- 26 Temmuz 2014
- 902
- 1.471
- 83
- Konu Sahibi burcudeniz
-
Cüzdanınızda 1.5 liranın alındığını nası farkettiniz?Ben öğrenciyim, tatilleri ailemle geçiriyorum. Son sınıfa geçtim, bir aksilik çıkmazsa seneye mezunum ve şimdiden mezun olunca ne yapacağım, aynı evde sürekli nasıl yaşayacağım diye düşünüyorum. Çok zor gerçekten yıpranıyorum.
Bazı insanlar eşyalarının kullanılmasını sevmez. Ben de bunlardanım. Eğer anneniz kıyafetlerini giymemenizi, parasını almamanızı defalarca üstüne basa basa söyleseydi yine alır mıydınız? Bizim sorunumuz bu işte.
Çok yakın veya uzak değiliz. Aslında birlikte iyi vakit geçirdiğimiz olur, eğleniriz.
Görünürde basit olabilir ama sürekli olunca çileden çıkarıyor. Karşımda beni bir türlü anlamayan yetişkin bir insan var.
İzin almamasından rahatsız olması normalde hırsız demesini bi kefeye koyamadım4 yaşında kızım var.. kumbarasindan bozuk para lazım olduğunda almadım.. sordum.. rica ettim.. neden lazım olduğunu anlattım.. ve akşam geri koyduk beraber..
Tabiki sormadan eşya atmak para ya da başka biseyinizi almak doğru değil anne de olsa.. ama anneniz sanırım bunu kötü niyetle değil sadece samimiyet ten yapıyor.. sizin kizmanizi anlayamıyor.. belki de üzülüyor.. sakince konuşun tekrar.. size danisip hareket ettiğinde annem beni düşünüyor diye seviniyorum sadece bu diyin.. bazen idare gerekiyor inanin o da sizi cok idare etti bu yasiniza kadar.. sabır..
Markete gidecek diye evdeki bozuk paraları topluyordu. Benim de cüzdanımda bozuk 1.5 olduğu aklıma geldi. Odama girdim, baktım cüzdan açık aha dedim almış herhalde. Sonra açıp bir baktım gerçekten almış. Anne cüzdanımda 1.5 vardı nerede dedim. Ben aldım dedi ama suçlu bakıyor, biliyor çünkü kızdığımı. Sonra kıyamet koptu zaten.Cüzdanınızda 1.5 liranın alındığını nası farkettiniz?
Benim canım annem benim odama da girsin eşyalarımı da karıştırsın kurcalasın parfümlerimle yıkansın paramı da alsın malımı da atsın ne isterse yapsın.Ve istemediğim şeyleri yapma hakkına sahip öyle mi? Benim hakkıma girebilir yani rahatlıkla?
4 yaşında kızım var.. kumbarasindan bozuk para lazım olduğunda almadım.. sordum.. rica ettim.. neden lazım olduğunu anlattım.. ve akşam geri koyduk beraber..
Tabiki sormadan eşya atmak para ya da başka biseyinizi almak doğru değil anne de olsa.. ama anneniz sanırım bunu kötü niyetle değil sadece samimiyet ten yapıyor.. sizin kizmanizi anlayamıyor.. belki de üzülüyor.. sakince konuşun tekrar.. size danisip hareket ettiğinde annem beni düşünüyor diye seviniyorum sadece bu diyin.. bazen idare gerekiyor inanin o da sizi cok idare etti bu yasiniza kadar.. sabır..
Yorumlarla bağlantılı olarak 'kişisel sınırlar', 'mülkiyet', 'özel hayatın gizliliği' gibi kavramların öğrenilmesi gerektiğini bir kez daha görmüş olduk. İlkokullarda hatta yuvalarda bile 'odaya izinsiz girmeme', 'başkaların eşyalarını izinsiz kullanmama' gibi sosyal normlar öğretiliyor artık. Keşke daha önce başlansaydı toplumumuzda
Benim canım annem benim odama da girsin eşyalarımı da karıştırsın kurcalasın parfümlerimle yıkansın paramı da alsın malımı da atsın ne isterse yapsın.
