• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem

sadelik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
326
76
123
Samsun
annemi çok severim o da beni.. canımdır çok fedakardır, hassas kırılgan duygusal.... ben de ona çekmişim ama..

bugün kar kıyamet, dışarıda nöbet tutmuşum ayaklarım su almış donmuşum, üstüne üstlük işten döneceğim arabamın kilit sistemi donmuş ben o kapıyı açana kadar.... sonra da arabayı çalıştırana kadar..... o kar kıyamette korka korka eve gelene kadar...

neyse..
annem evde bebeğime bakıyor.
eve girdim bu işlere canım sıkılmış, bi yandan çocuk hasta onu dert etmiş tüm gün düşünmüşüm. hala düşünceliyim.
oturdum biraz. her zamankinden suskunum. annem soruyor "dün yaptığım kapuskayı döktünüz di mi?" ben: hayır anne güzel olmuş yedik bitti.
annem: ben gitsem mi ne yapsam karar veremedim (ben gelinc eo evine geçiyor kimi zaman çok ısrar ederim kalır. ama hep benim çok ısrar etmem gerekir, hava soğuk orda üşüyeceksin, yol uzun vs vs gitmemesi için ikna etmek için bin türlü dil dökerim.)
ben: sen bilirsin anne. bana kalsa ne diyeceğimi biliyosun gitme derim. dedim.

(o sırada telefonla mail yazıyorum bir doktora bebeğimin rahatsızlığıyla ilgili aynı zamanda bu siteden bi arkadaşla yazışıyoruz yine aynı sorunla ilgili..)

annem: akşama kavga var herhalde ben durmayayım en iyisi.
ben: ne kavgası anne ya?
annem: baksana eşinle yazışıyon herhalde hararetli hararetli. (telefonla yazışmamı o şekilde yorumlamış. direkt sormuyor da zarf atıyor ben cevabı dökeyim diye.)
ben: hayır anne sevgilim var da bitane gizli, ona yazıyorum (annemi kızdırmak için en tesirli yöntemlerimden, ama napayım ne zaman tel elimde olsa ne yazıyosun kime yazıyosun, ki ben eşimle de sürekli mesajlaşırım, konuşmak yerine yazarak iletişim kurarız işteyleni alışkanlıktır)

annem: öyle deme ( sinirlendi dediğime.)
aradan birazcık daha zaman geçer.
bu sefer annem şöyle der: iyi bakalım iyi yaz yaz her ne yaptıysan da seni merak edenlere ver malzemeleri konuşsunlar dedikodu yapmak için malzeme arıyorlar zaten... (facebokta yazdığımı düşünüyor ki ben hesabımı kullanmıyorum çook uzun zamandır) (kast ettiği kişiler de bana birtakım iftiralar atan yalancı dedikoducu, öte dünyada iki elim yakalarında olacak biriki fitneci var, onları diyor)

ben artık son dediğine dayanamadım. patladım. her lafı zarf atarak sorma, soracaksan net açık sor, yok yemeği döktünüz di mi, yok bilmem nei nette sadece face mi var, belki çocuğun hastalığıyla ilgli bir şey yazıyorum doktora, bbelki bir arkadaşa bir şey soruyorum sen ne biliyorsun ki n eyaptığımı da bu şekilde yapmışım gibi konuşuyorsun dedim. çocuk uyuyordu, patladım dediysem öyle bağrış çağrış değil, bebek uyanmadı bile.

annem ağlamaya başladı ben kalkarken. gittim üstümü değiştirene kadar baktım hazırlandı çıkıyor kapıdan. kapıya gittim yolcu etmeye tek kelime etmedim ondan bekledim. yüzüme bile bakmadı. asansörü çağırdı b,nene kadar baktım ona dönmedi bakmadı bile.

az önce gitti. ve ben üzgünüm. on kırdığım için, daha anlayışı cevap veremediğim için, anneciim kal gitme bu karda ne işin var diyemediğim için, çok üzgünüm. bugünvarız yarın yokuz. annemi çok seviyorum çok pişmanım ben ))))::::

Hemen arayıp özür dileyin. Hatta gidebiliyorsanız siz gidin. Anneyi üzmeyin. Varlığı yeter hepsinin telefonun ucunda dahi olsa.

