- 6 Aralık 2018
- 6.691
- 15.594
- 248
- Konu Sahibi Thepatriot
-
- #61
Yani bir nevi öyle demek lazım evet. Özelliklede kendi tercihlerinin sonucundan dolayı iltimas bekleyen insanlar bana garip geliyor mesela. Sizde öyle olun.İşte ogunden sonra anladım ki kim ne çekerse.veya kim neye uzulurse nbana anlatırsa yardım isterse herkes başının çaresine baksin diyeceğim.
Haklısınız buda bir bakış açısı.yani siz size derdini soyleyen kardeşiniz bile olsa acımaz siniz? Eğer size " ben yapamıyorum çocuğu camdan geçene veresim geliyor "diyen kardeşinizin yanında durmazsiniz.veya onun bakış açısından ablanizi tüm duygu sorusunu yapıp yanınıza yardıma mecbur bırakıp ,ablaniz yardıma manevi desteğe ihtiyacı olduğu zaman ne halin varsa gör dersiniz.isinize gelmeyen tek harekette.Yani bir nevi öyle demek lazım evet. Özelliklede kendi tercihlerinin sonucundan dolayı iltimas bekleyen insanlar bana garip geliyor mesela. Sizde öyle olun.
Anne ve kardesiniz yıllarca o kadar alışmışlar ki sizin fedakar davranislariniza şimdi aynı performansi gosteremediginiz için problem oluşturuyorlar. En kötüsü annenizin taraf tutup kardesinizle aranıza girmiş olması bu husus da onun yanında yer alması. Bence bu vesile ile sınırlarınızı belirleyin sizin duygusal ve fiziksel desteğe en ihtiyacınız olan dönemde yaninizda olmayan "anne ve kardesiniz" siz de artık yalnızca kendiniz istediğiniz de yanınızda bulundurun. Bugüne kadar bunca fedakarlıkla iyi olamadiginiza göre bundan sonra da iyi olamazsınız o nedenle istemediğiniz hiç bir şeyi yapmayın derim ben .Merhaba hanımlar.
Ben 25ekimde 3.doğumumu yaptım.iki kız ve son bebegim erkek.Kardeşim ise 4yil önce doğum yaptı.Oğlu oldu.İki gün hastaneden kaldım yanında ,eve geçtiğinde kaldım ve doğumundan herşeye kadar yanındaydım.
Kızlarım okula gidiyor .okullar açıldı , haftasonu hep yanındaydım hafta içide çarşambadan arayordu "abla geçmiyor hayat, nezaman düzelecek "diye ağlıyordu.Dayanamayıp perşembeden kızları okuldan alıp otobüslerle giderdim. Tatillerde 1 2 haftada kalıyordum.
Ben doğum yaptım
kız kardeşim
1-hastahaneye geldi
2-eve geçtiğinde geldi gitti
3-40ciktiginda geldi gitti.bunlar misafirlik gibi
4-Ensonda yılbaşında geldi
Yaramaz oğlunu benim kızlarım oyalardı. Hep o günde aynen öyle oldu.Ona göre herkes onun oğlunun bütün yaptıklarına katlanacak, çekecek. Sınırı yok çocuğun " hayır ,yapma" denmezmiş çocuğuna .
-Herkesin yiyeceği pastayı diliyle herkesin içinde yalıyor , oğlu kardeşim de gülüyor yaparken.
-Kızlar sulu boyalarını saklıyor çocuğun önüne bulup koyuyor ki ; ben bebekle temizlik yapamıyorum bunu düşünmüyor.kendi evindede bu dediklerimi de yaptirmaz ama
-oğlu elinde cips poşeti diğer eliyle yiyor koltuğunun tepesinde geziyor 4 senedir gıkım çıkmadı.En son cipsli elleriyle oğlumun ki ozaman 2aylik kafasına deydiriyordu ben kendim bıngıldağının oldugu yere dokunamazken ,"oğlum yapma bak eline dokun" diyorum yok .Zaten sağı solu belli değil her an vurabilirde sonucda çocuk oda hırçın.. Kardesimde elinde telefon instragramda geziyor .
