Anneme borç para vermek

Konu sahibi banlanmışsınız ama yazmak istedim.
Elektrik faturası ödenmediği için hapise felan girmez anneniz.En babası elektrik kesilir borcunuz faize biner.
Ayrıca geçen gün patronuma bu yönde msj geldi.Elektrik borcunuz sebebiyle haciziniz vardır diye.Ama patronumun üzerine elektrik sözleşmesi yok ve eşinin üzerine ayrıca hepsi otomatik ödemede.Yeni dolandırıcılık yöntemi bu.
Bilginize.

Asiri sekilde sacmaliyorsunuz. Konu sahibi yazmis KENDI AILESI OLSA BANA SORMADAN VERIR DIYE. Kimse kusura bakmasin onun anasi babasi varsa konu sahibininde var. Konu sahibinide calismasina izin vermiyorsa boyle durumlrda cenesini acmiyacak bi zahmet. Kendi anneme yardimda mi edemiyecekmiyim üstelik hergun her ay olan birsey degil ilk kez istemis kadin. Sizin tutumunuzu hic anliyamadim ama sanirsam ailenizle araniz pek iyi degil 2000 tl borc parayi bile sakiniyorsaniz!!!
Suda var esin parasi diye birsey yok, para ortakdir esi calisiyorsa konu sahibide evini silip supuruyor yemegini sicak onune koyuyor

ailem ile aram iyi. para ayrı bir konudur. para işi hassastır. ya kavga, ya kusluk veya tartısma cıkartır.
benden kim para isterse ben vermem. ısteyene de uyuz olurum.
o para 2000 tl olmadan sıkıntısını soyler, halledilirdi.

Sizin icin ayri bir konu olabilir ama varsa ve bu surekli istekde bulunmayan biriyse bana gore verilmelidir. heleki anne 7 yasindaki kiziyla yanliz yasiyorsa, ne masrafi olduguda yazmiyor burda belki cocugun okulundan dolayi masraf cikti belki daha acil birsey bunu bilemeyiz. Kizindan istemesinde kimden istesin? Dedigim gibi surekli olan birsey degilse bunuda bi es fazla gormeyecek.

elektrik faturasını ödeyememişler. yazıor ilk sayfalarda.
yani.fatura gelir odeyemezsin ok. dersin kı fatura 100 tl geldi param yok. odeyebilir misin.. demedin. hallederim dedin halledemedin.
2.ci fatura gelir ihbarlı. 3. de zaten saat kesilir...
vs vs vs

Demekki yok ödiyememis. Bi turlu hal ederim demis olmamis. Hem kendi ailesinden sakinmayan bi zahmet konu sahibinin annesindende sakinmasin. Onun ailesi kendisi icin kiymetliyse konu sahibi icinde annesiyle kardesi kiymetli. Neyse uzatmaya gerek yok sanirim siz hala konu sahibinin haksiz oldugunu dusunuyorsunuz, umarimki aileniz size hic muhtac olmaz.

Konu sahibi eşine karşı haksız bence. En başta çalışmak için "izin" alması gerekiyorsa kocası onun kişiliğine saygı duymuyordur zaten. Ona saygı duymayan adam da annesini hiç düşünmez. Bu bilgilerle ben bile adamın ne tepki vereceğini tahmin ederim. Konu sahibi de tahmin etmeliydi.

Ayrıca 2000 tl kimine göre az paradır kimine göre çok. Sonuç olarak bu parayı kocası kazanıyor ve nasıl bir zorlukla kazanıyor bilemeyiz. Asıl hata konu sahibinin annesinde bence. Sonuçta kızının çalışmadığını, o paranın damattan çıkacağını biliyor.

"Eşimin sorumsuzluğu" diye bir konu açılmıştı geçen hafta. Kayınvalideye sana mı güvenip para vermiş diye hepimiz konu sahibini haklı bulmuştuk. İş erkeklerin ailesine para vermelerine gelince kaplan kesilip, kendi ailemiz söz konusu olunca "ama onlar biriciğim" moduna girmememiz gerekiyor. Sonuçta erkek ailesi ayağını yorganına göre uzatmalı diyorsak bunu kendi ailelerimiz için de söylemeliyiz ki adaletli olsun.

Allah evladın da hayırlısını versin. Amin.

hapse giriliyor maalesef. çok yakından biliyorum.

konu erkek ailesi veya kadın ailesi değil. konu muhtaç ve zorda bir kadına en önemlisi -sadece anneye- borç verip vermemek.
kadın belki tek başına evi çeviremedi ve elektrik borcuna girdi. asıl önemli olan kadının elektrik faturasını her ay ödemeleriydi.
ben ödüyorum mesela. zaten adam çalışıyor para onun diye de bir şey yok. o para ikisinin. ev hanımları da yan gelip yatmıyor ki?? ev emekçisiler sonuç olarak.
ben kocayı kınadım kesinlikle.

hapse giriliyor maalesef. çok yakından biliyorum.

hayır girilmiyor
biraz ayrıntılı anlatır mısınız merak ettim çünkü para borcundan dolayı hapis cezası anayasaya aykırılık sebebiyle iptal edildi

hayır girilmiyor
biraz ayrıntılı anlatır mısınız merak ettim çünkü para borcundan dolayı hapis cezası anayasaya aykırılık sebebiyle iptal edildi
Acaba yukarıda ki arkadaşın bahsettiği taahhüdü ihlal(doğru yazmışımdır umarım) olmasın.Avukata ödeyeceğine dair imza atmış olabilir mi borç avukata devredilmişse eğer ödeyememişse taahhüdü ihlal için girmiş olabilir mi?

hayır girilmiyor

Jessey bu her türlü borç için geçerli mi canım, bir akrabamın bir kaç bankaya kredi borcu almış başını gitmiş, ailesi hapse girecek diye üzülüyor. Eğer hapse girmeyecekse de ne hali varsa görsün modundalar

taahhüt vermediyse bir şey olmaz en fazla sürekli haciz gelip taahhüt veya kefil bulmaya çalışırlar

hayır girilmiyor

benim bir tanıdığım girdi. yıl 2012 de. 2 ay yattı. sonra af gibi bir şey oldu çıktı. bu kadarını biliyorum. o tarihten sonra kanun çıktıysa o ayrı tabi.

evet o şekilde olabilir

benim bir tanıdığım girdi. yıl 2012 de. 2 ay yattı. sonra af gibi bir şey oldu çıktı. bu kadarını biliyorum. o tarihten sonra kanun çıktıysa o ayrı tabi.

taahhüt vermiştir o ondan dolayı taahhütü de süresinde yerine getirmemişse taahhütü ihlalden tazyik hapsi yatmıştır
ben konu sahibinin annesinin dolandırılmaya calışıldığını düşünüyorum çünkü o bahaneyle çok yapılıyor dolandırıcılık

hukuki bilgim de yok çok fazla. sadece denk geldiğim için elektrik borcundan çok korkarım ben. maaş günü ilk iş o dur bizim evde. ondan dikkat etsinler diye yazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…