• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve kardeşim ve bebeğim

Nerde yaşıyorsunuz çok merak ettim ? Zahmet olmazsa internetten doğum izin sürelerine bakın isterseniz, ben zorlaya zorlaya bütün izinleri birleştirerek 5 buçuk aylık başladım ise

Türkiye'de yaşıyorum. Ücretsiz izin kullanmayan çalışma arkadaşlarımız dahi; yasal izin hakları birleştirilerek 5 ayı net olarak gördüler.

Umarım tüm anneler de yasal izin haklarını kullanabilirler.

Türkiye'de yaşıyorum. Ücretsiz izin kullanmayan çalışma arkadaşlarımız dahi; yasal izin hakları birleştirilerek 5 ayı net olarak gördüler.

Sizin dediğiniz anneler 37. Haftaya kadar çalışmıştır, riskli gebelikler calisamayanlar 2 aylıkken başlıyor, hele de özel sektör hiç affetmiyor, ya zaten toplam doğum izni 16 hafta, normal memurun Max 30 gün yıllık izni olsa ki, 10 yıl çalışanların 30 gün, diğerleri 20 gün, yine de yasal izin haklarıyla 5 ayı bulmak çok zor sizin arkadaşlarınız muhtemelen rapor almıştır, rapor da çok yasal birşey değil, ayrıca 5 aylık bebek iş için bırakilabilirken, 7 aylık bebeğin 2 saat bırakılması mi imkansiz veya çok yanlış geldi size ?

Sizin dediğiniz anneler 37. Haftaya kadar çalışmıştır, riskli gebelikler calisamayanlar 2 aylıkken başlıyor, hele de özel sektör hiç affetmiyor, ya zaten toplam doğum izni 16 hafta, normal memurun Max 30 gün yıllık izni olsa ki, 10 yıl çalışanların 30 gün, diğerleri 20 gün, yine de yasal izin haklarıyla 5 ayı bulmak çok zor sizin arkadaşlarınız muhtemelen rapor almıştır, rapor da çok yasal birşey değil, ayrıca 5 aylık bebek iş için bırakilabilirken, 7 aylık bebeğin 2 saat bırakılması mi imkansiz veya çok yanlış geldi size ?

Rapor almadılar. Başka konularda mobbing / bezdirme politikalarının, en üst seviyelerde sergilendiği kurumda; bir tek annelerin haklarını kullanması konusunda sorun çıkarmadılar. Bunda insanların birbirini doğru yönlendirmesinin de payı vardı tabii.

Sorun yalniz kalmak, yalniz buyutmek degil bence.
Kuzenlerim farkli farkli ulkelerdeler cocuklarini da haliyle kendileri buyutuyorlar oyle butun sülalece değil ki ayni ulkelerde olsakta kendileri buyuturdu zaten o ayri. Ama geziyor da kendine vakitte ayiriyor.

Farkli ulkelerde oldugumuzdan az gorusebiliyoruz ama gorustugumuzde bebişlerini de getiriyorlar baska yere birakmiyorlar ve hiç bir sorun olmuyor gayet yemek yiyip kahve icip magaza bile gezebiliyoruz cocuk normal bir sekilde duruyor hatta arada bebek arabasinda kendi kendine uyuyor bile.

Ama burda cocuklu arkadaslarla goruşmeyi biraktik, gercekten iki laf ettirmiyorlar eve döndüğümde kafam şişmiş hale geliyordum. Bu kişiler cocuklarini yalniz buyutenler degildi. 🤷
Bu çok farklı bir konu. Ha söyledikleriniz doğru ancak bu çocuk yetiştirme tarzıyla ilgili başlıca ayrı bir konu.

