Anneme dayanamıyorum

Cüzdanınızda 1.5 liranın alındığını nası farkettiniz?

Yorumlarla bağlantılı olarak 'kişisel sınırlar', 'mülkiyet', 'özel hayatın gizliliği' gibi kavramların öğrenilmesi gerektiğini bir kez daha görmüş olduk. İlkokullarda hatta yuvalarda bile 'odaya izinsiz girmeme', 'başkaların eşyalarını izinsiz kullanmama' gibi sosyal normlar öğretiliyor artık. Keşke daha önce başlansaydı toplumumuzda

İzin almamasından rahatsız olması normalde hırsız demesini bi kefeye koyamadım

Cüzdanınızda 1.5 liranın alındığını nası farkettiniz?
Markete gidecek diye evdeki bozuk paraları topluyordu. Benim de cüzdanımda bozuk 1.5 olduğu aklıma geldi. Odama girdim, baktım cüzdan açık aha dedim almış herhalde. Sonra açıp bir baktım gerçekten almış. Anne cüzdanımda 1.5 vardı nerede dedim. Ben aldım dedi ama suçlu bakıyor, biliyor çünkü kızdığımı. Sonra kıyamet koptu zaten.

Ve istemediğim şeyleri yapma hakkına sahip öyle mi? Benim hakkıma girebilir yani rahatlıkla?
Benim canım annem benim odama da girsin eşyalarımı da karıştırsın kurcalasın parfümlerimle yıkansın paramı da alsın malımı da atsın ne isterse yapsın.
Beni 9 ay karnında aylarca kucağın da yıllarca sırtında taşıyan canım annemin hakkını asla ödeyemem.Allah gecinden versin annem ölse ne yaparım onsuz hayat nasıl geçer o öldükten sonra neyin kıymeti varki derim hep.
Canım anamın yerini kimse dolduramaz bende. Ona böbreğim ciğerim ömrüm feda olsun.
Bence sizin sorununuz annenizle değil kendinizle.Allah'ın verdiği en güzel meziyetinizi kaybetmişsiniz SEVGİNİZ kalmamış içiniz de.
Adınıza çok üzüldüm.

İyi niyetle yaptığını zaten biliyorum. Ama o kadar çok anlattım ki. Ben minicik çocukken bile böyle hatalı davranışları vardı, o zaman da aynı şekilde sinirlenirdim. O zamanlar da kitaplarımı atardı. Yahu bir insan neden evden kitap atar? Sevdiğim kıyafetlerimi yoksul akrabalarının çocuklarına verirdi. Tamam versin ama giyilmeyenleri versin. Ben de padişah kızı değildim, her gün başka şey giymiyordum. Çocukken de böyle düzen takıntım vardı, hayatım benim kontrolümde olsun isterdim ve annem hep baltaladı bu isteğimi.

Kesinlikle katılıyorum daha kimsenin kendi özeline saygısı yok ki başkasına olsun. Mahremiyet duygusu gelişmiş insanlara da böyle öcü gözüyle bakıyorlar.

Zamanında anan sıçtığın boku gördü şimdi eşyalarını görmesi yada cüzdanından para alması mı rahatsız etti. Anne bu ya can istese can verilir. Senin açından bakmaya çalıştım özel alan falan diye düşündüm ama yok uymadı kafamda hiç bir yere konu anne olunca hele ki hırsızlıkla itham edilmesi çok garipsedim açıkçası

Anneme böbreğimi ben de seve seve veririm, ama benim kendi şahsi eşyalarımla ilgilenmesin.
Bir konu üzerinden ne çıkarımlar ne çıkarımlar vallahi enteresansınız.

Kesinlikle katılıyorum daha kimsenin kendi özeline saygısı yok ki başkasına olsun. Mahremiyet duygusu gelişmiş insanlara da böyle öcü gözüyle bakıyorlar.

Mahremiyet duygum gelistigi icin, odamda kendi duzenimi kurdugum icin, esyalarimin karistirilmasini sevmedigim icin kendi odamin temizligini kendim yapiyorum. Hem odayi temizletip hem onu niye attin diye kiyametler koparmiyorum.

