Annem ve kız kardesimin anlayamadigim tavrı.

Thepatriot

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2022
2.601
2.224
83
40
kardeşim. 3 aydır doğum yaptım aramıyor 13
10 yaşlarında kızlarım var.annemin ısrarla çağıriyorı evlendiğimden beri anlamiyirum.hep gidip haftasonlari yada tatillerde 1 hafta kalırım 2 hafta kalırım.babam vefat etti 2009 da .beylikduzunde oturuyorlar evimiz var 3 katlı apartman alt katında kardeşim üstünde annem yasiyor.senin gelmen daha kolay en son giderken sen geliyorsun işte dedim
sonradan farkettim gergin oluyorum gelmesin daha iyi diyorum şuan.benim derdim annemin beni bu nedenle aramayip hayatlarına bişey olmamış gibi devam etmesi.

Son düzenleme:
İyilik yapacaksanız karşılık beklemeden yapmalısınız. Siz gittiniz diye o gelecek bakacak şeklinde bir kural yok.

Küsmüş işte fırsat bu fırsat sizde aramayın sormayın, 3 çocukla gün hızlı biter bunları takmayın.

Evet bazı anneler hep diğerini düşünür yalan yok bizde de aynı durumlar oluyordu.
Bende anneme düzenim artık ayrı bunları düşünüp yuvamda huzursuzluk istemiyorum lütfen hep bana değil birazda onlarda suç ara dedim. O günden sonra hiç karışmaz muhabbetlere.

Vallahi gelsin baksın diye içimden hiç geçirmedim.zaten ben anneme bile baktirmadim kaldı ozaman bizdede o yemek yaptı ben odada bebeğimleydim lohusa pisikolojisini bilirsiniz ben çok üzüldüm bebegim büyürken yanımda olmamalarına tek istediğim o 3.5 yaşına kadar emzirdigi için bu surecde bana yardım etmesiydi .ben hiç biseyide yüzlerine vurmadım bak ben kaldım şöyle yaptim buna katlandim tek kötü lafım olmadı ona karşı yapıp edip sonra bişey olmamış gibi davranır kendileri.ben hiç biseyide beklemedim sadece destek istedim al bak demedim yanlış olmasın zaten yigenim durmayan bir çocuk onunla olmayacağını biliyirum sürekli dibinde .valla anlatsam roman olurda neyse ben beni aramamalarına ve bu neyin inadı ona takıyorum.

Kardeşiniz daha olgunlasamadan çocuk yapmış
36 yaşında şuan 32 yaşında anne olmusdu uzun süre rahatlikdan sonra eve hapis olması yüzünden herkesden çıkardı hırsını .benim evimi kimse temizleniyor dedi gittim temizlemek için sen yapamazsinki temizlik dedi yani benim temizliğini begenmiyormus tek kelime etmedim çıktım annem işe giderdi annneme işe gitme yanimda kal yemeğimi yap diye bas bas bağırdı bebeğe bakamıyorum delirecem diye bende kiyamayip giderdim.hatta çocuk 11 aylık olduğunda "11 aydır bu çocuğa ben bakıyorum "diye sitem ediyordu.bende dedim heralde kim bakacak başka dedim.yani onun çocuğuna

Kör oldum.
3 cocugu kendi iradenizle yapmışsınız size destek olmasi gereken kişi cocugun diger ebeveyni yani babasi. Bu haliyle bile cok bogucu anlattiklariniz. "Emzirmeme yardim etsin" ne demek bunu anlayamadim bile. Sizin 2 cocugunuz var, kardesinizin 1 neye nasil yardim edecek ki? arasin, gelsin...

Allah sabır versin.Anneniz ezik kalmış.Biraz olgunlaşması lazım yüz vermeyin.Cocukta kendisi gibi olur sonra.

Haklısınız ben yazımdan dolayı yanlış anlamışiniz.emzirme derken süt arttirma yollarından oda gecdi.sadece çocuğuna değil iki kişiye daha sütünü verdi poşet poşet dolaba koydu inanın emzirme konusunda yeni doğum yapmış biri kadar deneyimsizdim.sutum az diye mama veriyordum kendi cabamla arttırdım. Esim zaten ozamnlar ve herzaman tek destekcim

Çocuklarınız kaç yaşında ? Okula giden 2 kızınız var ve oğlunuz da 3,5 aylık sanırım. Anneniz neden 3 çocukla, 1-2 hafta onlarda kalmanızı bekliyor ? Annenizin gelmesi daha kolay değil mi ? Babanız hayatta mı? Anneniz şehir dışında mı yaşıyor ?

