Annemden duyduklarım

Anne hassasiyetiyle agır konusmus evet.
Ama yas muhtemelen 19-20.
Yani okumaya gönderiyorsun,sevgilisiyle birlikte oldu haberi geliyor.
Tabiki sizin hayatınız.
Ama annenizin laflarını(kesinlikle agır konusmus o ayrı)bide bu acıdan değerlendirin.
Suan canı yanıyor onunda.
Okula sartlarınız ne olursa olsun devam edin.
Evden kurtulayım diye sakın evlenmeye kalkmayın.
Hic bir erkek okuldan önemli değil.

Bunu annenizin bilmesine gerek var miydi gercekten? Modern bir ailede buyudugum ve evlenmeden once esimle beraber yasiyor oldugum halde oturup annemle bu diyaloga girmedim, girdigimi hayal dahi edemedim hatta. Evimi kapatip esimin yanina tasindigimi biliyorlardi ama oturup biz birlikte olduk noktasina nasil gelebilir insanin ailesiyle olan diyalogu, bilemedim. Bence bu konu hakkinda bir daha asla konusmayin annenizle, ozel hayatimi bu kadar dillendirmeyelim anne diyerek cevap vermeyin. Gercekten dile sakiz etmeyi gerektireceginiz bir konu olmamali bu. Annenizin dedikleri cok agir ama ailenizin kaldiramayacagini bilirken keske bu konunun konusulmasina bile izin vermeseydiniz.

Keşke bu durumu ona söylemeseydiniz.O size öyle şeyler söylüyor diye siz o....u falan olmuyorsunuz merak etmeyin.O da can acısıyla,hayal kırıklığıyla söylüyordur o lafları muhtemelen..Bizim toplumumuzun (istisnalar var tabi ki) bu konudaki düşünce yapısı belli..Online olarak devam edin eğitiminize.Okulu bitirmeye uğraşın sonra hemen bir iş bulup kendi hayatınızı kurun.

E tamam işte beni artık kimse almaz anne erkek arkadaşımı kabul edin o zaman deyin. Madem artık kötü kadın oldum ona varayım da daha kötüsü olmasın deyin. Çünkü bu kafadaki insanlar ilişki kurulan kimseyle evlensin de namus temizlensin diye düşünürler ama bence annenizin derdi namus falan değil. Öyle olsa erkek arkadaşınız sizi bırakır diye endişe ederdi, engel olmazdı. Derdi salt cahillik.

Online devam edin şimdilik dediklerine de he deyin geçin. Okul açıldığında çıkar gidersiniz o şehre. Gerekirse yarım gün çalışır okursunuz bir yandan.

annenizin maalesef ki namus kavramı bacak arasından ibaret o yüzden söylediklerine kafayı takıp içerleme.
bende bir kız annesiyim benim icin onun namusu gururu şerefi, bacak arası asla değil ama bir erkek için hayatını yakma. kizimda boyle yapsa bende ofkelenirdim.
arkadaşında dediği gibi hiç bir erkek hayatini alt üst etmeye değmez.
bu bir kiz icin hayatini alt ust etmeyi dusunen erkekler icinde gecerli.
kimse için savaşıp okulundan egitim hayatindan geleceginden olma.
ailenle konuş gerekirse hep birlikte o şehire gidip eğitim hayatını devam ettir.
ne söylemiş olursa olsun ailene sırtını dönme
bak burda konu acan binlerce bayan var kaçtım gidecek yerim yok diyen koca dayagina aldatmasina boyun eğmek zorunda kalan.
hayatini surdurecek imkanlari kendisine saglayamayan.
okulunu bitir meslegini eline al yoluna bak kendin için savaş ama ailene sırtını donup kacarak yapma

21 yaşındayım üni 2.sınıfım

Yani sizin düşüncenizde garip, annenizin söyledikleri de çok ağır. Bir kız annesi olarak ne desem bilemedim.