Keşke kocaman sarılma imkanım olsa 5 aydır görmüyorum annemi burnumda tütüyor.:KK42:

tatlım herkesin eşref saati var afedersin eşek saati var.. herkes her zaman eşref saatinde olmayabilir.. işten gelmiş, yorgun argın zamanlarımızda da annelerimize nazımız geçmeyecekse kime geçecek.. bunlar zaten onu sevmediğinizi göstermez, kendinize haksızlık etmeyin.. nitekim zaten sabretmişsin yeteri kadar.. anladığım kadarıyla annen de biraz alıngan..
yarına kadar ikiniz de sakinleşirsiniz.. yarın geldiğinde sarılır öpersin böyle böyle çok yorgundum sana patladım annem benim benim senden başka kimim var ki dersin ana yüreği dayanamaz zaten geçer gider..
rabbim yavruna da acil şifalar versin..

annemi çok severim o da beni.. canımdır çok fedakardır, hassas kırılgan duygusal.... ben de ona çekmişim ama..

bugün kar kıyamet, dışarıda nöbet tutmuşum ayaklarım su almış donmuşum, üstüne üstlük işten döneceğim arabamın kilit sistemi donmuş ben o kapıyı açana kadar.... sonra da arabayı çalıştırana kadar..... o kar kıyamette korka korka eve gelene kadar...

neyse..
eve girdim bu işlere canım sıkılmış, bi yandan çocuk hasta onu dert etmiş tüm gün düşünmüşüm. hala düşünceliyim.
oturdum biraz. her zamankinden suskunum. annem soruyor "dün yaptığım kapuskayı döktünüz di mi?" ben: hayır anne güzel olmuş yedik bitti.
annem: ben gitsem mi ne yapsam karar veremedim (ben gelinc eo evine geçiyor kimi zaman çok ısrar ederim kalır. ama hep benim çok ısrar etmem gerekir, hava soğuk orda üşüyeceksin, yol uzun vs vs gitmemesi için ikna etmek için bin türlü dil dökerim.)

(o sırada telefonla mail yazıyorum bir doktora bebeğimin rahatsızlığıyla ilgili aynı zamanda bu siteden bi arkadaşla yazışıyoruz yine aynı sorunla ilgili..)

annem: baksana eşinle yazışıyon herhalde hararetli hararetli. (telefonla yazışmamı o şekilde yorumlamış. direkt sormuyor da zarf atıyor ben cevabı dökeyim diye.)
ben: hayır anne sevgilim var da bitane gizli, ona yazıyorum (annemi kızdırmak için en tesirli yöntemlerimden, ama napayım ne zaman tel elimde olsa ne yazıyosun kime yazıyosun, ki ben eşimle de sürekli mesajlaşırım, konuşmak yerine yazarak iletişim kurarız işteyleni alışkanlıktır)

bu sefer annem şöyle der: iyi bakalım iyi yaz yaz her ne yaptıysan da seni merak edenlere ver malzemeleri konuşsunlar dedikodu yapmak için malzeme arıyorlar zaten... (facebokta yazdığımı düşünüyor ki ben hesabımı kullanmıyorum çook uzun zamandır) (kast ettiği kişiler de bana birtakım iftiralar atan yalancı dedikoducu, öte dünyada iki elim yakalarında olacak biriki fitneci var, onları diyor)

ben artık son dediğine dayanamadım. patladım. her lafı zarf atarak sorma, soracaksan net açık sor, yok yemeği döktünüz di mi, yok bilmem nei nette sadece face mi var, belki çocuğun hastalığıyla ilgli bir şey yazıyorum doktora, bbelki bir arkadaşa bir şey soruyorum sen ne biliyorsun ki n eyaptığımı da bu şekilde yapmışım gibi konuşuyorsun dedim. çocuk uyuyordu, patladım dediysem öyle bağrış çağrış değil, bebek uyanmadı bile.

annem ağlamaya başladı ben kalkarken. gittim üstümü değiştirene kadar baktım hazırlandı çıkıyor kapıdan. kapıya gittim yolcu etmeye tek kelime etmedim ondan bekledim. yüzüme bile bakmadı. asansörü çağırdı b,nene kadar baktım ona dönmedi bakmadı bile.

az önce gitti. ve ben üzgünüm. on kırdığım için, daha anlayışı cevap veremediğim için, anneciim kal gitme bu karda ne işin var diyemediğim için, çok üzgünüm. bugünvarız yarın yokuz. annemi çok seviyorum çok pişmanım ben ))))::::

iyi yapmmamışsınız. annenizin ilk cümlesinden sonra doktora soru soruyorum diyebilirdiniz. geçmişte birileri iftira atmış size annenizde o yüzden tedirgin olmuş olabilir. anne sonuçta. bu arada bebeğinize bakıyor ve daha sonra siz gelince kendi evine gitmek istemesi normal yaşlı çünkü dinlenmek ister. valla annenizin ayağını öpün gerekirse özür dileyin.

