Anneme dayanamıyorum

Temizlik kısmına takılmışsınız, ben ona odamı temizle demiyorum kendisi temizliyor.

Ben gerçekten yoruldum. Herkes kendi anne-kız ilişkisi üzerinden çıkarım yapıyor. Hepimiz farklı farklıyız, farklı ailelerde büyüyüp farklı yetiştirildik o yüzden garipsememeye çalışıyorum. Sizce haksız mıyım bunu öğrenmek için açmıştım konuyu ama çoğunluğa göre haksızım demek ki. Öğrenmiş oldum.

Şunu okuyunca tek dediğim vah vah vah oldu yazık.

Haklı olabilirsiniz. Anneme küçüklüğümden beri ayılıp bayılmam. Annem bile bebekken kucağımdan kaçardın der. Hatırladığım bir sebebi yok ama bir 0-3 yaş travmam olabilir. Bu da benim suçum mudur artık orasına siz karar verin.

Bence sen git o evden kadını üzme.annesinin her nimetinden faydalanıp birde küçükkende sevmezdim e getiriyor lafi...kesin 3 yaşındaki tramva sonucu boyle olmuşsundur...

Daha önce cüzdanınızdan para alması konusunda tartıştığınız oldu mu? Olduysa kaç kez olmuştur?

Aynılarını ben de kızıma yapıyorum..istediğim kıyafetini alır dolabından giyerim..
Odasına girer toplarım...
Cüzdanından bozuk para da alırım...
Hiç delirmedi bugüne kadar...
Çünkü aynısını o da bana yapar...
Sizin anne kız bağınız kopuk galiba...

Sayısız kere oldu. Hesabını tutamayacak kadar çok.

O zaman ben size hak verdim. Ama yanlış anlattığınız için herkes kendi annesini referans alıp farklı algılamış. O olaylardan (ilk oluşu 5., 10., 20. vs. oluşu) örnekler verip anlatsaydınız, durumun 1.5 TL para sakınmak değil, sayısız kere rica ettiğiniz, sen iste ben veririm, yeter ki habersiz karıştırma dediğiniz, yeri gelip tartıştığınız bir şeyi, sizi yok sayarak, sizi önemsiz hissettirerek, hatta belki inadına yapar gibi yaparak belki de kırkıncı kez yine yapması.

Bir insana bir şeyi yapma dediğinizde, o da tamam dediğinde bunu 2. yapışında hayal kırıklığı oluyor. Ama aynı şeyi inatla 10., 20., 30. kez yaptığında cinnetlik bir ortam oluşabiliyor.

Bence bir seans olsun bir psikoloğa gidip ne yapmanız gerektiğini sorun. Çift terapisine de gidebilirsiniz. Hiçbir şey fayda etmezse ev arkadaşlarıyla ayrı eve çıkabilirsiniz. Onun evinde kalıyorsanız yukarıda yazdıklarım dışında pek fazla yapabileceğiniz bir şey yok sanırım.

Yeminle boyle cocugum olsa agzini ortadan kulaklarina kadar ayiririm ..
Siddete karsiyim ama bazen gerekli .

Peki kızınız "annecim sen iste ben vereyim. Eşyalarımın karıştırılmasından hoşlanmıyorum" dese, sayısız kez cüzdanını karıştırır mıydınız? İstemediğini bile bile, sayısız kez konuşmanın, tartışmanın üzerine? Bile bile bunu sayısız kez yapmak bana biraz hastalıklı geliyor. Sanki takıntı gibi, kendini engelleyemiyormuş gibi.

Sen dayanılmaz anne görmemişsin. Nolmuş eşyalarını karıştırdıysa. 1,5 tl aldıysa sormadan. Hırsızlıkmış bide lafa bak. Annenden bahsediyosun nolmuş eşyanı aldıysa

Bazı çizgiler var elbette aramızda...iç çamaşır çekmeceme dokunmaz mesela..dokunsa bozulurum...ya da ben odasını toplarken özel defter ve kitaplarına dokunmam çünkü o da bozulur...
Ama cüzdanından korkusuzca para alabilirim ya da o benim...
Ama bu meblağ büyük olursa mutlaka haber veririz bi yerde lazım olabilir mahçup olmayalım diye...miktar önemli bence..kati olarak karıştıramazsından öte...zaten kalkıp 50-100 lira habersiz alınmaz ama 1.5 lira için de bi anne suçlu hissettirilmez...dedim ya anne kız bağları kopuk

Beni çok iyi anlamışsınız, teşekkür ederim. Böyle durumlarda tükendiğimi hissediyorum artık. '' Ne yapsam işe yaramayacak.'' duygusu çok kötü bir şey.

Üzülmüyorum çünkü bu yokluğu birlikte çekiyoruz.

Annenden bahsediyorsun herhangi birinden degil...hani su canindan bir parca sana veren binbir mesaketle seni buyuten annenden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…