Sonra bide kızların sakladığı fülütü istedi. Kızlar sınavım var veremem dedi, bastı çığlığı attı yere kendini. Kardeşim kocasına" hadi gidiyoruz" dedi ve somurtarak gitti.Neymis ogluna hep "yapma" deniyormuş pastayı "yalama" dendigi için.
Kızlar ilgilenmiyormuş, fülütü neden vermemişiz. Zaten erkek olduğu için biz çok değişmiş ! Bu nasıl cümle ise ve o gün bugün beni ne arıyor soruyor kendisi.
Bu kadarda değil 23 ocakda küçük kızımin doğum günüydü hep evde kutlardim şimdi malum bebeğim var milleti çağiramam hastalıkta var zaten dışarda kizlar eğlenir dedim AVM'de bowlinge goturecekdim kuzenimin kızıyla . Bir gece önce annem arayıp kardeşimi cagirmayacakmisin diye sordu.Anne dedim beni yılbaşından beri aramiyor bır fülüt vermedik diye dedim tamam kapat benim başım agriyir dedi kapattı.Oda o günden beri aramiyor.Ben burda abartmıyorum üstüne üstlük tatile bıle gittiler o zaman aralığında.Allahin aşkına ben ne yaptim onlara ben yeni doğum yapmış anneyim ki bu yollardan kısa süre önce geçti geçerken herkesin ağzından burnundan getirdi. Ben kimseye kötü laf söylemedim ama kötü ben oldum.anlamıyorum.
Şimdi "sen neden aramiyorsun?" diyeceksiniz. Beni hep annem arardi duymadığım da ben geri dönerdim. Yani ben herzamanki davraniyorum onlar alınganlık yapıp beni aramiyorlar. Onların mı ihtiyaci var aranmaya benimmi ?.
Ben iki kız okula gidiyor bir bebek eşim yemek istiyor. Bebek inanin gündüz durmuyor akşam eşim gelince yemek yapıyorum yiyoruz .Hiç mı acımıyorlar insana ya ?
Ne bilim bu neyin inadı.ben iki kızımıda emziremedim bunda inat ettim emzirecegim diye. Yeri geldi 2 saat emzirme sürecim oldu. Yaralar ,ağlayarak emzirdim. Yaralarım iyileşti süt arttırmaya çalıştım busefer mama +meme gittim uzun süre 3.ayda mamayi 2 ogune kadar indirdim. Bana bu süreçte yardım edip destek olacaklarına, ne arıyorlar ne soruyorlar anlayissizlar. Neymis ben onlara gidip 3 çocukla 1 2 hafda kalacakmisim. Anne diyorum benim kafam almıyor.emziriyorum, yeri geliyor mama veriyorum 3 çocuğun kıyafeti bebeğin bezi iki günde bir banyo malzemeleri orda nasıl yapicam sonucda bı düzenim var şuanda rahatım bir sürü eşyası ,valizle gelmem lazım diyorum. Şuanda bunu kaldıramaz psikolojim iyi değil diyorum. Anlamıyor şuan böyle ne onlar beni arıyor ne ben onları ama tek kaybettikleri şey bebeğimin bu zamanlarını birdaha goremeyecekler kaçırdiklari için pekde üzgün olduklarını sanmiyorum ama .bu neyin fesatligi anlamadım siz farklı bakış açısından daha neler var anlatamadigimda neyse.
Bu yorumlar neden bu kadar artıyor ben gerçekten anlam veremiyorum. Acaba bu yüzden mi biz kardeş bağlarını güçlendiremiyoruz? Anne olmak, kardeş olmak ne demek sizce? Tamam güçlü olalım, kendi sorumluluklarımızı alalım, ama her insanın da yardıma ihtiyacı vardır ya. Ben ailemden uzağım ama yanımda olsalar isterdim bir gün bir kap yemek gelsin, annem eve girip çocuklarıma baksın bana 1 saat uyu desin. Çünkü ben de yaparım, yaptım da. Aileyi bırakın komşum için de yaparım. Her insanın, her annenin buna ihtiyacı var. Çocuğun babası da çalışmak zorunda ya hani? Eve akşam geliyor zaten anne yorulacağı kadar yoruluyor.Kör oldum.