Kızlar selam
Geçen iftara davetliydik annem ve kardeşimden rica ettim bebeğime bakar mısınız diye (ilk defa). kardeşim teravihe kadar gelirsin di dedi gittiğimiz yer de uzak biraz yani yiyip kalkcaz ki ancak yetişelim. Çok zor dedim. Kardeşim de ama biz teravihe gidicez deyip kestirip attı. Çok üzüldüm. Sonra kızımla gittik ama kızım da sağ olsun 1 dakika durmadı.eve döndük. Çok içerledim bu durumu.namazı evde kılabilirlerdi sonuçta.kendimi başka bir şehire gelin gitmiş gibi yalnız hissetim aile konusunda. Sizce içerlemekte haklı mıyım?
İki tarafta haklı ya da haksız görünebilir kimin anlattığına bağlı olarak. Ki geçen böyle bir konu vardı bebeğini başkasına bırakmak isteyen. Ben de ibadetlerimi ilk defa bu sene camide yapıyorum çocukları ya eşime ya bakıcımıza ekstra ücret vererek bırakıyorum. Bir akşam dışarı çıktık iftara eski müdürüm çağırdı. Kapıdan girer girmez çaya kalamayacağımızı söyledim. Ramazan ibadet ayı inanan için istediği yerde istediği zaman değerlendirmek ister. Ha hastalık vb olsa neyse derim ama 29 gün olunca bir şey diyemiyor insan. Ramazan dışında gündüz uyku saatinde rica edip uzun misafirliğe gitmeyi teklif edersiniz ona da mırın kırın ederlerse siz de ona göre davranırsınız bir talepleri olunca. He bi de pandemi bitince 2 senedir biri bebek biri engelli çocukla evde çok bunalmıştım eşim de dışarı çıkalım ama nasıl dedi. Annemi çağırdım ki çocuklar 9:00 da uyuyordu. Akşam çıkarken annem toplantı kaçta biter dedi anne dedim toplantı değil konsere gidiyoruz açtı ağzını yumdu gözünü çocukları bırakıp nereye gidiyorsun vb diye? Dedim toplantı olsa bakacaktın bi şey olmaz. Biraz yüzsüzlük yaptım ama eğlendik baya geldiğimde annem dahil hepsi uyuyordu uyanmadılar bile. Ama kayınvalidem tam tersidir siz çıkın başbaşa filan der hem bana hem kızına.

Kızlar selam
Geçen iftara davetliydik annem ve kardeşimden rica ettim bebeğime bakar mısınız diye (ilk defa). kardeşim teravihe kadar gelirsin di dedi gittiğimiz yer de uzak biraz yani yiyip kalkcaz ki ancak yetişelim. Çok zor dedim. Kardeşim de ama biz teravihe gidicez deyip kestirip attı. Çok üzüldüm. Sonra kızımla gittik ama kızım da sağ olsun 1 dakika durmadı.eve döndük. Çok içerledim bu durumu.namazı evde kılabilirlerdi sonuçta.kendimi başka bir şehire gelin gitmiş gibi yalnız hissetim aile konusunda. Sizce içerlemekte haklı mıyım?
Haklisınız. Biz de kizimla gittiğimiz iftardan yemek yiyemeden kalktık. Bakabilirlersi biraz nefes alırdinız. Kızım 2 yaşında sağolsun kız kardeşim ilgilenir arada esimle çıkarız..eve gelip bakar hatta. Ben kıyamadığımdan cok teklif etmem. Ama bunu kızım birbuçuk yaşından sonra yaptık öncesi guvenemedim çok kıçük diye

Bence haklısınız.
Namazı evde de kılabilirlerdi. Biri çocuğa bakarken diğeri namaz kılardı, sırayla.
Ya da siz gelip çocuğu alıp gittikten sonra da kılabilirlerdi.
Eğer dar bir namaz saati vakti olsaydı, o zaman ibadet engelleneceği için aileye hak verebilirdim. Ancak vakit olarak geniş bir zamanda. İbadeti engelleyecek bir durum yok. Hem sizi böyle üzmektense, bir durumunuzda yardımcı olmaları da sevap olurdu. Hem namaz , hem çocuğunu sevindirmek güzel olurdu. Allah bilir tabi.

İnsan illa hastalık durumlarında buna ihtiyaç duymaz ki. Tamam kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ama insan çocuğunu da annesine iki saat bırakmayacak ise , o annenin el insanından da bir farkı kalmıyor bence.

Çocuğum yok.
Kardeşimin çocuğu var. Kardeş olarak ben kesinlikle bakardım. Çözüm üretilebilecek bir durum çünkü.

