- 17 Mart 2022
- 2.601
- 2.224
- 83
- 40
- Konu Sahibi Thepatriot
-
Vallahi okadar güzel anlatmisinizki hayatımı.babam vefat edince mecbur gibi hissediyordum kendimi eşimi bırakıp geliyordum adamcağız yemek bile yiyemiyordu keklerle yatıyordu gikinin cikarmadi yemin ederim kalıyordum.hele pandemi patladiginda 1 ay kaldım bana gitme bitene kadar diyorlar bunun bitecegi yok dedim gittim geldim evine.gitme pişman olacaksın diye arkamdan soyleniyorlar.duaunsenize 2 sene kalacaktım .kardesime son 2senede gelemem dedim artık .kızım kursa gidiyor lgsye hazırlanıyor bu sene haftasonumuz dolu yani.bide dememzmi sanki profosor olacak ne yani .yani kursa giden kızım gitmesin hafta sonları gene gel yani bukadar bencil.umrunda değil okuldan geri kalacaklar diyorum yok sınav haftası gelmeyin diyorum ikiside ortaokul şuan.derslerden bir gün gitmeyince konu işleniyor.gercekten haklısınız.ve hala beni neden aramadı hala gelin dedim gelmediler tatilde diye söyleniyiormus.Bİr anne olarak önceliğiniz kendi çocuklarınızın huzuru olmalı. Maşallah siz hep annenizle kız kardeşinizin peşinde koşmuşsunuz hizmetçi gibi, onlar da sizi ezdikçe ezmişler. Siz ezilirken, çocuklarınız kendi evinizin düzeni mahvolmuş.
Ben sizin gibi önceliği evlendikten sonra çekirdek ailesi olması gerekirken hala annesine kardeşine hizmetçilik etmek peşinde olan kadınları anlayamıyorum. Bu 1-2 hafta kalma konusunu açtıklarında hayır diyerek konuyu kapatacaksınız. Ne bahane sunuyorsunuz? Çocuklarınızın düzeni var, ne işi var 3 çocuğun elalemin evinde sığınmacı gibi.
İyi yapmışsın kızlarını okuldan perşembe günlerinden alıp, kocaman yetişkin kardeşinin peşinde sürükleyerek. Onlar okuldan geri kalsın, düzenleri bozulsun nolcak sanki.
Valla aynını çocuğuna hayır diyemezmisiz yapma diyemezmisiz çocuk 1 yaşında geliyor bize elinde kumanda TV'ye vuruyor hayır yapma demeyecende ne diyecegiz dedim.neymis hayır yapma diyince inadına yapıyormuş ses cikarmayinca bırakıyorum.sen erkek çocuğu başka sen bilemezsin diyip durdu.suanda sınırları olmayan sürekli herkese bulaşan yapma deneni inadına gözünün içine bakarak yapan bir anarşist yetiştiriyor.Kardesiniz tam olarak kendi gibi bir bas belasi yetistiriyor bravohaddini bilmez bir zorbayi salacak 1 2 yıla topluma ona yanarim. Siz de hic dusunmeyin allah askina hazir elini etegini cekmisken uzak dursun.
Valla aynını çocuğuna hayır diyemezmisiz yapma diyemezmisiz çocuk 1 yaşında geliyor bize elinde kumanda TV'ye vuruyor hayır yapma demeyecende ne diyecegiz dedim.neymis hayır yapma diyince inadına yapıyormuş ses cikarmayinca bırakıyorum.sen erkek çocuğu başka sen bilemezsin diyip durdu.suanda sınırları olmayan sürekli herkese bulaşan yapma deneni inadına gözünün içine bakarak yapan bir anarşist yetiştiriyor.