3 cocugu kendi iradenizle yapmışsınız size destek olmasi gereken kişi cocugun diger ebeveyni yani babasi. Bu haliyle bile cok bogucu anlattiklariniz. "Emzirmeme yardim etsin" ne demek bunu anlayamadim bile. Sizin 2 cocugunuz var, kardesinizin 1 neye nasil yardim edecek ki? arasin, gelsin...
Ağladım öğünleri hatırladım çok sağolun.bir kap yemek yapmak lohusaya ne büyük yardımdır bilmeyen başına gelmeyen bilmez.seni anlıyorum demek ona ne buyuk iyiliktir.bu garip yorumlar insafsız yorumlar her konu altında var.aile ne demek yardıma ihtiyacın olduğunda o söylemese bile yanında olmak demek.ben bu süre zarfında hasta oldum.kuzenim telefon etti konuşuyorduk "neden yatıyorsun" dedi "hastayım" dedim.hemen geliyorum dedi gelme dedim geldi kizcagizz.kardesimden görmediğim davranışlar bunlar Allah razı olsun ondan.Bu yorumlar neden bu kadar artıyor ben gerçekten anlam veremiyorum. Acaba bu yüzden mi biz kardeş bağlarını güçlendiremiyoruz? Anne olmak, kardeş olmak ne demek sizce? Tamam güçlü olalım, kendi sorumluluklarımızı alalım, ama her insanın da yardıma ihtiyacı vardır ya. Ben ailemden uzağım ama yanımda olsalar isterdim bir gün bir kap yemek gelsin, annem eve girip çocuklarıma baksın bana 1 saat uyu desin. Çünkü ben de yaparım, yaptım da. Aileyi bırakın komşum için de yaparım. Her insanın, her annenin buna ihtiyacı var. Çocuğun babası da çalışmak zorunda ya hani? Eve akşam geliyor zaten anne yorulacağı kadar yoruluyor.
Kız kardeşin de çocuğu varmış ama en azından elinde cipsle gezmesini engelleyebilir. Evde flüt çalmasını engelleyebilir. Her şeyi geçtim arayıp da "abla kusuruma bakma, çocukla geliyorum sana daha çok yük oluyor, yoksa elimden geleni yapardım" diyemez mi?
Bu kadar da insanlık vasıflarımızdan vazgeçmeyelim ya.
Ayrıca ben öncesinde iki doğum yaptım kardeşim bekardi hiç bir katkısı olmadı bana bunu belirtmeyi unutmuşum.yani çocuk bahane ablamdan banane.ozaman umursamadı ki şimdi bekleyeyim işte benim herkesi kendim gibi görme seviyem.Bu yorumlar neden bu kadar artıyor ben gerçekten anlam veremiyorum. Acaba bu yüzden mi biz kardeş bağlarını güçlendiremiyoruz? Anne olmak, kardeş olmak ne demek sizce? Tamam güçlü olalım, kendi sorumluluklarımızı alalım, ama her insanın da yardıma ihtiyacı vardır ya. Ben ailemden uzağım ama yanımda olsalar isterdim bir gün bir kap yemek gelsin, annem eve girip çocuklarıma baksın bana 1 saat uyu desin. Çünkü ben de yaparım, yaptım da. Aileyi bırakın komşum için de yaparım. Her insanın, her annenin buna ihtiyacı var. Çocuğun babası da çalışmak zorunda ya hani? Eve akşam geliyor zaten anne yorulacağı kadar yoruluyor.
Kız kardeşin de çocuğu varmış ama en azından elinde cipsle gezmesini engelleyebilir. Evde flüt çalmasını engelleyebilir. Her şeyi geçtim arayıp da "abla kusuruma bakma, çocukla geliyorum sana daha çok yük oluyor, yoksa elimden geleni yapardım" diyemez mi?
Bu kadar da insanlık vasıflarımızdan vazgeçmeyelim ya.
