Annemden kopamamam

Eşinizin işine geliyordur evde olmamaniz o yuzden yolluyordurbi de bastan beri boyleyseniz adam artik alismis savmistir sizi. Baska turlusu normal gelmedi bana insan özler nihayetinde, disardan bakan için de elbette normal degol yaptiginiz ama siz disardan konusanlar icin degil evliliginizin nereye gittigini dusunun.

Ben ilk mesajinizdan bunu anladım kendim uydurmadim ki
Allah mesut etsin

Yetersizlik hissiniz anneniz yuzunden. Sizi tek yapsamayacaginiza inandirmis galiba. Bazi annelik sendromlari var. Anne cocugunun kendine bagimli olmasini istedigi icin ve kendi ego tatmini icin bunu yapiyor bilincaltindan. Hatta ileri seviyede vakalar duymustum. Kucuk cocugunu surekli hasta eden anneler var. Cocuga bakip nasil da iyi bir anneyim, ben olmasam yapamaz diyen. Sendromun adini unuttum. Hakkinda bir film var. Sonrasinda merak edip okumustum. Gercekte de bir haberde okudum. Avustralyali bir kadin bebeginin kanser olduguna inanip hatta doktorlari inandirip cocugu hastane hastane gezdiriyor. Kocasi gercegi anliyor ama inandiramiyor kimseyi. Kadin kocayi da bosuyor. En sonunda anlasiliyor ki kadin hasta. Anneniz de boyle demiyorum ama sanirim bazi anneler bu sendromu daha hafif de olsa yasiyor. Sizinki de o hesap. Annenize kendi kendinize yeteceginize inandirin bence artik.

Sehır ayrılıgından dolayı annene doyamaman cok normal ben bılmedıgım ıcın bu duyguyu sızı belkı cok anlayamam ama tahmın edebılıyorum zorlugunu. Ama 3ayda bır gıdıp 2ay falan kalmak bana cok ters gelır ve esımede. Kokumuzu ozlerız evımınız rahatlıgını ozlerız vs. Bence bıraz dayanmaya calısın ıkıncıye anne olacaksınız allah saglıkla almayı nasıp etsın ama bu kadar ayrı kalmak eslerı bırbırınden sogutur dıye dusunuuorum

Kardeşleriniz var mı varsa da onlara da yapıyor mu aynı şeyi. Kusura bakmayın da tek normal babanız göründü.. o da biraz pasif sanırsam..

Benzer durumu yaşayan bir tanıdığım var, inanın çok itici görünüyor dışarıdan. Çocuğu var ama hala annesinin eteğinde. Her fırsatta gelir en az bir ay kalır. Annesi desen kızı gitsin istemez. Nasıl ayrı aile olacaklar bilmem.

Anneye bağlılık degil ki, bagimlilik gibi bu durum ve siz de bunun farkindasiniz.. Bununla ilgili bi dolu kitap var. Netten bulup bi okuyun bence

Artık yetiskin olmus çoluk çocuk sahibi olmuş kadin erkek kimseye yakıştıramıyorum bu denli anneci olmayı...
Ayrica annelere de yakıştıramıyorum zirt pirt gel bana demeleri...

Cocuk oyuncağı degil ki bu evlilik...
Evli iseniz eşinizle ziyarete gider gelirsiniz...
1 2 ay kalmak çok fazla...

Canım uzakta olduğun için özlem duyuyorsun,,, benim ablamda uzağa gittiğindende aynı senin gibi gelir kalırdı eniştem de hiç karışmazdı,,,, ama yiyenim okula başlayınca artık eskisi gibi gelemedi,,,, sonra 2. Çocuk olunca şimdi bayramdan bayrama gelebiliyor,,,,, alışacaksın sende zamanla

Anne özlemi çekmeniz normal ama 2-3 ay değil 6 ay 1 yıl da kalsanız doyulmaz. Eve dönünce yine aynı özlem başlar. Siz annemiz çağırınca güzelce izah edin. Eve alışamadığınızı, bu yüzden gelemeyeceğinizi, anlayacaktır. Eşiniz de tek çocukla size bakamayıp zorla gönderiyorsa ikinci bebekte eve geri kabul etmeyecek herhalde. Hiç normal değil sizin o kadar kalmanıza razı olması ve hatta göndermeye çalışması.

