Annem yazmamı istedi,sizinle paylaşmak istiyor derdini..

Aynen öyle canım biz çok bakıyoruz biz çok kötü oluyoruz.. Eltim görümcem bir araya geldiklerinde,onlar melake sanki çok iyi anlaşıyorlar.. Bizi hep küçümsediler bakan tarafız ama ezilen tarafız ..
Çok açık anlatmışsın benim de 2 kızım var,damatlara para yedirmem diyor k.pederim.. O yüzden eltimin görümcemin oğluna araba almaya calışıyor.. Anlamıyorum ben 20 senedir yaptıklarımın karşılıgını alamıyorum ona yanıyorum. Daima kötü oldum :50:

Burada eş tutumu en önemli şey, eşiniz ne düşünüyor bu konuda?
Sonuçta kendi babanız olsa yapısını bildiğiniz için onun anlayacağı,
kırılmayacağı şekilde anlatıp olayı çözersiniz ama kaynana/kayınpeder
de öyle olmuyor malesef. Eşinizin konuşması gerekir babasıyla.
Sizinle kalmaya devam edecek olsa bile sizin herşeyin farkında olduğunuzu
bilmeli ki ayrım yapmamalı, herkese eşit, adaletli olmalı...
Damatlara para yedirmeme olayı zaten tam bir komedi, sanki damatların da
işi gücü yok aman şunları bir yolsak diye bekliyorlar. Evli değilim ben henüz,
babam bir gün olsun bunun lafını etmez. Kızları var diye birikim yapmaktan da
kaçınmaz, ha kızım yemiş ha eşiyle yemiş ne fark eder der yani. İnsanların
bu tarz düşüncelerini anlamıyorum. Allah kolaylık versin size:31:

Cancağazım gördüğün gibi büyük çoğunluk seni yargılamış, amaan yaşlı başlı adama 2 lokmayı çok görmüş demişler.. Adamın parasını yiyorsun bak demişler.. Sanırım ya okumuyorlar, ya da empati kuramıyorlar. Tamam burada farklı görüşler olacak da kimse böyle acımasızca yargılanmaz ki. Kadıncağız yıllarca bakmış, kira parasını alamamış, kayınpederi bakımını bu hanıma yaptırıp parayı layık görmüyor. Ki o 3 kuruş parayı verse bile kolay mı bir insana bakmak.. Yeri geliyor kendimizden bıkıyoruz. Sana tavsiyem derdine burda derman arayacağına Rabbine sığın. Sana bu işin ecrini nasip etsin inşallah. Gördüğün gibi kullardan fayda yok..

Konunuzu okudum ve profil bilgilerinize baktım açtığınız konulardan biri dikkatimi çekti (unutamıyorum ne yapmalıyım) diye konu açmışsınız orda 19 yaşında yaşadığınız aşktan bahsetmişsiniz ve ayrılalı birkaç ay oluyor demişsiniz eğer o hikaye size aitse bu forumda anlattığınız konu veya hikaye kime ait? Burdaki forumda 15 yaşımda evlendim 20 yıllık evliyim demişsiniz , bana bu konu uydurma geldi ama yinede hayalde olsa bu konuyla ilgili fikrimi yazayım bazen yaşlılar zor olsada bizlerde yaşlanacağız benimde kızkardeşim ve görümcem yok eşim ile benim anne ve babalarımıza biz bakacağız şimdiden karalarımı bağlayalım.
Sizde zorlanıyorsanız arkadaşlarında dediği gibi diğer çocuklarıyla konuşun sırayla bakın tabi bu arada onlarada kayınbabanızın gelirinden pay vermeniz gerekebilir ikinci bir yolda eşinizle konuşup arada temizlik için eve kadın alabilirsiniz böylece yükünüz azalır

Konunuzu okudum ve profil bilgilerinize baktım açtığınız konulardan biri dikkatimi çekti (unutamıyorum ne yapmalıyım) diye konu açmışsınız orda 19 yaşında yaşadığınız aşktan bahsetmişsiniz ve ayrılalı birkaç ay oluyor demişsiniz eğer o hikaye size aitse bu forumda anlattığınız konu veya hikaye kime ait? Burdaki forumda 15 yaşımda evlendim 20 yıllık evliyim demişsiniz , bana bu konu uydurma geldi ama yinede hayalde olsa bu konuyla ilgili fikrimi yazayım bazen yaşlılar zor olsada bizlerde yaşlanacağız benimde kızkardeşim ve görümcem yok eşim ile benim anne ve babalarımıza biz bakacağız şimdiden karalarımı bağlayalım.
Sizde zorlanıyorsanız arkadaşlarında dediği gibi diğer çocuklarıyla konuşun sırayla bakın tabi bu arada onlarada kayınbabanızın gelirinden pay vermeniz gerekebilir ikinci bir yolda eşinizle konuşup arada temizlik için eve kadın alabilirsiniz böylece yükünüz azalır

konunun başlığını okumadın galiba cnm, annesi adına açılmış bir konu

Konunun başlığında annem yazmamı istedi sizinle paylaşmak istiyor derdini diyor annesinin derdini yazmış zaten.

