Annem ve kayınpederim

Queen of the North

Kuzeyin Kızı
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
16.477
22.429
598
yaklaşık 1 yıldır nişanlıyım ve yaza düğünüm var 1 yıldırda ailelerimiz ayda bir iki ayda bir görüşüyolar son 6 aydır annemle kayınpederim arasında bi inatlaşma gibi bişiyler oluyo
kayınpederim sürekli olarak annemi bozma çabası içinde neden oldugunu hala anlamıs değilim...
yaşam tarzlarımız ve yaşadıgımz yerler biraz farklı annem bişiy dese x hanım öyle denmez böyle denir yada öyle olmaz böyle olur gibilrinden annem hatrım için bişiy demez güler geçer basit bişiymiş gibi görünebilir ama 1-2 defa olan şeyler değil birikince rahatsız ediyo benı artık en son kayınvalidemlerde oturuyoruz ailemle beraber gittik kayınvalidem x hanım düğünde adetleriniz varmı diye sordu annemde hayır öyle bir adetimz yok kız evinden çeyiz alınır evine götürülür yerleştirilir gelin alması kuşak baglaması olur falan dedi bu arada büyük oğullarıda evli ama onda böyle bişiy yapmamıslar tabi gariplerine gitti gereksiz buldular bizim söylediklerimizi büyük şehirdede yaşıyo olsakta adetlerimize baglı yetiştirildik ve bence güzel şeyler bunlar onlar onlara göre artık onlar eskide kalmış annemde 1 kızım var bizde bu şekilde yapılır bende öyle olmasını isterim dedi kayınpederim ısrarla gereksız şeyler hangi devirde yasıyoruz falan tabi ses tonuda yükseldi annemde sinirlendi x bey bizde bu şekilde olur sordunz söyledim yapmam derseniz evden cıkarmam kızımı dedi benim gözlerim doldu kayınvalidem ve babam sadece dinliyo kayınvalidem konuyu dagıtmak için ugrasıyo falan neyse ortam gerıldı kayınvalıdemle gözgöze geldık mutfaga gittim ağlıyorum sinirim bozuldu şurda bişiy kalmamıs zaten gergınm sarıldı kayınvalıdem gececek kızım merak etme bi orta yol bulunur falan neyse eve gectık annemde yanlıs söyledi kabul ediyorum ama daha önceki şeylerin birikmişi acıga cıktı ailede tek kızım haliyle hevesleri cok fazla...
eve giderken anne ne olur bu konuları birdaha acma bilmiyolar gelmezlerse gelmesın napim dedim kendinide benide üzme ne olur şurda misafır sayılırım dedim ama içimde bişiyler kaldı ve dedim ki ben bu konuyu bi şekilde konusmalıyım ...
kayınvalideme gittim anne bizim istediklerimizden rahatsızlıkmı duyuyosunz yani size garipmi geliyo dedim babanmı(kayınpeder) mi bişiy dedi dedi yok dedim ben o günden sonra biraz dert ettım de sorayım dedım diye söyledim.biraz dedi biz daha önce yapmadık ama bir büyüğümüzde söyledi bunları dedi merak etme seni üzecek bişiy olmıcak falan dedi kayınpederin böyle son söyleyecegını ılk söyler dedi benımde annem hatalıydı ama babada hatalıydı dedım hersey ii giderken gerilmeyelim ne olur dedim neyse hallettık ....
fazla şeymi istedik bilemiyorum canımı sıktım biraz inşallah bir daha böyle gerginlikler olmaz çünkü direk nişanlımla bana yansıyo birbirimizi kırıyoruz

cok uzun oldu kızlar kusura bakmayın rahatlamak istedim ...
.

Ne demek fazla bişey mi istedik?

Canım siz zaten bişey istememişsiniz.Olması gereken şeyi söylemişsinizki bunuda şu memlekette bilmeyen kimse yoktur.

Hiç dizidemi izlememişler?..Bunun şehirlisi köylüsü yokki.Her yerde böyledir zaten..

