- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.832
- 208
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
Herkese merhaba, annem konusunda vicdan azabi yasiyorum ve fikir almak istedim. Ben yurtdisinda yasiyorum, doktora yapiyorum ve yeni evliyim. Annem bizi ziyarete geldi. Ve geldiginden beri bambaska bir insan gibi davraniyor. Ben 1 senedir is konusunda cok sorunlu bir donem gecirdim, doktoram yanmak uzereydi ve son anda islerimi yoluna soktum. Bu sebeple inanilmaz yogunum. Iste bir suru ongorulemez durumlar yasadim ve is yukum 2 katina cikmis durumda su an. Yine de uykumdan kesiyorum ve anneme vakit ayiriyorum, gezdiriyorum onu her firsatta. Dun ve bugun 5'te uyandim ofise gittim ogleden sonraya kadar calistim, sonra anneme vakit ayiririm diye(ofis saatleri icinde calismak zorunda degilim saatlerim esnek). Annem cok calismama mi mi kirildi bilmiyorum ama surekli bir sekilde alinganlik yapiyor. Ne yapsam ne desem aglamaya basladi ki benim annem yuksek lisans mezunu bir avukat, 40'dan fazla ulke gezmis, cesitli hobileri olan bir kadin yani hic bu profile uymuyor aslinda. Az once ofis bilgisayarimin yaninda kendi bilgisayarimda da analiz yapmam gerekiyordu, annem dizi izliyordu bilgisayardan anne lutfen bu programi kapatma dedim. Tamam dedi, sonra bir ne durumda analiz ilerlemesi diye baktim ki kapatmis! Anne elin mi carpti, bir daha baslatiyorum ama kapatma cok acil cunku dedim. Bir baktim duvara bakip aglamaya basladi? Noldu anne kizmadim ki bir daha baslattim dikkatli ol dedim sadece diyorum, ben sana bilerek zarar vermedim diyor?? Agzimdan oyle bir kelime cikmadi. Sonra gitti kendini banyoya kapatti zor cikardim(evim 1+1,gidecek oda yok) Bir de geldiginden beri surekli ev temizleyip camasir yikama ile ugrasiyor. Annecim lutfen dinlen tatil yap benim yardimcim geliyor her hafta o yapar diyorum asla dinletemiyorum. Ki kendi evinin de yardimcisi var ben kendimi bildim bileli, temizlik yapmaz annem hic. Bugun yine camasirlari yikamaya karar vermis ben yokken, atmasi gerekenden farkli bir dereceye atmis, ben gelince hala bitmedi bir bak dedi. Dedim uzun programa atmissin ben kapattim. Inanilmaz yuzu dustu, bozuldu. Sonra ne zaman disariya ciksak, yurumek asla istemiyor. Metro ile tum sehre rahatca ulasiyoruz ama eviniz metroya uzak (500m) ya da gittigimiz yer metroya uzak diye gitmek istemiyor. Her yere arabayla gitmeye alisik Turkiye' de asla toplu tasima kullanmaz diye bir yere gitmek istemeyince, esim gitti araba kiraladi annem gidene kadar kalsin diye(bulundugum ulkede yabanci olarak araba almamiz cok zor ihtiyacimiz oldugunda kiraliyoruz). Buna da neden kiraladiniz diye kizdi annem bize.
Annem 50li yaslarin basinda, su ana kadar yasadigimiz sorunlar bir elin parmagini gecmez. Hep cok ama cok iyi anlasirdik, o yuzden bu haline asla anlam veremiyorum. Sebebini sordugumda kesinlikle cevap vermiyor ve ben her seye alindigi icin cok vicdan azabi cekiyorum. Ne yapmam gerektigini ya da anneme ne oldugunu kesinlikle anlayamiyorum.
Bu arada butun sartlari cok cok zorlayip haftaya 4 gun izin aldim, annemi mutlu etmeye ve aramizi duzeltmeye calisacagim.
Annem 50li yaslarin basinda, su ana kadar yasadigimiz sorunlar bir elin parmagini gecmez. Hep cok ama cok iyi anlasirdik, o yuzden bu haline asla anlam veremiyorum. Sebebini sordugumda kesinlikle cevap vermiyor ve ben her seye alindigi icin cok vicdan azabi cekiyorum. Ne yapmam gerektigini ya da anneme ne oldugunu kesinlikle anlayamiyorum.
Bu arada butun sartlari cok cok zorlayip haftaya 4 gun izin aldim, annemi mutlu etmeye ve aramizi duzeltmeye calisacagim.