Allaha şükürler olsun ki buradaki kadınlar gibi çevremde daha doğrusu ailem de yok. Komşuluk ilişkileri niye bozuk kardeş kardeşe niye soğuk buradan çok net anlaşılıyor.
Konu sahibi sonuna kadar haklısın. Ben anneme çocuğumu bırakıp evi de temizledim markete de gittim alışverişlerde kuaförde gittim. Günün yarısı bende yarısı anane de. Çok ta seviyorlar. Ben götürmesem arayıp oğlanı getir diyor. Dile getirin kırıldım diye

Ben zaten ısrar asla etmedim etmemde . Dediklerinde tamam dedim kapattım konuyu ama üzüldüm yani . Zaten aylardır dışarı çıkmıyorum . İlk olacaktı o da böyle oldu işte.
Benim oglum 6 yasinda dogdugundan beri heryere beraber gidiyoruz. Calisirken bi 3 yasina kadar donusumlu kv annem bakti. Bu yasa kadar onu anneme yada kv ye birakip gezmeye gitmisligim 5 degildir yani. Zaten 1 kere kv ye birakip kuzenime gittim kalan 4 de annemdir. 6 yildir esimle basbasa 2 kere bi yere gittik yoksa ya esim bakar ben cikarim yada ben bakarim o arkadaslariyla cikar. Annem kv hepimuz ayni sehirde yasiyoruz bu arada. Herkesin kendine gore isleri oluyor beklentiler sadece sizi uzer. Cocuk buyuyene kadar ev gezmeleri sikinti ben 3 yasina kadar kimsenin evine gitmedim kendimde cok nadir misafir aldim. Cocugun durmayacagini biliyorum niye eziyet edeyim kendime. Simdi cok rahat bi kac sene sonra rahatlarsiniz sizde. Uzulmeyin esinize birakip arada arkadaslarinizla gorusun bi kahve icin.

acaba herkese açık bir forumda kimsenin yaptığı yoruma ahkam kesmesek mi xjxjjd
abi o halde hayatta deneyimlemedigimiz hiçbir şey hakkında yorum yapmayalım ?
bu nasıl bi patolojik düşünce yav .
o zaman sadece çocuklari olan kadinlarla paylasssinlar çocuklu anneler sorunlarını.
ben canım ne isterse onu yazacağım burada, bu ya da başka konuda.
sanki kufrettik kadına
bu anne hassasiyetinde de gına geldi ha artık
Benim cocugum var sana katiliyorum. Herseyi goze alarak cocuk yapin. Anneniz kv bakar ama onlar olebilirde. Nolucak kaldiniz cocukla basbaşa. Bakmayanada kizmayin lutfen. Torunum olsa sahsen acil birsey olmadikca ben bakmam. Oglumdan biliyorum cocuk bakmak cok zor.

Doğuma kadar çalışıp yıllık izin biriktirmiş olmaları lazım bu dediğiniz için.
gebelik yaşamadığınız için bilmiyorsunuz muhtemelen ama 32. Haftadan sonrası berbat. O haftalarda çalışan herkes bebeğine daha uzun bakabilmek için katlanıyor.
Benim iltihaplı romatizmam vardı. 33. Hafta yatağa düştüm.
Sağlıklı bir kadın da %30 verimle fçalışıyordur. İş yerinden izne çık mobbingine uğruyor.

Konu bebeğe baktırmaktan bağımsız türkiyede doğum izni gerçekten yok. Bunu bir kabul edelim :)

Kızlar selam
Sizin için üzücü bir durum ama ailenize hak verdim. Küçük bebeğim var, eşim annem ve ben bir arada yemek yiyebilmişliğimiz yok, illa ki biri nöbette. Teravihe kalmadan iftar işi bile zor insanlar tüm gün aç, haliyle gergin. tam bi sıcak çorba içecekken bebek ağlamasına tahammül etmek çok zor. Sizin de gittiğiniz yer zorunluluk değil davet. Kaldı ki bebeğiniz sizinle bile durmamış annenizle hiç durmazdı.

Siz de anneniz babanız dışarı gidince bebeğinizi ve evinizi bırakıp çalışma yaşındaki insana gidip yemek yapmayın. Yıllardır çalışıyorum işten gelince yemeğimi yapıyorum. Çok zorlanırsa iş çıkışı size uğrayıp bi kap sizin yaptığınızdan alabilirlerdi

Benim cocugum var sana katiliyorum. Herseyi goze alarak cocuk yapin. Anneniz kv bakar ama onlar olebilirde. Nolucak kaldiniz cocukla basbaşa. Bakmayanada kizmayin lutfen. Torunum olsa sahsen acil birsey olmadikca ben bakmam. Oglumdan biliyorum cocuk bakmak cok zor.
Çalışırken de baktırmasaydınız o zaman. Tutsaydınız bir bakıcı. Yani 3 yıl aileye çocuk baktırıp şunu yazmak da hiçbir elle tutulur yan yok. Siz ailenize 3 yıl bebek baktırmışsınız, şurada 3-4 saat ailesine bebek emanet etmek isteyen kadına yazdığınız şeye bak. Çok enteresan cidden.