öncelikle tebrik ederim, Allah kazasız belasız tamamına erdirsin inş
bence isteklerinizde kız tarafı olarak gariplik yok. ama kayınpeder biraz ben bilirim havalarında vebiraz da patavatsız belli ki. kayınvaliden de kabul etmiş baksana :)
bazen büyükler öyle gamsız olabiliyorlarki onları idare etmek en zor zamanlarda bize düşebiliyor. seninki de böyle bi durum olmuş sadece.
istediklerinde aşırılık yok vazgeçmeyi düşünme bence.

bi de dikkatimi çekti hiç bi aile de ilk geline böyle geleneksel şeyler yapmamış he yersen tabi.. bi yakınımızda da şahit oldum 2 oğlan evlendirmiş 3.ye bizim kıza geldiler ay ben böyle adetleri ilmem hiç nasıl kız istenir diye kız tarafına soruyordu kadın
bilmiyorum etmiyorum deyip yırtabileceklerini mi sanıyolar nedir..

yok yok gercekten yapmamıslar gelinde istememiş zaten teşekkür ederim güzel dileğin için

bende anlamadım kırgınlık küskünlük olmadan şu günleri gecirsek baska bişiy istemem

Sen hiç ağzının tadını bozma.Kayınvalden senden yana olduktan sonra sırtın yere gelmez

Ne güzel idare etmişsiniz aranızda,nazar değmesin.İnşallah hep böyle devam eder ilişkiniz.Kadıncağız kendi eşinin huyunu biliyor demek ki idare ediyor.O da gelin oldu,o da kız annesiymiş,mutlaka senin gönlünü yapmaya gayret edecektir.Bir dahaki sefere kadın kadınayken konuşun yapılacakları.Allah tamamına erdirsin.

kayınvalidemin 2 oğlu var kzıı yok ama anlayıslı hep inşallah hep öyle olur o konusmayı yapmadan önce düşündüm ama sanırım iyi yapmısım en azından rahatladım ya o gün kayınvalidem herkesın oldugu ortamda konuyu actı hatta ev temızlemeye gittik kayınpederim dalga gectı annemde x hanım duvarlara civi cakalım ceyız serersınz belki sonra sinsice güldü annemde x bey ona gerek yok ceyızın evınden gelip yerleşmesi yeter yani hep bu şekilde kinayeli konusuyo adam

Son düzenleme:
Kendi annemin de suçu var demişsiniz de, ben annenizde bir suç göremedim.
Kadın ne demiş ki, ne desin böyle insanlara.
Zaten birşey de istememişsiniz, bu insanlar bu dünya da yaşamıyor mu, hiç mi birşeyden haberleri yok.
Şu kadar altın, şu şu mu yapılacak demişsiniz.
Kızın çeyizi alınır, gelin alma, kuşak bağlama, ne istemişsiniz ki Allah aşkına.
Çeyizi siz mi gidip yerleştircekmişsiniz, evlenirken de kendiniz taksiyle mi gidecekmişsiniz.
Valla iyi yapmış anneniz, az bile yapmış.
Kendi ailenizi de ezdirmeyin, gönlünüzden geçenleri de yaptırın.
Ama bu işlerde bu tarz sıkıntılar çıkması doğal, sıkmayın canınızı, kayınvalideniz ne güzel bulmuş ortayı.

bu adamın bu kadar havalanmasını nedeni neymiş ya merak ettim açıkçası. mesleği falan çok iyi de ondan mı kendini üstün zannediyor :44:

annemde şöyle hata gördüm yani bana öyle geldi sert tepki verdi tabi kayınpederime göre yumusak kalır ama olsun annem yapmamalıydı bazen cevapsız kalmak en büyük tepkidir ama annem tutamadı kendını olsun canı sağolsun varlıgı yeter dağ gbi arkamda en azından bunu biliyorum

arkadaşım ne istemişsiniz de fazla gelmiş, ben mi yanlış okudum..yok artık bu kadarına da burun mu kıvırıyorlar yahu...annen hiç haksız değil...iyiki de konuşmuş, arkanda olduğunu bilsin herkes ayağını denk alsın..
aman sıkma canını neyse ..sağlıkla, huzurla, mutlulukla kurarsınız inşallah yuvanızı..

