuzunden ne cagırabiliyorum nede gidebilyrm

burda annemde suclu ben de esimde bu oalyın birkısmı sadece esiminde önceleri saygısızlkları oldu suan elestiri yada hakaret degil cözüm arıyorum
valla annen adam gibi anne cnm burdakılar hemen annene carlamıs ama bence öyle degil

kaynanalar neler yapıyo gelinlere kac erkek var susturan ne güzel birazda kız annesi kaynana olsun annen kapı gibi valla sükret sana hic bisey olmaz o anne böyle arkandayken

Annen ne yapmaya çalışıyor??? Benim ailem hep eşime arka çıkar, bi sorun olduğunda eşimle konuşurlar.. Hep yapıcı olmaya gayret ederler. Asla kavgaya meydan vermezler. Sen bizim kızımızsıni biz sana bişey dediğimizde sen kırılsan da geçer. Ama o el oğlu ona senin için tavır aldığımızda antipatik oluruz. Yarın bigün aranız düzelince biz kötü oluruz bize saygı duymaz derler. Cidden de öyledir. Eşim ailemin her bir ferdini çok çok sever ve en ufak saygısızlık yapmaz bu sebeple onlara. Arkadaş gibidir hepsiyle. ve çok sever. Çünkü ailem cidden bu konuda politik davranıyor.
Tekrar soruyorum, annen ne yapmaya çalışıyor.. Ben eşinin yerinde olsam, senin annen için beklediğin ya da bekleyeceğin saygıyı göstermem annene. Çok yanlış bir yol izliyor

cok fevrisiniz kusura bakmayin,akilli insanin yapacagi sey degil milletin ki -ne yazik ki bu anneniz- lafina uyup kalem filan firlatmak

Tvsiyem annenizi olaylara bu kadar müdahil etmemeniz. Sürekli 'kocan şunu yaptı, bunu yaptı' şeklinde gaz verme modunda. Anne baba toparlayıcı olmalı. Eşinizin dediğine eyvallah deyin anneniz size gelmesin bence de.

ben eşimin ailesiyle o kadar sorun yaşadım beni defalarca ağlattılar ama her annem eşimle konuşmak istediğinde anne sakın kalbini kırma ağır konuşma diye uyarırdım. bunu sende yapmalısın. bazen gaza gelip sert çıkabiliyoruz ama bence hatalı annen. bizde genel de kendimizi haklı bulmayıp eşimizi arkadaşımıza ailemize şikayet etmiyormuyuz? eşinde bu şekilde kardeşine dert yanmış. annem eşime küfür etse eşimden önce ben derim anne gelme bu lafı dedikten sonra diye.
ki ben şuan evliliğim de huzursuzluk çıkmasın diye kendi aileme söyledim ne siz gelin ne de eşimin ailesi gelsin diye. bizim ailelerimiz artık eşlerimiz bunu farket annen dahi olsa evliliğine müdahale etmesine eşine küfür etmesine müsade etme

Erkek annesi olsun, bayan annesi olsun çenesini tutmasını bilecek.
Ve siz neden arabaya gidip eşinizle tartışıyorsunuz?
Aranız kötü olunca anneniz rahat mı edecek?
Bazen insanları anlayamıyorum gerçekten.

yani resmen annenizle eşinizi düşman etmişsiniz. ondan alıp ona diğerinden alıp diğerine yetiştirmişsiniz. bence şu an biraz sessiz kalın. herkes çocuk büyütüyor elbette tüm çocuklar kolay büyümüyor. sabredeceksiniz. sonradan ikisini bir araya getirip sizin neden olduğunuzu açıklayıp özür dileyeceksiniz ve mesafeyi sabit tutacaksınız. yoksa biraz daha üstelerseniz yüz yüze bakamayacak insanlar sizin yüzünüzden.

Bana göre her iki ailenin daha doğrusu 3. kişilerin yanında eşler tartışmamalı. Çok sinirlenmiş olabilirsiniz ama o an susmalısınız evinize gidince isterseniz birbirinizi yiyin ama o dört duvar arasında olsun bu kavga. Ailelerle ilişkilerinizi saygı çerçevesinde yürütmek istiyorsanız bu şart. Aksi halde sizin aranızda yaşanan durumun yaşanması kuvvetle muhtemel oluyor işte.

Back
X