Annem her defasında her konuda nasıl yapcagimin derdine düşer ve ben yapamazmisim gibi konuşur söyle örn göstereyim evlenmeden önce bu kız nasıl ev bakacak yemek yapacak daha sonra hamile kaldım nasıl çocuk bakacak bakamazki uykusuna çok düşkün şimdide ikinci çocukta iki çocuğa nasıl bakacaksın sen çok rahatına düşkünsun iki çocukla napcaksin vs. vs. Tüm suçu annemde buiuncada garip bir vicdan azabı çekiyorum ama durumum bundan ibaret..aynı zâmanda bnm evime hiç gelmek istemezler buda ayrı bi konu olur.. esimi de böyle alıştırdim başından beri son zamanlar artık oda gitmek istiyorsan git moduna girdi.. tabi biz yokken daha rahat. Yanlış bsyine rastlamadım ama olmaz da demiyorum..annem kötü niyetli değil ama evet düşünmesi lazım ben böyle diyince de senin kocan asla yapmaz seni seviyor vs diye beni avuttugunu sanıyor şu hayatta kime guvenecegimi şaşırdım.. çok değişik bir huyum aklım fikrim baba evinde annemde onlarla bsyler yapmakta kendimce vicdan yapıyorum evet çok saçma ama elimde değil

Tabii ki sizin elinizde. Başka kimin elinde olabilir ki. Aile bütünlüğünü temin eşlerin elindedir. Dışardan biri cıkıp da sizi birbirinize ve evinize ısındırmaz. Yeterince ısınmış olsaydınız bu kadar ayrı duramazdınız.

Artık burada duyduklarimdan sonra bencede annemin çağırması hiç ama hiç normal değil bunu öğrendim..

Benim görümcem aynı böyle ama daha da beter bi vaziyette. 1 ay kocasının yanında 1 ay anasının yanında. Adamı da alıştırdı sanırım. Üniversite okuyan çocuklar bile anasından daha fazla ayrı kalır. Çok kötü bir durum. Benim evliliğimi çok etkiledi boşanma sebebimden biride bu. Eşimde anne bağımlılığı var. Kabul etmiyo ama var. Hatta bana bir kere beni annemden ayırma öyle mutlu olamazsın demişti. Yani evliliği annesinden ayrılma olarak görüyordu. Benim imtihanım da buymuş demekki...

Anneniz biraz size gelse?

Bu sekilde tabi ki evlilige adapte olunmaz. Yilin yarisi ordasiniz. Ben esimi 1 gün görmesem tamam 2 gün tamam 3. Gün aramaya basliyorum. Allah ayirmasin mecbur birakmasin keyfi sekilde asla boyle uzun muddet ayri kalmam.
Reddedemeyecegim bir egitim teklifi geldi isyerimden. 6 ay çin endonezya tayland bali gezdim. Esim de benle geldi istifa edip :)

Esiniz sizi sevmiyor diyecegim ama cocugu da mi sevmiyor? Sizi kisitlamamasi guzel ama bu özgürlük degil birbirinizi boşlamak bence.

Yanlis yapiyorsunuz herkes Annesini özler doyamaz ama evlenince bir cizgi cizer .. Evlilik bunu gerektirir .. keske olgunlasip evlendeydiniz ..

O kadar uzun da kalınmaz ki mübarek alışman lazım artık evlendin ve evin ayrı .
Ben babamlar da on günden fazla kalsam bu eşiyle küs mü der hemen . Yani etrafda ki tepkiler normal siz fazla abartmissiniz. Sonuçta her zaman ailemi annemiz yanımızda olmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…