Cantami birinin acmasina bile sinir olurken annemi cuzdanimi karistirirken gorsem aklima ''hirsiz'' demek gelmez mesela?
Olay sadece mahremiyet olsaydi durum boyle olmazdi gelen yorumlara gore tavrinizi sekillendirmezseniz iyi olur.

Bak sen de değişmediğini söylüyorsun hep rahatsız olmuşsun.. o da değişmiyor ama.. Orta yolu bulmam lazım.. konuyu biseyini aldığında değil normal zamanda puding yerken konuşun :) o da biliyor hatasını ama huyu böyle.. bi de annelik var..

Eskimiş, artık kullanılmayan şeyleri atmıyor sadece. Defalarca kitaplarımı attı. Taçlarımı kuzenime verdi, kuzenim dediğim de benden büyük koskoca kadın. Bugün de babamın ağzındaki yara için aldığı dut şurubunu atmış. Böyle bir atma hastalığı var.

Annenden değilde 15 yaşında bir ergenden bahsediyorsun sanki

Çünkü 15 yaşında ergen gibi davranıyor. Çocuk gibi zaten, herkes söyler bunu.

Anneme böbreğimi ben de seve seve veririm, ama benim kendi şahsi eşyalarımla ilgilenmesin.
Bir konu üzerinden ne çıkarımlar ne çıkarımlar vallahi enteresansınız.
Evet bende aynı sizin gibi düşündüm çok basit davranışlar üzerinden 1.5 lira için anneye HIRSIZ diyen anneye yalancı vs diyen kimse ne kadar enteresan dedim kendi kendime.
Yani onca yazdığım cümlenin içinden kalkıp böbrek kısmını kullanmışsınız.
Peki neden "annem benimde parfümlerimle yıkansın eşyalarımı kurcalasın" vs kısmı ile alakalı bir çıkışınız olmadı?
Annesini gerçek anlamda seven benim enteresan olan da sizsiniz.

Tabi bunun yaninda büyüklere saygı,kendi temizliğini,yemeğini yapabilme,başkalarına yük olmama,herşeyi anneden bekleyip kendi kişisel alanına saygı duyulmasını beklememe,anneye bağırıp cagirmama gibi saygı kurallarınıza öğretmek gerektiğini düşünüyorum mesajınızdan sonra.yan gel osman olmamalı kadını temizlikçi ,ahci,kapıcı gibi kullanıp azarlama hakkini nereden buluyor onuda merak ettim doğrusu ...

Tamam anneciğim diyecek, sonra yine aynı. Bugün dedim ben senin cüzdanından bir kere para aldım mı diye, e al nolacak diyor. Asla tam olarak ne demek istediğimi anlamayacak. Ben o kadar hassasım ki bu konuda, kardeşim odasında değilken bile izin alır girerim odasına. Ki kardeşimle can ciğeriz.

Annemi sevmem gerektiğini düşünmüyorum ama seviyorum da. Yani şahsını seviyorum, annem olduğu için değil.
Parfümlerimle olimpik havuz bile doldurabilir yeter ki iznim dahilinde yapsın bunu.

Annenle arandaki uzaklıktan kaynaklanıyor bence annem çantamı karıştırsa ne arıyorsun demem bile, saygıymış oymuş buymuş her hangi birine olabilir anneme olmaz kimse kusura bakmasın da sen hangi ülkenin prensesisin acaba

Bu kadar titiz bir evladı 15 yaşında ergen gibi davranan hırsızlık yapıp yalan söyleyen bunca kötü meziyetli bir anne yetiştirmiş olamaz değilmi?
Bence konu sahibinin annesine olan öfkesinin altında sadece saydığı şikayetler olamaz.Yorumunda ki uslubu ve kendini haklı gösterme çabası vs sağlıksız bir ruh halini yansıtıyor. Psikolojik travma olabilir yada civciv yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmemiş sözü de olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…