Ben hala mantıklı bir sonuç çıkaramadım.
Hadi hep para almayın illa maddi bir mevzumu lazım bir yaşlıya bakmak için.
23 yaşındayım 80 yaşındaki hasta annaneme bakıyorum
Bu yüzden evime ayda bir gelebiliyorum.
Koca evin yükünü götürüyorum hasta bir kadınla ilgeliniyorum bir yandan
Maddi hiçbir beklentim yok hatta ben alıp götürüyorum erzaklarını.
Yaşlı insanlar çocuksu olur biraz kaprisini çekiyorum yeri geliyor.
Sosyal hayatım aksıyor arkadaşlarımla görüşemiyorum.
Bunların yanı sıra çalışmam gereken baya bi sınavım var.

Şimdi siz veryansın ediyorsunuz ben 23 yaşımda bu yüke girdim.
Birgün bizlerde yaşlacağız.
Bazı şeyleri lütfen yarını düşünerek yapın.

Kayın pederinizle farklı problemleriniz varsa o ayrı ama lütfen rica ediyorum biz ona bakıyoruz mevzusuna girmeyin.

Son düzenleme:
benim zavallı annem babanneme kaç yıl baktı sesi çıkmadı birgün olsun babama laf etmedi üstelik babannem allah rahmet eylesin hiç birşeyden hoşnut olmazdı. son bir yıldır yatalaktı zaten altı bağlanıyordu 6 ay oldu vefat edeli ve hiç bir geliri yoktu babannemin. bence halinize şükretmelisnizzz.

Çok mu Yiyor ?? :53:
Allah Kimseyi Kimseye Muhtaç Etmesin !!
Tırnağı Olan Başını Kaşısın..

AMINNNN:nazar:

gercekten ALLAH KIMSEYI ELDEN AYAKTAN DUSURMESIN KIMSEYE MUHTAC ETMESIN INSALLAH(AMIN):nazar:

hep genc kalacak degiliz yarin birgun bizde yaslanacagiz ve hakkimizda boyle dusunceler olacak cok yiyor vs.cok yazik :31:

benim zavallı annem babanneme kaç yıl baktı sesi çıkmadı birgün olsun babama laf etmedi üstelik babannem allah rahmet eylesin hiç birşeyden hoşnut olmazdı. son bir yıldır yatalaktı zaten altı bağlanıyordu 6 ay oldu vefat edeli ve hiç bir geliri yoktu babannemin. bence halinize şükretmelisnizzz.

annenizden ALLAH RAZI OLSUN hic bir karsilik beklemeden yinede bakmis babannenize sevabini kazanmistir...

konu sahibi bence bir gelir olmasa 70 yasindaki adamcagizi direk kapinin onune koyarlar ben oyle anladim...tamam belki o kadar kolay

degil davulun sesi uzaktan hos geliyor bize ama yinede 3 gunluk dunya :31:

En iyisi evlendirin onu madem sağlıklı

birgün yalnız kalacak olursam huzur evine gitme düşüncesi aklıma iyice yatmaya başladı,hiç kimseyi huzursuz etmeden,arkamdan biran önce ölsün diye düşünülmesinden iyidir herhalde:34:

birgün yalnız kalacak olursam huzur evine gitme düşüncesi aklıma iyice yatmaya başladı,hiç kimseyi huzursuz etmeden,arkamdan biran önce ölsün diye düşünülmesinden iyidir herhalde:34:

Kaynanam "insan eti ağırdır" der hep. Haklı kadıncık...
Ben de evladıma, gelinime muhtaç olacağıma huzur evinde olmayı tercih ederim. Biz de çektik az çok, kendimize göre. Benim ne eltim var, ne görümcem, kaynım filan. Ben çeksem dahi merhametimi esirgemem kaynanamdan. Çünkü o da merhametlidir. Asabi de olsa çok iyiliğini gördüm. Asla nankörlük etmem. Konu sahibini tenzih ederim, genel konuşuyorum ben...

ana babalar evlatlarının her türlü sıkıntısını giderir yemez yedirir içmez içirir her şeeyiyle ilgilenir gözü gibi bakar ama bir evlat anne babaya bakamaz yük olarak görür yediği bir kap yemeği üstelik parası var diye kabul edilir eve ve sığıntı gibi yaşar işte böyle bir dünyada yaşıyoruz yazık gerçekten çok yazık:19::5:
ALLAH hayırlı evlatlar versin diyorum başkada bişi demiyorum yani:5:

Konu sahibi arkadaşa daha doğrusu annesine fazlasıyla haksızlık ediyorsunuz
malesef kızlar. Bu işler bi tas yemek vermek kadar kolay değil,yaşamadan
bilinmez. Yaşayıp gördüğüm için biliyorum, genelleme yapmak gibi olmasın
ama bazı kişiler (genç yaşlı fark etmez) malesef iyi niyeti suistimal edip hak
etmeyen insanlara hak etmedikleri değerler verip hak edenlere dünyada cehennemi
yaşatıyorlar. Yaşlı adam ne de olsa, 2 gün sonra ölecek ne olacak ki baksan demekle
olmuyor, insan kendini kötü hissediyor bunları bilince. Arkadaşın bize anlatmadığı şeyler
de olabilir, bilemeyiz. Eleştirileri biraz insaflı yapın lütfen...