Bakın ben yardım etmem diye bir şey demedim. Laflarımı çarpıtmayın isterseniz. Tabiki yardımcı olmaya çalışırım ama bir yere kadar. Sonuçta benimde bir hayatım var ve kardeşim birden fazla çocuk yaparken ne olacağını biliyordu sonuçta değil mi?Haklısınız buda bir bakış açısı.yani siz size derdini soyleyen kardeşiniz bile olsa acımaz siniz? Eğer size " ben yapamıyorum çocuğu camdan geçene veresim geliyor "diyen kardeşinizin yanında durmazsiniz.veya onun bakış açısından ablanizi tüm duygu sorusunu yapıp yanınıza yardıma mecbur bırakıp ,ablaniz yardıma manevi desteğe ihtiyacı olduğu zaman ne halin varsa gör dersiniz.isinize gelmeyen tek harekette.
Değil mi yaaBu yorumlar neden bu kadar artıyor ben gerçekten anlam veremiyorum. Acaba bu yüzden mi biz kardeş bağlarını güçlendiremiyoruz? Anne olmak, kardeş olmak ne demek sizce? Tamam güçlü olalım, kendi sorumluluklarımızı alalım, ama her insanın da yardıma ihtiyacı vardır ya. Ben ailemden uzağım ama yanımda olsalar isterdim bir gün bir kap yemek gelsin, annem eve girip çocuklarıma baksın bana 1 saat uyu desin. Çünkü ben de yaparım, yaptım da. Aileyi bırakın komşum için de yaparım. Her insanın, her annenin buna ihtiyacı var. Çocuğun babası da çalışmak zorunda ya hani? Eve akşam geliyor zaten anne yorulacağı kadar yoruluyor.
Kız kardeşin de çocuğu varmış ama en azından elinde cipsle gezmesini engelleyebilir. Evde flüt çalmasını engelleyebilir. Her şeyi geçtim arayıp da "abla kusuruma bakma, çocukla geliyorum sana daha çok yük oluyor, yoksa elimden geleni yapardım" diyemez mi?
Bu kadar da insanlık vasıflarımızdan vazgeçmeyelim ya.
Ben doğum yapalı yıllar olmadı .55 günlük anneyim o sirada.bilinçli yaptım tabi bebeğimi.ama doğum yapınca insanın eli ayağı bağlanıyor oturuyor sadece bebekle ilgileniyor.basini kaldiramiyor bu zamanlarda anneni ararsın kardesini ararsın yanında. olmasalar da destek vermesini beklersin.3 . Olması desteğe ihtiyaçim olmadigi göstermiyor.bunu dile getirmemem ,sürekli gizli gizli lohusaliktan kaynaklı ağlamam ,bazı konulara fazla alinmam veya gereksiz abartı tepki vermem gayet doğal karşılanmalı ben öyle yaptım çünkü bunu bende yaşadım biliyorum anlayış gösterdim deli deli hareketlerini yuttum.gene laylaylom yaptım konustum..anlayis empati çok mu zor sizce?hayır sizi suçlamıyorum ..Bakın ben yardım etmem diye bir şey demedim. Laflarımı çarpıtmayın isterseniz. Tabiki yardımcı olmaya çalışırım ama bir yere kadar. Sonuçta benimde bir hayatım var ve kardeşim birden fazla çocuk yaparken ne olacağını biliyordu sonuçta değil mi?
Ben kimse kimseye yardım etmesin,yardım istemesin demiyorum. Olayları dramatize etmeye gerek yok diyorum. Sonuçta 2 çocuğun üstüne 3.yü yaparken böyle olacağını biliyordunuz değil mi? Tahmin etmemeniz imksansız yani. Herkes kendi tercihlerinin sonucuna katlanmalı dışarıda ki insanlar annemiz,babamız,kardeşimiz bile olsa bir yere kadar yetiyorlar çünkü.
