Annem ve kız kardesimin anlayamadigim tavrı.

İşte ogunden sonra anladım ki kim ne çekerse.veya kim neye uzulurse nbana anlatırsa yardım isterse herkes başının çaresine baksin diyeceğim.
Yani bir nevi öyle demek lazım evet. Özelliklede kendi tercihlerinin sonucundan dolayı iltimas bekleyen insanlar bana garip geliyor mesela. Sizde öyle olun.

Yani bir nevi öyle demek lazım evet. Özelliklede kendi tercihlerinin sonucundan dolayı iltimas bekleyen insanlar bana garip geliyor mesela. Sizde öyle olun.
Haklısınız buda bir bakış açısı.yani siz size derdini soyleyen kardeşiniz bile olsa acımaz siniz? Eğer size " ben yapamıyorum çocuğu camdan geçene veresim geliyor "diyen kardeşinizin yanında durmazsiniz.veya onun bakış açısından ablanizi tüm duygu sorusunu yapıp yanınıza yardıma mecbur bırakıp ,ablaniz yardıma manevi desteğe ihtiyacı olduğu zaman ne halin varsa gör dersiniz.isinize gelmeyen tek harekette.

Anne ve kardesiniz yıllarca o kadar alışmışlar ki sizin fedakar davranislariniza şimdi aynı performansi gosteremediginiz için problem oluşturuyorlar. En kötüsü annenizin taraf tutup kardesinizle aranıza girmiş olması bu husus da onun yanında yer alması. Bence bu vesile ile sınırlarınızı belirleyin sizin duygusal ve fiziksel desteğe en ihtiyacınız olan dönemde yaninizda olmayan "anne ve kardesiniz" siz de artık yalnızca kendiniz istediğiniz de yanınızda bulundurun. Bugüne kadar bunca fedakarlıkla iyi olamadiginiza göre bundan sonra da iyi olamazsınız o nedenle istemediğiniz hiç bir şeyi yapmayın derim ben .

Bu yorumlar neden bu kadar artıyor ben gerçekten anlam veremiyorum. Acaba bu yüzden mi biz kardeş bağlarını güçlendiremiyoruz? Anne olmak, kardeş olmak ne demek sizce? Tamam güçlü olalım, kendi sorumluluklarımızı alalım, ama her insanın da yardıma ihtiyacı vardır ya. Ben ailemden uzağım ama yanımda olsalar isterdim bir gün bir kap yemek gelsin, annem eve girip çocuklarıma baksın bana 1 saat uyu desin. Çünkü ben de yaparım, yaptım da. Aileyi bırakın komşum için de yaparım. Her insanın, her annenin buna ihtiyacı var. Çocuğun babası da çalışmak zorunda ya hani? Eve akşam geliyor zaten anne yorulacağı kadar yoruluyor.

Kız kardeşin de çocuğu varmış ama en azından elinde cipsle gezmesini engelleyebilir. Evde flüt çalmasını engelleyebilir. Her şeyi geçtim arayıp da "abla kusuruma bakma, çocukla geliyorum sana daha çok yük oluyor, yoksa elimden geleni yapardım" diyemez mi?

Bu kadar da insanlık vasıflarımızdan vazgeçmeyelim ya.

Annemin bir lafı vardir, kendine acımayana kimse acımaz diye. Özet bu. Bütün bu olanlarin suçlusu sizsiniz.

Ağladım öğünleri hatırladım çok sağolun.bir kap yemek yapmak lohusaya ne büyük yardımdır bilmeyen başına gelmeyen bilmez.seni anlıyorum demek ona ne buyuk iyiliktir.bu garip yorumlar insafsız yorumlar her konu altında var.aile ne demek yardıma ihtiyacın olduğunda o söylemese bile yanında olmak demek.ben bu süre zarfında hasta oldum.kuzenim telefon etti konuşuyorduk "neden yatıyorsun" dedi "hastayım" dedim.hemen geliyorum dedi gelme dedim geldi kizcagizz.kardesimden görmediğim davranışlar bunlar Allah razı olsun ondan.

Ayrıca ben öncesinde iki doğum yaptım kardeşim bekardi hiç bir katkısı olmadı bana bunu belirtmeyi unutmuşum.yani çocuk bahane ablamdan banane.ozaman umursamadı ki şimdi bekleyeyim işte benim herkesi kendim gibi görme seviyem.