vay arkadaş estirdiği teröre bak. Psikolojik dayanıklılığın yoksa dogurmayacaksın kimse ardını toplamak zorunda değil. kız kardeşinize aynen iletin.36 yaşında şuan32 yaşında anne olmusdu uzun süre rahatlikdan sonra eve hapis olması yüzünden herkesden çıkardı hırsını .benim evimi kimse temizleniyor dedi gittim temizlemek için sen yapamazsinki temizlik dedi yani benim temizliğini begenmiyormus tek kelime etmedim çıktım annem işe giderdi annneme işe gitme yanimda kal yemeğimi yap diye bas bas bağırdı bebeğe bakamıyorum delirecem diye bende kiyamayip giderdim.hatta çocuk 11 aylık olduğunda "11 aydır bu çocuğa ben bakıyorum "diye sitem ediyordu.bende dedim heralde kim bakacak başka dedim.yani onun çocuğuna
Size bakinca ayni annemi gordum. 7 kiz kardesin ortancasi. Ne ablalarina yaranacak kadar kardes olabildi. Ne kardeslerinin saygi duydugu bi abla. Bu arada es ve anne de olamadi hepsi yarim yarim. Kimin yardima ihtiyaci varsa kostu surukledi bizi pesinden. Onlarin hepsinin cocugi dokunulmazdi ama bize herkes herseyi soyler her istedigini yapardi. Nedenini soyleyim. Kiymetsizden kiymetli dogmaz. Insan kendi degerini kendi belirler. Beni sevsinler diye yirtindiginizda kmse sizi ne sever ne sayar. Annem 53 yasinda. 5 yil once kardeslerine annesine resri cekti. Smdi 1 kardesi ve annesi disinda kmseyle gorusmuyo. Digerleri kendileri toplanip sehir sehir birbirlerini geziyolar. Annemin yoklugumu farketmiyolar bile. Evdeki hizmetcinin yoklugu cok is birikince belirir cunku. Eglenirken degilMerhaba hanımlar.ben 25ekimde 3.doğumumu yaptım.iki kız ve son bucugum erkek .kardesim ise 4yil önce doğum yaptı oğlunu iki gün hastaneden kaldım yanında eve geçtiğinde kaldım ve doğumundan herşeye kadar yanındaydım .kızlarım okula gidiyor okullar açıldı ozaman haftasonu hep yanındaydım haftaicide çarşambadan aragim abla geçmiyor hayat nezaman düzelecek diye ağlıyordu dayanamayıp persembeden kızları okuldan alıp otobüslerle giderdim.tatillerde 1 2haftada kalıyordum.velhasil ben doğum yaptım kız kardeşim 1-hastahaneye geldi 2-eve geçtiğinde geldi gitti 3-40ciktiginda geldi gitti.bunlar misafirlik gibi 4-ensonda yılbaşında geldi ve yaramaz oğlunu benim kızlarım eylerdi hep öğünde aynen öyle oldu ona göre herkes onun oğlunun bütün yaptıklarına katlanacak çekecek sınırı yok çocuğun hayır denmezmis çocuğuna yapmada.herkedin yiyeceği pastayi diliyle herkesin içinde yalıyor guluyor yaparken oğluna kızlar sulu boyalarını saklıyor çocuğun önüne bulup koyuyor ki ben bebekle temizlik yapamıyorum bunu düşünmüyor.kendi evindede bu dediklerimi de yapmaz elinde cips poşeti diğer eliyle yiyor koltuğunun tepesinde geziyor 4senefdir gıkım çıkmadı en son cipsli elleriyle oğlumun ki ozaman 2aylik kafasına deydiriyordu ben kendim bingildaginin oldugu yere dokunamazken oğlum yapma bak eline dokun diyorum yok zaten sağı solu belli değil her an vurabilirde sonucda çocuk oda hırçın kardesimde elinde telefon instragramda geziyor .sonra bide kızların sakladığı fulutu istedi kızlar sınavım varveremem dedi bastı çığlığı attı yere kendini kardeşim kocasına hadi gidiyoruz dedi ve somurtarak gitti.neymis ogluna