- Konu Sahibi burcudeniz
-
Tabi bunun yaninda büyüklere saygı,kendi temizliğini,yemeğini yapabilme,başkalarına yük olmama,herşeyi anneden bekleyip kendi kişisel alanına saygı duyulmasını beklememe,anneye bağırıp cagirmama gibi saygı kurallarınıza öğretmek gerektiğini düşünüyorum mesajınızdan sonra.yan gel osman olmamalı kadını temizlikçi ,ahci,kapıcı gibi kullanıp azarlama hakkini nereden buluyor onuda merak ettim doğrusu ...
Annenle arandaki uzaklıktan kaynaklanıyor bence annem çantamı karıştırsa ne arıyorsun demem bile, saygıymış oymuş buymuş her hangi birine olabilir anneme olmaz kimse kusura bakmasın da sen hangi ülkenin prensesisin acaba
Şunu okuyunca tek dediğim vah vah vah oldu yazık.Markete gidecek diye evdeki bozuk paraları topluyordu. Benim de cüzdanımda bozuk 1.5 olduğu aklıma geldi. Odama girdim, baktım cüzdan açık aha dedim almış herhalde. Sonra açıp bir baktım gerçekten almış. Anne cüzdanımda 1.5 vardı nerede dedim. Ben aldım dedi ama suçlu bakıyor, biliyor çünkü kızdığımı. Sonra kıyamet koptu zaten.
Haklı olabilirsiniz. Anneme küçüklüğümden beri ayılıp bayılmam. Annem bile bebekken kucağımdan kaçardın der. Hatırladığım bir sebebi yok ama bir 0-3 yaş travmam olabilir. Bu da benim suçum mudur artık orasına siz karar verin.Bu kadar titiz bir evladı 15 yaşında ergen gibi davranan hırsızlık yapıp yalan söyleyen bunca kötü meziyetli bir anne yetiştirmiş olamaz değilmi?
Bence konu sahibinin annesine olan öfkesinin altında sadece saydığı şikayetler olamaz.Yorumunda ki uslubu ve kendini haklı gösterme çabası vs sağlıksız bir ruh halini yansıtıyor. Psikolojik travma olabilir yada civciv yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmemiş sözü de olabilir.
Bence sen git o evden kadını üzme.annesinin her nimetinden faydalanıp birde küçükkende sevmezdim e getiriyor lafi...kesin 3 yaşındaki tramva sonucu boyle olmuşsundur...Temizlik kısmına takılmışsınız, ben ona odamı temizle demiyorum kendisi temizliyor.
Ben gerçekten yoruldum. Herkes kendi anne-kız ilişkisi üzerinden çıkarım yapıyor. Hepimiz farklı farklıyız, farklı ailelerde büyüyüp farklı yetiştirildik o yüzden garipsememeye çalışıyorum. Sizce haksız mıyım bunu öğrenmek için açmıştım konuyu ama çoğunluğa göre haksızım demek ki. Öğrenmiş oldum.
Haklı olabilirsiniz. Anneme küçüklüğümden beri ayılıp bayılmam. Annem bile bebekken kucağımdan kaçardın der. Hatırladığım bir sebebi yok ama bir 0-3 yaş travmam olabilir. Bu da benim suçum mudur artık orasına siz karar verin.
Daha önce cüzdanınızdan para alması konusunda tartıştığınız oldu mu? Olduysa kaç kez olmuştur?
Sayısız kere oldu. Hesabını tutamayacak kadar çok.
Benimde annemle aram çok çok yakın annecim tarzında değildir ama senin ki başka birşey yavrucum, annenin para aldığı için suçlu suçlu bakmasından bahsediyorsun (annesi değil evcil hayvanı sanki) sana vah ki ne vah!
Aynılarını ben de kızıma yapıyorum..istediğim kıyafetini alır dolabından giyerim..
Odasına girer toplarım...
Cüzdanından bozuk para da alırım...
Hiç delirmedi bugüne kadar...
Çünkü aynısını o da bana yapar...
Sizin anne kız bağınız kopuk galiba...
Bazı çizgiler var elbette aramızda...iç çamaşır çekmeceme dokunmaz mesela..dokunsa bozulurum...ya da ben odasını toplarken özel defter ve kitaplarına dokunmam çünkü o da bozulur...Peki kızınız "annecim sen iste ben vereyim. Eşyalarımın karıştırılmasından hoşlanmıyorum" dese, sayısız kez cüzdanını karıştırır mıydınız? İstemediğini bile bile, sayısız kez konuşmanın, tartışmanın üzerine? Bile bile bunu sayısız kez yapmak bana biraz hastalıklı geliyor. Sanki takıntı gibi, kendini engelleyemiyormuş gibi.
O zaman ben size hak verdim. Ama yanlış anlattığınız için herkes kendi annesini referans alıp farklı algılamış. O olaylardan (ilk oluşu 5., 10., 20. vs. oluşu) örnekler verip anlatsaydınız, durumun 1.5 TL para sakınmak değil, sayısız kere rica ettiğiniz, sen iste ben veririm, yeter ki habersiz karıştırma dediğiniz, yeri gelip tartıştığınız bir şeyi, sizi yok sayarak, sizi önemsiz hissettirerek, hatta belki inadına yapar gibi yaparak belki de kırkıncı kez yine yapması.
Bir insana bir şeyi yapma dediğinizde, o da tamam dediğinde bunu 2. yapışında hayal kırıklığı oluyor. Ama aynı şeyi inatla 10., 20., 30. kez yaptığında cinnetlik bir ortam oluşabiliyor.
Bence bir seans olsun bir psikoloğa gidip ne yapmanız gerektiğini sorun. Çift terapisine de gidebilirsiniz. Hiçbir şey fayda etmezse ev arkadaşlarıyla ayrı eve çıkabilirsiniz. Onun evinde kalıyorsanız yukarıda yazdıklarım dışında pek fazla yapabileceğiniz bir şey yok sanırım.
Kadin markete gitmek için bozuk para topluyor evden. Senden de 1.5 alıyor. Gelince de suclanmis şekilde bakıyor.
Senin cuzdanindaki 1.5u alacak kadar yokluk çektiğine uzulmuyorsun da cuzdanini elledigine mi dertleniyorsun.
Hey yavrum hey.
Annem çok düşüncesiz, sorumsuz, laftan anlamayan bir insan. Yıllardır aynı şeylerden kavga ediyoruz, güzellikle söylüyorum, baktım anlamıyor kavga ediyorum ama yine anlamıyor yine anlamıyor. İzin almadan odama giriyor, eşyalarımı kurcalıyor, hatta izin almadan kullandığı oluyor. Kafasına göre eşya atıyor evden. Sürekli yalan söylüyor. Bir saatliğine diye evden çıkıyor saatler sonra geliyor. Cüzdanımdan para alıyor bana sormadan. Az önce bu yüzden kavga ettik. Markete gidecekti 1.5 lira almış. Ne var 1.5 lira için neden böyle yapıyorsun diyor. Ama mesele 1.5 lira değil ki. Bu hırsızlık bana göre. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir insanın cüzdanından izni dışında parasını almak hırsızlık değil midir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?