Bakın ben yardım etmem diye bir şey demedim. Laflarımı çarpıtmayın isterseniz. Tabiki yardımcı olmaya çalışırım ama bir yere kadar. Sonuçta benimde bir hayatım var ve kardeşim birden fazla çocuk yaparken ne olacağını biliyordu sonuçta değil mi?

Ben kimse kimseye yardım etmesin,yardım istemesin demiyorum. Olayları dramatize etmeye gerek yok diyorum. Sonuçta 2 çocuğun üstüne 3.yü yaparken böyle olacağını biliyordunuz değil mi? Tahmin etmemeniz imksansız yani. Herkes kendi tercihlerinin sonucuna katlanmalı dışarıda ki insanlar annemiz,babamız,kardeşimiz bile olsa bir yere kadar yetiyorlar çünkü.

Değil mi yaa
İlla her şeye muhalefet olacağız. İlla yalnız ayaklarimizin üzerinde durmamiz gerekiyor. Nicin kadınlar birbirlerini anlamaz. Arkadaş anam kardeşim babam ablam abim bana ihtiyacım olduğunda destek olmayacaksa yalnız olacaksam niçin "ailem" diyorum?
Çok saçma geliyor bana bazı insanların bakış açıları. Elbette benim bakış acimda onlara:)

Ben doğum yapalı yıllar olmadı .55 günlük anneyim o sirada.bilinçli yaptım tabi bebeğimi.ama doğum yapınca insanın eli ayağı bağlanıyor oturuyor sadece bebekle ilgileniyor.basini kaldiramiyor bu zamanlarda anneni ararsın kardesini ararsın yanında. olmasalar da destek vermesini beklersin.3 . Olması desteğe ihtiyaçim olmadigi göstermiyor.bunu dile getirmemem ,sürekli gizli gizli lohusaliktan kaynaklı ağlamam ,bazı konulara fazla alinmam veya gereksiz abartı tepki vermem gayet doğal karşılanmalı ben öyle yaptım çünkü bunu bende yaşadım biliyorum anlayış gösterdim deli deli hareketlerini yuttum.gene laylaylom yaptım konustum..anlayis empati çok mu zor sizce?hayır sizi suçlamıyorum ..

Bakın kardeşiniz sizin kadar ince düşünceli biri olsa zaten çocuğuna hayır dediniz diye sizle aylarca konuşmamazlık yapmazdı zaten. Ve evet insan karşındakinden ona davrandığı gibi davranışlar görmeyi bekliyor ama her zaman olmuyor malesef.

Ve kızkardeşinizinde çocuğu varmış size ne kadar süre destek olabilir ki? 55 gün olmuş hani ilk 1-2 hafta olsa tamam dicem de 2 ay olacak neredeyse. Sonuçta kardeşinizinde evi,çocuğu var. Hem çocuğu yaramaz diyorsunuz,kardeşim çocuğa hayır demiyor diyorsunuz. Ee o zaman kardeşiniz size gelip nasıl yardımcı olabilir bu durumda? Gelince de çocuktan dolayı huzursuz oluyorsunuz. Tam olarak istediğiniz şey nedir onu anlayamadım.

Bende dogumdan sonra kayinvalidesinden destek almis bir anneyim ama sunu biliyorum ki zorla guzellik olmaz. Benim annemde sozde yardima geldi ama horlayarak uyudu. Yapmak istemiyolarsa ne yapabiliriz ki? Gelmiyor, yardim etmiyor, cocuguna mudahale etmiyor.
Ilk iki doğumunda yaninda olmamislar ki 3.de de olsunlar. Insanlik dersini verebiliyosa, karsisina gecip konusarak halledebiliyolarsa halletsinler bakalim ise yarayacak mi? Ben yaşadıklarımdan sonra annemin 2.dogumumda destek olmayacagini biliyorum. Kendime guvenmiyosam, yardimci birini tutamayacaksam ya da kayinvalidem destek olmayacaksa dogurmam. Beklentiler insani sadece üzüyor.