Ailenin zihniyeti malum ayrıldık diye yalan söylerdim ben olsam okulu bitirebilmek için, çalışmaya başlayıp kendi ayaklarım üstünde durana kadar da söylemezdim.

Aileniz neden bu kadar karşı ve arkadaşınız neden annenize gelip söylüyor sanki anlatmadığınız bir şeyler var gibi ayrıca

Haklısınız. Beni bu düşünceye iten zaten annemin ailemin bu tavrının yanında, öğrenildiği ve elimden telefonum alındığı anda erkek arkadaşımın annemi arayıp "ne yaparsanız yapın ama okul hayatını bitirmeyin gerekirse taşınırım ama okulundan almayın mezun olsun" diyerek ağlamasıydı. O bunu düşünürken ailemin beni korumak için uzak tutmak için eğitimimi önemsememesi bana bunu düşündürtüyor. Okulu bırakmayı asla düşünmedim önceliğim eğitimim, hep böyleydi. Gitmeyi düşünmemin sebebi de eğitimim zaten. Ama hepinizin dediği gibi kaçıp gitmek kolay değil korkuyorum hatadan kaçıp daha büyük hataya düşmek isemiyorum.

Aileniz neden bu kadar karşı ve arkadaşınız neden annenize gelip söylüyor sanki anlatmadığınız bir şeyler var gibi ayrıca
karşı olmalarının sebebi uzaktan akraba olması. Babam deliye döndü "adam mı kalmadı kıtlık mı var da akraba buldun" diye. İstersen zenci getir ama akrabayla gelme dedi. Hiç görüştüğümüz bir aile değil yolda görse tanımaz sevgilimi. Okumak yerine çalışıyor olması da istememelerinde bir etken. Ama dediğim gibi daha onu tanımıyorlar bile doğru düzgün böyle net yargıya sahip olacak kadar.

Felaket tellallığı yapmak istemem ama siz bu ilişki için bu kadar acı çekip bedel öderken inşallah sevgiliniz başka insanlarla hayatına devam etmiyordur.
Okulun bitmesine kaç yıl var

Sevgiliniz var diye sizin eğitim hayatını bitirmeye niyetlene bir aileniz varken üstüne beraber olduğunuzu söylerseniz böyle tepki almanız çok normal değil mi? Siz ne kadar özgür ve rahat olursanız olun aileniz bu durumu kabullenecek rahatlıkta değil.
o yüzden bu savaşı kazanamazsınız.
Resti çekip okulunuza gitmekten başka çare yok gibi

Erkek arkadaşının ailesi seni istiyordur inşallah.

okumaya gönderdigim kızım keyif sürüp elalemin oyuncagi olmuş :'( birde arsiz ki kalp krizi gecirmelik..
ayyy evlerden ırak Rabbim dusmanima yasatmasin :'(
Allah o anne babaya sabır versin.
Yazik.

Sevostigini biliyor buna siddetle karsi ama yinede seni onunla evlendirmiyor
Gorusme diye elinden geleni yapıyorsa ortada sadece akrabaliktan kaynaklı sorun yok bence.
Keşke aileni dinlesen

21 yasinda aslinda tek derdiniz egitiminiz olmali. Sahsen akraba evliliklere karsiyim. Bunun icinde gecerli sebepler var. Anneniz demek ki her gercegi kaldiramiyor. Söylemeseydiniz daha iyi olurdu. Size tavsiyem egitiminize odaklanin. Sunu da ekleyim: Uzaktan akraba oldugu akraba oldugunu degistirmiyor.

okumaya gönderdigim kızım keyif sürüp elalemin oyuncagi olmuş :'( birde arsiz ki kalp krizi gecirmelik..
ayyy evlerden ırak Rabbim dusmanima yasatmasin :'(
Allah o anne babaya sabır versin.
Yazik.
Hamilesiniz. Kınadığını yasarsin derler. Tam hamile iken böyle efelik laflar bilemiyorum . Allah göstermesin ama cok gördük. Efelik konusup ayni derde duseni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…