Kardeşinizin evinize gelmesi sizi olumsuz etkiliyorsa, kardeşiniz çocuğunu hiçbir hareketine "hayır" demeden büyütmek istiyorsa; şu anda size gelmemesi, siz ve aileniz için daha iyi.

Kim kime ne kadar yardım etti diye düşünmeyi bırakın. İçinizden gelmiş, 4 yıl önce kardeşinizin yanında olmuşsunuz. Siz ablasınız sanırım. Kardeşiniz, abla olarak yapmanız gerekenleri yaptığınızı düşünüyordur belki de.

Benim icin sut arttiram tek yontem uyumakti. Hala emziriyorsaniz aklinzida olsun, en azindan haftadonlari esiniz cocuklara bakabilir, sizde oglenleri 1 2 saat uyursunuz.

Bence yaptiginiz iyiliklwrin karsiligini beklemeyin sadece uzulursunuz

13ve 10 yaşlarında kızlarım .annemin neden ısrarla çağırdığını evlendiğimden beri anlamam hep gidip haftasonlari yada tatillerde 1 hafta kalırım 2 hafta kalırım.babam vefat etti 2009 da .beylikduzunde oturuyorlar evimiz var 3 katlı apartman alt katında kardeşim üstünde annem yasiyor.ben bahcelievlerde oturuyorum.senin gelmen daha kolay bende aynı şeyi söyledim en son giderken sen geliyorsun işte diye.
Haklısın sonradan farkettim gergin oluyorum gelmesin daha iyi diyorum şuan.benim derdim annemin beni bu nedenle aramayip hayatlarına bişey olmamış gibi devam etmesi.kardesim umrumda değil bu saatten sonra.

Son düzenleme:

Anneniz toplu taşıma kullanamıyor mu ? Annenizin bir rahatsızlığı yoksa; Beylikdüzü'nden metrobüse binip, Bahçelievler'de inmesi çok daha kolay görünüyor.

Kusura bakmayın ama okuyamadım gözum kanadı satır halınde yazsaydınız veya noktalama isaareti kullansaydınız keske

Bİr anne olarak önceliğiniz kendi çocuklarınızın huzuru olmalı. Maşallah siz hep annenizle kız kardeşinizin peşinde koşmuşsunuz hizmetçi gibi, onlar da sizi ezdikçe ezmişler. Siz ezilirken, çocuklarınız kendi evinizin düzeni mahvolmuş.

Ben sizin gibi önceliği evlendikten sonra çekirdek ailesi olması gerekirken hala annesine kardeşine hizmetçilik etmek peşinde olan kadınları anlayamıyorum. Bu 1-2 hafta kalma konusunu açtıklarında hayır diyerek konuyu kapatacaksınız. Ne bahane sunuyorsunuz? Çocuklarınızın düzeni var, ne işi var 3 çocuğun elalemin evinde sığınmacı gibi.

İyi yapmışsın kızlarını okuldan perşembe günlerinden alıp, kocaman yetişkin kardeşinin peşinde sürükleyerek. Onlar okuldan geri kalsın, düzenleri bozulsun nolcak sanki.

Kardesiniz tam olarak kendi gibi bir bas belasi yetistiriyor bravo haddini bilmez bir zorbayi salacak 1 2 yıla topluma ona yanarim. Siz de hic dusunmeyin allah askina hazir elini etegini cekmisken uzak dursun.

İnsanların çocuklarına hayır dememesi kadar saçma bir şey yok. Bu çocuk sınırları nasıl bilecek. Mesafe koymuş kardeşiniz bir süre kafanızı toparlayabilirsiniz onlarla bir arada olmak artı değil şu an sizin için. Ayrıca Beylikdüzü'nden Bahçelievlere yatılı kalmak da komik yani. anneniz gelsin çok istiyorsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…