hep yapma deniyirmus pastayı yalama dendigi için kızlar ilgilenmiyormus fulutu neden bermemisiz.zaten erkek olduğu için biz çok değişmiş !bu nasıl cumle ise ve ögün bugün beni ne arıyor soruyor kendisi.bukadarda değil 23ocakda küçük kızımin doğum günüydü hep evde kutlardim şimdi malum bebeğim var milleti cagiramam hastalıkta var zaten dışarda kizlar eğlenir dedim AVM'de bowlinge goturecekdim kuzenimin kızıyla .bırgece önce annem arayıp kardeşimi cagirmayacakmisin diye sordu anne dedim beni yılbaşından beri aramiyor bır fülüt vermedik diye dedim tamam kapat benim başım agriyir dedi kapattı oda ögunden beri aramiyor.ben burda abartmıyorum üstüne üstlük tatile bıle gittiler o zaman aralığında.allahin aşkına ben neyaptim onlara ben yeni doğum yapmış anneyim ki bu yollardan kısa süre önce geçti geçerken herkesin ağzından burnundan getirdi ben kimseye kötü laf söylemedim ama kötü ben oldum.anlamiyirum şimdi sen neden aramiyordum diyeceksiniz beni hep annem arardi duymadığım da ben geri döneridim.yani ben herzamanki davraniyorum onlar alınganlık yapıp beni aramiyorlar onlarınmi ihtiyaci var aranmaya benimmi .ben iki kız okula gidiyor bir bebek eşim yemek istiyor bebek.inanin gündüz durmuyor akşam eşim gelince yemek yapıyorum yiyoruz hicmi acimiyorlar insana ya nebilim bu neyin inadı.ben iki kuzimida emziremedim bunda inat ettim emzirecegim diye yeri geldi 2saat emzirme sürecim oldu yaralar ağlayarak emzirdim yaralarım iyileşti süt arttırmaya çalıştım busefer mama +meme gittim uzun süre 3.ayda mamayi 2 ogune kadar indirdim bana bu süreçte yardım edip destek olacaklarına ne arıyorlar ne soruyorlar anlayissizlar.neymis ben onlara gidip 3cocikla 1 2 hafda kalacakmisim anne diyirum ben kafam almıyor.emziriyirum yeri geliyor mama veriyorum 3 çocuğun kıyafeti bebeğin bezi iki günde bir banyo malzemeleri orda nasıl yapicam sonucda bı düzenim var şuanda rahatım bissuru didisi valizle gelmem lazım diyirum şuanda bunu kaldıramaz psikolojim iyi değil diyirum anlamıyor şuan böyle ne onlar beni arıyor ne ben onları ama tek kaybettikleri şey bebeğimin bu zamanlarını birdaha goremeyecekler kaçırdiklari için pekde üzgün olduklarını sanmiyorum ama .bu neyin fesatligi anlamadım siz farklı bakış açısından daha neler var anlatamadigimda neyse.
Okadar çok söylenecek söz varki bu anlattiklarim %1 anneme her türlü bağır çağır yapıp son ses sonra bişey olmamış gibi kahvaltı hazirmi diye sabah cikiyirmus.annemde hazırliyor.babam vefat edince ikisi başbaşa kaldı artık kardeşim annemin kocası gibi davranıyor eziyor annemde öğrenilmiş çaresizlik gibi gene onla konuşuyor.enson gene kavga ettiler .nedenidr çocuğunu bırakıp anneme ise gitmiş evlerinde kamera var neymiş annem çok telefonla konuşmuş ,çocukla ilgilenmemis ,hep elinde tablet vermiş .geldi bana öyle 4gun kardeşimin tavırlarını bağıra çağıra ağlayarak anlatarak gitti ne oldugsa gitti.ben kardeşimi cagirmadim diye bana küstü 3gun sonra tatile gittiler birlikte ikiside aynı kafa yani .vay arkadaş estirdiği teröre bak. Psikolojik dayanıklılığın yoksa dogurmayacaksın kimse ardını toplamak zorunda değil. kız kardeşinize aynen iletin.