Annende hiç bir hata yok. Ama tepkilerin bana çok gereksiz geldi..Hem evine çocuğunuza bakmaya gelsin , hem size yemek hazırlasın hem de sizin gereksiz şakalarınıza katlansın oh ne güzel...
Ben olsam bir daha gelmem bu karda kıyamette evinize...

neyse..

Tek kelime: annen haklı.

Sen ona değer verip göz göze dahi gelmeden yazışmana devam etmişsin.

Halbuki yalnız kalıp şöyle bir düşününce senin için neler yaptığını anlarsın.

Benim de anneme kızım bakıyor. Fazla yakın ilişkilerimizden dolayı ben de zaman zaman kırıyorum elimde olmadan.

Ama babamı kaybettikten sonra ne zaman o noktaya gelsem kendime hakim olmaya çalışıyorum.

Anne kız arasında olanlar unutulur ama bir kvaliden olsaydı düşün neler olurdu.

Annen bence son derece düşünceli ve hassas bir kadın. Ben öyle hissettim.

Elinden geldiğine kırma. He de geç. İnan bir şey kaybetmezsin. Aynı tavsiyeyi ben her zaman kendime veriyorum.

annenizin gönlünü alın.bence tamamen haksızsınız. bende arada sırada sinirlerime hakim olamayıp kırabiliyorum insanız işte. ama bu hayatta bence bizi düşünen tek insan annelerimiz.

Keşke göndermeseydiniz o durumda. Gitme fırsatınız varsa gidip alın annenizi gönlünü yapın.

Olur öyle arada.
Modunda değilmişsin. Daha sabırlı cevap veremediysen de, bugün yarın telafi etmeye çalışarak hem kendini, hem anneni rahatlat ama.

Annenize o an ne yaptığınızı direkt söyleyip şuan biraz meşgulüm bir dk filan deseydiniz keşke. O da tahmin yürütmezdi.
Ama şimdi neler yapılabileceğine bakalım.
Hemen gitme imkanınız varsa...Bence ziyaret edin, bir çiçek vs götürün... sarılın annem iyi değildim deyin.. Elini öpün..

siz o sırada kendi bebeğinizi düşünüp durumunu sorgularken
o da kendi bebeğini düşünmüş...bu taraftan baksanız kucaklardınız belki..;)
çok üzmeyin kendinizi olur böyle şeyler, anneler küzmez susar...minik bir hediye parlatır yine gözlerini
iyi şanslar..mutlu olun dilerim;)

Ara ozur dile canim, kadin senin evine gelip senin cocuguna bakiyor, seninkide el sagligi valla. Cok ayip. Benim ablam senin dediklerini okadar fedakar olan anneme soylese, arar ablama bin tane firca atar, yarin cocuguna bi bakici bul gondermiyorum annemi der bide rest cekerim. Ne gerek var boyle kirmaya? Merak ediyor kime yazdigini besbelli, soyle, cocugun hastaligini yaziyorum de. Annen zarf atiyor ama sende devamli ayni sekilde karsilik veriyorsun, annenden baska davranmasini beklerken kendin neden farkli davranmiyorsun?

Kusura bakma ama yaptığın düpedüz şımarıklık. Evet yorulmuş usumus olabilirsin ama bunlar sana o kadına böyle davranma hakkını vermez. Çocuğun hastaymis bütün gün onu düşünmüşsun anladım da bütün gün o hasta çocuğa bakan da o kadın. Sana zarf attığı filan yok belli ki bunaltmaktan çekinip açık açık soru soramiyor konu açmaya çalışıyor. Elinde ne büyük bir nimet var da kiymetini bilmiyorsun.

Bir an gözümün önüne geldi annenizin gidiş çekli nedense bugün yaşamış olduğunuz durumdan dolayı gerginsiniz ve annenize patlamışsınız üzüldüm arayıp özür dilemeli ve gönlünü almalısınız ki bu karda kış da yine fedakarlık yapıp yollara dökülen anne

Back
X