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin doğru ama yemekyenen kaba da pislenmesin.

20 yıllık evliyim,.. Bu süre içerisinde kocamın ailesinden çok çektim çok ezildim 15 yaşında evlendim çok itilip kakıldım görümcem tarafından kaynanam tarafından.. Kaynanam 4 sene önce vefat etti.. Kocam emekli ve kocamn babası sayesinde geçimimizi sağlıyoruz diyebilirim ev kiraları dükkan kiraları vs.. Bize veriliyor. Tabi yüzümüze çarpa çarpa.. Bu durumdan görümcem hiç hoşnut değil babamın paralarını bunlar yiyor gibilerinden sinir küpüne dönüyor.. Kaynanam vefat ettiğinden beri kocamın babası bizde kalıyor. Hiç bir işe yetişemiyorum bize para katkısı oldugu için ona bakma zorunlulugumuz var sanırım.. 2 çocuk annesiyim ama bende özel hayat diye bir şey kalmadı.. sabah 9 da kalk kahvaltı hazırla her gün 3 çeşit yemek yapma zorunlulugum var sanki.. Ne gezebiliyorum ne dışarı çıkabiliyorum sinirimden ağlıyorum her gün.. Eltim karşıda oturuyor ona gitmiyor gitse bile 10 gün kalıp dönüyor.. hep benim başımda kocamın babası.. 70 yasında.. Nolur bana akıl verin ben bıktım artık :50:

baba bütün gelirini size veriyor o olamasaydı haliniz ne olurdu düşündünmü canım seni anlıyorum bende 1 yıllık evliyim geçen gün eşime dedinki bizim yanımızda aileler olsa kaynana vs biz yapamayabilirz çünkü eşim birebir daha iyi kalabalıkta sıkılıyo annesi bile olsa dışarı gider evcil olmaz ozaman bence öle dedim işte ama ne olursa olsun benim başıma gelse dırdır etmediği müddetçe bakarım sonuna kadar anne baba dünyanın en vefakar iki insanı bence şükrt ve dua et Allah yardımcın olsun dua et o bir yola sokar bu durumu bence hayat böle çeşitli sınavlardsan geçiyoruz bu olmasaydı başka bişi olacaktı Allah kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez demekki sana inanıyoki bu yükü verdi dua et ve bu imtihanı başar bu dünyada rahat edemediysen Allah bu iyiliğin karşılığını diğer tarafta verir bence farkındamısn bilmiyorum ama o baba vesilesi ile Allah sana cenet kapısını nasip edebilir sabretmelisin canım sabret...

Çok ağır laflar ediyorsunuz.. Ben yaşadıgımı bilirim çok çektim ellerinden.. Yaşanmadan bilinmez bu. Ben yemek yapmak derdinde değilim canımla başımla yapıyorum güler yüzle karşılıyorum parası için katiyen değil 20 sene baktım ben kaynanama da kayınpederimede.. Halen daha devam ediyorum.. Ama siz yaşamıyorsunuz bu hayatı.. herşeyi en iyi en güzel şekilde yaptıgım halde yaranamıyorum ailecek yaranamıyoruz.. Görümcem olsun k.pederim olsun biraraya geldiklerinde çocuklarımı eşimi kötülüyorlar para verme şunu yapma bunu yapma.. K.pederimde görümcemi dinliyor bizi kötülüyor sonra geliyor yüzümüze gülüyor böyle 2 yüzlülük benim zoruma giden.. Daima bir dalga içinde k.pederim.. Kocam da biliyorum ne yapıyım diyor elinden hiçbirşey gelmiyor sessiz kalıyoruz herşeyde.. ama biz eziliyoruz.. Çok büyük haksızlık yaptınız bana karşı.. Nimet derdinde değilim ALLAHIN verdiği nimeti k.pederimden mi saklıcam.. Beni anlayanlara hak verenlere teşekkür ediyorum sağ olun.

Son düzenleme:
Yaranamamak konusu ayrı birşey onu anlarım
Ama ben iki kap yemek verdim çok yoruldum derseniz kimse sizi burda hoş karşılayamaz.
İnsanın yapıp yapıp yine kotu lanse edilmesi tabiki hoş bişey değil.

Back
X