hiç takmayın . evli bir kadın olarak sizin önceliğiniz kocanız ve evlatlarınız. az buz değil 3 çocuk anasısınız. kız kardeşinze enerji kaptırmayın bence sizinki size zor yetiyordur ziraOkadar çok söylenecek söz varki bu anlattiklarim %1 anneme her türlü bağır çağır yapıp son ses sonra bişey olmamış gibi kahvaltı hazirmi diye sabah cikiyirmus.annemde hazırliyor.babam vefat edince ikisi başbaşa kaldı artık kardeşim annemin kocası gibi davranıyor eziyor annemde öğrenilmiş çaresizlik gibi gene onla konuşuyor.enson gene kavga ettiler .nedenidr çocuğunu bırakıp anneme ise gitmiş evlerinde kamera var neymiş annem çok telefonla konuşmuş ,çocukla ilgilenmemis ,hep elinde tablet vermiş .geldi bana öyle 4gun kardeşimin tavırlarını bağıra çağıra ağlayarak anlatarak gitti ne oldugsa gitti.ben kardeşimi cagirmadim diye bana küstü 3gun sonra tatile gittiler birlikte ikiside aynı kafa yani .
Galiba şimdi düşününce anlıyorum kızlarım son 3senede çok ezildi o çocuğu eğlendirmek zorundalarmis gibi davranıldi hep.kizlari iki sn birakmiyordu oynamazlarsa yerlere atiyordu kendini .bizde kizlara hadi oynayın diyorduk.suanda çocuğun ismini duymaya tahammülleri yok gelmesinler diye bakıyorlar.artik sınır koyma vaktidir .inşallah kizlarim için geç kalmamisimdir .çok teşekkürler yazan herkese kendime getirdiniz beni ben çok sessiz kaldım benide ezdi ama bundan sonra eski beni bulamayacaklar.Size bakinca ayni annemi gordum. 7 kiz kardesin ortancasi. Ne ablalarina yaranacak kadar kardes olabildi. Ne kardeslerinin saygi duydugu bi abla. Bu arada es ve anne de olamadi hepsi yarim yarim. Kimin yardima ihtiyaci varsa kostu surukledi bizi pesinden. Onlarin hepsinin cocugi dokunulmazdi ama bize herkes herseyi soyler her istedigini yapardi. Nedenini soyleyim. Kiymetsizden kiymetli dogmaz. Insan kendi degerini kendi belirler. Beni sevsinler diye yirtindiginizda kmse sizi ne sever ne sayar. Annem 53 yasinda. 5 yil once kardeslerine annesine resri cekti. Smdi 1 kardesi ve annesi disinda kmseyle gorusmuyo. Digerleri kendileri toplanip sehir sehir birbirlerini geziyolar. Annemin yoklugumu farketmiyolar bile. Evdeki hizmetcinin yoklugu cok is birikince belirir cunku. Eglenirken degil
Galiba şimdi düşününce anlıyorum kızlarım son 3senede çok ezildi o çocuğu eğlendirmek zorundalarmis gibi davranıldi hep.kizlari iki sn birakmiyirdu oynamazlarsa yerlere ayiyirdu kendini .suanda çocuğun ismini duymaya tahammülleri yok gelmesinler diye bakıyorlar.artik sınır koyma vaktidir .inşallah kizlarim için geç kalmamisimdir .çok teşekkürler yazan herkese kendime getirdiniz beni ben çok sessiz kaldım benide ezdi ama bundan sonra eski beni bulamayacaklar.
Ya bana telefonlar açıp agliyor annem gelmiyorsun diye ne yapım ağlayan anneye aglatmamak için gidiyordum .gel bize kal diyorum ne yapım elin oglunda rahat değilim diyor.esimide görseniz sakacidir biraz eylendirmeye çalışıyor annemi şakasına size tasinacaz seni küçük odaya koyarız dedi diye vay efendim bana böyle diyor damat diyormuş eşim için . kızmış 16 yıllık damadını tanimazmis gibi.yok artık iyi niyet zaten bitti .neyse hakkettikleri cevap o .bakalım .benim suçum hayır diyemem insanlara o kırılmasın bu kusmesin incinmesin.simdi dönüp baktığımda ben param parça olmuşum.Ben insanın anne ve kardeşini düşünmesini anlıyorum. Ama cocukları ezildiği takdirde anne yada babanın dur demesi gerekirdi. Kardeş çok kıymetli, ama küçücük çocukları okuldan alıp, otobüsle yeğen bakmaya gitmek ya da hafta sonu gidip kardeşte kalmak çok mantıksız geliyor. Sağlık sorunu hariç.