Bakın kardeşiniz sizin kadar ince düşünceli biri olsa zaten çocuğuna hayır dediniz diye sizle aylarca konuşmamazlık yapmazdı zaten. Ve evet insan karşındakinden ona davrandığı gibi davranışlar görmeyi bekliyor ama her zaman olmuyor malesef.Ben doğum yapalı yıllar olmadı .55 günlük anneyim o sirada.bilinçli yaptım tabi bebeğimi.ama doğum yapınca insanın eli ayağı bağlanıyor oturuyor sadece bebekle ilgileniyor.basini kaldiramiyor bu zamanlarda anneni ararsın kardesini ararsın yanında. olmasalar da destek vermesini beklersin.3 . Olması desteğe ihtiyaçim olmadigi göstermiyor.bunu dile getirmemem ,sürekli gizli gizli lohusaliktan kaynaklı ağlamam ,bazı konulara fazla alinmam veya gereksiz abartı tepki vermem gayet doğal karşılanmalı ben öyle yaptım çünkü bunu bende yaşadım biliyorum anlayış gösterdim deli deli hareketlerini yuttum.gene laylaylom yaptım konustum..anlayis empati çok mu zor sizce?hayır sizi suçlamıyorum ..
Bu yorumlar neden bu kadar artıyor ben gerçekten anlam veremiyorum. Acaba bu yüzden mi biz kardeş bağlarını güçlendiremiyoruz? Anne olmak, kardeş olmak ne demek sizce? Tamam güçlü olalım, kendi sorumluluklarımızı alalım, ama her insanın da yardıma ihtiyacı vardır ya. Ben ailemden uzağım ama yanımda olsalar isterdim bir gün bir kap yemek gelsin, annem eve girip çocuklarıma baksın bana 1 saat uyu desin. Çünkü ben de yaparım, yaptım da. Aileyi bırakın komşum için de yaparım. Her insanın, her annenin buna ihtiyacı var. Çocuğun babası da çalışmak zorunda ya hani? Eve akşam geliyor zaten anne yorulacağı kadar yoruluyor.
Kız kardeşin de çocuğu varmış ama en azından elinde cipsle gezmesini engelleyebilir. Evde flüt çalmasını engelleyebilir. Her şeyi geçtim arayıp da "abla kusuruma bakma, çocukla geliyorum sana daha çok yük oluyor, yoksa elimden geleni yapardım" diyemez mi?
Bu kadar da insanlık vasıflarımızdan vazgeçmeyelim ya.
Bu yorumlar neden bu kadar artıyor ben gerçekten anlam veremiyorum. Acaba bu yüzden mi biz kardeş bağlarını güçlendiremiyoruz? Anne olmak, kardeş olmak ne demek sizce? Tamam güçlü olalım, kendi sorumluluklarımızı alalım, ama her insanın da yardıma ihtiyacı vardır ya. Ben ailemden uzağım ama yanımda olsalar isterdim bir gün bir kap yemek gelsin, annem eve girip çocuklarıma baksın bana 1 saat uyu desin. Çünkü ben de yaparım, yaptım da. Aileyi bırakın komşum için de yaparım. Her insanın, her annenin buna ihtiyacı var. Çocuğun babası da çalışmak zorunda ya hani? Eve akşam geliyor zaten anne yorulacağı kadar yoruluyor.
Kız kardeşin de çocuğu varmış ama en azından elinde cipsle gezmesini engelleyebilir. Evde flüt çalmasını engelleyebilir. Her şeyi geçtim arayıp da "abla kusuruma bakma, çocukla geliyorum sana daha çok yük oluyor, yoksa elimden geleni yapardım" diyemez mi?
Bu kadar da insanlık vasıflarımızdan vazgeçmeyelim ya.
Dramatize etmek derken?Bakın ben yardım etmem diye bir şey demedim. Laflarımı çarpıtmayın isterseniz. Tabiki yardımcı olmaya çalışırım ama bir yere kadar. Sonuçta benimde bir hayatım var ve kardeşim birden fazla çocuk yaparken ne olacağını biliyordu sonuçta değil mi?
Ben kimse kimseye yardım etmesin,yardım istemesin demiyorum. Olayları dramatize etmeye gerek yok diyorum. Sonuçta 2 çocuğun üstüne 3.yü yaparken böyle olacağını biliyordunuz değil mi? Tahmin etmemeniz imksansız yani. Herkes kendi tercihlerinin sonucuna katlanmalı dışarıda ki insanlar annemiz,babamız,kardeşimiz bile olsa bir yere kadar yetiyorlar çünkü.
