- 4 Ekim 2012
- 16.692
- 33.029
- 798
- Konu Sahibi Merkur deniz
-
Yapadur demek istemiş yaniYapakoy
Eşi baka baka daha çok yorulmuş .Konu sahibi herkes sormuşta ne pişirdiniz yazmamışsınız. Mantı mı açtınız, içli köfte mi yaptınız ne yani bu kadar yorucu yemek merak ettim
Eşi alışverişten yorulmuş olabilirEşi baka baka daha çok yorulmuş .
Yemek niye boşa gitsin ki 2 gün yersiniz kokacak bozulacak bişey değil nasılsa dolaplar varMerhaba hanımlar ben evliyim annem ikinciye evlendi ve 1 saat uzaklıktaki başka bir şehre taşındı. Burda annemin bahçesi var hafta sonu geliyorlar domates biber yetiştiriyorlar. Bana da bu hafta bahçeden toplananlarla size turşu yapalım dediler bende bahçede yorulacaksınız bende evde yemek hazırlayayım yemek yiyelim siz bahçeden gelince sonra hep beraber turşu yapalım dedim. Böyle sözleştik. Sonra ben yemek için uğraştım sofrayı tabakları felan dizdim. Annem aradı biz gelmiyoruz teyzem yakın bir köyde oturuyor ona uğramışlar düğün varmış köyden birinin annemin eşide hiç köy düğünü görmemiş yemeğe gelmiceklermiş ben çok kırıldım o kadar yemek hazırlık boşa gitti eşim boş yere seni yordular bi daha yemeğe çağırırsan kavga ederiz dedi bende çok üzüldüm turşu yapmaya yine de geldiler ama ben pek konuşmadım normalde çok konuşkan ve neşeli davranırım. Onlar da hala anlamamış gibi bize küsmez o nolmuş gelmediysek diye alaya aldılar. Bundan sonra nasıl davranmalıyım bilmiyorum gerçekten kırgınım siz olsaydınız küslüğü sürdürür müydünüz yoksa bişey olamamış gibi mi yapardınız .
Aynen eşin ağzına laf verilmemeliAnneniz gelmese yemek yapmayacakmıydınız ki bu kadar bozuldunuz?
Sanki yedi kat yabancı geliyor evinize,anneniz bu.
Fazla mı yaptınız koyar saklama kabına verirsiniz annenize yada atar buzluğa sonra yerdiniz ne olacak ki.
Eşinizi de ailenize karşı böyle konuşturmayin. Bozulsanız bile kendi icinizde halledin bakın eşiniz ne güzel bahane etmiş durumu,bir daha yemek hazırlama muhabbetine getirmiş.
Annenize ufaktan sitem etseniz anlarım ama eşinize niye yansıttınız inanın hiç anlamadım. Onun verdiği tepkiyi zaten çok manasız buldum sanki evde hiç yemek pişirmiyor hic yorulmuyorsunuz yada yemek yapamayacak özel bir durumunuz varmış gibi konuşmuş.
Kendi ailesi olsa boşver hayatım sonra yeriz yemekleri ısıtıp,diyecek adam sizin aileniz olunca mevzuyu epey büyütmüş.
Yaptıkları terbiyesizlik olmuş, senin için hazırlanmış bir sofra ve aile varken hiç düşünmeden nasıl başka yere habersiz gidebiliyorsun? Yapacağın, onlar hatasını anlayana kadar soğuk davranmak, aramamak sormamak.Merhaba hanımlar ben evliyim annem ikinciye evlendi ve 1 saat uzaklıktaki başka bir şehre taşındı. Burda annemin bahçesi var hafta sonu geliyorlar domates biber yetiştiriyorlar. Bana da bu hafta bahçeden toplananlarla size turşu yapalım dediler bende bahçede yorulacaksınız bende evde yemek hazırlayayım yemek yiyelim siz bahçeden gelince sonra hep beraber turşu yapalım dedim. Böyle sözleştik. Sonra ben yemek için uğraştım sofrayı tabakları felan dizdim. Annem aradı biz gelmiyoruz teyzem yakın bir köyde oturuyor ona uğramışlar düğün varmış köyden birinin annemin eşide hiç köy düğünü görmemiş yemeğe gelmiceklermiş ben çok kırıldım o kadar yemek hazırlık boşa gitti eşim boş yere seni yordular bi daha yemeğe çağırırsan kavga ederiz dedi bende çok üzüldüm turşu yapmaya yine de geldiler ama ben pek konuşmadım normalde çok konuşkan ve neşeli davranırım. Onlar da hala anlamamış gibi bize küsmez o nolmuş gelmediysek diye alaya aldılar. Bundan sonra nasıl davranmalıyım bilmiyorum gerçekten kırgınım siz olsaydınız küslüğü sürdürür müydünüz yoksa bişey olamamış gibi mi yapardınız
Yapadur demek istemiş yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?