Beni 9 ay karnında aylarca kucağın da yıllarca sırtında taşıyan canım annemin hakkını asla ödeyemem.Allah gecinden versin annem ölse ne yaparım onsuz hayat nasıl geçer o öldükten sonra neyin kıymeti varki derim hep.
Canım anamın yerini kimse dolduramaz bende. Ona böbreğim ciğerim ömrüm feda olsun.
Bence sizin sorununuz annenizle değil kendinizle.Allah'ın verdiği en güzel meziyetinizi kaybetmişsiniz SEVGİNİZ kalmamış içiniz de.
Adınıza çok üzüldüm.
Kesinlikle katılıyorum daha kimsenin kendi özeline saygısı yok ki başkasına olsun. Mahremiyet duygusu gelişmiş insanlara da böyle öcü gözüyle bakıyorlar.
Odana izinsiz girilmesini istemiyorsan, esyalarinin yeri degismesin eski olanlar atilmasin istiyorsan kendi odani kendin temizleyeceksin.
Kadin odani silip supururken niye yaptin demiyorsun ama kendince eski gordugu bi seyi atinca vay efendim her seye karisiyormus.
Annenden değilde 15 yaşında bir ergenden bahsediyorsun sanki
Evet bende aynı sizin gibi düşündüm çok basit davranışlar üzerinden 1.5 lira için anneye HIRSIZ diyen anneye yalancı vs diyen kimse ne kadar enteresan dedim kendi kendime.Anneme böbreğimi ben de seve seve veririm, ama benim kendi şahsi eşyalarımla ilgilenmesin.
Bir konu üzerinden ne çıkarımlar ne çıkarımlar vallahi enteresansınız.
Tabi bunun yaninda büyüklere saygı,kendi temizliğini,yemeğini yapabilme,başkalarına yük olmama,herşeyi anneden bekleyip kendi kişisel alanına saygı duyulmasını beklememe,anneye bağırıp cagirmama gibi saygı kurallarınıza öğretmek gerektiğini düşünüyorum mesajınızdan sonra.yan gel osman olmamalı kadını temizlikçi ,ahci,kapıcı gibi kullanıp azarlama hakkini nereden buluyor onuda merak ettim doğrusu ...Yorumlarla bağlantılı olarak 'kişisel sınırlar', 'mülkiyet', 'özel hayatın gizliliği' gibi kavramların öğrenilmesi gerektiğini bir kez daha görmüş olduk. İlkokullarda hatta yuvalarda bile 'odaya izinsiz girmeme', 'başkaların eşyalarını izinsiz kullanmama' gibi sosyal normlar öğretiliyor artık. Keşke daha önce başlansaydı toplumumuzda
Bak sen de değişmediğini söylüyorsun hep rahatsız olmuşsun.. o da değişmiyor ama.. Orta yolu bulmam lazım.. konuyu biseyini aldığında değil normal zamanda puding yerken konuşun :) o da biliyor hatasını ama huyu böyle.. bi de annelik var..
Evet bende aynı sizin gibi düşündüm çok basit davranışlar üzerinden 1.5 lira için anneye HIRSIZ diyen anneye yalancı vs diyen kimse ne kadar enteresan dedim kendi kendime.
Yani onca yazdığım cümlenin içinden kalkıp böbrek kısmını kullanmışsınız.
Peki neden "annem benimde parfümlerimle yıkansın eşyalarımı kurcalasın" vs kısmı ile alakalı bir çıkışınız olmadı?
Annesini gerçek anlamda seven benim enteresan olan da sizsiniz.
Bu kadar titiz bir evladı 15 yaşında ergen gibi davranan hırsızlık yapıp yalan söyleyen bunca kötü meziyetli bir anne yetiştirmiş olamaz değilmi?Tabi bunun yaninda büyüklere saygı,kendi temizliğini,yemeğini yapabilme,başkalarına yük olmama,herşeyi anneden bekleyip kendi kişisel alanına saygı duyulmasını beklememe,anneye bağırıp cagirmama gibi saygı kurallarınıza öğretmek gerektiğini düşünüyorum mesajınızdan sonra.yan gel osman olmamalı kadını temizlikçi ,ahci,kapıcı gibi kullanıp azarlama hakkini nereden buluyor onuda merak ettim doğrusu ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?