Annemden kopamamam

Üç ayda bir, bir iki ay. Üç ayda bir ay bile desen dört ay filan. Abartı biraz bu nedir ya.

Yanlis yapiyorsunuz herkes Annesini özler doyamaz ama evlenince bir cizgi cizer .. Evlilik bunu gerektirir .. keske olgunlasip evlendeydiniz ..
Keske olgun bir annem olsaydı eminim hiçbir şey böyle olmazdı bütün düzenim altüst oldu bir gün bana gelmemelisin evinde kalmalıdır demedi zaten sağlam bı psikolojisi yok hatta kendine bile hayri yok bende yarım yamalak tecrübemle biraz onun yarasını sarmaya çalışıyorum biraz kendim bsyler yapmaya çalışıyorum tabi her ikisi de olmuyor

Yanlis yapiyorsunuz herkes Annesini özler doyamaz ama evlenince bir cizgi cizer .. Evlilik bunu gerektirir .. keske olgunlasip evlendeydiniz ..
Evlenince bı çizgi çekmek çok doğru ben onu yapamadım onu yapmaya kalksam içim kötü oldu aileme ihanet ettiğimi sandım her ufak tartışma da kurtuluş yolu ailem sandım

Evlenince bı çizgi çekmek çok doğru ben onu yapamadım onu yapmaya kalksam içim kötü oldu aileme ihanet ettiğimi sandım her ufak tartışma da kurtuluş yolu ailem sandım
Ne alakasi var ihanetle lütfen .. o zaman hic evlenmeyecektiniz .. böyle düsünüyorsaniz evlenmeklede ihanet mi ettiniz yani .. sizin artik bir yuvaniz Esiniz ve cocugunuz var kendiniz bir annesiniz bunun farkina varin bence bir an önce .. bende Ailemden uzaktayim hemde ülke farki ile sehirde degil sizin gibi bende Anneme cok düskünüm bagliyim asla doyamam ona ama biseylerin yakisani var evlendik artik ..

Annen çağırdığında sen gel diyeceksin
O kocasını bırakıp geliyor mu?

Bir tanıdığım var. Tüm zamanını ailesinde gecirirdi. Tayin olup gittiler bu defa tüm tatilleri ailedinde geçirmeye başladı. Öyle ki okullar tatil olmadan bir hafta önce gelir,okullar açıldıktan bir hafta sonra dönerdi. Zamanla adam da rahatlığa alıştı,ayro çevre düzen geliştirdi. Dile gelmiyor ama sanırım başka kadında varmış en son boşandılar. Doyamadığı ailesinde hır gür içinde yaşıyorlar.

Allah korusun gerçekten dehşet verici.. benim ailemde de farklı olmaz fazla su olur

Allah korusun gerçekten dehşet verici.. benim ailemde de farklı olmaz fazla su olur
Ailemle bir saat mesafeli ayrı şehirlerde oturuyorum. Ayda bir eşimle gidip bir gün kalır geliriz. Yılda bir kez en fazla beş gün ayrı gidip kalırım oğluma değişiklik olsun diye. Fazlasına ne gerek var ki. Herkesin bir evi, düzeni var.
Annenize artık hayır demeyi bilmelisiniz. O da alışmalı bu duruma. Eşinize de yazık yani, çocuğunu eminim ki özlüyordur

Durumunuz hiç normal değil lütfen psikolojik destek alın.
Sağlıklı düşünemiyorsunuz.
Bunu pdr eğitimi olan bir büyüğünüz olarak söylüyorum.
PDR eğitim i almış biri olarak nasıl analiz ettiğinizi dah net anlatır mısınız.. artık bende öğrendim gidişatın normal olmadığını.. bu saatten sonra çeki düzen vermek icin kolları sivadim .. çünkü bu yaptığımin yanlis olduğundan artık dHada eminim

sizi o kadar iyi anlıyorum ki. inanın bana. anne özlemi yanındayken bile olur insanda. yan odada olduğunu bilseniz aklınız gider annenize. bunun evliliğe hazır olmamakla falan alakası yok bence. sizde kendimi gördüm. ben de bir iki yıl içinde evlenmeyi planlıyorum, %90 başka bir ilde yaşayacağımız için annemden nasıl ayrı kalabileceğimi düşünüp duruyorum. annem de hep üç günlük dünyada birbizimize hasret mi yaşayacağız diyip duruyor daha çok üzülüyorum. evliyken nasıl bilemiyorum ama arkadaşların da dediği gibi süreyi zor da olsa biraz açmanızda fayda var. anneniz sizi çağırdığında duygularınıza yenilip kalkıp gitmeyin, bırakın o gelsin değil mi? Allah içinizi ferahlatsın

Bunun bir örneğine de yakın zamanda ben şahit oldum.
Bazı Aileler kızları evlenince sürekli evine gelsin gitsin. .uzun süre kalsın ister. Çünkü evlidir kocası da bir şey demiyorsa abarttikca abartırlar sonra o çok kıymetli kızları boşanınca o zaman da fazlalık gibi görüp burunlarından getirirler. .