Son düzenleme:
bu adamın bu kadar havalanmasını nedeni neymiş ya merak ettim açıkçası. mesleği falan çok iyi de ondan mı kendini üstün zannediyor :44:

kayınpeder mimar benım annem babam ilkokul mezunu okul hersey demek degıl cokta ii geliştirmişler kendılerını ben gurur duyuyorum en azından kardesımle benı okutup yetiştirdi.. aklıma bu olasılık bile geldi hatta annem bile düşünmüş bizi küçümsüyolarmı acaba diiye valla öyle bişiy varsa hiç nişana girişmiceklerdi hem sen hertürlü fark atarsın onlara aşkından gebersemde atarım nişanı düşünmem bile durup duruken dünyaya gelmedim siz yetiştirdinz beni ailemi küçümseyen birileriyle işim olmaz zaman geldiğinde övünmesini biliyolar gelinim öyle gelinim böyle diye dedim ama böyle bişiy oldugunu sanmıyorum dedim anneme tatmin oldumu bilmem

benim açımdan kayınpederinin derdi belli oldu mimar olunca insan da oldum sanmış belli ki..
neyse evlendikten sonra annenle kayınpederin ne kadar görüşecek ki? iki anneyle iki babanın arası iyi olsun da karşılıklı nasılsın der geçerler hanımlarla beyler olur biter inş

annen haklı bence hem annenı bozmaya ne hakkı var sesını yukseltmeye terbıyesızlık yapmıs bence kayınpederın

mimar olabılır ama konusmasını ogrenememıs bence

babam kendi halinde öyle karısmaz hiç bişiye sormadan cevapta vermez canım babam babaların arası ii annelerin arasıda ii bi kyın peder annem arası limoni zaten fazla görüşmezler evlendıkten sonra annemede söyledim fazla görüşmeyin artık üzülüyosun sonra bende üzülüyorum bakalım zaman

bence anneizi bosu bosuna sucluyorsunuz...
keske annem de hatali falan demeseydiniz cunku anneniz sonuna kadar hakli...
adam adetlerinizi sormus kadincagiz anlatmis...
bir de hangi cagda yasiyoruz falan diyor uyuz herif...
bunlar eskide kaldir demelerinin nedenide bence masraftan kacmak falan olabilir, sizin adetinizse yapilacak yani o adamin hic bir sey demeye hakki yok...
alt tarafi ceyiz sereceksiniz bir de evden gelin cikartacaklar, kayinpederin yaptigi muhabbet bu mu yani...?
bunu her evlenen yapiyor cok gormesin...
anneniz adina da annem de hataliydi falan demeyin esinizin ailesine cunku hic bir hatasi yok...
adam hak etmis...
iyi de yapmis anneniz, tebrik ederim...

arkadaslar yanlıs anlasıldım galiba annemle birebir konustugumda evet yapmasaydın falan dedim ama kayınvalideme annemde hatalıydı derken söylediği konu için değil tamamen üsluptan dolayı anneme yakısmadı haa karsıdaki haketmedimi etti ama ne bilim daha yumusak olsaydı diye düşünüyorum belki o zman utanırlardı

canım sıkma canını annen haklı. kadın çok doğal bişey istemiş. benim kayınvalidemler de önemsememişti bunları. biz hiç bişey istemedik nişanda öyle adettir bohçadır yapılmadı bizde de.nişan alışverişi bile yapılmadı. nişanlık bile alınmadı bana. bir çöp istemedik ailem de ben de, ama ailem geneleneksel olarak evden çıkmamı istedi tabi. ama onda bile, kuşak bağlamama bile gelmemişti kadın, sonradan geldi setimi taktı düğünden önce biz de gittk resim çekilmeye. sen hiç canını sıkma, kayınpederin fazla entel takılmaya çalışmış, annen gerekn cevabı vermiş. nişanlınla arana sokmayın böyle şeyleri, evlenince kapınızı kapatın kulağınızı tıkayın. mutluluğun sırrı bu, hayırlı olsun düğününüz

zor durumlar bu arada kayınvaldeme dedimki bak anne böyle şeyler kalıcı oluyo sonra nişanlımla birbirimizin yüzüne vurmayalım annen böyle yaptı benimki öyle yaptı haklısın kızım dedi allahtan o yanımdada yoksa daha sıkıntıda olurdum

ama ben biliyorum bu konuda çekimser kalmaları neden eltime yapmadılar bana yapmaları onunla aralarını bozabılecegı dusuncesı o kendı cıkmıs evınden düğün günü ben öyle yapmam insan şanı şerefidir teliyle duvağıyla babasının evınden cıkmak onlara fazla geldı anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…