Çalışırken de baktırmasaydınız o zaman. Tutsaydınız bir bakıcı. Yani 3 yıl aileye çocuk baktırıp şunu yazmak da hiçbir elle tutulur yan yok. Siz ailenize 3 yıl bebek baktırmışsınız, şurada 3-4 saat ailesine bebek emanet etmek isteyen kadına yazdığınız şeye bak. Çok enteresan cidden.
herseyi goze alarak derken bunu kastettim zaten. Benim annem kv biz bakamayiz dese ben 3 yasina kadar calismicaktim. 2kisi donusumlu bakti 3 yasinda da bizden bu kadar dediler krese verdim. Ayrica kv dem en basta ben sadece ise gittiginde bakarim sakin baska birsey icin birakmayin dedi ve dedigini de yapti. bunu ben baktirdim sen baktirma diye yazmadim. Bakmak istemeyen insana ne diyebilirsin ki annen bile olsa. Diyorum ya 6 yasinda oglum esimle sadece 2 defa basbasa birsey yaptik benimkilerde bakmadi yani gezme kafa dagitma için. 3 yasina kadarda hergun 8 6 mesai gitmedim oyle full bakmadilar yoksa eminim onuda kabul etmezlerdi.

Size hak verdim bu konuda.
Tabiki de kv ya da anneniz uzun vadeli bakmak zorunda değil. Ama 7 ayda bir kere çocuksuz bir yere de gidebilmelisiniz. Benim yeri geldi eşim baktı. Sinemaya gittim. Kv bakmaz, baksa da burnumdan getirir, gölge etmesin yeter. Annem de bir kere sağlık probleminde baktı. Ama hadi karı koca çıkın demez. Ama eşimle biz dönüşümlü bakıyoruz. Boş boş kafeye gidip kahveye icmisligim var.
Artı artık yurtdışında da annenin çocuğun doğduğu hafta dahil haftada en az 3-4 saat çocuksuz aktivite yapması oneriliyor. Annenin ruh sağlığı adına.
Herkes teravih yazmış da, Teravih camide kilinmak zorunda değil, iki kişi dönüşümlü namazlarını evde kilabilirler.
Bunu konuşun kız kardeşinizle, yapmak zorunda değil ama ya evet çok sıkıldım bu akşam değil ama başka gün bana bırak diyebilirdi, o bir iyilik istediği zaman siz de kendinizi düşünün.
Anneye iyilik lohusayken tepesine dikilip. Ona buna karışmak değil. Bebeğe 1-2 saat bakıp hadi çık yürü biraz diyebilmek. Yoksa ben kv ve annenin kendi hayatları için uzun süreli bakmasına karşıyım.

Kızlar selam
Ay kıyamam yaaaa, ben olsam bir daha böyle bir şey rica etmezdim. Kardeşimle aynı apartmandayiz 2 yaşında bir afacanı var. Isleri olduğunda bırakırlar bana, ne işim varsa sonra yaparım. Gözümü üstünden ayırmam. Konu yeğenim olunca akan sular duruyor bende.

Kız kardeşim benden önce çocuk sahibi oldu. Annemlerdeyken 'ay şu çocuğa biraz sahip çıkın yoruldum' gibi bir şey dedi. Ben de gülerek ee annesin tabi yorulacaksın gibi bir şey dedim. İki yıl sonra çocuğum oldu ve Allah belamı verdi :D
Çocuksuz insanların empati kurması çok zor. Kırılmanıza hak verdim. Ama zaten anneniz de aramış bırak demiş. Aile bu bugün kırılır yarın düzelirsiniz.

Muhtemelen kardeşinin cocugu yok o yüzden anlamiyor
Ben de yaşadım bu durumu zaman zaman
Bence bir günlüğüne idare edebilirlerdi
Benim ailem bana yakin değil ama çok uzak da değil ben artık bir şey söylemiyorum onlara komşularım var güvendigim acil bir şey olunca onlara bırakıyorum he tabii komşuya bırakıp gezmeye de gitmiyorum

Back
X