Ya bana telefonlar açıp agliyor annem gelmiyorsun diye ne yapım ağlayan anneye aglatmamak için gidiyordum .gel bize kal diyorum ne yapım elin oglunda rahat değilim diyor.esimide görseniz sakacidir biraz eylendirmeye çalışıyor annemi şakasına size tasinacaz seni küçük odaya koyarız dedi diye vay efendim bana böyle diyor damat diyormuş eşim için . kızmış 16 yıllık damadını tanimazmis gibi.yok artık iyi niyet zaten bitti .neyse hakkettikleri cevap o .bakalım .benim suçum hayır diyemem insanlara o kırılmasın bu kusmesin incinmesin.simdi dönüp baktığımda ben param parça olmuşum.
Nasıl böyle bir kural yok. Bence böyle bir kural var ayrıca bu çıkarcılık da değil. İyilik yaptığım kişiden iyilik görmek isterim fesatlık değil. Özellikle yakın dostlarım akrabalarımdan. Siz nasıl bu kadar yüce gönüllü oluyorsunuz ben hiç anlayamıyorumİyilik yapacaksanız karşılık beklemeden yapmalısınız. Siz gittiniz diye o gelecek bakacak şeklinde bir kural yok.
Küsmüş işte fırsat bu fırsat sizde aramayın sormayın, 3 çocukla gün hızlı biter bunları takmayın.
Evet bazı anneler hep diğerini düşünür yalan yok bizde de aynı durumlar oluyordu.
Bende anneme düzenim artık ayrı bunları düşünüp yuvamda huzursuzluk istemiyorum lütfen hep bana değil birazda onlarda suç ara dedim. O günden sonra hiç karışmaz muhabbetlere.
Ben ilk kizimida tek büyüttüm ki gene ilk kızım 2 ayliken oraya gittigimde kendi süslenip puslenip dışarı çıkıyordu bende geleyim dur hazirlanayim bebegimle dediğimde çıkıp beni bırakıp gidiyordu beklemeden nasıl zoruma gidiyordu.gene sessiz kaldım ozamanalr.Karşılık bekleyerek mi yaptınız demisler evet karşılık olmasın ama en azından kardeşin de biraz yardımcı olmalı yapılan iyiliği unutmamali
Benim gördüğüm büyükler ki ben de büyüğüm fazla fedakar kardeşler onlari sadece kendi başlarına aynisi gelince anlıyor
Bence siz haklisini
Böyle bir kural olsa kız kardeşi yardıma gelirdi, demek ki böyle bir kural yokmuş.Nasıl böyle bir kural yok. Bence böyle bir kural var ayrıca bu çıkarcılık da değil. İyilik yaptığım kişiden iyilik görmek isterim fesatlık değil. Özellikle yakın dostlarım akrabalarımdan. Siz nasıl bu kadar yüce gönüllü oluyorsunuz ben hiç anlayamıyorumben mümkün değil yapamam
Yapmayacaksiniz soyleyeceksiniz o zamanBen ilk kizimida tek büyüttüm ki gene ilk kızım 2 ayliken oraya gittigimde kendi süslenip puslenip dışarı çıkıyordu bende geleyim dur hazirlanayim bebegimle dediğimde çıkıp beni bırakıp gidiyordu beklemeden nasıl zoruma gidiyordu.gene sessiz kaldım ozamanalr.
2. Kızımı annem yanımdaydı 40gun sonra iki çocukla tekdim.3.yapacagim aklımdan geçmezdi ozamnlar benim yaptigim birçok iyilik oldu sadece bu anlattiklarim değil ama hiç insanın kafasina kakmadım halada kakmadım bu söylediklerim benim içime oturup kurup kurup kafamda düşünüp agladigim zamanlardan içimden gecenler.sirf bunları yapan ablamı bikere istediği olmadığı cocucugunun diye 2ay beni aramamzlik yapan beni hoş görmeyen bu kadın yeni doğum yaptı ne dese alinmam demeden ki ben öyle yaptım onun logusaligi değil sadece hayatı boyunca sadec biraz empati istedim ama çok gördüler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?