Demek ki siz de yapabilecek biri değilsiniz, bunu da anlarım. Size kötü bir şey de dediniz demedim.Simdi geri döndüm baktim da. Yorumumda bisey yok ki. 2 cocuk sahibi bir kadin konu sahibi. Emzirmesine nasil yardim edecek kardesi?
Mesela benimde 1 cocugum var kendime zor yetiyorum. Kime ne faydam olur? Gel yardim et deseler ben gittigim yere yük olurum cocukla. Ben cipsleri doke doke yesin, flut calsin dememisim ki.
Calisip cocuguna bakan anneler oldugu gibi calisip cocuguna bakan babalarda var. Gecici bir sure ekstra yorulabilir cocugun babasi.
Buna sonuna kadar katılıyorum, benim demek istediğim bu değil. Yapmamalarına bir gerekçe getirmek saçma geliyor bana. Sizin çocuğunuzdan sorumlu değile geliyor konu. Tamam değil de, destek vermek de zor değil ve doğru olan bu. Ben de anneme destek oldum. Özellikle küçük kardeşimiz elimde büyüdü. Sen doğurdun sen bakacaksın anne demedimBende dogumdan sonra kayinvalidesinden destek almis bir anneyim ama sunu biliyorum ki zorla guzellik olmaz. Benim annemde sozde yardima geldi ama horlayarak uyudu. Yapmak istemiyolarsa ne yapabiliriz ki? Gelmiyor, yardim etmiyor, cocuguna mudahale etmiyor.
Ilk iki doğumunda yaninda olmamislar ki 3.de de olsunlar. Insanlik dersini verebiliyosa, karsisina gecip konusarak halledebiliyolarsa halletsinler bakalim ise yarayacak mi? Ben yaşadıklarımdan sonra annemin 2.dogumumda destek olmayacagini biliyorum. Kendime guvenmiyosam, yardimci birini tutamayacaksam ya da kayinvalidem destek olmayacaksa dogurmam. Beklentiler insani sadece üzüyor.
Ben 3. Çocuğu kendi isteğimle bakabilecegime inanadigimdan yaptım.ben süt arttirma konusundan bahsettim orda yanlış anlasilmis.Bilmiyorum bana gore 3. Cocugu yapmaya cesaret eden bir insan, kendisi ve ailesi icin tum konforu hazirlamali. Kimsenin yardimina guvenip cogalmiyoruz, olsa iyi olurdu tabi ama siz de kardesinizi taniyorsunuzdur. Boyle yapacagini bildiginiz icin bir yardimci alsaydiniz gecici sure icin bile olsa. Buna maddi imkaniniz yoksa 3. Cocuk neden?
Ya yazdıklarım gayet açık. Başka bir dilde de yazmadım,anlamak isteyen anlar. Bu benim düşüncem size izahat vermek zorunda değilim. İyi akşamlar.Dramatize etmek derken?Lohusalık 40 gün hanımefendi. Bir şeyleri yoluna koyup rutine girene kadar yardım edilebilinir. 3. Çocuğunu evlatlık alsınlar demedik.
Benim enerjim yetmez zaten, inkar etmiyorum. 2.cocugu yapacagimi bile sanmıyorum. Ancak torunum olursa kizima destek olacagim Allah izin verirse.Demek ki siz de yapabilecek biri değilsiniz, bunu da anlarım. Size kötü bir şey de dediniz demedim.
Benim 2 çocuğum var, ben 9/10 saat eşim olmadan çocuklarla birlikteyim. Eşim geldiğinde zaten olan olmuş biten bitmiş oluyorAyrıca o süre zarfında bir çok yemek de yapılıyor, alıp giderim ne olacak ki?
Ama siz sürekli kendi seçimi diyorsunuz, kendi seçimlerimiz olduğunda destek alamıyor muyuz? Saçma salak şeylere alınacağına açıklama yapsın diyorum. Kardeşlik bam başka bir şey. El kızından bahsetmiyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?