Simdi geri döndüm baktim da. Yorumumda bisey yok ki. 2 cocuk sahibi bir kadin konu sahibi. Emzirmesine nasil yardim edecek kardesi?
Mesela benimde 1 cocugum var kendime zor yetiyorum. Kime ne faydam olur? Gel yardim et deseler ben gittigim yere yük olurum cocukla. Ben cipsleri doke doke yesin, flut calsin dememisim ki.
Calisip cocuguna bakan anneler oldugu gibi calisip cocuguna bakan babalarda var. Gecici bir sure ekstra yorulabilir cocugun babasi.

Bilmiyorum bana gore 3. Cocugu yapmaya cesaret eden bir insan, kendisi ve ailesi icin tum konforu hazirlamali. Kimsenin yardimina guvenip cogalmiyoruz, olsa iyi olurdu tabi ama siz de kardesinizi taniyorsunuzdur. Boyle yapacagini bildiginiz icin bir yardimci alsaydiniz gecici sure icin bile olsa. Buna maddi imkaniniz yoksa 3. Cocuk neden?

Dramatize etmek derken? Lohusalık 40 gün hanımefendi. Bir şeyleri yoluna koyup rutine girene kadar yardım edilebilinir. 3. Çocuğunu evlatlık alsınlar demedik.

Demek ki siz de yapabilecek biri değilsiniz, bunu da anlarım. Size kötü bir şey de dediniz demedim.
Benim 2 çocuğum var, ben 9/10 saat eşim olmadan çocuklarla birlikteyim. Eşim geldiğinde zaten olan olmuş biten bitmiş oluyor Ayrıca o süre zarfında bir çok yemek de yapılıyor, alıp giderim ne olacak ki?
Ama siz sürekli kendi seçimi diyorsunuz, kendi seçimlerimiz olduğunda destek alamıyor muyuz? Saçma salak şeylere alınacağına açıklama yapsın diyorum. Kardeşlik bam başka bir şey. El kızından bahsetmiyoruz.

Buna sonuna kadar katılıyorum, benim demek istediğim bu değil. Yapmamalarına bir gerekçe getirmek saçma geliyor bana. Sizin çocuğunuzdan sorumlu değile geliyor konu. Tamam değil de, destek vermek de zor değil ve doğru olan bu. Ben de anneme destek oldum. Özellikle küçük kardeşimiz elimde büyüdü. Sen doğurdun sen bakacaksın anne demedim

Ben 3. Çocuğu kendi isteğimle bakabilecegime inanadigimdan yaptım.ben süt arttirma konusundan bahsettim orda yanlış anlasilmis.
ben yardım filan edinde demedim.gelin bana bakın da demedim .gelin çocuğuma çocuklarıma bakın, paraya ihtiyacım varda demedim.ben gideceğim diyene dur da demedim.ben anlayış bekledim.neden anlamak bu kadar zor.annem geldi geceleri neden bukadar uzun emziriyorsun mama ver sende uyu oda uysun dediben anne zaten yardımın yok git uyu bekleme basmda dedim gönderdim.kimseyw ihtiyacım yok benim sadwce gereksiz alinganliklar yapıp beni kötü göstermek istemelerine bahaneler bulup aramamalarına takılmıştım.zaten oda bütün gün evde bebekle uğraşmaktan kendi kendimi yediğimden bunaltmisim kendimi geçti bitti.ne annem ne kardeşim umrumda değil.ben ve eşim çocuklarıma yeteriz.

Son düzenleme:
Dramatize etmek derken? Lohusalık 40 gün hanımefendi. Bir şeyleri yoluna koyup rutine girene kadar yardım edilebilinir. 3. Çocuğunu evlatlık alsınlar demedik.
Ya yazdıklarım gayet açık. Başka bir dilde de yazmadım,anlamak isteyen anlar. Bu benim düşüncem size izahat vermek zorunda değilim. İyi akşamlar.

Benim enerjim yetmez zaten, inkar etmiyorum. 2.cocugu yapacagimi bile sanmıyorum. Ancak torunum olursa kizima destek olacagim Allah izin verirse.
Anliyorum sizi ama kardesi ve annesinin durumu belli. Yapmamislar, yapmiyorlar. Yapsalar iyi olur evet. Bende birisi kizimi alip 2 saat disari cikarsa cok mutlu olurum diye dusunuyodum. Bahsettiginiz kardeslik bagi olsaydi zaten kosa kosa bir sekilde gelmez miydi? Bazi ailelerde bu bag maalesef olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…