Ne eşi bu kadar yokluğuna alıştırmak lazım ne aileyi bu kadar varlığına alıştırmak lazım.

ne kadar bencilsiniz..
adam çocuğunu senenin yarısı göremiyor.çocukta babasını. eşini düşünmüyorsun anladım da ya çocuğun?
nasıl sağlıklı baba evlat ilişkisi kuracaklar?
İyi ama baba razı gorununce bende bsy diyemiyorum.. ama bazen çocuğum baba deyince içim sizlamiyor değil

İnanki boşanmaya kalmadan bzmkilerde artık zamanla bezdiriyorlar beni.. çocuk şunu yaptı bunu yaptı sahip çıkmıyor musun bezi çöpe at vs vs ama aptal kafam işte zamanla unutuyorum çağırınca gidiyorum

Aslında ben bu kadar sık gelmesem herşey yoluna Aslında ben kendim yapıyorum bu kadar sık gelmesem herşey yoluna girecek.. bende bekârken anlattığı biz gibiydim ama alıştım

İnanki boşanmaya kalmadan bzmkilerde artık zamanla bezdiriyorlar beni.. çocuk şunu yaptı bunu yaptı sahip çıkmıyor musun bezi çöpe at vs vs ama aptal kafam işte zamanla unutuyorum çağırınca gidiyorum
Aslında herkesin bir düzeni var bu aileniz olsa da onlar için de geçerli. .En iyisi az görüşüp tatlı olmak ...

1 2 ay kalmak çok fazla değil mi sizcede 3 ayda bir gidip 10 kalın en fazla gelin bence eşinize de yazık zamanla sizden ailesinden soğur bu ne böyle .anneniz çok olgun bir kadın değil anladigim kadariyla ona birsey demeden kendiniz azaltin bu süreyi. Aile çok kiymetlidir ama önce çekirdek ailem demeyi bilmek gerek

Ya ben çok garipsiyorum birine bu kadar bağımlı olmayı. Tabi ki annedir sevilir ama herkes belli bir zaman sonra kendi ailesini kurmalı. Aile kurmasa bile tek başına ayakları üstünde durmayı bilmeli. Bu kadar duygusal olmaya gerek yok. Ki ben anneme çok düşkünüm mesela ama daha 18 yaşımdayken üniversite için uzak bir şehire geldim ve 9 senedir uzakta yaşıyorum annemden.

Bu kadar duygusallık size zarar verir. Ben şahsen kızım böyle sürekli peşimde dolansın anne anne diye bensiz yapamasın istemem. Kendi ayakları üzerinde,kimseye ihtiyaç duymadan yaşasın isterim. Biraz da anneniz sizi bu hale getirmiş bence.

Açıkcası durumunuzu analiz etmek için psikoloji eğitimi almak şart değil.
Konunuzdan ve yorumlara verdiğiniz cevaplardan sağlıklı düşünemediğiniz
çok net bir şekilde belli oluyor.
Sizinki anneye bağlılık değil bağımlılık.
Birey olduğunuzun farkında değilsiniz ki
eş olduğunuzun farkına varabilesiniz.
Bağımlı kişilik özellikleri sergilediğinizi düşünüyorum.
Bu çoğunlukla romantik ilişkilerde partnere bağımlılık olarak kendini gösterse de nadiren ebeveyne bağımlılık olarak da yaşanabiliyor.

Yetişkin bir insan annesi bile olsa bir başkasının sözlerinden bu derece etkilenmemeli.
Kendi evini,eşini üç ayda bir bırakıp ailesinde 1-2 ay kalmamalı.
Anneniz sızlandı diye vicdanen rahatsız olmanız annenizin sizi,manipüle edip istediğini yaptırmayı başardığını gösteriyor.
Bu zamana kadar bu düzeni devam ettirmeniz,kendinizi ve annenizin taleplerini sorgulamayışınız gerçekten çok ilginç.

Yetiştirilme tarzınızdan ve ebeveynlerinizin çocukluktan itibaren size olan yanlış yaklaşımlarından kaynaklı psikolojik sıkıntılarınız olduğunu düşünüyorum.
Altta yatan sebepleri tespit etmedikçe bakış açınızı değiştirmeniz ve kalıcı bir davranış düzenlemesi yapmanız mümkün değil.
Bunun için de profesyonel yardım almalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…